Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sistem güzel ilk başta bende öyle kullanıyordum ama sürekli sinema sistemini açık tutuyorsunuz bu durumda... Buda ilave elektrik tüketimi oluyor, TV nizin kendi hoparlörü kötü ise yani TV seyrederken bile sinema sistemini kullanıyorsanız en güzel çözüm dediğiniz gibi. Ben sadece TV de güzel bir film veya müzik kanalı açtığım zaman ses sisteminden ses alma ihtiyacı duyuyorum... Haricinde haber vs. vs. izlerken TV min üzerindeki hoparlör fazlasıyla kaliteli bir hoparlör ve bana yeterli oluyor. Bu sebeple kaynaktan TV'ye TV den optik kablo ile sinema sistemine aktarıyorum.. Zaman zaman kaynak dediğim şey bilgisayar olunca Sinema sistemini araya alıyorum :)
  • Slm.

TV'im, tivibu cihazım, medya playerım ve ses sistemim tek anahtarlı prize takılı. Gece yatacağım zaman anahtarı kapatıp yatıyorum. Bunun dışında elektrik faturasında gözle görülür herhangi bir yansımasını görmedim. 3 kişiyiz, gündüz de evde birileri var. devamlı, bilgisayar, laptop veya tv açık olabiliyor. Elektrik faturam 70-75 TL arasında geliyor. Ben elektrik kullanımına takılmıyorum yani :)
    Ses sisteminden sesleri almaya alıştıktan sonra tv'den dinlemek hiç iyi gelmiyor :)

@tonythetonguc
  • katılıyorum,

biz de THX ses sistemli TV kullanmamıza rağmen, Sinema Sisteminin Ses kalitesine o kadar alıştık ki, artık fatura kabarır mı kabarmaz mı yı düşünmeyi bıraktık. sinema sistemi tv ile senkronize açılıp kapanıyor bizde keyifle izleyip dinliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

Orijinalden alıntı: snake1907

selamlar dostlar bende aldım evıme kurdum ama bır sıkıntım var normal fılm taktıgımda guzel ses cıkısı sorun yok ama normal kablolu donunce tv ızledıgımde ses sıstemını devreye sokamıyorum tvden gelıyor ses onu nasıl yaparım bulamadım baska bır baglantısımı var acaba

Ses sisteminin HDMI out çıkışından TV'ye HDMI 1.4 kablo ile bağlantı yap. Televizyon izlerken ses sisteminden ARC'ı işaretleyin. Böylece TV'nin vereceği sesleri ses sistemine aktarır. (TV'nizin HDMI girişnin ARC'ı destekliyor olması lazım) TV'nin sesini kısmayı unutmayın. Yankı yapar :)

Ama en iyi sistem bağlantı şekli şu galiba:
    İzlediğiniz sistemi HDMI ile ses sistemine bağlayın (benim tivibu cihazım ve egreat medya playerım LG'ye bağlı).
    Ses sisteminin HDMI out'undan TV'ye bağlantı yapın.
    Ben tivibu izlerken ses sisteminden HDMI 1'i, medya playerdan film izlerken HDMI 2'yi seçiyorum. TV'den birşey yapmama gerek kalmıyor. TV'nin sesi devamlı kısık. Yankıyı önlüyorum böylece.

TV'nizin HDMI çıkışı yoksa optik bağlantı vs. hakkında bilgim yok

bılgı ıcın tesekkurler arkadaslar

benım tv hdmı cıkıslı kablolu kullanıyorum ama hd kutu aldım ondan dolayı ole goruntu daha kalıtelı azda olsa TV full hd degıl ama hd ındırımde almıstım ama goruntude sorun yok

sımdı benım ses sıstemı yanı dvd beraber TV baglı fılm ızlerken sıkıntı yok ama tv gecınce yanı hdmı tarafa ses sıstemı ıptal oluyor ıste onu anlamadım

• Orası öyle... :) Ama haber vb. sadece konuşmaların geçtiği bir yayın akışında ses sisteminin çok bir espirisi olmuyor, tamam tabiki Tv ye göre çok daha güzel bir ses veriyor ama sürekli o keyife varmaya gerek yok, sonra alışıyorsunuz arada açınca keyfi anlaşılmıyor, buda işin edebiyatı :) Ses duymak istediğim herhangi bir zaman 1 düğmeye basarak devreye alıyorum çok zor değil . Atıl halde çok yüksek ses açık değilse 20W gibi birşey tüketiyordu yanlış hatırlamıyorsam, faturayı çok etkilemez ama yinede tüketim tüketimdir. Daha öncede bahsettim benim LED LCD slim tip olmadığı için üzerindeki hoparlörler gerçekten çok iyi. Birde şöyle bir durum var malum hoparlörler yapısı gereği ancak dizayn edildikleri ses seviyelerinde (dB) seviyelerinde iyi ses verebilirler. Örneğin bizim sinema sistemini ses seviyesini 2-3 seviyesine getirip bir dinleyin subwoofer dan neredeyse ses gelmediğini göreceksiniz gelen sestende birşey anaşılmaz zaten çünkü hoparlör dizayn edildiği yeterli salınımı yapamamaktadır.. Bundan neden bahsettim geceleri seyrederken sesi çok kıstığımdan ses sisteminin hiçbir espirisi kalmadığı gibi subwoofer yaydığı titreşimler sebebiyle komşuları çok rahatça rahatsız edebiliyor (hatta bu sebeple sesi Night moduna alınca SW u neredyse tamamen kapatıyor). O sebeple ses TV deyken sesi biraz daha rahat açabiliyorum. Hatta kısık seste izlerken sinema sisteminin fanın yaptığı gürültü bile beni illet ediyor diyebilirim. Hatta diğer sisteme geçmeyi bu gece kullanımları yüzünden yaptım.

