Şimdi Ara

★★★ LG G5 ANA KONUSU ★★★ (595. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.948
Cevap
87
Favori
536.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ertan 150 lira verip 1 kere alıp 2 sene kullanmak var , deji alıp 6 ay da bir batarya değiştirmek var . Kullanımını olumsuz etkilemesi cabasi .

Çabuk kendini bırakıyor bu deji batarya , alıp uzun süre kullanan görmedim . Vardır belki bana denk gelmedi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikropzoft kullanıcısına yanıt
    Yalnız değilsiniz... Ben de çok memnunum. Resmen eziyet yaşamışım şu vatandan orjinal diye aldığımız şişme pilden... DEJİ 1 ay olacak çok memnunum...

Uzun süreçte göreceğiz ama orjinal diye satılanlardan geri kalmayacağı kesin.

• ertank07 kullanıcısına yanıt
    LG orjinal aksesuarları şurdan alabilirsiniz. Hepsi LG Türkiye Garantili...

https://magaza.lgdestek.net/urun-kategori/batarya/page/2/
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkaralar

Bir arkadaş orjinal bataryaların 2016 üretim olduğundan bahsetmişti. Ona dikkat edin 2.5 - 3 senelik batarya ömrünün çoğunu tamamlamış olur zaten, verim düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikropzoft -- 4 Aralık 2018; 12:17:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikropzoft

Bir arkadaş orjinal bataryaların 2016 üretim olduğundan bahsetmişti. Ona dikkat edin 2.5 - 3 senelik batarya ömrünün çoğunu tamamlamış olur zaten, verim düşer.

Alıntıları Göster
    Yanlış bilgi. Lion batarya lar serin ortamda %50 doluluk oranı ile 10 yıl muhafaza edilebilirler.

Yazdığınız bilgi kurşun asitli aküler için geçerlidir.

• mikropzoft kullanıcısına yanıt
    LG Türkiye Garantili satış yapılıyor. Bataryada sorun olursa garantiye gönderilir. Büyük ihtimal yenisi gelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yanlış bilgi. Lion batarya lar serin ortamda %50 doluluk oranı ile 10 yıl muhafaza edilebilirler.

Alıntıları Göster
    www.istanbulbilisim.com
    Li-ion pil teknolojisi nedir? Bu pilleri di�erlerinden ay�ran �zellikl...
    https://www.istanbulbilisim.com/?act=ShowSSS&soru_ID=7

quote:

Yüzde 100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin yüzde 20 sini kaybeder.

Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 derecede yüzde 6, 25 derecede yüzde 20 ve 40 derecede yüzde 35 yıllık kayıpla karşılaşılabilir.

Lityum iyon pil yüzde 40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler yüzde 40 dolu pilde 0 derecede yüzde 2'ye, 25°C derecede yüzde 4'e, 40°C derecede ise yüzde 15'e düşer.

Eğer pil tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür. Tamamen boş tutma, pilin kapasitesinde yüzde 75 ila yüzde 80'lik bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

Sonuçta saklama koşullarını bilmemek ile birlikte, 3 yılda ortalama en az %10 luk bir kayıp olabilir, bu da ciddi bir oran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikropzoft -- 4 Aralık 2018; 14:48:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Alıntıları Göster
    Hocam Vatandan 50tl.ye şarj kiti ile aldığımız orjinal bataryaların performansı 6 veya 8 ayda azalırken telefonun üzerindeki orjinal bataryalar 15 ay dan sonra azaldı.

Bir çok kişi bu forumda Vatandan şarj kiti ile alınan bataryaların ömrünün telefonun içindeki ile gelenden daha kısa olduğunu belirtti.

Bu konuya dair görüşleriniz nelerdir?

• Bende aldım şarj kitlerinden... Dönüşümlü kullanıyorum. Vatanda 50 tl. 'ye satılan kitler LG G5 'in orjinal kitleriydi.

Benim kullandığım bataryalar da sorun yok.

Başkasının kullandığını bilemem...

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    2 yıllık orjinal bataryam 7 aylık vatan şarj kitiyle gelen pilden hala daha iyi. Üstelik şrj kitiyle gelen geçen ay şişti telefona zor giriyor. Üstelik onu sağlam ve orjinal düşündüğümden telefona ve nougata sıyırıp durdum.

Oreo gelince DEJİ aldım. Fark bariz ortada. Şu anda telefonun ilk günlerindeki android 6.0.1 deki performansı yakaladım tekrar. Yaklaşık 15 saatlik kullanımda 4 saate yakın ekran süresi alıyorum. yani günü rahat kurtarıyor artık. Üstelik sürekli bağlantı smartwarch a rağmen...

