Şimdi Ara

LG dev ekranlı OLED oyuncu monitörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG dev ekranlı OLED oyuncu monitörünü duyurdu

Özellikle fiyat seviyelerinin biraz daha esnek olduğu oyuncu monitörü sınıfında büyük ekranlı OLED ürünleri daha fazla görüyoruz. LG UltraGear serisi bu sınıftaki modellerinin sayısını giderek arttırıyor.

LG UltraGear 48GQ900 özellikleri neler?

LG UltraGear 48GQ900 adındaki yeni oyuncu monitörü 48 inçlik 4K OLED ekrana sahip. Çok daha kaliteli görseller sunan monitör DCI-P3 renk gamının yüzde 98.5’ini kapsıyor. 1ms tepki süresi olan monitör oldukça ince bir profile sahip.

Ayrıca Bkz.LG en büyük OLED televizyonu duyurdu

10-bit renk ve HDR desteğinin yanında HDMI 2.1 üzerinden 120Hz seviyesine kadar değişken tazeleme hızları sunuluyor. Dahili hoparlör ve arka kısımda aydınlatma bölgeleri oyuncular için yoğun bir deneyim sunacak.

Bu modelin yanında LG UltraGear 27GQ50F-B 27 inçlik VA panel ve LG 24GQ50F-B VA panel oyuncu monitörleri de 165Hz tazeleme hızı, AMD FreeSync Premium, 250 nit parlaklık değeri gibi özelliklerle gelecek. Yıl içerisinde detaylar ortaya çıkacak.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/lg-ultragear-48-oled-gaming-monitor

• Kedidir kedi.LG dev ekranlı OLED oyuncu monitörünü duyurdu  O büyüklükte monitör olmaz, tv yaptık monitör diyelim pc oyuncularıda çekelim kurnazlığından başka bir şey değil.

• Bildiğin tv işte.32 inç olsa güzel olurdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Competitive oyuncu değilse neden kullanılmasınki? offline oyun oynayan oyuncular için mükemmel bir ürün olur ama fiyatından dolayı ulaşılabilir olmaz diye düşünüyorum.

• oyuncu denilince aklınıza sadece pc geliyor biliyorum ama ps5 ve xbox için yüksek kara hızı veren 4k moniyorler lazım. tv ler o yetenekte değil.

• Fiyatı kaç nit

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neden kullanmasın? Kullanabilirler ama kullanışlı olmaz. Bir kere o büyüklükteki bir ekranı konuşlandırdıktan sonra ondan baya uzakta oturman lazım ki hem algı olarak ekrana hakim olasın hem gözlerine zarar vermesin. Oda baya derin bir masa kullanman demek. Özel olarak masa yaptırman lazım. İş onla da bitmiyor, malüm ülkemizdeki evler belli. Yer sıkıntın olacak, nereye koyacaksın o masayı? Günümüzde competitive oyunculuk aldı başını gidiyor, milletin parayı buraya yatırması senaryolu oyunların giderek azalacağınada işaret. Adam oyun yapıp 4 map atıyor, millet deli gibi tepiniyor aynı haritada. Savaş alanının her karışına hakim olman gerekecek, biraz zorlayacaktır. Tabi bir şekilde öyle ya da böyle ayarlarsın ama benim düşüncem kullanışlı olmayacağıdır. Yokta şuan piyasadaki bir çok pahallı montörden daha iyi OLED tvlerr, böyle oled monitörler var. Alırsın mis gibi takılırsın hani.

Yaptıkları iş harbiden iş değil, arkadaşın dediği gibi sen oledi bir laptop ekranına kadar küçültüyorsunda gidip 27-32inç gibi en yayın boyuta getirebmiyor musun yani. En fazla yapabildikleri işte Dell ve samsungun çıkaracağı 34 inçlik oled monitörler olacak.Bu boyutlardan sorna 34 inç yine şükür diyoruz, o bile büyük arkadaş. çoğumuzun masasının boyutu belli. ha aldında masası mı kaldı diyen olacaktır, fiyatları az değil tabi. işte boyutunu düşürsünlerde sende alabilesin diye eleştiriyorum kişisel fikir olarak. Bu monitör sektörünü bir türlü anlamıyorum arkadaş. Pahallı bir teknolojiyi yine pahallı bir teknoloji ile karmanlayıp ortaya çok pahallı ürün çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ama git binlerce lira ver aldığın monitörde dikkat etsen bir sürü kusurları yine var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    LG OLED EVO 4k 120 FPS destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 4 Mart 2022; 00:16:33 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

