Şimdi Ara

LG KÖTÜ DİYENLER İÇERİ BUYRUN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sn forumdaşım 4500 tl az para değil sözlerinde haklısın bu paraya neredeyse araba alınıyor
    söylemek istediğim bütçeye göre beklenti içinde olmak.. gerçekten o parayı veren vatandaş en iyisini alacak en iyisini isteyecek
    ama işte bir buçuk iki liralık tv nin performansı da belli
    yoksa o fiyatlarda haklısın
  • sağolasın,

senin dediğin performans konusu doğru lakin lg bu konuda çok kötü, özellikle satış sonrası hizmetler konusu tam bir rezalet. tv alırken hiç kimse bozulsunda bir servise götüreyim düşüncesi ile almaz. ama size yukarıda verdiğim linke girip okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

birde ben 5 ay lg kullandım. tv mi geriye teknosaya verdim. onlarda büyük bir erdem ve üstün bir müşteri memnuniyeti anlayışıyla ürünümü SAMSUNGLA değiştirdiler. dolayısı ile iki markayıda deneme imkanı buldum. yukarıda bu tecrübelerimi aktardım. ve kesinlikle SAMSUNG açık farkla üstün. lg nin en büyük iddiası fpr pasif gözlük sistemi. ama bu 3d de çift görüntü yapıyor. SAMSUNG da bu olay çok net ve gerçek 3d var.

ama eger mesele kalite ise kesinlikle SAMSUNG. arıza döndüsü LG: %12 - SAMSUNG:%4 yani LG sattığı 100 ürünün 12 sini arızalı olarak buluyor. SAMSUNG 100 ürünün 4 ünü arızalı buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhhsaids -- 15 Nisan 2013; 20:48:20 >

• Bende LG'yi iyi bilirdim demek ki yanlış biliyormuşum kötüleyen çok baksanıza.
  • bu yazdığım 2 tv den birini almak istiyorum film izleme, oyun oynama ve 3d noktasında ne derece başarılıdır yorum yapabilirmisiniz acaba yada tavsiyeniz varmı başka bi tv için ?
    modeller : Panasonic TX-L47ET5E 120 cm 3D LED TV (1900 tl) , LG 47LM640S 3d led 120 cm (1950tl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhhsaids

sağolasın,

senin dediğin performans konusu doğru lakin lg bu konuda çok kötü, özellikle satış sonrası hizmetler konusu tam bir rezalet. tv alırken hiç kimse bozulsunda bir servise götüreyim düşüncesi ile almaz. ama size yukarıda verdiğim linke girip okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

birde ben 5 ay lg kullandım. tv mi geriye teknosaya verdim. onlarda büyük bir erdem ve üstün bir müşteri memnuniyeti anlayışıyla ürünümü SAMSUNGLA değiştirdiler. dolayısı ile iki markayıda deneme imkanı buldum. yukarıda bu tecrübelerimi aktardım. ve kesinlikle SAMSUNG açık farkla üstün. lg nin en büyük iddiası fpr pasif gözlük sistemi. ama bu 3d de çift görüntü yapıyor. SAMSUNG da bu olay çok net ve gerçek 3d var.

ama eger mesele kalite ise kesinlikle SAMSUNG. arıza döndüsü LG: %12 - SAMSUNG:%4 yani LG sattığı 100 ürünün 12 sini arızalı olarak buluyor. SAMSUNG 100 ürünün 4 ünü arızalı buluyor.

öncelikle geçmiş olsun yeni tv nizi güle güle kullanın
    samsugn hakkında soylediklerinize çok çok katılamıyorum görüntüsü siyah derinligi lg ye göre iyidir. Renkleri çok abartılı insan yüzleri çok cirkin gösteriliyor özellikle SD kanal bakılmaz heleki 55 inc i sd de düsünemiyorum!
    ama hem lg ile kardes olmaları serii imalat yapmaları (bana göre serii imalat demek kaliteden yoksun demek) son cıkan ES serilerinin neredeyse yarısının iade edilmesi (bu iade edilenler koreye gitmyeceğine göre senden gelir bana satılır misali politika..) bir cogunun ellerinde patlaması şikayetvar siteleri 800 900 şikayetle başı çekerken piyasada samsg. alan 3 kişiden biri pişmanken sams. fazla güvenmeyin derim :) teknik servis konusundada çok iyi sayılmazlar bu tv nin başına birşey geldiğinde ortaya çıkacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 16 Nisan 2013; 8:26:37 >

