Şimdi Ara

LG BEKO NEO PLAZMA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İş yerimde kullanmak için bir klima düşünüyorum,yan komşuya gelen servise keşif yaptırdım,ve bu markanın 7650d modelini önerdi(tabi ki beko servisiydi)
    aslında 12binlik bir cihazın yeteceğini fakat,lamba sayısı çok olduğu için 14500 lük bu ara modelin ideal olduğunu söyledi,

vestel dışında diğer markalarda bu güçte cihaz yok 12binden sonra 18bine geçmişler,

ucuz klimaların fiyat farkını elektrik faturasıyla kapatacağını duydum,
    lg bekonun bu serisi A sınıfımıdır,?
    a ile e sınıfı arasında tüketim değeri bariz farklımıdır
    sonuç olarak tavsiye edermisiniz arkadaşlar?

• vesteli hiç kimse önermiyor, sikayetvar.com da vestel klima yazarak aratabilirsin, çok sorunlu klimalar olduğunu duydum, bu forumda da şikayetçi olan çok kişi var, lg bekoya gelince, bu da bir pazarlama numarası, bu klimalarda sadece lg nin ismi kullanılıyoır yoksa lg kalitesiyle alakası yok, bence biraz daha düşün ısısanın getirdiği high life, samsung, airfelin getirdiği haier bunlar hem kalitelidir hem de 1. sınıf klimalardan dah ucuzdur.Ama benim param bunlara yetmez dersen ferroli yi tavsiye eden birkaç arkadaş duydum onu da deneyebilirsin.Bak burda demirdökümü çok önermişler ama geçen yaz kaldığım otellerden birinde demirdöküm klima vardı, gerçi modeli neydi bilemiyorum ama, bütün odayı leş gibi bir nem, klima kokusu sarıyordu, amaa dersen ki hiç mi iyi klima yoktu gidip kaldığın yerlerde, bak white-westinghouse un bir kliması vardı, ama ucuz beyaz plastik kaplı olanlardan değil, böyle kaliteli gümüş rengi çelik kalıplı bir kliması vardı, hem de 3 sene öncesinden bahsediyorum yani teknoloji filan böyle gelişmemişti,, inan öyle güzel soğutuyordu ki odada ne klima kokusu ne de nem vardı, 1 dakikada buz gibi yapardı bütün odayı, baş ağrısı gürültü de yapmazdı, gene sen iyi düşün burda paylaş ne aldığını felan biz de bilelim nasıl memnun musun değilmisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

vesteli hiç kimse önermiyor, sikayetvar.com da vestel klima yazarak aratabilirsin, çok sorunlu klimalar olduğunu duydum, bu forumda da şikayetçi olan çok kişi var, lg bekoya gelince, bu da bir pazarlama numarası, bu klimalarda sadece lg nin ismi kullanılıyoır yoksa lg kalitesiyle alakası yok, bence biraz daha düşün ısısanın getirdiği high life, samsung, airfelin getirdiği haier bunlar hem kalitelidir hem de 1. sınıf klimalardan dah ucuzdur.Ama benim param bunlara yetmez dersen ferroli yi tavsiye eden birkaç arkadaş duydum onu da deneyebilirsin.Bak burda demirdökümü çok önermişler ama geçen yaz kaldığım otellerden birinde demirdöküm klima vardı, gerçi modeli neydi bilemiyorum ama, bütün odayı leş gibi bir nem, klima kokusu sarıyordu, amaa dersen ki hiç mi iyi klima yoktu gidip kaldığın yerlerde, bak white-westinghouse un bir kliması vardı, ama ucuz beyaz plastik kaplı olanlardan değil, böyle kaliteli gümüş rengi çelik kalıplı bir kliması vardı, hem de 3 sene öncesinden bahsediyorum yani teknoloji filan böyle gelişmemişti,, inan öyle güzel soğutuyordu ki odada ne klima kokusu ne de nem vardı, 1 dakikada buz gibi yapardı bütün odayı, baş ağrısı gürültü de yapmazdı, gene sen iyi düşün burda paylaş ne aldığını felan biz de bilelim nasıl memnun musun değilmisin.
    şikayetvar.com u araştırdım vestel konusunda haklısın,

arçelik ve beko bence aynı ,

whitw westinghouse un kalitesini biliyorum ama pahalı,

diğerlerinin içinde beko öne çıkıyor gibi en azından servis ağı yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: leigh_hunt

LG-beko,arçelik,vestel klima olarak iyi firma degildir,size haier,elektra,dıamond,midea,aırweell,hitachi önerebil,irim o sordugunuz markadan çok kalitelilerdir servisde sadece kurulumda görürsünüz

• portıkıl bosch nasıl sence, bir de bu ısısanın getiriği high life klimalar var, ben ısısana mail attım high life hakkında bilgi almak istiyorum fiyatı biraz daha tuzlu diğerlerine göre dedim, şu cevabu vermişler.

