Şimdi Ara

LG HT904TA (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
874
Cevap
3
Favori
73.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet subwwofer 225w gözüküuo sitesinde size cokmu güçsüz geldi halbuki 225 w iyi bi rakam değilmi bende almayı düşünüyorum Z-5500 kıyaslama yapıyorum iyice kafam karıştı

http://www.lge.com/tr/tv-ses-video/ev-sinema-sistemi/LG-dvd-ev-sinema-sistemi-HT904TA.jsp

• Arkadaşlar sistemin toplamı 1000W zaten sadece subwoofer nasıl 1000 olsun:)üstelik subwoofer ı yerleştirmek bile ayrı bir olay ilk yerleştirdiğim yerde kapı menteşeleri oynarken şimdiki yerinde hiçbir etkisi yokmuş gibi duruyor.
    Objektif olarak söylemek gerekirse bu sistem kendisine ödenilen parayı karşılıyor. Daha fazlasını istemek 3 kuruşa 5 köfte istemeye benzemez mi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

Orijinalden alıntı: boranyağız

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boranyağız

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin82

herkese iyi aksamalar benimev sinema sisetmim dün geldi kurulumu bugün yaptılar ben pc den çalıtıracam gelen servis kurlumu becerememiş optikten bağladım anakarta ama ses alamıyorum yardım edebılırsenız sevınıım sımdıden tesekkurler

ses sistemine optık ıle bagladıysan ses sisteminden function tusuyla aux. opt. seciceksin, ve daha sonra pc basından saatin yanındakı ses ayarlarına girip digital cıkısı secıceksın, eer yok ise , anakartından optık cıkıs aldıgını varsayarak anakart modelıne gore en guncel drıverını ındırıp yuklemenı daha sonra ayarları yaparak denemenı onerırım,

bunlardan bırsey anlamadıysan eer o zaman googla yazarsan bununla ılgılı bırsuru yazı var, orada detaylı anlatılmıstır...

cihazı optik kabloyla digiturk kutusuna bağladım fakat ön hoparlörlerden ses gelmiyor.hd kanallarda dolby seslerde bile ses sadece arka hoparlörlerde.function tuşundaki bütün çalma modlarını denedim ama sonuç aynı.yardımcı olabilir isin?en iyi sesi alabilmem için ne yapmam lazım?birde t için altın uçlu scart normal scarta göre daha mı iyi görüntü veriyor?

ilk once ses arka on hoparlor ayarı function tusuyla degıl mute tusunun play tusunun oldugu yerde orta kısımda muzık notası ısaretıydı sanırım onu GAME EQ MATRX e filan getirirsen tum hoparlorlerden ses alırsn,

digi nin hd si varsa dizi max izliyorsan 5.1 ses te hangi normal e getirmen yeterlıdır hoparlor secenegını, eer yayında 5.1 ise 6 yerdende ses galıcektır farklı zamanlarda :D

bunun dişinda digi kutusundan cıkan hdmi kabloyu ses sistemindeki HDMİ İN kısmına takıcaksın sonra ses sisteminden HDMİ OUT tan lcd tv ne takıcaksın ve digi ni acıp daha sonrada ses sistemini acıp functıon tusuyla HDMİ secenegıne gelene kadar basıcaksın hersey tamamdır tv yide acıcaksın tabii ki :D

en iyi ses hdmi kablo veyahut OPTIC İN yazan yerden optık kabloyla olur, diger baglantılar analog baglantıdır ;)

scart mevzuna gelıcne altın uclu olmasının yanında kalın kablolar tercıh etmenız lazım ve mumkunse scart kablon dıger hıc bır kabloya temas etmesın ;)

kusura bakma gormemısım sorunu yoksa herkesınkı gibi senınkınıde cevaplardım,

bana verdıgın cevap ıcınde cok teşekkurler...

öncelikle teşekkür ederim,yanlışlıkla function demişim zaten,special eq tuşunu kastettim aslında,plıı mtrx modu var ama GAME EQ MATRX modu yok,GAME EQ modu var sadece,bağlantıya gelince ben de zaten başta böyle düşünmüştüm ama servis tos mudur tost mudur olmadan digiden ses alamazsın deyince aklım karıştı,senin dediğin gibi yapıp bakacam akaşama,kılavuzda bulunan bazı terimler cihazda yok ekolayzırı kastediyorum,sen de diyosun ya GAME EQ MATRX modu falan,birde radyo da otomatik arama yapmıyo,nasıl yapacaz,scart mevzusu da normal kalın bir hama scart aldım ama görüntü pek fazla farketmedi,monster altın uçlu alıp deneyecem.