Kıscası bende önceden dediğiniz gibi bağlıyordum hatta hala bilgisayarı bağlarken bazen o şekilde bağlıyorum. Ancak anlattığım şekilde optik veya HDMIarc ile bağlamanın avantajı tek bir tuşla sistemi devreye alıp devreden çıkarabilmeniz oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 10 Mayıs 2013; 1:24:39 >

• 1 senedir kullandığım lg usbye taktığım hdd-flash bellekleri tanımamaya başladı servise göndersemmi başka çözümü varmı acaba..
  • stereo seslerde sıkıntı yok fakat ne zaman 5+1 dvd veya usb'den 5+1 sese sahip herhangi bir film açsam konuşmaları duyamıyorum. öndeki merkez hoparlörler dahil bütün hoparlörlerden ses geliyor ancak diyaloglar duyulmayacak kadar az bir şekilde. araştırdım forumda ama birşey bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum. önceden ses alabildiğim filmden şu an ses alamıyorum, yazılım güncellemesi yapılmış ben askerdeyken ondan mı kaynaklandı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaBeaT

stereo seslerde sıkıntı yok fakat ne zaman 5+1 dvd veya usb'den 5+1 sese sahip herhangi bir film açsam konuşmaları duyamıyorum. öndeki merkez hoparlörler dahil bütün hoparlörlerden ses geliyor ancak diyaloglar duyulmayacak kadar az bir şekilde. araştırdım forumda ama birşey bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum. önceden ses alabildiğim filmden şu an ses alamıyorum, yazılım güncellemesi yapılmış ben askerdeyken ondan mı kaynaklandı acaba?

Hoparlör ses ayarlarını kontrol et istersen.Bu tip ses sistemlerinde her hoparlörün tek tek desibel cinsinden ses ayarları olur.Centerin ses seviyesi kısık kalmış olabilir.Cihazda otomatik ses kalibrasyonu özelliği var ise bu şekilde ayarlamayı dene.Şayet sorun düzelmez ise servise danış derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: ZaBeaT

stereo seslerde sıkıntı yok fakat ne zaman 5+1 dvd veya usb'den 5+1 sese sahip herhangi bir film açsam konuşmaları duyamıyorum. öndeki merkez hoparlörler dahil bütün hoparlörlerden ses geliyor ancak diyaloglar duyulmayacak kadar az bir şekilde. araştırdım forumda ama birşey bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum. önceden ses alabildiğim filmden şu an ses alamıyorum, yazılım güncellemesi yapılmış ben askerdeyken ondan mı kaynaklandı acaba?

Hoparlör ses ayarlarını kontrol et istersen.Bu tip ses sistemlerinde her hoparlörün tek tek desibel cinsinden ses ayarları olur.Centerin ses seviyesi kısık kalmış olabilir.Cihazda otomatik ses kalibrasyonu özelliği var ise bu şekilde ayarlamayı dene.Şayet sorun düzelmez ise servise danış derim.

yok onlardan da değil, hepsine baktım. servisi aradım bakalım yarın gelecekler.

• Arkadaşlar,

Bu ürünün LG HB1100RE'ye göre tek farkı ayaksız olması mı? Diğer iç malzeme ve özelliklerinde fark var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

Arkadaşlar,

Bu ürünün LG HB1100RE'ye göre tek farkı ayaksız olması mı? Diğer iç malzeme ve özelliklerinde fark var mı?

Aynen öyle tek farkı o.
  • Herikiside 2012 üretim usb den flac müzik çalmayı desdeklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Herikiside 2012 üretim usb den flac müzik çalmayı desdeklemiyor.

hmm.. benim için o kadar önemli değil. ben sinema sistemi için alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

quote:

Arkadaşlar,

Aynen öyle tek farkı o.

quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

quote:

Arkadaşlar,

Aynen öyle tek farkı o.

ama ayaklı olan hoparlörde twitter var gibi. hani çok anlamam ama ayaklı olanın hoparlörü sanki daha iyi geldi.

• @gözden kaçırmışımdır belkı okurken medya layer olarak blueray iso dosyalarını acabiliyormu cihaz harici hdd den film boyutları 40gb civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djaxe -- 9 Haziran 2013; 15:24:07 >
  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    Ayaksız olanlarda da tweeter var. önler ve merkez hoparlörlerde.. RE modelinde ek olarak arkalarda da tweeter var... Kısacası player aynı.. Subwoofer ve center hoparlmrler aynı... 4 uydu farklı sadece... Ön uydular çok benzer arka uydukarda MK da tweeter yok iken RE de arka uydularda tweeter var... Ses açısından çokf azla birşey değiştireceğini düşünmüyorum.
  • peki bu cihaz 2 yollu hoparlöre mi sahip yoksa 3 yollu mu??

malesef internettte bunun cevabını bulamadım.
  • Hoparlöre 3 yolu demek yanlış olur çünkü hoparlörler ayrı ayrı... Aynı hoparlör üzerinde çoklu yol sistemleri araç hoparlörlerinde kullanılır yerden tasarruf edebilmek için.
    Sistem toplam 3 yollu...
    Subwoofer
    Uydular üzerinde Midrange ler ve tweeter lar var.
  • Arkadaslar az once elektrik kesintisi oldu. Simdi alet açmıyor please wait yazisi gecip duruyor yarim sattir. Kapadim acdim gene ayni napabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uydular için uygun fiyata hoparlör ayağı bulabileceğim bi yer var mı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.