ISISAN Highlife Klimalar Uzakdoğu menşeli olup Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilmektedirler.
    Highlife Klimaların en büyük farkı içindeki bileşenlerin ISISAN tarafından belirleniyor olmasıdır.
    Bir klimanın en önemli komponenti kompresörüdür. Highlife klimalarda Daikin, Copeland vs. gibi dünya çapında kendini kanıtlamış firmaların kompresörleri kullanılmaktadır.
    Highlife klimalar, fabrikasyon hatalarına karşı 3 yıl cihaz, 5 yıl kompresör garantisine sahiptir.

Bir de haier hakkında şikayetvar.com da arama yaptım biri şu şikayeti yazmış
    Tamircim.net’ten Fahiş Fiyatlı Yedek Parça mkakturk [28 Mayıs 2007, 09:00]
    haier marka klima için servis çağırmıştık. Piyasada 73ytl olan bir pompayı, 200ytl'ya satmaya çalışıyorlar.
    Firma müşterilerine fahiş fiyat politikası uyguluyor. Firma ile yaptığım telefon görüşmesinde en son genel müdürleri ile görüştürdüler. Genel müdür ile görüşmeden şirketin büyüklüğü, müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesinin ne kadar iyi olduğunu anladım.^^

haierde de bir arıza olsa demek cepten bir ton para çıkacak, bir de carrfour da satılan denki marka klimalar hakkında forumda birkaç kişi mitsubishi kompresör kullanıyor diye yazmış, 500 ytl ye 9000 btu su satılıyor, ben bilen bir arkadaşa sordum, kompresör klimanın en pahalı, en önemli parçasıdır dedi 500 ytl ye mitsubishi olmaz dedi, sen ne diyosun bu konular hakkında.

• quote:

portıkıl bosch nasıl sence, bir de bu ısısanın getiriği high life klimalar var, ben ısısana mail attım high life hakkında bilgi almak istiyorum fiyatı biraz daha tuzlu diğerlerine göre dedim, şu cevabu vermişler.

ISISAN Highlife Klimalar Uzakdoğu menşeli olup Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilmektedirler.
    Highlife Klimaların en büyük farkı içindeki bileşenlerin ISISAN tarafından belirleniyor olmasıdır.
    Bir klimanın en önemli komponenti kompresörüdür. Highlife klimalarda Daikin, Copeland vs. gibi dünya çapında kendini kanıtlamış firmaların kompresörleri kullanılmaktadır.
    Highlife klimalar, fabrikasyon hatalarına karşı 3 yıl cihaz, 5 yıl kompresör garantisine sahiptir.

haier marka klima için servis çağırmıştık. Piyasada 73ytl olan bir pompayı, 200ytl'ya satmaya çalışıyorlar.
    Firma müşterilerine fahiş fiyat politikası uyguluyor. Firma ile yaptığım telefon görüşmesinde en son genel müdürleri ile görüştürdüler. Genel müdür ile görüşmeden şirketin büyüklüğü, müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesinin ne kadar iyi olduğunu anladım.^^

haierde de bir arıza olsa demek cepten bir ton para çıkacak, bir de carrfour da satılan denki marka klimalar hakkında forumda birkaç kişi mitsubishi kompresör kullanıyor diye yazmış, 500 ytl ye 9000 btu su satılıyor, ben bilen bir arkadaşa sordum, kompresör klimanın en pahalı, en önemli parçasıdır dedi 500 ytl ye mitsubishi olmaz dedi, sen ne diyosun bu konular hakkında.
    Bosch klimalar Electra tarafından üretiliyor

• arkadaşm tamam electra tarafından üretiliyorlar da nerden biliyorsunuz bunu, hangi web sitesinde yazıyor, internette 'bosch elektra' diye aratıyorum hiç adam gibi sonuç çıkmıyor, ayrıca bosch un sitesinde de elektra ile ilgili bir bilgi yok, bosch elektra tarafından üretiliyor demeniz bir söylenti mi yoksa gerçeklik payı var mı, gerçeklik payı varsa ispatı nedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca, high life ve haier marka klimalar hakkında bilginiz var mı onları tavsiye edermisiniz
  • quote:

