Şimdi Ara

LG G2 ROM-MOD MAIN PAGE | LOLLIPOP-KITKAT-MIUI-CM11|ROOT/TWEAK/KERNEL/RECOVERY/DPI|G3ROM (2976. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72.515
Cevap
145
Favori
1.720.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29742975297629772978
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VioLee

quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

O hiç aklıma gelmedi valla hocam okadar çok Alışmışımki Titanium backupa deneyeyim. Bıktım Root rom olayından Cloudy g2 3.3 Sıfırdan kuracağım şuan şişti iyice. Birde dorimanx yükleyip kurcalamıyacağım daha fazla artık ^^

Ya en iyisi cloudy 3.3 xceed kernel cok ugrasma hocam bas agrisi yapiyor

Alıntıları Göster
    1000 sayfa olmuşuz, umarım sonraki binler boyunca G2'ye destek sürer

• Bende şimdi sıfırdan kurdum 3.3 u exceed deniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yersen33 kullanıcısına yanıt
    Valla ustad ben 6.5 saat ekran suresi aliyorum 23 saatte bekleme suresi xceed build 8 kullaniyorum gerci cloudynin kendi kerneliylede ayni sureyi aliyordum ama isinma biraz daha fazla oluyor ve rom daha cabuk sisiyordu

Bende tamamladım kurulumu şuan. ayarlarımı oyunlarımı filan yükleyeceğim. 1 2 gün kendi kernelini deneyeceğim. Tatmin Etmezise Xceed son bir şans vereceğim oda olmadı dorimanx kurup Değiştirmeyeceğim birdaha 5.4 gayet güzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F99E34F6E

Bende tamamladım kurulumu şuan. ayarlarımı oyunlarımı filan yükleyeceğim. 1 2 gün kendi kernelini deneyeceğim. Tatmin Etmezise Xceed son bir şans vereceğim oda olmadı dorimanx kurup Değiştirmeyeceğim birdaha 5.4 gayet güzeldi
    umarım rayına oturur artık zira aşırı sıkıldım artık telefonumun yerinde olsam çoktan dile gelirdim

Ben +5 ekran süresini aicp hariç hiç göremedim neredeyse :D

Yok canim okadarda degil 5 saat her romda görüyorum ben wifi ile :)

Şarj bitince tam şarjda batarya kalibrasyon programi ile kalibre edin hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu gün şöyle bir olay vuku buldu; nişanlıma yeni hat aldım, o da taktı g3 üne doğal olarak değiştirdi numarasıni ve sohbete kaldığı yerden devam etti lakin bende mesajlar ikiye bölündü eski yazışmalar yeni yazışmalar olarak bunu nasıl çözebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: yersen33

Şimdi bu gün şöyle bir olay vuku buldu; nişanlıma yeni hat aldım, o da taktı g3 üne doğal olarak değiştirdi numarasıni ve sohbete kaldığı yerden devam etti lakin bende mesajlar ikiye bölündü eski yazışmalar yeni yazışmalar olarak bunu nasıl çözebiliriz
    Hiçbir bilgim yok malesef hocam üzgünüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F99E34F6E

Hiçbir bilgim yok malesef hocam üzgünüm

Alıntıları Göster
    Cloudy v3.3'de çalışan Xcam ve Xcam Settings verebilir misiniz ?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Titanium backup ile yedek aldığım zaman oyunları yeni romda yedekten geri yüklememe rağmen oyunu açtığımda oyun tekrardan indirme yapmaya başlıyor. Yani sağdece oyunun kısayolunu yedekliyor 2gb lık oyun tekrar indiriliyor. Bunun önüne geçmenin yani tambir yedek almanın bir yolu yokmudur ?

Hocam android klasörü içerisindeki data ve obb klasörünü yedek alırsanız bir daha oyunu yeniden indirmenize gerek kalmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DADAŞ2500

quote:

Arkadaşlar merhaba bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Titanium backup ile yedek aldığım zaman oyunları yeni romda yedekten geri yüklememe rağmen oyunu açtığımda oyun tekrardan indirme yapmaya başlıyor. Yani sağdece oyunun kısayolunu yedekliyor 2gb lık oyun tekrar indiriliyor. Bunun önüne geçmenin yani tambir yedek almanın bir yolu yokmudur ?

Hocam android klasörü içerisindeki data ve obb klasörünü yedek alırsanız bir daha oyunu yeniden indirmenize gerek kalmayacak.

Alıntıları Göster
    ARtık çok geç hocam. Kurulum yapıp oyunu tekrar indirdim bile. İlginiz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bundan sonra yeniden indirmeme gerek kalmaz diğer arkadaşalrda faydalanmış olur sayenizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

Orijinalden alıntı: AytacFx

quote:

Ben almanya lollipop + dormanx ile sadece 3g kullanarak 4 saat ve bazen 5 saate yakin ekran suresi aliyorum. Isinma sorunumda yok. .
    Gonul ister ki 5.1.1 de hicbir kernel olmadan stock olarak kullanalim.

