Bildirim
LG HT904TA (27. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
jardella bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim. daha önce aldığım kamera nın dediğin kablosu varmış evde ararken buldum. bir tarafı stero jaklı diğer tarafı iki tane farklı renkli tahminim kablo bu sitedeğe verdiğin kablonun resmine benziyor. şimdi leptopun kulaklık çıkışına bağlıyıcam değilmi peki leptopte dijital out diye bir yazı göremedim bunu nasıl anlarım. birde cihazda pr (kırmızı) pb (mavi); outpot (yeşil) monitor (sarı); input aux kırmızı r beyaz l; birde optikal in yazan kısımlar var. kırmızı beyaz olan kısmı servisten gelip kuranlar dijital receiver a bağladılar. ben nereye bağlıyıcam. ilgilendiğin için teşekkürler. -
uydu rceiverin 2 scart ı varsa ses sistemi ile uyduyu scart ile bağla (bize gelen servis philips 3377 yi bu şekilde bağladı) böylece auio girşleri boşalır sende onları kullanabilirisin -
uyduda iki scart var. uydudaki scart ın birini ses sistemine bağlayacağız peki diğerini tv ye mi bağlayacağız. bendeki bağlantı şuan ses sisteminden scartla tv ye bağlı. tv eski lcd felan değil tek scart girişi var. -
bizimkinde bağlantı aynen şöyle , ses sisteminden scart ile uyduya oradan çıkan 2. scart ile LCD ye gidiyor TV de tek scart olması bu nedenle sorun yaratmıyor (gerçi bizimkinde 2 scart var ama bu sayede tekini kullanıyoruz) hem nasıl olsa tüplü TV de upscaling falan kullanamayacağından bu bağlantı şeması sorun oluşturmaz hemde kablo yumağından kurtulursun, ama bu bağlantı şeması philips için uygulanmıştır teknik olarak sizinkindede uygulanmasında sorun olmaması lazım -
arkadaşlar ben öğretmenim. bizim okulda logitech ses sistemi var ve sesi en az seviyelerde bile verdi bas haaaaarika. insanı film izlemeye sevk ediyor. bende ondaki sese heveslenerek bu sistemi aldım ancak sesi nedense onun kadar doyurucu değil. gündüz okulda onu dinledikçe bu sistemi aldığıma pişman bile oluyorum. halbuki fiat olarak karşılaştırırsak o 140 tl civarı lg ise 650-750 arasında değişiyor. ses olarak bu 1000 wat ama neden bu subwofer ın sesi doyurucu çıkmıyor. biryerlerde bir hatamı var anlayamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: mahoni_44
arkadaşlar ben öğretmenim. bizim okulda logitech ses sistemi var ve sesi en az seviyelerde bile verdi bas haaaaarika. insanı film izlemeye sevk ediyor. bende ondaki sese heveslenerek bu sistemi aldım ancak sesi nedense onun kadar doyurucu değil. gündüz okulda onu dinledikçe bu sistemi aldığıma pişman bile oluyorum. halbuki fiat olarak karşılaştırırsak o 140 tl civarı lg ise 650-750 arasında değişiyor. ses olarak bu 1000 wat ama neden bu subwofer ın sesi doyurucu çıkmıyor. biryerlerde bir hatamı var anlayamadım.
sub'u odanın değişik yerlerinde deneyin, menüden ses ayarlarından sub'un db yükseltin, bir miktar faydası olur, ama işin gerçeği bende bu sistemi bir arkadaşta dinleyip sub'unu yetersiz bulduğumdan almamıştım (bu arada ses sistemlerinde üzerinde yazan Watt herşey değildir, ciddi ses sistemlerine dikkat ederseniz zaten hiçte abartılı rakamlar vermezler)
-
db sini arttırmıştım 5 te en yüksek seviyede çalışıyor. benim anlamadığım uyduruktan ses sistemlerinin bile sesleri bufur bufur bunun sesi normal hoparlör sesi neyse aldık birkere -
Ses sistemini TVye optik kablo ile bağladım. Bu durumda normal TV seyrederken bile tüm hoparlörlerden ses almam gerekmiyor mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: ikeut
Ses sistemini TVye optik kablo ile bağladım. Bu durumda normal TV seyrederken bile tüm hoparlörlerden ses almam gerekmiyor mu?
TV lerin bir çoğunun optik çıkışı stereo destekler, 5.1 desteklemez bu nedenle optiktende bağlasan eğer TV 5.1 optik çıkışı desteklemiyorsa (ki büyük ihtimalle böyledir) 5.1 ses alamazsın ancak matrix modu ile sanal 5.1 yapabilirsin -
arkadaşlar 1 aydan sonra bugun 904 garantiden değişti yenisini getirdiler eskisini(1saat kullandım) götürdüler şuana kadar problem yok kısmetse doya doya kullanmak istiyorum -
Benim amplifier'dan çok sinir bozucu bir ses çıkıyor. Daha önce var mıydı bilemiyorum ama, çok tiz, baş ağrıtan ve hiç susmayan bir ses. Açıp içine baktım fan çalışmıyordu bile ve hoparlörlerden ses geldiği anda, ondan da ses geliyor. Kapatınca ses gidiyor. İyice yaklaşıp bir kulak verin, diğerleri açıkken sesi uydudan mute'layın. Eğer sizde yoksa servise vermek istiyorum. Başıma ağrılar girdi. -
sanırım bu cihazı en mantıklı kullanma şekli benim için şu şekilde(EQ modu normal için);
-teledunyayı optikle cihazın optik girişine bağladım NGHD kanalını açtığımda cihazda digital yazısı çıkıyor ve 5.1 ses alıyorum.