kardes game eq ıle matrx ayrı modlar zaten,

ayrıca digi kutusunu bılmem ama sen digiden cıkan hdmi kablonu ses sistemindeki HDMİ İN kısmına sokucaksın sonra 2. baska bir hdmi kablonuda ses sisteminin HDMİ OUT kısmından lcd dekı hdmi ye sokucaksn sonra tv den ses sistemini hangi hdmi kac numaraya taktysan onu secıceksın goruntu ve ses gelmıs olması lazım, yok gelmıyorsa digi hdmi bozuktr yada ses sistemnde sorn vardr yada tv de:D

bunlar olmaz ise digi den optık cıkıstan tos dedikleri kablodan alıcaksn optık kablo = tos bablo zaten, bunuda takarsan olur farketmez ;) 2 turlude ses alman lazım optık takarsan digi kutudan optıkı aktıf hale getırceksn ;)

dün senin dediğin şekilde yaptım(hdmi kabloyla),tamamdır bir sorun yok,teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Radyosu sizde nasıl çekiyor bende tatmin edici değil. Hep cızırtılı şekilde.
    Dandik mp3 çalarların radyosu bile her yerde antensiz şekilde çok iyi çekiyor.

antenle oynarsan daha net ses alabilirsin.ben de radyoda otomatik arama nasıl yapılır onu bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: z740

Arkadaşlar sistemin toplamı 1000W zaten sadece subwoofer nasıl 1000 olsun:)üstelik subwoofer ı yerleştirmek bile ayrı bir olay ilk yerleştirdiğim yerde kapı menteşeleri oynarken şimdiki yerinde hiçbir etkisi yokmuş gibi duruyor.
    Objektif olarak söylemek gerekirse bu sistem kendisine ödenilen parayı karşılıyor. Daha fazlasını istemek 3 kuruşa 5 köfte istemeye benzemez mi:)

katılıyorum indirimleri puanları düşersen 585 liraya alınan bu ürün fazlasıyla iyi,daha iyisini isteyenler daha profesyonel sistemlere yönelsin o zaman.
  • quote:

Arkadaşlar sistemin toplamı 1000W zaten sadece subwoofer nasıl 1000 olsun:)üstelik subwoofer ı yerleştirmek bile ayrı bir olay ilk yerleştirdiğim yerde kapı menteşeleri oynarken şimdiki yerinde hiçbir etkisi yokmuş gibi duruyor.

Evet buna kesinlikle katılıyorum, bu nedenle zaten mesajımda konumlandırması veya ayarların yanlış olabileceğini belirttim ama arkadaşta dinlediğim ses o kadar kötü idi ki almaya cesaret edemedim, ayrıca bu tür ses sistemlerin hiçbirinde gerçek güç değerleri belirtilmiyor bunuda bilmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atı Radeon

Evet subwwofer 225w gözüküuo sitesinde size cokmu güçsüz geldi halbuki 225 w iyi bi rakam değilmi bende almayı düşünüyorum Z-5500 kıyaslama yapıyorum iyice kafam karıştı

http://www.lge.com/tr/tv-ses-video/ev-sinema-sistemi/LG-dvd-ev-sinema-sistemi-HT904TA.jsp

bunun ve diğer eşdeğer sistemlerin hiç biri z-5500 ile kıyaslanamaz, ama z-5500 de salonda nekadar şık durur o da tartışmalı ayrıca fiyatı 1000 TL ler civarında bunu da unutmayın

• Benim arabadaki 1000 watlık woofer gibi sandım :) akşam bi kaç yer değiştireyim bakalım verim alabilecekmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciik

Benim arabadaki 1000 watlık woofer gibi sandım :) akşam bi kaç yer değiştireyim bakalım verim alabilecekmiyiz

arabada 1000 W woofer varsa sen bundan hiç bi zaman memnun olmazsın hocam onun gibi bas beklemicen bu tür aletlerden, ama yinede bi kaç yer dene daha iyi bas alma imkanın kesin olur
  • Ses sistemi çok böğürmüyor diyorsanız muhtemelen müstakil evde yaşıyorsunuzdur. Müstakil evde yaşayacak kadar durumunuz iyiyse zaten 700 liralık ses sistemi size hafif gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwa -- 30 Aralık 2009; 17:11:36 >
  • Laptop'umu nihayet ses sistemine bağlayabildim. Belki yardımı dokunur diye yazayım. İlk olarak rca y stereo ses kablosuyla bilgisayara bağladım ve aux'a getirerek ses aldım. Fakat ses sisteminin hdmi out'una bir hdmi kablo takılı olduğunda çok cızırtı yaptı aux bağlantı. Tabi ben bunu anlayana kadar bir kaç kez sinir krizi geçirdim. Daha sonra laptop'umun digital out fonksiyonunu kullanıp, aradaki farkı görmek istedim. Nihayet tikla.com sitesinde, toslink dişi - optik jack erkek adaptörü buldum.

http://www.tikla.com.tr/AL-19L-35mm-Optik-Erkek-Jack-Toslink-Disi-Toslink-90-Dirsek-Adaptoru,PR-65262.html

Bunu bilgisayarın optik ses çıkışına taktım, optik kabloyu da adaptörün diğer ucuna, kablonun diğer ucunu da ses sisteminin optik girişine. Ses gerçekten çok güzeldi. Ses kartımın maalesef 5.1 desteklemediğini öğrendim. Digital out'un özelliklerinde 5.1 ses yarat kısmını seçtim. Ses sisteminden de tabii ki matrix'i seçtim. Müzik dinlemek için en uygunu music eq. Movies eq'i kötü buldum. Bilgisayardan dts sesi alamayacağım için Dark Media Mania almaya karar verdim. Böylece çok daha iyi görüntü ve ses elde edebileceğimi ve içine dahili disk alarak da torrent için laptop'umu açık bırakmayarak enerji israfını önleyebileceğimi umuyorum.