• samsung 8000 güzel seri tv 860 yerine bende onu alırdım ama samsung 47 ile lg 47 660 arasında yaklaşık 1 tv parası daha var ürünü beğenmemek gibi bir özgürlüğünüz tabiki var ama ham blu ray diskten hsbs 3d filme kadar birsürü 3d film izlemiş biri olarak dediğiniz çift görüntü ile kesinlikle karşılaşmadım berraklıkta gayet iyi
  • Benim bildiğim kadarıyla panel dedğimiz Tvnin ekranını dünyada sadece 3 tane firma üretiyor. Bunlar LG,Samsung bir tane de çin markası hatırlamıyorum şimdi. Bunun dışındakilerin hepsi Vestelinden arçeliğini philipsinden sonysine hepsi bu markalardan satın alıyor. Hatta apple ın iphone ekranlarını Lg den aldığını biliyorum fakat adamların kore de LG Display fabrikasında, ayrı hiçbir LG çalışanının giremediği bir binaları var orada üretiliyor diye biliyorum.Madem öyle; LG ve Philips nasıl aynı fiyat oluyor dersek bunun kullanılan ekran kalitesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Philipse B kalite verirken kendisi A kalite kullanıyordur. Bilemiyorum. Ama demek istediğim şu ki LG nin kötü bir marka olmasının imkanı yok çünkü aldığın veya alacağın diğer markalarda zaten ekranınını bu markadan alıyor olacaktır Tabii ki de bir Tv sadece ekranla çok iyi olmuyor bunun anakardtı teknolojisi cartı curtu var ama ben sadece LG nin kötü bir marka olma ihtimalinin olmadığını anlamnız için yazıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

Benim bildiğim kadarıyla panel dedğimiz Tvnin ekranını dünyada sadece 3 tane firma üretiyor. Bunlar LG,Samsung bir tane de çin markası hatırlamıyorum şimdi. Bunun dışındakilerin hepsi Vestelinden arçeliğini philipsinden sonysine hepsi bu markalardan satın alıyor. Hatta apple ın iphone ekranlarını Lg den aldığını biliyorum fakat adamların kore de LG Display fabrikasında, ayrı hiçbir LG çalışanının giremediği bir binaları var orada üretiliyor diye biliyorum.Madem öyle; LG ve Philips nasıl aynı fiyat oluyor dersek bunun kullanılan ekran kalitesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Philipse B kalite verirken kendisi A kalite kullanıyordur. Bilemiyorum. Ama demek istediğim şu ki LG nin kötü bir marka olmasının imkanı yok çünkü aldığın veya alacağın diğer markalarda zaten ekranınını bu markadan alıyor olacaktır Tabii ki de bir Tv sadece ekranla çok iyi olmuyor bunun anakardtı teknolojisi cartı curtu var ama ben sadece LG nin kötü bir marka olma ihtimalinin olmadığını anlamnız için yazıyorum.

çok panelci var ama önemli olan o tv iyi işlemek işte orada sorun yaşanıyor ...

lg ve samsung sadece smart özellikleriyle ön plana çıkmaya çalışıyor

sony philips ve panasonic görüntü kalitesini ön plana çıkarıyor ... media player ve smart sorunlu oluyor .

kaliteye gelirsek lg D kalite ürün yaparken philips B-C kalite ürün yapıyor 1 gömlek üstün ....

o LG Display çalışanları arakçı olmuş polis baskın yapıyor

LG panel olması LG yi dünyanın en iyisi yapmaz en ucuzu en kalitesizi yapar ...... aynı şekilde samsung panel yapıyor diye iyi olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 16 Nisan 2013; 16:24:53 >

• Dostum yazdığın bilginin doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben teknik serviste çalıştım oradan biliyorum. Philips Tvnin içerisini açtığın zaman panelde LG Display yazar yani Philiphs panellerini LG nin firmasından alıyor. Ki LG de panellerini o firmadan alıyor. Vikipedia dan baktığında LG Electronics ve LG display farklı firmalar zaten ama para aynı yere gidiyor. En son söylediğin söylediğin Lg yi, en ucuz ve kalitesiz yapar dediğin yer çok saçma, bu firma yılda 20 milyar dolar para kazanıyor ve sence kendi ürettiği ürünlere kalitesiz ekran koyar mı? Böyle bir pazarda teknoloji sahibiyken kendini dezavantajlı konuma sokar mı? Aksine Dışarıya B kalite satar, kendisi A kalite kullanır. Bu söylediğimin kanıtıda IPS PANEL dir. Bu dediğimi bir incele anlayacksındır.
  • quote:

Dostum yazdığın bilginin doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben teknik serviste çalıştım oradan biliyorum. Philips Tvnin içerisini açtığın zaman panelde LG Display yazar yani Philiphs panellerini LG nin firmasından alıyor. Ki LG de panellerini o firmadan alıyor. Vikipedia dan baktığında LG Electronics ve LG display farklı firmalar zaten ama para aynı yere gidiyor. En son söylediğin söylediğin Lg yi, en ucuz ve kalitesiz yapar dediğin yer çok saçma, bu firma yılda 20 milyar dolar para kazanıyor ve sence kendi ürettiği ürünlere kalitesiz ekran koyar mı? Böyle bir pazarda teknoloji sahibiyken kendini dezavantajlı konuma sokar mı? Aksine Dışarıya B kalite satar, kendisi A kalite kullanır. Bu söylediğimin kanıtıda IPS PANEL dir. Bu dediğimi bir incele anlayacksındır.

