Şimdi Ara

LG HF60LS 1400 ANsİ LÜMEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
6
Favori
14.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4400 ınmıs tekrardan alınabılır bu fıyaata bence su dolar kurunda

  • 3900 oldu arkadaslar sebebı ne olabılır kronık sıkıntısı mı patladı

  • Bahsettiğiniz fiyat teşhir ürünü için olsa gerek. Bu arada bende dün aldım bi tane.. Bu fiyata alınabilecek tek ürün.. Çoğu marka bu fiyata 720p yada özelikleri olmayan sade modeller sunarken LG her zamanki gibi konuşturmuş.. Led Projelsiyonların dahisi ve bana göre kral markası LG dir...2011 de kullandığım led projeksiyon sonrası her zaman LG aldım.. Fazla inceleyemesem de bu haliyle bile yeterli. 👌


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasın kullandıgı HF60LS fotografları ekliyorum. Düşünenler icin fikir verebilir.


    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN

    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 7 Nisan 2021; 9:1:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.

    Neden LG diye yazayım...

    2010 yılında ilk LG led projeksiyonumu aldım. O yıllarda internetten indirdiğim 10 20 gb lık filmleri bile sorunsuzca oynatırdı. Rakiplerinin zaten pek led ürünü ve argeleri yoktu. Olanlarda öyle her vidyoyu sesi oynatamazdı. O yıllarda LG ile DTS filmin tadını çıkardım. Aradan yıllar geçti. Wifi li Bluetooth lu ürünler çıktı. Ürün yelpazesine bakınca Arge ve ergonomi olarak hala bir numara olduğunu düşünürüm. Kimi proj her filmi oynatmaz. Kimi proj wifi için aparat satar. Kimisinde işletim sistemi olmaz. Kimisi zaten teknolojik yönlerden zayıftır. İyi de bu fiyata hepsini size verebilecek ve güvenilebilecek hangi ürün bulabilirsiniz? 1000-2000 TL lik kontrastı düşük garantisi olmayan projeksiyonlar mı? Yoksa pahalı ve hala eksikleri olan projeksiyonlar mı? Yada bu fiyatlara satılan 720p cihazlar mı? 480p cihazların alışveriş sitelerinde övüldüğünü gördüm. Üstelik fiyatları da malum... Bazı projeksiyonların mini halde 100-150 lümenle uçuk fiyatlara satıldığını gördüm.

    Projeksiyon ile film sitelerini açıp film izledim. Eklenti yada farklı bir sorun yaşamadım. Film sitelerinden hızlıca film izledim.. Hatta filmin birisinde gerilim sahnesinde anlık gerildim. Projeksiyonun sesi biraz fazla açıkmış. Şunu da anlayabiliriz ki proj sesi bile yeterli şimdilik alanlar için.. E tabi fazlası için bütçe lazım..o da zamanla olur.. Hadi sen ilk yıllarda bile mkv vob uzantılı dosyaları açan LG sin acaba 4K film oynatırmısın dedim..

    İnternetten 1 dakikalığı 1 gb olan 5 6 adet 4K vidyolar indirdim.. Arkadaş yine şaşırttın beni.. Atmos ses dışındaki her vidyoyu oynattı ve ses çaldı. Bunlar Dolby Digital ve Dolby True 7.1 vs gibi... Şunu da açıklayayım.. Ses sisteminiz varsa siz usb den filmi oynatın arkanıza yaslanın..

    Bir kaç ek bilgi yazmak isterim. Ben en az kablo ve cihaz taraftarıyım. Bütün zamanımı da filmlerle kaybedemem..Hiç bir yere üyeliğim yoktur. Günlük bir film izlemek yeter bana.. Benim önceliğim keyfi alabileceğim bir iki saattir. Netflixlere yada benzeri ücretli içeriklere abone olmadım olmayı da düşünmüyorum. Bağımlılıktan öte herşeyi dengelemek amacımdır. Bunu da LG den fazlasıyla alıyorum..

    Cihazda netflix yok ama kullanmadığım için önemi de yok. Eğer çok fazla multimedya isterseniz 300 500 tl lik cihazlarla herşeyi çözersiniz. Bunun için uçuk fiyatlar ödeyip fazla özeliği olmayan proj almak bana mantıklı gelmiyor...

    Son olarak...
    Bana sorsalar 4 5 bin liran olsa ne alırsın? Yine gider LG HF60LS yada sınırları zorlar HF80LS alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba

    yeni aldığım projeksiyonda aşağıdaki fotoğraflardaki sorunu yaşıyoum,

    siyahlarda görüntünün %70 i daha parlak %30 u daha siyah

    bu sorunu yaşayan var mı acaba ? Veya bu bir sorun mudur?





    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN




  • Görüntünün orjinali nasıl peki? Bazen arkaplanlarda çeşitli görüntüler olabiliyor.. Başka renk kartelası görüntüleri ile test yaptınız mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal görüntüde bu kadar belirgin durmuyor fakat arka planda bu problemin olduğunu bildiğim için fark ediyorum, canımı sıkıyor, bu bir problem midir? Bu sorun farklı renklerde bu kadar belirgin değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serukanu

    Merhaba

    yeni aldığım projeksiyonda aşağıdaki fotoğraflardaki sorunu yaşıyoum,

    siyahlarda görüntünün %70 i daha parlak %30 u daha siyah

    bu sorunu yaşayan var mı acaba ? Veya bu bir sorun mudur?





    Gecmis olsun, bu cihaz hf60ls mi. Yeni aldım yazmissiniz, iade şansı varsa iade edin veya aldığınız yer ile gorusun. Fatura varsa lg servis zorluk cikarmadan degisim veya para iadesi raporu çıkartıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 19 Nisan 2021; 15:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam, evet yeni aldım yarın servise göndereceğim, baya görüştüm böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serukanu

    teşekkür ederim hocam, evet yeni aldım yarın servise göndereceğim, baya görüştüm böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler

    Çok geçmiş olsun. Arada böyle sorunlar baş gösterse de içinizde bir soğuma olmasın.. Projeksiyon gerçekten çok iyi.. Henüz yeni taşındığım için duvara yansıtarak kullanıyorum. Bu halde bile çok memnunum. Multimedya özeliklerini saymaya gerek yok. Bazen youtubedan müzik dinliyorum. Bluetooth hoparlör gibi kullanıyorum. Umarım yeni bir ürünle keyif almaya başlarsınız👌


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum, bugün Ümraniye'de servise götürdüm cihazı, teknisyen Sedat Bey vardı cihazla ilgili oda sizin gibi çok olumlu konuştu, normalde olmaması gerektiğini hiç bu tarz bir problemle karşılaşmadığını söyledi, en kısa sürede ilgilenip dönecekler bende buradan bilgilendiririm, tek sorun Netflix hala çözemedim :)

  • Yeni LG proj. lar hakkında ki yorumlarınızı okudukça, iyi ki de zamanın da LG almışım diyorum.


    2014 yılında aldığım, şu anda üretimde olmayan "LG PF80G led - Doğal 1080p" li 30.000 saat lamba ömrü olan projeksiyonumu yaklaşık 7 yıldır hiç arıza vermeden ve ilk günkü temiz görüntüsüyle Tv + sinema amaçlı olarak hala kullanıyorum. Renk, kontrast, netlik mükemmel.


    Ayrıca proj. da hazır resim şablonları olduğu gibi, isterseniz özel resim ayarlama da yapabiliyoruz.

    Bir proj. da hazır resim şablonlarının olmasının çok büyük faydası var, çünkü yanlış ayar yaptığınızda hazır şablona geri dönmek çok büyük kolaylık.


    İçinde ki gömülü lg oynatıcı iyi olsa da, ben player olarak tv box kullanıyorum, çünkü kendi oynatıcısı günümüz teknolojisi olan x265 kodlamalı filmleri oynatamıyor (niye x65 ? çünkü; x265 kodlamalı filmler x264 e göre 1/4 daha az yer kaplıyor, film arşivi yapanlar için yer tasarrufu sağlıyor) ve görsellik tv box da ki KODI film oynatıcıyla aşık atamaz.

    Yani benim için proj. içinde ki player olup olmaması, netflix desteklememesi çok önemli değil, bu açık tv box larla giderilebiliyor, önemli olan proj. un görüntü kalitesidir.


    Bu proj. u eskittikten sonra İleri de inşallah, 4K LG proj lar ucuzlarsa (bu ekonomi de pek ucuzlama olacağını zannetmesem de), 4K içerikler, 4K Tv yayınları yaygınlaşırsa, o zaman geldiğin de bütçe de uygun olursa inşallah yine LG proj. alacağım, ama bu sefer 4K olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Nisan 2021; 14:17:16 >




  • Herkese selam ph300 gibi cep telefonu kadar olan 720p projeksiyonumdan çok memnundum fakat fiyat uygun görünce 4200e hf60ls aldım,
    2 senedir c8 oled tv olduğundan görüntü kalitesi konusunda tabiki tv ile kıyaslamıycamki bahçede maç keyfi olarak çok beğendim küçük modelden sonra. Tek sorunum netflix çok saçma aynı webos tv de netflix var bunda yok ip tv sorunsuz. Ayrıca
    İphone da netflix uygulaması projektörü yansıtma olarak görüyo fakat bağlanamıyor, bi bağlansa süper olucak bunu çözen varmı.
    Ph 300 de satılıl apple tv3 ile veriyorum 1450 tl isteyen olursa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Siz projeksiyonun bedelini fazlasıyla çıkarmışsınız ve çıkarmaya da devam edeceksiniz. Geleceğimi görmediğim bir hayatı şimdiden planlamayı pek sevmesem de önümüzdeki yıllar ne olursa olsun kararımız da o kadar değişecektir. Bugünü bugün gibi yaşayalım yeterli. Projeksiyonumdan alabildiğim kadar keyif alıp zamana bırakacağım.