-laptopun hdmi çıkış tan cihazın girişine bağladım ve cihazın hdmi çıkıştan tv girişine bağladım çözünürlükleri değiştirdim fakat tvden görüntü alamadım en yakını tv ekranı düz mavi oldu sayılırsa! ama cihazdan 5.1 ses alabiliyordum bende bu bağlantılara ek olarak laptopu tv ye rga ile bağladım şuan sorunsuz şekilde kullanıyorum 8gb lık transformers2 mkv filmini izledim cihazda kırmızı DTS yazdı ve ses inanılmazdı 4 gblık başka mkvlerde ise DIGITAL yazısı çıkıyor ve bütün hoparlörlerden bağımsız ses geliyor.
bunları yapmak için bilgisayardan bir kaç ses ayarıyla oynamak gerekiyor dileyene resimli anlatırım -
1,5 ay once hepsiburadadan vermis oldugum siparis sonunda elime ulasti :) Hepsiburada yi urunu bu kadar cabuk gonderdigi icin tebrik ediyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: mahoni_44
arkadaşlar ben öğretmenim. bizim okulda logitech ses sistemi var ve sesi en az seviyelerde bile verdi bas haaaaarika. insanı film izlemeye sevk ediyor. bende ondaki sese heveslenerek bu sistemi aldım ancak sesi nedense onun kadar doyurucu değil. gündüz okulda onu dinledikçe bu sistemi aldığıma pişman bile oluyorum. halbuki fiat olarak karşılaştırırsak o 140 tl civarı lg ise 650-750 arasında değişiyor. ses olarak bu 1000 wat ama neden bu subwofer ın sesi doyurucu çıkmıyor. biryerlerde bir hatamı var anlayamadım.
arkadaşım bu sistemin 903TA modeli bende var..İnanki bu tür bir sistemden iyi performans almanın yegane şartı Subwoofer ı iyi bir yere koyabilmek..Ben daha önce odanın çeşitli yerlerinde bir sürü deneme yaptım en iyi performansı alabilmek için..İlk başlarda bilmediğimden dolayı herhalde bunun vereceği max verim budur diye düşünmüştüm..Ama sonraları bir şarkıyı dinlerken oda içinde gezerken bir baktım ki bulunduğum yere göre sesin kalitesi inanılmaz değişiyordu..Normalde kuvvetsiz duyduğum basları, odanın başka bir yerinde inanılmaz kalitede duyuyordum..Yani bu konuda iş sana düşüyor malesef..:( Uygun şartları ve pozisyonu bir şekilde bulup, maximum verimi sadece sana özel konum ile sağlayabileceksin, bunu unutma..
-
Merhabalar.Şimdiye kadar hep 1080i çözünürlükte izliyordum ses sistemini.Elime full hd tv geçti.Laptoptan ses sistemine hdmi ile ses sistemindende hdmi ile tv ye aktarıyordum.Dts dahil her türlü ses alabiliyorum.Fakat tv hd ready idi.
Şimdi full hd.1080p fimleri oynatıp aynı bağlantıyla görüntüyü 1080p alabilir miyim? Yoksa ses sistemine hdmi ile girince görüntü çıkışı düşüyor mu?Umarım görüntüyü işlemeden pass edip sadece aktararak gönderiyordur.Bu konuda bilgisi olan var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: dedekaan
Merhabalar.Şimdiye kadar hep 1080i çözünürlükte izliyordum ses sistemini.Elime full hd tv geçti.Laptoptan ses sistemine hdmi ile ses sistemindende hdmi ile tv ye aktarıyordum.Dts dahil her türlü ses alabiliyorum.Fakat tv hd ready idi.
Şimdi full hd.1080p fimleri oynatıp aynı bağlantıyla görüntüyü 1080p alabilir miyim? Yoksa ses sistemine hdmi ile girince görüntü çıkışı düşüyor mu?Umarım görüntüyü işlemeden pass edip sadece aktararak gönderiyordur.Bu konuda bilgisi olan var mı?
Elinizde TV olduğuna göre bağlayıp deneyerek görebilirsiniz, normalde pass edip aktarması mantıklı ama belli olmaz tabi, TV den gelen görüntünün full HD mi yoksa HD mi olduğu nasıl olsa görülebiliyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: dedekaan
Şimdi full hd.1080p fimleri oynatıp aynı bağlantıyla görüntüyü 1080p alabilir miyim? Yoksa ses sistemine hdmi ile girince görüntü çıkışı düşüyor mu?Umarım görüntüyü işlemeden pass edip sadece aktararak gönderiyordur.Bu konuda bilgisi olan var mı?
Laptopu ses sistemine bagladiktan sonra ses sisteminden tvye baglayarak goruntu almak ivin bir ayar gerekti mi? Ben goruntu alamadim rga ile goruntu aktariyorum -
Laptop'ın ekran kartı ayarlarından çıkışı digital tv olarak seçtim.Benim ekran kartı ayarlarında 3 seçenek var.Kendi ekranı, digital tv ekranı ve ikisi bir arada.Ben genelde laptop ekranını kapatıp digital tv ye aktar diyorum.Çözünürlük ayarınıda tv'ye uyarlı olarak 1080*720 ve 50 herz yaptım.Böylelikle hiç sorun kalmadı.Sinema sisteminin hdmi in girişine bağladım.Hdmi out çıkışından hdmı kablo ilede tv ye götürdüm.
Fakat arkadaşın Hp laptopunda tv'ye hdmi ile direk bağladığımda ses var,sinema sistemine girdiğimizde ses alamıyoruz.Ne yaptıksa başaramadık.Yani her laptopun özelliği farklı oluyor.Siz sisteme bağlamadan direk hdmi kablo ile tv ye bağladığınızda görüntü var mı? -
Ben de almayı düşünüyorum ancak TV HD ready bir görüntüde sorun yaşar mıyım
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X