Panelin LG S-IPS olması kötü anlamına gelmiyor çünkü sony panasonic philips de aynı paneli kullanıyor bu yıl birçok modelde var ... panel değil diğer yönleri kalitesiz....

forumda lg ve samsung alanları bir incelersen en çok sorun çıkaranlar olduğunun anlarsın

teknik servis konusu ise en çok elinize hangi ürün geliyor

• Sence bunun sebebi geçen sene PTV (panel tv) bazında samsungun 740.000 adet ve LG nin ise 570.000 adet satarak pazar liderleri olmalarının sebebi varmıdır?

Bunun yanında 3. vestel 4.arçelik ve 5.Philiphs gelir ki philipsin adeti 246.000 dir. Sony den bahsetmiyorum bile... (bir insan neden gider aynı Tv yi 2000 e almak varken 4000 e alır ki zaten) Bu arada bu verile GFK dan alınmadır, kafadan sallama değil...

Neyse konudan sapmayalım. Bu orana baktığında sence en çok şikayeti kim alır? Tabikide Samsung ve LG çünkü diyerleri satmıyor ki!!! Arçelik ve vestel zaten sadece küçük inç tv satabiliyorlar çünkü yabancı firmalara vergi çok fazla.
  • quote:

Sence bunun sebebi geçen sene PTV (panel tv) bazında samsungun 740.000 adet ve LG nin ise 570.000 adet satarak pazar liderleri olmalarının sebebi varmıdır?

Bunun yanında 3. vestel 4.arçelik ve 5.Philiphs gelir ki philipsin adeti 246.000 dir. Sony den bahsetmiyorum bile... (bir insan neden gider aynı Tv yi 2000 e almak varken 4000 e alır ki zaten) Bu arada bu verile GFK dan alınmadır, kafadan sallama değil...

Neyse konudan sapmayalım. Bu orana baktığında sence en çok şikayeti kim alır? Tabikide Samsung ve LG çünkü diyerleri satmıyor ki!!! Arçelik ve vestel zaten sadece küçük inç tv satabiliyorlar çünkü yabancı firmalara vergi çok fazla.

Hocam mantıklı konuşuyorsun ama anlamadığım bir şey var lg philipse felan panel veriyorsa lg 3d yi pasif gozlükle sunarken neden diğerleri aktif gözlükle veriyor 3d nin panel tipiyle alakası yok mu acaba

• Bu senin ürettiğin teknolojiyle alakalıdır. Ve bunların patentleri alınır. LG ninde aktif gözlüklü Tvleri var plazmalarda (50PM6800 VS..) fakat adamların kullandıkları teknoloji Cinema 3D teknolojisi. Ki bende 47LM660 var inanılmaz memnunum 3D den. Ne bir burnumda 3 kilo gözlük taşıyorum nede gözlerim ağrıyor. Tek dezavantajı 540 görüntü alıyorsun ama bunu daha ben gözümle ayırt edemedim açıkçası onun dışında 80 liraya birde paket aldım 5 tane daha gözlük oldu evde 9 tane gözlük var misafir falan geldiğinde çok fena artistlik yapılıyor

Neyse sorduğun sorunun yanıtını şu şekilde vereyim. Cinema 3D Lg nin varolabilmesinin tek yolu çünkü farklı bir teknoloji ve BENCE üstün bir teknoloji. Samsung gibi bir devin karşısında ancak bu şekilde farklı teknoloji üreterek durabilirsin. Adamlarda bunu kullanıyorlar bu şekilde ve bence de iyi yapıyorlar. İnsanların algısı yavaş yavaş pasife doğru kayıyor. Çünkü gerçekten aktif gözlükle bir film izlediğimde gözüme kan oturuyor resmen.

