Arkadaşlar TV alma arifesinde bir çok kişinin aklına takılan sorular benimde aklımı karıştırdı.
TV boyutu 47" olucak ve Samsung ile LG arasında gidip gelme mevcut, LG 47LW5500 %25 indirim Vatan da 2770 TL gibi bir fiyattı en son indirimde Samsung D7000 ise 3300 Tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.
TV kullanım amaçları %60 SD %35 Full HD veya 3D Filmler %5 PC diyebiliriz.
Öncelikli olarak SD yayın kalitesi gerçekten önemli, maçlar ve benzeri kanallar, kullanılacak Reciver Atlanta HD Box olucak SD kalitesi olarak en iyi kaliteyi LG de mi yoksa Samsung da mı alırız ?
İki TV yi de Vatanbilgisayarda gördüm ikisinde de HD yayınlar vardı ve gerçekten ikiside oldukça net gözüküyordu parlaklık olarak Samsung sanki bir adım öndeydi.
İki Tv nin de Ana Konularını inceledim Samsung ana konusunda bir çok kişi temel tv sorunlarından bahsetmiş (son 5 6 sayfayı inceledim) ve genelde ürünlerini değiştirme çabalarına girişmiş ve onlardan bahsediliyor..LG konusunda ise TV sorunlarına ve değişim gibi problemler yerine ikinci planda kalan problemlerden bahsediliyor.(film convert , facebook giriş vb basit problemler)
3D de tabiki önemli FPR ve SG arasındaki farkları baya bir araştırdım ve biliyorum, Fakat bazı Samsung tv incelemelerinde test edenlerin SG gözlükle daha geniş açıdan 3D yi yakaladıklarını ve FPR gözlükde daha dar açıdan 3d izlenebildigini + migren vb sorunu olmamasına rağmen FPR da baş dönmesi yarattığını yazan gördüm çok şaşırdım bu durumların tamamen tersi durumda oldugunu biliyordum ?? benmi yanlıyorum.(başka bir sitede değil DH de okudum)
3D olarak FPR olan LG 47LW5500 mü Samsung D7000 mi ?
Samsung D7000 avantajlarından biri DTS çözmesi fakat DTS benim için bir engel değil.
Sizlerin tavsiyeleri nedir? Samsung D7000 ve LG LW5500 Hangisi daha avantajlı bir seçim olur?
lg al geç abartmanın alemi yok
aynen katılıyorum hocam LG diyorum tabikide...sizin şansınıza ben bugün gittim alışveriş merkezine ve LW5500 serisini inceledim ve 3D film izledim.görüntü kalitesi mükemmeldi ama ben 55 inç lw5500 ü inceledim bilginize.sonuçta model no aynı :))) bende 55LW980s alıcam inş gelirse tabii...LG den şaşma kolay gelsin...
SD yayınlarda TV den ziyade kutu önemli, güzel bir HD reciever ın varsa kaliteli SD yayın görüntüsü alırsın. LW ana konusunun ilk mesajında SD yayın videoları var orayı inceleyebilirsin.
FPR gözlüklerin yatay bakış açısında daha yüksektir, dikey olarak duyarlıdırlar teknolojileri gereği. FPR gözlükle başı dönen eden hiç görmedim LW konusunda, olsa bile bu yüzde SG gözlüğe göre çok çok az.
Nihai soruna gelince DTS de senin için önemli değilse ve harici reviever ın da varsa D7000 e 600TL fiyat farkı vermene değecek birşey yok ortada bana göre. Samsung D serisi özellikle kontrast ve parlaklık açısından diğer TV lerden farklı evet, bunu beğendiysen iş başka. Aksi halde o fiyat farkına değmez derim ben.
Tercihim %80 LG 47LW5500 den yana olucak inşallah bir sorun yaşamam, Teknik Destek ve Servis bakımından Samsung mu LG mi ?
Ben 42 LW 5500 kullanıyorum tamam magazalarda baktıgında samsung daha canlı gözüküyor ama eve geldiginde göreceksin ki sd yayınlar dada hd yayınlardada mükemmel görüntü veriyor hele uydu alıcın kalite ise frp gözlükle baş dönme filan hikayesi uydurma kesinlikle öyle bir şey yok ayrıca şunuda belirteyim magzada izledigin LC nin resim modu genelde satandart modda bunu canlıya ayarladıgında renklerin magzadakinden daha canlı ve parlak oldugunu göreceksin
kesinlikle lg hem daha ekonomik hemde daha kullanışlı ve kaliteli samssung un sadece dış çerçevesini güzel yapmışlar o kadar.
Tercihim %80 LG 47LW5500 den yana olucak inşallah bir sorun yaşamam, Teknik Destek ve Servis bakımından Samsung mu LG mi ?
Böyle ayırım yapmak zor, firmalar birebir yapmıyor bu işi sonuçta hepsi elektronikçiler ile çalışıyor. Şansa kalıyor olayın yani müşteri hizmetleri bakımından biraz, bir de sorun çıktığında ağzının ne kadar laf yaptığına.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme