Herkese selamlar. Ben bir konuda görüşlerinizi almak istiyordum. 3 hafta önce LG oled b46 modelini aldım. Fiber 200mb netim baglanınca platformalarda 4k dolby atmos- vision açık film izlerken hareket eden nesnelerin cevrelerinde karelenme olusuyor. Bir ucak filmi izlerken mesela hızlı sahnelerde uçağın cevresinde karelenmeler oluyor. Transformers ya da hizli hareketli filmlerin hepsinde nesnelerin cevresi hep kareli ve bozulma yapiyor. Bunun nedeni panel midir? Tv mi bozuk anlayamadım. Görüş bildirirseniz çok memnun olurum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG B4 OLED karelenme

-
-
Bi. Video yükle youtubede bakalım. Evdeki en iyi video çeken telefonla çek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 19 Temmuz 2025; 16:24:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çektim. Karelenmeler görünüyordur umarım.
İçeriğin sahip olduğu bitrate düşük. Yüksek bitrateli filmlerde deneyin sorun kalmayacaktır.
Film remux ise böyle olmaması lazım. Bende de LG b6 oled var bu sorun yok. Filmler remux. Yani Kayıpsız
Dönüş içın teşekkürler fakat 2-3 farklı platforma birden fazla film denedim. Sonuç yine aynı. Yetkili servisi çağırdım.
Dönüş için teşekkür ederim ama birden fazla çeşittli film ve platformda denedim sonuç aynı. Yetkili servis çağırdım.
Hareket akıcılığını iyileştiren ayarı doğal a alın düzelir.
Tamam deneyeceğim. Teşekkur ederim.
Merhaba.Bunun belirttiğiniz platformlarda olan içeriklerde olmaması gerek.Ayarlardan olması çok yüksek ihtimal.Judder gözükmekte.Bunları engelleyen yazlımlar mevcut tv de.Misal shutter olsan idi uçakta o şekilde değil sabit kamera ile geçip giden anlardım.Tepki süresi anlık olduğu için oledin karakteristiği olan,bazı modellerde olabilir.Anti shutter anti judder içinde ayar seçenekleri var.Bfi var b4 te varmı bilmiyorum.Black farme insertation.Bilginiz olsun bfi kullanmak genel parlaklığı kullandığınız ayarın gücüne göre düşürmekte ancak daha temiz akıcı görüntü sağlamaktadır.
Kısaca ayarlara bakın.
-
Merhaba dönüş için teşekkür ederim. True Motion ayarını kapattım düzeldi. Sonra True Motion altındaki diger ayarlar da bozuyor mu ona bakacağım. Iyi günler
True Motion ayarını kapattım düzeldi. Teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X