Eve varinca clousy 2.2 yukluyecegim ve lollipop ile direkmen karsilastiracagim. Belkide benim bataryamin gucu iyice bitmeye basladi. Telefonu alali tam 1 yil 9 ay oldu.

Bakalim kitkat da bu kullanimda ne kadar sure alabilecegim, arada pek fark olmaz ise lollipop ile devam ederim.

Beni de bilgilendirirseniz sevinirim hocam.
    Ben telefonu alali 13 ay oldu yaklaşık olarak.
    Sizin ekran sureniz ile karsilastirmak ve kitkatta durumun ne oldugunu öğrenmek adına

Cloudy 2.2 ve Stock 5.0.2 arasindaki fark geliyor...

Simdi soyle diyebilirim ki hiz olarak aralarinda hic bir fark yok gercekten. Milisaniyelik sadece. Ram kullanimi Kitkat da birazcik yuksek fakat onemli bir konu degil okadar, Dorimanx yukledim o sorunda bir nebze olsun cozuldu. Sarj olarak Kitkat kesinlikle daha basarili, fakat aralarinda ucurum farki bulamadim eskisi gibi. Uzulerekte soyluyorum ki, bataryam eski performansini gosteremedigi ap acik ortada bu yaptigim testler sonucunda. Omru sanki 2 yila ayarlanmis gibi.

Cloudy 2.2 nin 3G ile bekleme suresi, Lollipop dan cok daha basarili. Hissedilebilir derecede fark var. Su anda 1 saat ekran surem, 18 saat bekleme surem var ve 6 saati wifi ve 3g kapali sekilde bunlarin. Bataryam ise su anda %57'de. Lollipopda ise ayni degerlerde %40larda olurdu batartam. Bekleme suresinde kitkat daha basarili ve stabil kisacasi. Bluetooth ve wifi ile viberden gorusme yaptigimda kitkat bir nebzede olsun lollipop a gore daha az batarya tuketiyor. (donanimla ilgili oldugundan emin degilim, alakasi olmuyada bilir.)

Diger fark ettigim olay ise, Kitkat Cloudy 2.2'de frame atlamalari cok yasiyorum, lollipop a gore. Yani menude dolasirken arada cok hafif frame atliyor.. Normal insan fark etmez fakat, o akicilik yok gibi. Bataryayi birazda buna bagliyorum harcamasini cunku Lollipop'un akiciligi, Kitkat da yokki buda sanirim iste tahmin yurutursek bataryadan yiyor az da olsa diye dusunuyorum.

Cok hizli, hiz olarak aralarinda kesinlikle en ufak bir fark bile yok diyebilirim. Cok samimiyim bu konuda. Kitkat i cezbeden ise, G3 gorunumlu olmasi ve kitkata has ozelliklerin gitmemis olmasi. Ozellikle parmaginizi altdan surukleyip ekran goruntusu almak gibi..

Peki, ben ne yapmayi dusunuyorum ? Sanirim lollipop a geri donerim. Nedeni batarya arasinda fark asiri derecede cok olmamasi benim kullanim tarzim ile ve o aradaki frame takilmalari beni sinir etmesi. Onceden varmiydi inanin hatirlamiyorum. Her zaman temiz kurulum yaparim, Internal i bile silerim ve KDZ yukluyerek romlar arasi gecis yaparim.

Tecrubelerim bunlar oldu... Unutmamak gerekirki, yeni yapilan yazilimlarda daha cok Lollipop icin ayarlanmis ve daha cok uzerinde durulmasininda onemi oldugunu dusunuyorum bu konuda, frame atlamarinda dahil.

Simdi sizlere olan sorum ise: Kernel de hic bir ayar degisikligini sevmiyorum. Xceed in ayarlanmayan bir kernel i varmis sanirim okudugum kadari ile. Dorimanx ve Xceed kernel i ayarlamadan kullanirsak, aradaki fark nelerdir? Hangisini tercih edersiniz?

Herkese iyi forumlar

Edit: muhakkak yazim hatalari vardir, vaktim az oldugundan bir cirpida yazdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 10 Eylül 2015; 20:45:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben almanya lollipop + dormanx ile sadece 3g kullanarak 4 saat ve bazen 5 saate yakin ekran suresi aliyorum. Isinma sorunumda yok. .
    Gonul ister ki 5.1.1 de hicbir kernel olmadan stock olarak kullanalim.

Eve varinca clousy 2.2 yukluyecegim ve lollipop ile direkmen karsilastiracagim. Belkide benim bataryamin gucu iyice bitmeye basladi. Telefonu alali tam 1 yil 9 ay oldu.