arkadaşm tamam electra tarafından üretiliyorlar da nerden biliyorsunuz bunu, hangi web sitesinde yazıyor, internette 'bosch elektra' diye aratıyorum hiç adam gibi sonuç çıkmıyor, ayrıca bosch un sitesinde de elektra ile ilgili bir bilgi yok, bosch elektra tarafından üretiliyor demeniz bir söylenti mi yoksa gerçeklik payı var mı, gerçeklik payı varsa ispatı nedir.
    quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

arkadaşm tamam electra tarafından üretiliyorlar da nerden biliyorsunuz bunu, hangi web sitesinde yazıyor, internette 'bosch elektra' diye aratıyorum hiç adam gibi sonuç çıkmıyor, ayrıca bosch un sitesinde de elektra ile ilgili bir bilgi yok, bosch elektra tarafından üretiliyor demeniz bir söylenti mi yoksa gerçeklik payı var mı, gerçeklik payı varsa ispatı nedir.

Aslında bilmeye hiç gerek yok, şöyle iyice bakarsanız eğer; iç ünitesinin, dış ünitesinin, kumandasının, hatta kullanma kılavuzlarının bile aynı olduğunu görebilirsiniz.
    Hıgh-life ve Haier'i sormuşsunuz. High Life'ı bilmiyorum ama Haier'in bilhassa ısıtmada iyi bir klima olduğunu biliyorum. Klima topicinde bu konu bayağı tartışılmıştı.

• quote:

portıkıl bosch nasıl sence, bir de bu ısısanın getiriği high life klimalar var, ben ısısana mail attım high life hakkında bilgi almak istiyorum fiyatı biraz daha tuzlu diğerlerine göre dedim, şu cevabu vermişler.

quote:

sayın arkadaşım klima konusunda üreticilere bakarsanız daha iyi özellikle bosch-siemens işin içinde olursa,bu firma 12 sene falan önce çinden çok kötü klimalar getirdi insanları baya nagdur etti baktıki bununla başa çıkamayacak elektra ile anlaştı taki bu seneye kadar,şimdide hem elinde bazı modelleri elektra hemde yeni piyasaya çıkardır son modeleri midea karman çorman bir durum hiç bulaşmayın başınız agrır servisde ilgisiz ve bilgisiz bu konuda,

ısısan hıgh-life klimalarda kendi üretimi degil çindeki hualing firmasına yaptırılmış dıamond klimalardır iyidir ama bence onu alacagınıza gerçek üretici olan dıamond markasını alın,ama çevremde sadece ısıanın ürünleri var diyorsanız alınabilir kaliteli klimadır,

gelelim haier klimaya bu klima dünyanın en iyi ısıtan klimalarından biridir ve çevremde çok kullanan insan var türkiyeyede dört koldan girdi bu klima ama vestel-haier olarak ama teba olarak çok iyi klimadır,bir iki kötü örnekle kötülememek lazım alınabilirliligi yüksek klimadır,kompresörü ise genelde mitsubishi elektrikdir aynen dıamondda oldugu gibi

ve ucuz kliamalrdaki kompreör yazısına gelelim,bir ürünün kaliteli marka kompresör kullanması herşeyi çözmesi demek degildir,bunu fanı var işlemcisi var kartı var ve bu iş zor iştir market klimalarından uzak durun

bir arkadaşımızada bosch klimaları nereden biliyorsunuz elektra oldugunu demişsiniz,buradan size ispatlamak çok zor ama eger imkanınız varsa 2006 yılının ve 200 yılının bosch klima broşürlerini elektra broşürlerle karşılaştırın taki kumandasına kadar farkedeceksiniz ve etrafınızda varsa dış üniteleri bile aynı siemens dahil

biraz araştırdım ama bire bir internette bulamadım bir karşılaştırın dış ünitelerini

http://www.elcoklima.com.tr/00_01.asp?kli_id=23

http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=klima.asp&ID=696&SCAT=60

bu işi yaıllarıdr yapıyoruz ve kimseyi yalan söylerek bir markaya yönlendirecek degiliz biz yazarız siz canını ne istrse onu alırsınız benden dogrusu sizin gönlünüz ne isterse

iyi geceler tekrar sorluraınız olursa bekleriz

• Verdiğiniz cevaplar için çok teşşekür ederim, yalnız kafama takılan bir konu var, madem bu iki markanın kliması hemen hemen aynı, neden elektranın fiyatı boscha göre daha pahalı.Acaba diyorum, elektra boscha 2. kalite ürün mü veriyor, yoksa boschun sürümden kazanma avantajını kullanıp fiyat kırmasımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 7 Ağustos 2007; 1:46:11 >
  • quote:

Verdiğiniz cevaplar için çok teşşekür ederim, yalnız kafama takılan bir konu var, madem bu iki markanın kliması hemen hemen aynı, neden elektranın fiyatı boscha göre daha pahalı.Acaba diyorum, elektra boscha 2. kalite ürün mü veriyor, yoksa boschun sürümden kazanma avantajını kullanıp fiyat kırmasımı?
    quote:

Verdiğiniz cevaplar için çok teşşekür ederim, yalnız kafama takılan bir konu var, madem bu iki markanın kliması hemen hemen aynı, neden elektranın fiyatı boscha göre daha pahalı.Acaba diyorum, elektra boscha 2. kalite ürün mü veriyor, yoksa boschun sürümden kazanma avantajını kullanıp fiyat kırmasımı?

dediginiz gibi hemen hemen aynı %100 degil elektrada bir üst model her zaman vardır dünya klima devidir,ve boschun fiyat kırmasıda var tabii ama her zaman gerçek daha iyidir,

bu sene dedigim gibi genel olarak mideaya geçti bosch-siemens grubu

• internette biraz araştırma yaptım da, öyle electra hakkında fazla yazılan bir şey yok, dünyada çok tutulduğundan açıkcası emin olamadım, bir tek kendi web sitesi var orda da airwell le bir ortaklık olduğundan bahsetmişler, eksisozluk de de electra diye aratınca markayla ilgili birşey çıkmıyor.Yani çok tutulan bir marka gibi gelmedi, gene de fabrika resimlerine baktım da büyük üretim merkezleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: portıkıl

quote:

LG-beko,arçelik,vestel klima olarak iyi firma degildir,size haier,elektra,dıamond,midea,aırweell,hitachi önerebil,irim o sordugunuz markadan çok kalitelilerdir servisde sadece kurulumda görürsünüz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: portıkıl

quote:

peki bu önerdiğiniz markaların a sınıfı modelleri varmıdır ve istanbulda uygun fiyatla nerelerde bulabiliriz?

• arkadaşım bende uzun zamandır araştırıyorum, günümün 10 saati internette klima araştırması yapmakla geçti, yani orta çapta uzman kadar bilgim, ayrıca makine mühendisi sayılırım(birkaç ders kaldı bitirmeme) neyse ne alaka banane diyebilirsin sadece az çok anlıyan biri olduğumu anlatmak istedim.
    Bir kere 9000 btu için konuşuyorum, 600 milyonun altında iyi klima aliyim dersen sakın bulaşma bulamazsın, burda millet demirdöküm baymak iyidir diye yazıyor onların da fiyatı 550ytl civarında, inan 5 para etmezler, zira geçen yaz kaldığım otelde demirdöküm vardı odayı leş gibi klima ve nem kokusu sarmıştı, inan elbiselerimize bile sinmişti bu koku, ayrıca nem gürültülü çalışma felan baş ağrısı yapar söyliyeyim sana, evde kullanacaksın öyle iş yerlerindeki klimalara bakma fazla, dışarının gürültüsüyle anlamıyosun nasıl ses çıkardıklarını, traktör gibi ses çıkaranlar var aslında, neyse bizim için 5 önemli konu var, 1.ses fazla olmıyacak ki keyif için aldığımız klima altında uyuyabilelim, film seyredebilelim, sonra koku ve nem yapmıcak bunun için de kaliteli filtreleri olacak makinası sağlam olacak, 3. olarak da fazla yakmıyacak ki, 2 saat çalıştırıp bir saat dinlendirmeyelim, hep açık kalsın, 4. olarak ısınma amaçlı kullanmak isteyecekler için ısıtma fonkisyonunun da işlevsel olması lazım yani en azından -5 dereceye kadar sorunsuz çalışması lazım.5. olarak da cebimizi fazla zorlamasın.

