Şimdi Ara

LG G4 UsU Unlock ( Bootloader Kilidi Açma ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
11
Favori
23.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • makaleyi yazan, yardımcı olan, xda'de ki kral dahil herkese teşekkürlerimi borç bilirim. telefon hayata döndü. LineageOS 4ever .. bu arada g4 bataryam perte çıktı, tavsiye edebileceğiniz güvenilir batarya satıcısı varsa öm atabilir.
  • Evet, anlatım için teşekkürler. Orijinalinden daha kolay halledilir hâle getirmiş.
    Şunu sormak istiyorum: Wi-Fi çekim gücünü kuvvetlendirici ve duvar, wifideki bağlantı fazlalığı gibi parazitleri ortadan kaldırıcı-azaltıcı bir rom var der misiniz yoksa bu direkt wifi anteniyle mi ilgilidir? Soruyorum çünkü G2 kullanıyordum. Yazana göre wifi chipset-özellikleri aynı ama eş kalitede bir performans göstermiyor G4. Mahmremime giriyorum... Karşı daireden wifiye bağlanıyorum. Çekyat duvara dayalı, hole geçtikçe (yani duvarın araya girmediği aynı mesafede) düzelen bir performans var velhasıl G2'ye nazaran duvardan çok daha fazla etkileniyor; bu durumda aldığı sinyale göre gele veriyi cevaplamakta çok geç-ağır kalıyor.
    Ayrıca zannediyorum dual-band'de başarısızlığından sinyal kalitesini azaltıcı bir mesafede iken gelen veriyi karşılamakta güçlük çekiyor (zaten demiştim), laga giriyor; neticede yüklenmesi gereken şeye karşı pes etmiş gibi load dairesi dönüp duruyor ki bu daha olumlu bir yere geçince (harika sinyal kalitesi almayacak kadar olumlu) de takılı kalıyor ki uygulamadan çıkmak, başka işlem yapmak gibi şeyleri gerektiriyor.
    Şimdi tekrar şöyle bir baktım yanlış-yalan birşey demiyeyim diye- bu bahsettiğim lagdan-yorgunluktan çıkmaması hareket hâlindeyken etkileşimin daha oynak olmasıyla ilgili gibi ki ortak kaliteli yerde durunca alçak kaliteli yerden geçiş yapıldığı gibi ağırlık-yavaşlık oluşmuyor...
    Not: Telefonun wifi ile ilgili donanımsal sıkıntısı yok. Orijinal romlarda bu sıkıntı daha da belirgindi; belkki kullanılmamışlıkla-yeni formatlanmış olmasıyla ilgiliydi. Hatat şu anki custom romda telefonu oraya buraya çevirince olur olmadık wifileri dahi gösteriyor. Ama lanet telefon hâlâ ihtiyaca cevap verebilmenin sınırında-bir türlü karşılaşamadık.
    Not 2: Ulen muhtemelen telefonla hemhâl pek insan kalmadı mesajı da uzun uzun yazdık belki G4 telefonu alacak birisi görür, rast gelirse bilgisi olur.
    Mesajı okutmakla yorduklarımız hakkını helâl etsinler..




  • Lineageos ile ilgili bir kaç sıkıntı paylaşıcam, bilenler yardımcı olursa sevinebilirim
    * otomatik parlaklık çoğu zaman çalışmıyor.
    * instagram 'story' hariç bütün videoların başında bir kaç saniye takılıyor.
    * şebeke çekim biraz daha zayıfladı
    Aklıma gelirse yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AttandeD

    Lineageos ile ilgili bir kaç sıkıntı paylaşıcam, bilenler yardımcı olursa sevinebilirim
    * otomatik parlaklık çoğu zaman çalışmıyor.
    * instagram 'story' hariç bütün videoların başında bir kaç saniye takılıyor.
    * şebeke çekim biraz daha zayıfladı
    Aklıma gelirse yazarım
    Ben de ghostscreen için uygulamara bakıyordum XDA'da...
    3.sorun için şuradaki uygulamaya bakılabilir, zannediyorum:https://forum.xda-developers.com/g4/themes-apps/app-ril-control-t3736739
    Bir de kimi kusurlar, eksiklikler için ilgili custom romun için atılan mesajlarda çözümler olabiliyor. Sayfa başlığı içinde arama kolaylılığı da olunca denemişsindir belki zaten, ben gene de söylemiş olayım..