• webcin kullanıcısına yanıt
    Ben de vatandan şarj kiti almıştım. Benimki 2016 yılı 3. ay üretim. Yanılmıyorsam hepsi bu civarda üretilmiş. Olay yine uygun olmayan koşullarda bekletilmiş batarya olayına geliyor o zaman. Ben 2017 yazında almıştım 2018 yazında öldü, yani 1 yıl dayandı. Orjinal diye satılanlar da bu tarihlerde üretildiyse muhtemelen aynı sonucu verecektir. Deji kasımda satışta yoktu, yeni ürettiler 11.11 e yetiştirdiler satabilmek için, yani taze üretim. Ben yedek batarya olarak bi tane daha alıcam yakında mesela. Vatandan aldığım şuan %20-25 de kapanıyor direk.

• quote:

Orijinalden alıntı: webcin

2 yıllık orjinal bataryam 7 aylık vatan şarj kitiyle gelen pilden hala daha iyi. Üstelik şrj kitiyle gelen geçen ay şişti telefona zor giriyor. Üstelik onu sağlam ve orjinal düşündüğümden telefona ve nougata sıyırıp durdum.

Oreo gelince DEJİ aldım. Fark bariz ortada. Şu anda telefonun ilk günlerindeki android 6.0.1 deki performansı yakaladım tekrar. Yaklaşık 15 saatlik kullanımda 4 saate yakın ekran süresi alıyorum. yani günü rahat kurtarıyor artık. Üstelik sürekli bağlantı smartwarch a rağmen...
    Merhaba @webcin

Vatan Bilgisayarın sattığı kitler orijinal LG bataryası vardı.
    Li-ion bataryalar üzerine bir kaç önerim olacak;

Sıcaklık TÜM PİL ve BATARYALAR için kullanım ömürlerini kısaltan başlıca faktördür.
    Bataryaları şarjları tam bitene kadar kullanmayın. Günlük kullanımın üzerine şarjı tamamlayın. Günlük ne kullandıysanız %30-50-70 neyse; akşam şarjını tamamlayın. Böylelikle şarjlarda bataryalar ısınmadan dolum yapılmış olacak. Hatta 1-2 saatte şarjda fazladan takılı kalsın doyum voltajını da alsın.
    15-20 günde bir kez bataryayı %5-10 seviyelerine indirip, öyle şarj işlemine başlasınlar. Batarya tembelliğini engeller. Verimliliği artırır.
    Çok sıcaklık bataryaların ömrünü kısaltır. Performansı düşer. Direkt güneş ışığında bırakmayın, saatlerce elde veya sıcak cepte tutmayın, yoğun kullanım pili yorar.
    Bu önerileri dikkate alanların batarya performansları yükselecektir.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

• LG G5 TR cihazımıza Oreo nasıl yükleriz ? Avrupa romunu yüklersek sıkıntı oluyor mu veya hangi romu önerirsiniz? LG TR nin güncelleme falan vereceği yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quaresma2016

LG G5 TR cihazımıza Oreo nasıl yükleriz ? Avrupa romunu yüklersek sıkıntı oluyor mu veya hangi romu önerirsiniz? LG TR nin güncelleme falan vereceği yok.
    Bence biraz daha sabret. Bu kadar beklemişsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fkaralar

Şansıma LG G5 bataryası stokta kalmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

Şansıma LG G5 bataryası stokta kalmamış

Alıntıları Göster
    Aldım bitane bundan bakalım dejavu yaşayayacakmıyım.Yarın gelir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_41 -- 6 Aralık 2018; 0:8:16 >

• Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Başka yetkili LG servislerine sorun.

• Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    Vallaha rom falan yüklemek istemiyorum sadece root olsa yetecek ama bumped tarzı işlem bu telefonlar için olmadığından hiç bir oluru yok şu an TR ve Tr gibi kilitli cihaz bulunan ülkeler deki telefonların.

XDA da root konusu var okuyorum bir hevesle ama tam ortada adam diyor ki resmi bootloder kilidi açmaya geldi sıra Çünkü kolayı varken neden eski sistemi kullansınlar ki :D

Lg ye bir çok mail attım hiç birinin de gittiğine inanmıyorum. Telefonum servisteyken bile mail atardım ya sayfa hata verirdi ya da giderdi geri dönmezlerdi. Soranlar mutalaka vardır ama neden bu kilidin Türkiye için açılmadığının mantıklı açıklamasını yapabilen bir babayiğit yok. LG nin aptallığı başka bir açıklaması yok.

Zaten yeni telefonunda da bootloop sorunu çıkmaya başlamış. G5 de kilit açmayanların ve şarjı yetmeyenlerin ahı tutuyor herhalde

Bu arada aldığım zen marka batarya ile en fazla 3 saat ekran süresi alıyorum. Ortalama ise 2,6 falan. Ama gün içinde BT ve NFC hep açık ara sıra da BT kulaklığıma bağlanıyorum. Lakin yazılımsal adaptasyon sorunu hala ve hala çözülemediği için G5SE kanadında, telefon uyku modundayken bile çatır çatır pil harcıyor. Zaten pili de bu bozdu. Gece %100 de şarjdan çekeyim sabah kalktığımda 90 95 olsun diye bir olay yok. Sabah bir kalkıyorum batarya %70 %60 olmuş. Her sabah dolu şarjla evden çıkmak için bütün gece şarjda bırakıyordum mecburen. Bu da eski bataryayı hızla öldürdü.