Bakalim kitkat da bu kullanimda ne kadar sure alabilecegim, arada pek fark olmaz ise lollipop ile devam ederim.

Beni de bilgilendirirseniz sevinirim hocam.
    Ben telefonu alali 13 ay oldu yaklaşık olarak.
    Sizin ekran sureniz ile karsilastirmak ve kitkatta durumun ne oldugunu öğrenmek adına

Cloudy 2.2 ve Stock 5.0.2 arasindaki fark geliyor...

Simdi soyle diyebilirim ki hiz olarak aralarinda hic bir fark yok gercekten. Milisaniyelik sadece. Ram kullanimi Kitkat da birazcik yuksek fakat onemli bir konu degil okadar, Dorimanx yukledim o sorunda bir nebze olsun cozuldu. Sarj olarak Kitkat kesinlikle daha basarili, fakat aralarinda ucurum farki bulamadim eskisi gibi. Uzulerekte soyluyorum ki, bataryam eski performansini gosteremedigi ap acik ortada bu yaptigim testler sonucunda. Omru sanki 2 yila ayarlanmis gibi.

Cloudy 2.2 nin 3G ile bekleme suresi, Lollipop dan cok daha basarili. Hissedilebilir derecede fark var. Su anda 1 saat ekran surem, 18 saat bekleme surem var ve 6 saati wifi ve 3g kapali sekilde bunlarin. Bataryam ise su anda %57'de. Lollipopda ise ayni degerlerde %40larda olurdu batartam. Bekleme suresinde kitkat daha basarili ve stabil kisacasi. Bluetooth ve wifi ile viberden gorusme yaptigimda kitkat bir nebzede olsun lollipop a gore daha az batarya tuketiyor. (donanimla ilgili oldugundan emin degilim, alakasi olmuyada bilir.)

Diger fark ettigim olay ise, Kitkat Cloudy 2.2'de frame atlamalari cok yasiyorum, lollipop a gore. Yani menude dolasirken arada cok hafif frame atliyor.. Normal insan fark etmez fakat, o akicilik yok gibi. Bataryayi birazda buna bagliyorum harcamasini cunku Lollipop'un akiciligi, Kitkat da yokki buda sanirim iste tahmin yurutursek bataryadan yiyor az da olsa diye dusunuyorum.

Cok hizli, hiz olarak aralarinda kesinlikle en ufak bir fark bile yok diyebilirim. Cok samimiyim bu konuda. Kitkat i cezbeden ise, G3 gorunumlu olmasi ve kitkata has ozelliklerin gitmemis olmasi. Ozellikle parmaginizi altdan surukleyip ekran goruntusu almak gibi..

Peki, ben ne yapmayi dusunuyorum ? Sanirim lollipop a geri donerim. Nedeni batarya arasinda fark asiri derecede cok olmamasi benim kullanim tarzim ile ve o aradaki frame takilmalari beni sinir etmesi. Onceden varmiydi inanin hatirlamiyorum. Her zaman temiz kurulum yaparim, Internal i bile silerim ve KDZ yukluyerek romlar arasi gecis yaparim.

Tecrubelerim bunlar oldu... Unutmamak gerekirki, yeni yapilan yazilimlarda daha cok Lollipop icin ayarlanmis ve daha cok uzerinde durulmasininda onemi oldugunu dusunuyorum bu konuda, frame atlamarinda dahil.

Simdi sizlere olan sorum ise: Kernel de hic bir ayar degisikligini sevmiyorum. Xceed in ayarlanmayan bir kernel i varmis sanirim okudugum kadari ile. Dorimanx ve Xceed kernel i ayarlamadan kullanirsak, aradaki fark nelerdir? Hangisini tercih edersiniz?

Herkese iyi forumlar

Edit: muhakkak yazim hatalari vardir, vaktim az oldugundan bir cirpida yazdim

Alıntıları Göster
    Bende kitkattan lollipopa animasyonlar ve takılmalar yüzünden geçtim. Gerçekten kitkata göre kullanımı daha çok keyif veriyor. Cloudy yi stock kernelinden 1 aydan fazla kullandım 10 15 gün reset bile atmadan açık kalmışlığı var. Cloudy stock kernelinde 1. haftadan sonra şişiyor gerçekten. Bunu belli etmiyor ama bazen bi uygulamadan çıkınca ana ekranın bile baştan başladığını görünce anlıyorsunuz. Batarya olarak benim telefon 1.5 yıllık ve lollipopta 8 saat gördüm ekran açık süresi.