  • Lg g4 h815 tr cihazımı unlocked yaptım ama hızlı şarj yapamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan 7.0 stock romda stock 6.o Mm nasıl geri dönebilirim
  • UsU ile kilidini açanlar için tavsiyem LineAge OS 16'yı kullansınlar. Şebeke çekim sorunu, rehber okumama sorunu vs hiçbir sıkıntısı yok. Önceden yüklü el feneri var. LineAge OS 15'de rootlayıp yüklememiz gerekiyordu. Android 9 olduğundan Google Pixel Kamera için 6.2 sürümünü kullanabiliyorsunuz. Rom'u XDA'da aratarak bulabilirsiniz. Gapps'i yüklemeniz gerekecek çünkü Google Uygulamaları gelmiyor. Bunun içinde Gapps Full Paketi kullanmanızı tavsiye ederim.

    Google Pixel Kamera için MGC_6.2.030_MI9SE_V4.apk şeklinde aratırsanız uyumlu sürümü direk bulabilirsiniz. Başka sürümleride deneyip uyumlu olanları kullanabilirsiniz. Her cihaz için ayrı ayrı çıkıyor G4'e özel olan çok eski sürümü olduğundan bunu kullanıyorum. Potre, Lens Bulanıklığı, Çekimden sonra odak düzeltme, 1080p 60FPS video ve 4k 30FPS, Gece Çekim modu, Küresel panoroma, Timelapse, Google Lens ile fotoğraftaki ürünlerin tahmin edilmesi, dahili photoshop gibi özellikleri uyumlu şekilde çalışıyor. HDR+ 6.2 sürümünde çok daha iyi iş yapıyor. Ters ışık olan ortamda hadi canım yok artık bunu bu cihazmı çekti dedirtiyor. Potre modunda çift kameralılar gibi zoom yapıp kadrajı daratlmadığından ve cidden kameranın kaliteli olup iyi iş yaptığından potre çekimide şaşırtıyor. Nekadar cihaz çıkarsa çıksın bana göre LG G4'deki kamera sensörü halen amiral gemisi sınıfında. Zoom yaparak çektiğiniz fotoğraflarda galiba kayıpsız 4x zoom oluyor.

    "Opsiyonel olarak Manuel Kamera istersenizde Google Play'den ücretsiz indirebileceğiniz Freedcam'i kullanabilirsiniz."

    Ses içinse Dolby Digital'i yükleyin. Sadece şarkılar için değil görüşme kalitesine bile etki ediyor. Özellikle Bluetooth kulaklık kullanan varsa cidden farklı cihaz gibi hissettiriyor.

    LineAge OS 16 ile birlikte bu 2 basit eklemeyi yaptığınızda cihazınız oluyor size LG G4 2019.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiriusJQ -- 23 Temmuz 2019; 17:54:22 >




  • SiriusJQ S kullanıcısına yanıt
    Şarj durumu ve arayüz akıcılı hakkında da bilgi paylaşırsanız memnun olurum. Marttan beri telefona uygulama dahi yüklemedim ama şu sıralar bi kaşınıyorum zaten deneyesim vardı lineage os u. Özellikle google cameranın force close verdiği durumlar var mı? yani günlük hayatta kullanırken tövbe ettirir mi ? Bir de dolby digital i magisk modülü olarak mı yüklüyoruz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 24 Temmuz 2019; 22:51:26 >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, kilidi açtıktan sonra başka hiçbir rom denemedim. Direk Lineage OS 'yi kurdum. Yani kıyaslamam orjinal hali ile şuanki hali arasında olacak.

