Şimdi Ara

Hisense, mini LED panelli 4K oyuncu monitörünü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hisense, mini LED panelli 4K oyuncu monitörünü tanıttı
    Hisense, yeni oyun monitörünü resmen duyurdu. Şirket, G7 Ultra gaming monitörün 26 Eylül'de piyasaya sürüleceğini paylaştı.

Ayrıca Bkz.Monitör Tavsiyeleri - Eylül 2025

Hisense G7 Ultra özellikleri ile neler sunuyor?

Hisense, mini LED panelli 4K oyuncu monitörünü tanıttı
    Hisense G7 Ultra, Mini LED arka aydınlatmayla desteklenen 1152 yerel karartma bölgesine sahip 27 inç 4K düz Fast IPS panele sahip. Her karartma bölgesi, parlamayı azaltan ve tutarlı kontrast sağlayan AM sürücü çipiyle yönetiliyor. Hisense’in premium Mini LED TV'lerinde kullanılan halo kontrol algoritması, görüntü kalitesini artırmak için uygulanıyor. Monitör, 2000 nit maksimum parlaklığa ulaşıyor ve HDR1400 sertifikalı. Ekran, parlamayı %1.8’e kadar azaltan ve aydınlık odalarda görüş netliğini artıran özel "Obsidian Screen" katmanı kullanıyor. Panel, 178 derece geniş görüş açısını ve 1000:1 kontrast oranını destekliyor.

Oyuncu monitörü, çift yenileme hızı moduna sahip olmasıyla 4K çözünürlükte 160 Hz, Full HD çözünürlükte 320 Hz çalışıyor. Oyuncuların daha keskin görsellerle daha hızlı oyun deneyimi arasında bir seçim yapmalarını gerekiyor. Monitör, FreeSync Premium'u destekliyor ve 1 ms GTG tepki süresi sunuyor. DCI-P3'ün %99'unu, Adobe RGB'nin %100'ünü, sRGB'nin %99'unu ve BT.2020 renk gamının %85'ini kapsıyor. Ayrıca ΔE<2 renk doğruluğu sunuyor ve 10 bit renk derinliğini (8 bit + FRC) destekliyor. Panel ayrıca, farklı aydınlatma koşullarında renk üretimini iyileştirmek için QD kuantum nokta katmanına sahip.

Monitörde yer alan bağlantı noktaları arasında; DP 2.1, HDMI 2.1, 90 W güç sağlayan USB-C portu ve kulaklık girişi yer alıyor. Göz sağlığını korumak için düşük mavi ışık modu mevcut. Monitör, ince üç kenarlı bir çerçeveye sahip gri renkte geliyor. Stand, eğme, döndürme, yükseklik ve pivot ayarlarını destekliyor ve VESA montaj uyumluluğuna sahip.

Hisense, özelleştirilebilir nişangah, zamanlayıcılar, koyu renk detay iyileştirme ve Black Myth: Wukong için optimize edilmiş bir mod da dahil olmak üzere oyuna özgü görüntü modları gibi çeşitli oyun özellikleri de sunuyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/09/23/hisense-g7-ultra-gaming-monitor-launched-specs-price/

• parlama önleyici ekran kaplaması değilde apple monitörler gibi brightview ekran gibi olsa şu mini led oyuncu monitörleri çok farklı bir noktaya taşırdı bu eko sistemi ama bunu yapacak kullanıcı deneyimlerini iyi takip edecek firma lazım... kaç kişi gün ışığı altında monitörüne bakıyor? hiç kimse odasında ışığını kapatıp sadece monitörün ışığına bakarak oyununu oynamıyor ya da film/dizi izlemiyor mu? doğal 10 bit yeni nesil bir va panel + brightview panelli böyle bir monitör(27-32 inc) çok güzel olurdu...

• Böyle bir monitör de neden gerçek 10 bit panel kullanılmamış anlamak mümkün değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    gün ışığı altında derken pencereden gelen güneş. ben çok maruz kalıyorum ve benim için çok önemli

• Lineer ise o zaman 2K'da da 240 Hz destekliyor demektir.

• Haberin kaynağında da aynı sıkıntı var güya tanıtılmış ama ne çıkış tarihi ne de fiyatı hakkında bilgi yok sanki piyasa yapıp hava oluşursa ona göre üretip satacaklar...

Monitöre gelirsek miniLED olması hasebiyle renk kalitesi ve parlaklık noktasında gayet iyi görünüyor fakat bu kısım tam olarak kaç para satılacağıyla değişebilir, her monitörde olduğu gibi eksiklik sayılabilecek yönleri var fakat genel hatlarıyla iyi görünüyor..

26.5" inç için 4K aşırı fazla bir çözünürlük ve aynı şekilde o büyüklük içinde 1080p yetersiz kalıyor, hitap kitlesi 24" monitörlere abanırken ama ortalama bir oyuncuyu inandırıp aldırabilirler.. :))

8bit + FRC ile 10bit desteği yeterli, daha fazlası hitap kitlesine anlamsız, renk paleti desteği miniled'lerin getirisi ve aynı durumla gelen delta renk doğruluğu da segmenti için aranmasa da panelin getirisiyle sağlanmış... neticeye gelirsek monitörün kaderi fiyatıla belirlenecek, benim gördüğüm haliyle hitap kitlesi en iyisini isteyen ortalama oyuncular, fiyatı abartı olmazsa hisense iyi satış yapabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Haberin kaynağında da aynı sıkıntı var güya tanıtılmış ama ne çıkış tarihi ne de fiyatı hakkında bilgi yok sanki piyasa yapıp hava oluşursa ona göre üretip satacaklar...

aman cekuuu haber öyle mi okunur.. sen oradaki duyguya bak asıl.

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

hocam pencerenize bir perde takarsanız bu problemi çözebilirsiniz, kullanıcılar sürekli olarak sizin gibi evde veya iş yerinde gündüz ışığına maruz kalıyorlarsa parlak ekranlı monitörü tercih etmesinler... apple yapmış millet kullanıyor ben memnun olmayanı da görmedim gayette güzel olurdu tercih etmezseniz de siz bilirsiniz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.