Sigma diye bir klima çıktı, iklimsa dan, tv lerde habire reklamı dönüyor, işte bu klimanın Cop değerleri çok yüksek , yani verimi A sınıfı, bu markanın Duvar Tipi Split klimalarında(10.000BTU) verim oranları soğutmada 3.49 ısıtmada 3.61,,,, 750 milyona haier klima alacaktım airfel güvencesiyle, kendileri sitelerinde vermemiş ama ben yaptığım hesaplarla COP 2.7-2.9 arasında değiştiğini gördüm yani Haier klimalarla aynı soğumaya karşılık 350 milyon öderken, bu sigmalardan alsam 270 milyon ödeyecektim(ters orantı),,, tabi kabaca bir hesap yapmam gerekirse mesela haier klima aldım ve bir yıl içinde ortalama olarak aylık 60 milyon para ödedim.bir senede 720 milyon eder. ama sigma alsaydım 720x2.7/3.5 555 milyon para ödemem gerekecekti buradan 720-555=165 milyon eder. sigmanın fiyatı(10000BTU) 924 milyon haier ise 750 milyon(9000 BTU) aradaki fark 174 milyon,yani 1 senede paranı çıkartacaksın haa bu beni kesmez dersen sigmanın inverter kliması var 1000 ytl ye. Ama şu da bir gerçek ki Sigma nedir kimindir, nerden gelir, kim üretir belli değil, internette araştırdım da yurtdışında böyle bir marka yok, İKLİMSA bir firmaya fason yaptırıyor ama bilemiyoruz gerçi inverteri var, R410A gazı kullanıyosa dandik bir firmaya yaptırması imkansız ama gene de şüphe duyuyosun, bak dün high life klimayı sordum ısısan güvenceli -- cihaza 3 yıl kompresöre 5 yıl garanti veriyolar, kendini bilen ürününe güvenen marka belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 7 Ağustos 2007; 12:59:56 >

• telefonda tam 5 dakka bekledim sırf iklimsaya birkaç soru sorabilmek için ama açan olmadı.az önce baktım da high life ın da 9000 btu inverterlı kliması var 1050 ytl de doğubankta. ama kurulumu yok.o da bi 70-80 e patlar en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 7 Ağustos 2007; 13:29:45 >
  • quote:

telefonda tam 5 dakka bekledim sırf iklimsaya birkaç soru sorabilmek için ama açan olmadı.az önce baktım da high life ın da 9000 btu inverterlı kliması var 1050 ytl de doğubankta. ama kurulumu yok.o da bi 70-80 e patlar en azından.
    sayın
    ata1606

bende iklimse ile görüştüm SİGMA için kopresörleri ,için bana şu bilgiyi verdiler,sanyo,daıkın,toshiba,mitsubishi imiş ama herşey kompresörle bitmiyor ve bana kalırsa sabancı gurubu ınverter pahalı diyenleri çekmek için çıkarmış oldugu ve kendisi için toplattıgı bir klima ,ve benim görüşüm asla daıkın,panasonic,mitsubishi elektrik,sanyo kalitesini yakalayamaz

haierin şu güzelligi var agız çıkış sıcaklıgı 68 derece bu hiç bir klimada yok bunuda hesaplarınıza katın sigma ile 30 dakikada ısınacaksanız bu klima 15 dakikada içeriyi cehenneme çeviriyor,

high life klimalar kalitelidir dıamon klimaya yaptırıyor alınabilir klimadır

• quote:

sayın
    ata1606

bende iklimse ile görüştüm SİGMA için kopresörleri ,için bana şu bilgiyi verdiler,sanyo,daıkın,toshiba,mitsubishi imiş ama herşey kompresörle bitmiyor ve bana kalırsa sabancı gurubu ınverter pahalı diyenleri çekmek için çıkarmış oldugu ve kendisi için toplattıgı bir klima ,ve benim görüşüm asla daıkın,panasonic,mitsubishi elektrik,sanyo kalitesini yakalayamaz

haierin şu güzelligi var agız çıkış sıcaklıgı 68 derece bu hiç bir klimada yok bunuda hesaplarınıza katın sigma ile 30 dakikada ısınacaksanız bu klima 15 dakikada içeriyi cehenneme çeviriyor,

high life klimalar kalitelidir dıamon klimaya yaptırıyor alınabilir klimadır

Alıntıları Göster
    peki dostlarım bana 15 yada 18 binlik taksitle alabileceğim bir tavsiyeniz olurmu?
    istanbuldayım bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emerald Dolphin

peki dostlarım bana 15 yada 18 binlik taksitle alabileceğim bir tavsiyeniz olurmu?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

istanbuldasınız ve klimayı nereye,kaç metre kare yere,ara katmı,çatı katımı,yalıtım nasıl,ve kullanım tarzınız nasıl olacak 10 saat ve üstümü yoksa günde 3-5 saatmı,ısıtma amaçlıda kullanacakmısınız

• quote:

quote:

istanbuldasınız ve klimayı nereye,kaç metre kare yere,ara katmı,çatı katımı,yalıtım nasıl,ve kullanım tarzınız nasıl olacak 10 saat ve üstümü yoksa günde 3-5 saatmı,ısıtma amaçlıda kullanacakmısınız

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: portıkıl

quote:

dostum iş yeri,yaklaşık 25 metre kare,20den fazla vitrin, ve 20 civarı lamba,han içinde güneş görmeyen camları 10mm, en az 8 saat çalışacak ve kışında ısıtma tabi ki,fazla kalabalık olmaz 2-3 kişi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.