Son olarak da usb girşini oldukça kötü buldum. Game eq seçmeden 5.1 sesi sanal da olsa alamıyorum. Game eq de çok patlak, kötü bir ses veriyor. Laptop kullandığım için çok sorun değil ama yine de bana kolaylık sağlayabilirdi. Bari matrix'i seçiyor olabilseydik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jardella -- 30 Aralık 2009; 17:33:45 >

• Bir soru daha. flash belleğimdeki DTS uzantılı şarkıları arkadaşımdaki LG 903TA ile dinleyebiliyordum. Fakat bu 904TA da aynı dosyaları görmüyor.
  • Gerçi aynı dosyaları demişsin de flash belleğini fat32 ye çevirip denemeni tavsiye ederim.Aklıma da başka birşey gelmiyor.
  • quote:

Gerçi aynı dosyaları demişsin de flash belleğini fat32 ye çevirip denemeni tavsiye ederim.Aklıma da başka birşey gelmiyor.

zaten FAT32. normal FAT de yaptım yine görmedi.
  • Bu ses sistemi için optik çıkış için kablo önerisi olan var mı? bende aleti yeni aldım optik ses çıkışını LCD bağlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madatruk01

Bu ses sistemi için optik çıkış için kablo önerisi olan var mı? bende aleti yeni aldım optik ses çıkışını LCD bağlayacağım.

oncekı sayfalarda yazdım , sıcak fırsatlarda ttaf kablonun konusu var oraya girin ve sıteye uye olduktan sonra donanımhaber kullanıcı adınızı tanımlatırsanız eger dh ye ozel ındırımler var, ben optık kabloyu oradan aldım 5-6 tl biseydı sanırım saglam kalın kalıtelı bı kablo geldı ;)

baska yerlerdekı ıncecık dandık optık kablolarla ugrasmayın ;)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: madatruk01

Bu ses sistemi için optik çıkış için kablo önerisi olan var mı? bende aleti yeni aldım optik ses çıkışını LCD bağlayacağım.

oncekı sayfalarda yazdım , sıcak fırsatlarda ttaf kablonun konusu var oraya girin ve sıteye uye olduktan sonra donanımhaber kullanıcı adınızı tanımlatırsanız eger dh ye ozel ındırımler var, ben optık kabloyu oradan aldım 5-6 tl biseydı sanırım saglam kalın kalıtelı bı kablo geldı ;)

baska yerlerdekı ıncecık dandık optık kablolarla ugrasmayın ;)

Sağol müdür yardımcı olduğun için. diğer yazdıklarını okumuştum ama HP dediğin gibi fırsatlarıma düşürdüm 623 tl havale ile aldım. onun içinde tşk.

• Yazılım güncellemesi ile ilgili bir gelişme oldu mu? Yurtdışı güncelleme var mı?
  • merhaba arkadaşlar.
    bikaç sorum var bu ht-904 ta için
    1. radyo dinlerken, hazır eq modları dışında(mtrx vs..), 5.1 ses nasıl alabilirim?
    2. lg lh4010 tv var. simp link ile bağlılar. tv kumandası ile kapadığımda hem tv hem hem ses sistemi kapanıyor fakat tv kumandası ile tv açtığımda sisteminde açılmasını istiyorum. mümkünmü acaba? ne yapmam gerekir?
    3. digiturk aldığımda diginin kumandası ile tv ve ses sistemini kontrol edebilirmiyim??
    4. hoperlörün sesini tek tek ayarlarken mesela "arka sağ hoperlörün ayarında" test et dediğimde hep sol önden test sesi çıkıyor. bu nedendir?
    5. hdmi in nerede kullanırım? digiturk alıcam. onun muhtemelen hdmi çıkışı olmaz sanırım(plus almayacağım çünkü)onun sesini scartla tv'ye iletip tvden ses sistemine optik giriş şeklindemi çalışacak 5.1?
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprr -- 1 Ocak 2010; 18:50:25 >
  • birde dvd izlerken 5.1 dinlemenin mantığı, sesi ve görüntüyü tvye hdmi ile aktarıp tvden tekrar sisteme optic olarak girerekmi 5. 1 ses çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprr -- 1 Ocak 2010; 18:32:40 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.