    Şarj Lineage OS 16 ile bir kaç yönü ile cidden olumlu etkisi var. Öncelikle Android 9.0'ın batarya kullanım süresini uzatmaya yönelik tüm nimetlerinden faydalanıyorsunuz. İkinci olarak Lineage OS yi ilk kurduğumda aklımdan geçen şey, acaba LG bilerek kademeli olarak hem donanımı yavaşlatıp hemde batarya tüketimini mi arttırıyordu. Orjinal yazılım varken batarya su gibi tükeniyordu. Batarya değiştirmeyi düşünüyordum. Şimdi GPS, NFC, Mobil Şebeke, WiFi vs açık şekilde kullanıyorum günü tamamlıyorum. 2.1A şarj aleti ile 1 saat civarında şarj oluyor daha öncedende bu hızla şarj oluyordu. Yani şarj etme hızında değişiklik yok.

    Bilgisayarım ile daha iyi senkron kullanabilmek için Microsoft Launcher kullanıyorum. Ona göre söylersem arayüz gayet akıcı. Lineage OS 16'da yeni Navbar var. Benim çok hoşuma gitti çok pratik. Kurarsanız ve denemek isterseniz diye hemen aşağıda nasıl aktif edeceğinize dair video paylaştım.

    LineAge OS 16 NavBar

    Kamerada Force Close yok fakat şöyle bir problem var. Aslında problem donanımla alakalı. LG G4'ün işlem gücü HDR+ fotoğraflarda peş peşe en fazla 3 fotoğrafa yetebiliyor. Fazla çekerseniz sistem hiçbir hata vermeden kamerayı kapatıyor çünkü sistemi yormaya başlıyor. 3 fotoğrafı işledikten sonra çekime devam ederseniz bir sorun olmuyor. Peş peşe 3 den fazla çekmem gerektiği bir durum olmadı açıkcası. Ben yeni fotoğraf çekene kadar fotoğrafları işlemiş oluyor genelde. Video konusunda süre limit vs yok, sorunsuzca video çekebiliyorsunuz.

    Dolby'yi isterseniz Magisk ile modül olarak kurabilirsiniz ama ben TWRP üzerinden kurmayı tercih ediyorum.




  • SiriusJQ S kullanıcısına yanıt
    Navbar çok hoş olmuş bende beğendim. Kamera durumu tahmin ettiğim gibi şu an stock rootlu nougat kullanıyorum bunda da google camera aynı durumda malum işlemci yetersiz. Sırf meraktan hafta sonu denerim. Dolby yerine viper kullandınız mı hangisini öneririsiniz ? Ben uzun zamandır viper kullanıyorum aslında çokta memnunum ama telefon görüşmelerine bile etki ediyor diyince bi dolby i de merak etmedim değil.
  • Lineage os 16 harika özellikle google pixel kamera icin teşekkür ederim g4 un üstün kamerasini tam(bence) performansiyla kullanmaniza olanak sağlıyor. Ön kamerayla çektiğim potre fotoğraflara bile inanamıyorum bazen bu cihazin cekecegine, bi zamana kadar pil tasarrufu konusunda cok farkli yöntemler denedim v10f stock rom kurup root atip sonra kernel yönetim programlariyla cpu gpu frekanslarini ayarladim hatta tek cekirdekle falan cihazi kullanmisligim bile vardi, little cekirdekleri acktim bigleri kapadim veya tam tersini yaptim vesaire.. ama yaptığım analizlere göre en iyi ve verimli opsiyonu cpunun tüm cekirdekleri akifken frekansı en yuksek 864 mhz gpu yu ise powersave governorunda 180 mhz yapmakti fakat bu halde bile tam olarak verimlii bi sonuc elde edemedim en fazla 4-4:30 saat ekran suresi almisimdir üstelik cihazda takdir edeceginiz üzere performans dusuleri yasiyordum, lineage os 16 da ise ne cpu ne gpu hicbiseye dokunmadim sadece pil tasarruf modunu actim ve pencere olceklendirmelerini kapadim, lte hep acik parlaklik genellikle 30-80 arasi WhatsApp Instagram opera aktif kullanimda bi kac arama ve bi kac fotografla 5:30 saat ekran süresi aldım inanilir gibi değil arkadasinda dedigi gibi cihaz oldu size g4 2019
    LG G4 UsU Unlock ( Bootloader Kilidi Açma )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biber_Golge -- 7 Ağustos 2019; 12:27:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lineage os romda Bluetooth sürekli çalışmıyi durdurdu hatasini alıyordum careyi Bluetoothu sistemden silmekle buldum ayni hatayi yasayan var mi,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    Öncelikle konu ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Şimdi aşağıdaki romu yüklememde sorun olur mu ?
    https://forum.xda-developers.com/g4/development/rom-h-rom-v30-port-t3672567
  • Hayır problem olmaz. Konuda yazdığım şekilde yükleyiniz.
  • Teşekkürler,

