Merhabalar, başlıkta da belirtmiş olduğum gibi LG E730 telefonuma Custom ROM yükledim ve ardından SIM kartla ilgili sıkıntılar yaşadım. Kısaca, telefon SIM kartı görmüyordu. Bana yardımcı olabilmeniz için biraz açıklayayım:
Geçen gün LG e730'un yavaş çalışması artık beni bezdirmişti ve telefonu nasıl hızlandırabileceğim hakkında biraz araştırma yaptım. İşte temizleme programları kullanın, telefonu fabrika ayarlarına döndürüp tüm verileri silin gibi bir sürü şey çıktı karşıma ve denemediğim şey kalmadı. En son olarak ROM kurmayı denedim. SuperOnceClick ile root attım ve Cyanogen Mod 9 Stable sürümünü ClockWorkMod ile kurdum. (kendi sitesinden telefonumun modeline uygun versiyonunu indirdim) Gapps'i de kurdum ve telefon gayet güzel çalıştı, hızlıydı da. Kurulumu yaparken bir eksikliğin olduğunu farkettim, telefon sim kartı görmüyordu. Telefonun ayarlarından imeisine baktım ve bilinmiyor yazdığını gördüm. Wifi yi ve Bluetooth'u açtım ve ayarlara tekrar girdim wifi adresi, mac adresi, bluetooth adresi çıkıyordu ama imei ve "seri numara" denen değerlerin altında bilinmiyor yazıyordu. Telefona rom atmadan önce stock romumun yedeğini almıştım, onu restore ettim. Telefonun imeisi geri gelmişti. Sonra internette biraz araştırma yaptım. 5iromtoolbox isimli uygulama telefonun EFS dosyasının yedeğini alıyormuş. Ben de onu denedim. Stock romdayken imei backup yaptım, rom atınca restoreledim ve yine aynı sonucu aldım. Terminal emilator ile EFS dosyasının imesini almaya çalıştım ama "cannot open for write: no such file or directory" hatası aldım. Hatta konu da şurada: http://www.ertemur.com/ternimal-emulator-ile-android-cihazda-bilgisayar-kullanmadan-efs-yedeklemek/Google Play'deki imei backup uygulamalarına baktım onlar da işe yaramadı zaten çoğu yalan dolan. Octoplus LG Tool isimli uygulamayı da denedim bilgisayardan telefonun imeisini tekrar üzerine yazmak için fakat uygulama açılırken "Card not found!" hatası aldım. Driver yükleyin falan yazıyordu bir forumda, sitesinden birkaç farklı driveri indirdim fakat onlar da sonucu değiştirmedi. Play Store'da LG imei backup ve TWRP adlı uygulamalar android sürümüm desteklenmediği için açılmıyor. (Android 2.3.4 kullanıyorum)
Arkadaşlar bu kadar uzun uzun yazmamın sebebi, bana yardımcı olabilmeniz. Gerçekten bunu yapmak istiyorum telefon Google'a girerken kasıyor. Daha fazla kamyon takozu kullanabilirmiyim bilemiyorum.