Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır kullandığım lg kafayı yedi yeni sistem topladam aradan 4 5 gün geçti bugün pcyi açmamla driverın dvdleri cdleri okumadıgını gördüm. Dvdyi veya cdyi alıyor ışığı yanı yanıp sönüyor ama okumuyor ama pcyi restart attıgımda eğer cd içindeyse windowasun başlamasıyla okuyor sonra çıkarıp başka taktıgımda gene okumuyor veya aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar eklediğimde gene okuyor ama tekrar yeni bir dvd taktıgımda okumuyor sorun neden olabilir? Birde bilsayarım içinde dvd ye sağ tıklıyamıyorum 2 saat bekliyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Bir de 2. IDE slota Master olarak bağlayıp kullanın, HDD ile birlikte bu tip sorunlar belirebiliyor. Firmware güncellemenizde de fayda var..
Kolay gelsin..
quote:
Orjinalden alıntı: credo
Bir de 2. IDE slota Master olarak bağlayıp kullanın, HDD ile birlikte bu tip sorunlar belirebiliyor. Firmware güncellemenizde de fayda var..
Kolay gelsin..
hdd sata 2 ile bağlı anakartım gigabyte ds3 rev3.3 dvd rom kablosu başka birşeye bağlı değil firmware güncellemesi yaptım ama işe yaramadı trojen yada benzeri birşeyden dolayı böle bir sorun olabilirmi? güvenli moddada aynı hatayı veriyor
arkadaşlar doctor spyware tarattım pcyi ama genede sorun düzelmedi hata nerden kaynaklanyor olabilir daemon tools var acaba onla ilgili bir sorun olabilirmi
Başka bir IDE kablosuyla deneyin.. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler başlığı altındaki Birincil ve İkincil IDE kanallarını kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu da olmadı, başka bir PC'de deneme imkanınız varsa denemenizde fayda var. Şayet o PC'de de aynı sorun çıkıyosa servise göndermenizi öneririm. Sorunsuz çalışıyorsa sorun yazılımsaldır ve bu da windows'la alakalıdır, bu durumda sisteminizi Onarmanız veya son çare olarak format işlemi uygulamanız çözüm olabilir.