    Bu arada ek bilgi olarak paylaşayım. Yaptığım onlarca video testle birlikte HF60LS nin bütün H264,H265,X264,X265 vidyoları oynatabildiğini ( kodlama şekilleri yada versiyonları hariç tutulabilir)👌 gördüm... Ses kısmında ise sadece Atmos sesleri oynatamadığını farkettim. Atmos(TRUEHD 7.1) ses ise çoğunlukla 4K vidyolarda olduğundan projeksiyon için burada çok büyük bir sorun teşkil etmemekte... Eğer yine de 4K vidyo izlemek isterseniz ses dosyasının DTS HD-MA veya DTS X 7.1 olması bile yeterli gelecektir. Evinizde çok ciddi sistemler olmadığı sürece bu kadar küçük bir problemi kendinize sakın sorun etmeyin ki projeksiyondan maksimum keyif alabilesiniz.

    Ayrıca DTS filmlerde projeksiyonun hoparlörünün gayet yeterli bir sahne hissi verdiğini ve eğer varsa kaliteli bir kulaklıkla bile bu keyfi yaşayabileceğinizi düşünüyorum..

    Gerisi bütçe, ergonomi ve zevk meselesi.. İyi seyirler herkese😉


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkese merhaba, Bu modelin fiyatlarının düşmesiyle birlikte başka bir cihaz ile arada kaldım. viewsonic pa503w aldım görüntüyü güzel de gösteriyor aslında ama ne yaparsam yapayım örneğin 3 metreden izliyorum hafif bulanıkmış gibi oluyor bu da çözünürlükten kaynaklı diye düşünüyorum. Cihaz sahibi arkadaşlar siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz? Bir de hava karardığında örneğin terasta perdeye yansıtsak iyi bir görüntü alır mıyız? Viewsonic almamın tek nedeni aslında ansi değerinin yüksekliği. Bir de bu cihazın gerçek kontrast'ı 10:000'e1 sanırım değil mi? Yorum okumak ve video izlemekten beynim bulandı :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lajvard

    herkese merhaba, Bu modelin fiyatlarının düşmesiyle birlikte başka bir cihaz ile arada kaldım. viewsonic pa503w aldım görüntüyü güzel de gösteriyor aslında ama ne yaparsam yapayım örneğin 3 metreden izliyorum hafif bulanıkmış gibi oluyor bu da çözünürlükten kaynaklı diye düşünüyorum. Cihaz sahibi arkadaşlar siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz? Bir de hava karardığında örneğin terasta perdeye yansıtsak iyi bir görüntü alır mıyız? Viewsonic almamın tek nedeni aslında ansi değerinin yüksekliği. Bir de bu cihazın gerçek kontrast'ı 10:000'e1 sanırım değil mi? Yorum okumak ve video izlemekten beynim bulandı :(

    Yanlışlıkla mı aldınız bilmiyorum ama bu cihaz 720p lambalı, hf60ls 1080p ve led cihaz. Yukarıda fikir vermesi açısından görüntü resimleri var. İade şansınız varsa hemen iade edin bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 30 Nisan 2021; 16:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alalı daha iki gün olmuştu zaten geri iade gönderdim kargoyal. Ben de umarım aranıza katılacağım yeni bir 60ls ile. Yukarıdaki resimler zaten beni en çok etkileyen kısımlardı. Çok sağolun yardımlarını için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lajvard

    alalı daha iki gün olmuştu zaten geri iade gönderdim kargoyal. Ben de umarım aranıza katılacağım yeni bir 60ls ile. Yukarıdaki resimler zaten beni en çok etkileyen kısımlardı. Çok sağolun yardımlarını için.

    İade oldugu iyi olmus.

    Baska resim de atayım referans icin

    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN
    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 30 Nisan 2021; 19:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gördüğüm kadarıyla siyah renk dengesi de çok iyi. Çözünürlüğün özellikle inch büyüdükçe önemi daha da ortaya çıkıyor. Siparişi geçtim bakalım hafta başı bekliyorum :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.