PC'den ziyade konsolda düşük gecikme ile oyun oynamak isteyenler için yapılmıştır muhtemelen. TV'lerde işin içine yoğun görüntü işleme girdiği

için oyun modunda bile bir seviye input lag oluşuyor, dolayısıyla özellikle online fps oynayan konsolculara hitap ediyor biraz da.

• Aynen, öyle gözüküyor. En azından monitör kavramını kullanmamalıymışlar. Bu tür tvlerin çok çıkıyor, biz pc oyuncuları olarak monitörlerede gelmesini çok bekliyoruz. Lakin hem getirmedikleri gibi hem de monitör adı altında verince dalga geçiyorlar resmen.:)

Hani büyük ekranda OLEDi yapıyorlar, laptop ekranını gibi küçük ekranda yapıyorlar. Neden en yayın boyut olan 27-32 inçte yaygın bir şekilde getirmiyorlar ona gıcık oluyorum.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Ufak ekranda yapsalar bile OLED PC'de muhtemelen mantıklı olmayabilir. Sabit görüntülerin çok uzun süre açık durduğu platformlara pek uygun değil gibi.

En basitinden günde 10 saat açık kalan bir monitörde muhtemelen görev çubuğu kısmında yanık oluşacaktır. Konsollarda yine daha çok oyun oynandığı için

bu kadar fazla sabit görüntüye maruz kalmıyorlar, sade oyun oynanan bir PC için de işler değişir tabi ki. Bence PC'lerin ilacı Micro LED teknolojisi olacak ama bakalım, mini led'lerde led segment boyutları büyük olduğu için kenarlarda parlama efekti oluşuyor (mini led ekranlı ipad pro kullanıyorum ordan biliyorum)

microlarda yeterince küçük olursa bu parlamalar da çözülüp OLED'e kesin rakip olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Mart 2022; 11:54:49 >
  • Dell 34 inç Oled serisinde bu oran ciddi bir şekilde düşürülmüş, adamlar 3 yıl yanma garantisi veriyorlar.

Dediğin gibi bir risk olabilir mi, olabilir.Lakin 27-32 inç bile çıkarsalar bunlara oyuncular rağbet edecektir. Onlarda pc ayardıkları 5 saatin 4 ünü oyunda geçireceklerdir. Normal bir pc kullanıcısı gereksiz görecektir çünkü o boyutlarada inse 10binden aşağı olmayacaktır. Oyun oynarken, film izlerken bir sorun olacağını sanmıyorum eski sisteme görede. Web için kullanırken evet, alt bar sabit kalıyor. Günlük işler ve çalışma açısından kullanırkende öyle. Lakin alt barı gizle seçeneği seçilebilir böyle durumlarda. Monitör açık kalmasını gibi durumlarda otomatik kapatma ayarlanabilir. Misal 10 dk hareketsizse monitörü kapat vs gibi.

Mini led bile anca bu kadar yol almışken mikroyu kim bilir kaç sene daha beklemek gerekir. Mini ledin en fazla sayılı olanlarında bile Bloom efekti oluyor evet, bu malesef kaçınılmaz.

• Philipsin 43" lcd monitörünü kullanıyorum daha önce de 30" 2 adet hp kullanıyordum. Aynı anda 2-3 pencerede çalışmak güzel oluyor. 2 monitörde arada çerçeve kalıyor dikkat dağıtıyordu. Bu sorun kalktı. Fırsat olunca 48" bir oled alacağım hatta fiyatı uygun bulursam 55" oled bile düşünüyorum. Monitör yüksekliğiniz doğru ayarda ise pek sorun olmuyor oledde de görüş açısı problemi olmayacak zaten. Kontrast ta mükemmel. Sandığınız kadar gözü rahatsız etmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.