    Sağlıklı günler dilerim.
  • Beyler, ben geç farkettim ihtiyâcım olmadığından ötürü LG Marshmallow sonrası için HiddenMenu açıcı bir kod bulundurmuyor anladığım kadarıyla dolayısıyla hâlihazırda AOSCP'nin nougat sürümünü kullanırken HiddenMenu'ye giremiyorum. Steadfaster'ın arşivindeki apk'yi denedim ama bizim modeller için bir program değil galiba ki zâten eski bir program. Bir yazayım bilgisi olan var mı. XDA'da da aradım kimse dert edinmemiş. Hep 2015-16 tarihlerinde resmî sürümle ilgili paylaşımlar var. Be bir yerde birşeyleri atladım HiddenMenu ile ilgili, anlamadım.
  • konudaki anlatılanları eksiksiz şekilde yapsam h815tr cihazımı brick etmeden unlock edebilir miyim? unlocktan sonra en stabil ve sorunsuz rom hangisi android 9 için. kusura bakmayın tüm sayfaları okuyamadım biri cevaplarsa sevinirim.
  • Tekrar Merhaba;

    Çok merak ve bilinçsiz davranışlar iyi değil bu yüzden önerilen işlemlerin dışında işlem yapmayın.Ben yaptım ,maalesef şuan telefonum hiç açılmıyor,sadece açılma anı ufak bir titreşim veriyor okadar.

    Ben arkadaşın tüm anlatımını başarı ile uygulayarak,kilidi açtım,romlar denedim.
    Ancak romlar çekim gücü az oluan bende modem dosyaları flashladım.Amacı deneme yanılma sonunca ise aşağıdaki linkteki,

    20p bootloader stack with 29A modem i flashlayınca telefon tuğla oldu.
    https://forum.xda-developers.com/g4/development/h815-nougat-stock-t3659860

    Bir umut var ise yardımlarınızı rica ederim.

    Teşekkürler.




  • https://forum.xda-developers.com/g4/general/guide-proper-h815-unbrick-qfil-files-t3709212/amp/

    Bu linkteki yönergeleri bi dene istersen kardesim, ilk olarak telefonu qualcomm 9008 moda alman gerekiyor sonra linkteki dosyalari qfs programi vasitasiyla flaslaman gerekli
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Suana kadar 3 tane g4 unlock ettim bi sorun yasamadim fakat 3. Cihazda laf versiyonu ile alakali bi hata verdi program fakat risk alip ilerledim bi sorun yaşamadım çok şükür şuan arkadasim sorunsuz şekilde kullanıyor. unlock ederken, antirolback versiyonu uyuyorsa bi sorun olmaz diye düşünüyorum rom konusunda öyle uzun süreli birçok rom denemedim fakat Lineage os 16 yi tavsiye ederim sarj konusunda cok başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biber_Golge -- 3 Eylül 2019; 21:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.