• AKTİF ve PASİF modelleri var

Philips

Pasif lg panel
    Aktif samsung panel var

örnek

7007 aktif
    6007 pasif gibi ...

diğer markalarda farklı olanlarda var.. panasonic kendi üretimi gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 16 Nisan 2013; 17:11:37 >
  • quote:

Dostum yazdığın bilginin doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben teknik serviste çalıştım oradan biliyorum. Philips Tvnin içerisini açtığın zaman panelde LG Display yazar yani Philiphs panellerini LG nin firmasından alıyor. Ki LG de panellerini o firmadan alıyor. Vikipedia dan baktığında LG Electronics ve LG display farklı firmalar zaten ama para aynı yere gidiyor. En son söylediğin söylediğin Lg yi, en ucuz ve kalitesiz yapar dediğin yer çok saçma, bu firma yılda 20 milyar dolar para kazanıyor ve sence kendi ürettiği ürünlere kalitesiz ekran koyar mı? Böyle bir pazarda teknoloji sahibiyken kendini dezavantajlı konuma sokar mı? Aksine Dışarıya B kalite satar, kendisi A kalite kullanır. Bu söylediğimin kanıtıda IPS PANEL dir. Bu dediğimi bir incele anlayacksındır.

kendi kalite standartlarına göre (Kore) a sınıfı kullanıyordur ama japonya eu veya abd standarlatına göre bu a kalitesi b c d diye düşer.. turkiye için ise büyük A olur :) ama 2yıl sonra lg de belirgin sorunlar cıkmaya baslar 3/4 yıl sonra panel hurdaya ayrılır sende 4 yıl ömürlü br panel için verdigin 4 bin liraya yanarsın.. panel dediğiniz cervece önemli olan cervenin içindeki teknolojinin kalitesi birbiri ile uyumu..
    phill 5 yıl dayanır pana 10 yada neyse demek istediğim lg panel üretmesi en kalitelisini kullanır anlamına gelmez hiç bir zaman..
    bu gun hala 2008 de üretimi sonlanan pioner kuro serilerini görüntü ve ömürlük kalitesi anlamındagecen tv olmadı..

• Baba o zaman zaten kullanılması gereken Tvler plazmalardır. 8 10 sene canavar gibi kullanırsın. Hatta tüplülere dönmemiz lazım. Dünya da ort. Tv değiştirme süresi 10 yılken 6 ya düştü. Türkiye de ise bu rakam 8 yıla düştü. Yani sen rakamlara göre, aldığın Tv yi en az 8 sene kullanman lazım. Ama işte teknoloji falan derken böyle olmuyor maalesef. Bilemiyorum bu nasıl iş

Ayrıca ben şuna inanmıyorum. Philips alırsın 8 sene gider LG alırsın 4 sene gider samsung alırsın 6 sene gider. Bence kimse bunu bu şekilde garanti veremez. Sonuçta Tv ve ses sistemi dediğimiz (brown goods), beyaz eşya gibi değil 10 15 sene garantili olsun. Ha neden gözümüzde öyle bir izlenim var çünkü hepimizin çocukluğundan beri bildiği Sony babası var. Taş gibi Tvlerdi ama bu şuandada hala böyle olduğu anlamına gelmez bence. Bana kalırsa LG veya Samsung şuanda pazardaki her markanın verebileceği garantiden fazlasını verebilirler. Çünkü bu işten en çok parayı bu iki firma kazanıyor. E kapitalizmin ilk kuralına göre de büyük balık küçük balığı yiyecektir. Yani pazarı uzunca bir süre başka markalara bırakmayacaklar gibi geliyor.

Ha birde LG türkiyey avrupayla aynı yerden getirtiyor Tvleri. Polonya fabrikasından geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrenukal -- 16 Nisan 2013; 21:26:37 >

• Valla şöyle diim 50inc tv ye ihtiyacim olsa cebimdede 4 bin lira para olsa buz gibi plazmalar varken hiç bir marka model led e okadar parayı yatırmam! 3-5-6 aysonra ışık sızmaları ölü pixelleri bulutlanmaları SD kanalları nasıl gösterdiği malum fln uğraşmaktansa alırım plazmayı ledi 4 yıl kullanacagıma plazmayı 8 yıl kulanırım..
  • lg nin allah belasıın versin 55lm660s televizyonumda ışık sızması yüzünden siyah şeritli filmleri izleyemez oldum, alttan üsten ışık kaçırıyor siyah diye birşey yok anasını sattımın televizyonunda
  • siyah istersen ışık sızması ile bulutlanma ile bilmem ne ile ugrasmak istemiyorsan plazmaya bakıcan kardeş. plazmaya kötü diyenler hangi akılla bunu der bilmiyorum o ayrı tartışma meselesi .. ledler bu piyasada tv deil sadece birer büyük I-PAD smart olayını ac sag sola gez başka bir işe yaramaz bu meretler..
    zaten ureticilerde görüntüde iyileştrime yapamadıkları için bol bol smarta yatırıyorlar parayı sonrasıda maglum, tv alıyorsun görüntüden şikayetçisin. örneği senin gibi olan dünyanın isannı var forumda
    geçmiş olsun
  • Bu çerçevesiz her Tv de olabilir. Arıza olarakta görmüyor firmalar. ASlında seri üretim hatası bence. Yapıcak birşey yok şansına küs kardeş. Hafif çerçeveye çekiçle falan vursan düzelmez mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.