Kitkatta ne dorimax le nede stock cloudy 2.2 ile 5 saati geçememiştim hatta işlemcilerden 2 sini komple kapatıyordum, işlemcinin max hızını 1700 lü değerlere alıp gpu yu max 200 mhz ye ayarlıyordum yinede olmuyordu bi türlü. Şuan lollipopta telefon sürekli 3g de olsun herşey açık olsun 4 saatin altını görmüyorum cloudy 3.3 stock ile. Dün xceed wpr sürümünü kurdum tavsiye edenler oldu forumda sağolsunlar memnunum stabil geldi. Pil tüketimine değienemeyeceğim dikkat etmedim bugün hiç.

Dorimanx ise oldum olası sevemedim telefonumda sevmiyor galiba bende de manyaklık var romdan roma geçerken aynı romu bir daha kuracaksam bile üşenmeden önce tot ile 4.2.2 sonra 4.4.2 en son lollipop sonra cloudy yüklerim gibi yani kesin tot yükler kdz ile hangi tabanlı romu kuracaksam o sürüme kadar güncelleme basarım. O yüzden sorunun telefonda değil dorimanx te olduğunu düşünüyorum.

Aslında malum olarak telefonların parti üretimleri arasındaki farktan kaynaklı da olabilir bu çözülemeyen reboot olayı. Maleesef bunuda anlamanın bi yolu yok. Tamamen temiz kurulum yapıyorum ama benim 403k telefonumda dorimanx (lollipop versiyonları) günlük kullanıma uygun bile değil. Lollipopta eğer arka planda sürekli çalışan uygulamalar çoksa dorimanx kesin reboot atıyor ram bitiyor çünkü. Bir aralar rom bug ı diyip duruyordu sonunda bi cengaver çıktı kardeşim romun stock kernelinde sorunsuz seninkini kurunca ram şişiyor dedi. O zamandır pek bu bahaneyi savunmuyor.

Açıkçası birçok kernel çıkaran developer ların (gerçekten developer denir mi bilmem) adam gibi iş yaptığını düşünmüyorum. Stock kernelde telefonlar genel olarak çok daha verimli. Custom kernelin bana göre albenisi kurcalayabilme imkanının olması belkide güncel driver kullanması. Birde gerçekten işe yarayan bir çözüm buldum forumda çok önceden paylaşılmış arama ekranında 3845#*802# kodunu yazdıktan sonra high temperature property diye bir seçenek var onu açık hale getirip telefonu kapatıp açtıktan sonra telefonumda ısınma ciddi derecede azaldı (Cloudy 3.3 stock kerneldeyken). Benim telefon biraz ısınınca ekranın orta kısmında sarama belirtileri başlar ekranı kapatırım 10 dakikaya geçer. Bu ayardan sonra o ısınınca ortaya çıkmaya başlayan hafif sarartıları bile çok nadir görmeye başladım tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 11 Eylül 2015; 1:05:36 >

• Telefona gelen çağrıyı cevapladığımda ya da birini aradığımda ekran hemen kararıyor. Ne yapabilirim? Cloudy 2.2

• Hocam cevabınız için teşekkürler. Ancak ben son paragraftaki olayı soracağım bu yaptığımız değişiklik cidden sıcaklığı düşürüyor ama zararlı mı yararlı mı? Bilen varsa yazsın.

• 3845#*802# kodunu yazdıktan sonra high temperature property diye bir seçenek var onu açık hale getirip telefonu kapatıp açtıktan sonra telefonumda ısınma ciddi derecede azaldı (Cloudy 3.3 stock kerneldeyken) bu durum telefona zarar verir mi ne dersin üstad

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

3845#*802# kodunu yazdıktan sonra high temperature property diye bir seçenek var onu açık hale getirip telefonu kapatıp açtıktan sonra telefonumda ısınma ciddi derecede azaldı (Cloudy 3.3 stock kerneldeyken) bu durum telefona zarar verir mi ne dersin üstad
    Bir kaç ufak tefek sorunum var yardım edebilir misiniz ?

1-) CG2 v3.3 'e Görev yöneticisi ekledim ve son uygulamalara bakınca yazıların hepsi gözükmüyor çözümü varmı ?
    2-) Ahize sesi yükseltilebiliyor mu?
  • NexusElite kullanıcısına yanıt
    Hocam sjsecret vb yazı tipini kullanın. Ses yükseltme Zipi vardı ama bulamadim lolipop için

• G2 ile uzun süreden ilgilenmiyorum.(4-5 aydır) yeni neler çıktı bilmiyorum
    Şu an en iyi romlar hangisi? Miui falan da çıkmış sanırım nasıl ?
    Hangisini tavsiye edersiniz
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

3845#*802# kodunu yazdıktan sonra high temperature property diye bir seçenek var onu açık hale getirip telefonu kapatıp açtıktan sonra telefonumda ısınma ciddi derecede azaldı (Cloudy 3.3 stock kerneldeyken) bu durum telefona zarar verir mi ne dersin üstad

Hayır hocam sıkıntı olmaz
  • 
Sayfa: önceki 29742975297629772978
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.