Batarya kalibarasyonunu root olmadığı için yapamıyorum. Bataryanın değerlerinin tutulduğu bir status dosyası vardır sistem içinde. Onun her formatta ya da 2 3 ayda bir bataryanın tam deşarj ve şarj yapılıp sıfırlanması lazım. G3 de yapardım düzenli kalibrasyon ve 2 senede hiç performans kaybı yaşamamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vallaha rom falan yüklemek istemiyorum sadece root olsa yetecek ama bumped tarzı işlem bu telefonlar için olmadığından hiç bir oluru yok şu an TR ve Tr gibi kilitli cihaz bulunan ülkeler deki telefonların.

XDA da root konusu var okuyorum bir hevesle ama tam ortada adam diyor ki resmi bootloder kilidi açmaya geldi sıra Çünkü kolayı varken neden eski sistemi kullansınlar ki :D

Lg ye bir çok mail attım hiç birinin de gittiğine inanmıyorum. Telefonum servisteyken bile mail atardım ya sayfa hata verirdi ya da giderdi geri dönmezlerdi. Soranlar mutalaka vardır ama neden bu kilidin Türkiye için açılmadığının mantıklı açıklamasını yapabilen bir babayiğit yok. LG nin aptallığı başka bir açıklaması yok.

Zaten yeni telefonunda da bootloop sorunu çıkmaya başlamış. G5 de kilit açmayanların ve şarjı yetmeyenlerin ahı tutuyor herhalde

Bu arada aldığım zen marka batarya ile en fazla 3 saat ekran süresi alıyorum. Ortalama ise 2,6 falan. Ama gün içinde BT ve NFC hep açık ara sıra da BT kulaklığıma bağlanıyorum. Lakin yazılımsal adaptasyon sorunu hala ve hala çözülemediği için G5SE kanadında, telefon uyku modundayken bile çatır çatır pil harcıyor. Zaten pili de bu bozdu. Gece %100 de şarjdan çekeyim sabah kalktığımda 90 95 olsun diye bir olay yok. Sabah bir kalkıyorum batarya %70 %60 olmuş. Her sabah dolu şarjla evden çıkmak için bütün gece şarjda bırakıyordum mecburen. Bu da eski bataryayı hızla öldürdü.

Batarya kalibarasyonunu root olmadığı için yapamıyorum. Bataryanın değerlerinin tutulduğu bir status dosyası vardır sistem içinde. Onun her formatta ya da 2 3 ayda bir bataryanın tam deşarj ve şarj yapılıp sıfırlanması lazım. G3 de yapardım düzenli kalibrasyon ve 2 senede hiç performans kaybı yaşamamıştım.
    Türkiye'deki cihazları bedava dağıtmışlar gibi davranıyorlar ya ben buna çok tutuluyorum. Ben de Resurrection Remix mi yüklesem diye bir düşündüm, sonradan anladım ki istesem de yükleyemiyormuşum zaten. İlla resmi yazılımımı kullanacaksın diyor. Ona da güncelleme vermiyor. Zamanında 2500 lira verdiğimiz telefonun GPS'i ÇALIŞMIYOR. Konum atsana diyen arkadaşa "ya Migros'un çaprazındayım kavşaktan dön görürsün zaten" diye yol tarif ediyoruz amiral gemisi telefonumuzla. LG'nin arayüzünün kendine has birkaç özelliği var. Knock code gibi, çift tıkla kapatma-uyandırma gibi. Ama G5'lerde night shift (uygulama ile değil, ayarlardan), telefon konuşması kaydetme, ekranı videoya alma gibi özellikler yok. G3'ünde kasa çatlar, G4'ünde kronik anakart arızası vardır (ve telefonu toplatmazlar, rezilliğe gel), G5'de saydığımız sorunlar, G6'sında SD821 kullanır ne alakaysa, G7 için de bootloop konuşuluyor. Abi hadi ya. LG bir dahaki akıllı telefonum için bir opsiyon bile değil G5 deneyiminden sonra. Huawei, Xiaomi gibi markalara yönelirim ben. Eskinin LG, HTC, belki Sony markalarının kullanıcılarının da Çinli markalara yöneleceğini düşünüyorum. Yerlerini kaptırıyorlar. Zamanının Nokia'sı gibi.

• Arkadaşlar çöznürlük ayarının pile hiçbir şekilde katkısı yok ,720p ye düşürdüm.Gram katkısı olmadı hatta
    pikseller seçiliyor ekran o kadar kötü,Orjinal pil ile denedim,oreo+orjinal pil şarjından halen memnun
    değilim,bizim telefon 40 tane tasarruf yöntemi yapsanız da çok pil harcıyor.Yazılımsal olarak çözülemedi
    malesef.
  • 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.