Şimdi Ara

lg 55lm760 vs philips 55pfl7007

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forumdaşlar. Bu iki tv arasında hangisi alınır yorumlarınızı bekliyorum.Lütfen lg ye para verilmez philips beş para etmez gibi temelsiz yorumlar değil tarafsız bakabildiğiniz deneyimlerinize ve teknik bilgilere göre birşeyler yazalım ki faydalı olsun. Kesin karar verebilirsem yarın alabilirim.
    Benim bildiğim artı eksiler

55lm760
    1 pasif gözlük olması güzel pil derdi yok göz yorgunluğu yok gözlükler ucuz
    2 koruma katmanı görüntünün biraz daha soluk olmasına ve detayların görünmemesine neden oluyor. Vatan da samsung 55es7000 ile yanyana izlediğimde samsung da bir adamın yüzündeki çizgilere kadar tüm detaylarıyla görebilirken lg de sanki yüz fondotenlenmiş gibi mat bir görüntü gördüm. Philips le izleyerek kıyaslama fırsatı olmadı.
    3)Lg menüleri daha kullanışlı olduğu söyleniyor.
    4) Lg de akıllı kumanda ve 4 gözlük artısı var.

55pfl7007

1) Çift çekirdek işlemci var.
    2) Ambilight var.
    3) Kutudan tek gözlük çıkıyor her gözlük 120 lira civarları ve pil derdi var.
    4) Philips i izlemedim ama renkler daha iyi olabilir diye tahmin ediyorum yorumlardan.

Her iki cihazın da gerçek tarama frekansları 200 hz ve yeterli düzeyde.

Sonuç, hangisi niçin tercih edilmeli?

• Son dönemde mağazaya gittiğimde en dikkatimi çeken model 7007. Ayrıca Philips 7007'yi Lg safında hangi modele alternatif olarak üretmiş olabilir bilemem fakat 7007 nin Lg de muadili 760S değildir diye düşünüyorum. Bana sorsan S8000 mi 7007 mi yine 7007. ( yan yana yaptığım gözleme dayanarak )
    Birde bakıyorumda Philips'in fiyat politikası da çok yerinde.
    3D Amblight olayı da tercihi Philipse kaydırabilecek derecede iyi bir ayrıntı.
    Lg cephesinde mat görüntü öndeki koruyucu panelden kaynaklanıyor ve içlerinde mat görüntüden sıyrılan tek model 960 V.
    Üstadlar daha iyi bilir tabiyki ama bana göre en iyi 3-5 Tv den biri 7007. Hx 850 yi de işin içine katsan yine f/p der 7007 derim.
    Yineliyorum Philips in fiyat politikası gayet başarılı, mağazalarda en fazla stok yapılanlarda Philipsler sanırım. Geçen hafta Teknosa'da yüzlerce farklı model Philips kutusunda alıcısını bekliyordu. Sanırım sıcak satışta baya gidiyor.. Ürünlerin çoğu mağaza içindeydi, birde bunun depodaki stoğu var.
    Hayırlısı olsun umarım en doğru kararı verirsin ama bana göre ikisi birbirine muadil ürünler değil.

• http://resim.donanimhaber.com/m_69671600/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69682184
    Bimeks, yarın için izlediği fiyat politikasıyla rakiplerinin önünde gibi..

47lm960v mi
    Es 8000 mi
    Pfl 7007k mi
    Hx 850 mi???

Parayi bir kenara biraksak hangisini onerirsiniz?

Bu lg nin nano ledi nasil bir turlu goremedim..
    7007 k ile yan yana goren oldu mu acaba?

Simdiki cihazim samsung 40a656

Yukaridaki cihazlardan hangisine gecersem iyi ki derim ve farki hissederim acaba?

Son olarak panasonic 46dt50e modelide 1600hz ve baya iyi gorunuyor...

Bilen, duyan, goren var midir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji -- 29 Aralık 2012; 2:01:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: teknoloji

Evet bimeks costu ama simdide hangi cihazi alsak derdindeyiz..

47lm960v mi
    Es 8000 mi
    Pfl 7007k mi
    Hx 850 mi???

Parayi bir kenara biraksak hangisini onerirsiniz?

Bu lg nin nano ledi nasil bir turlu goremedim..
    7007 k ile yan yana goren oldu mu acaba?

Simdiki cihazim samsung 40a656

Yukaridaki cihazlardan hangisine gecersem iyi ki derim ve farki hissederim acaba?

Son olarak panasonic 46dt50e modelide 1600hz ve baya iyi gorunuyor...

Bilen, duyan, goren var midir acaba?

Öncelikle piyasadaki cihazların panel frekansı 200hz dir. Yani herz olayı kandırmaca. Teknosa ürün kataloğunda zaten yazar Hz in yanına bir numara koyar en altta satırda yazar sistem frekansıdır,panel frekansı değildir.
    Zaten biri der 1000hz mci biri der 800 hz prm biri der 1600 hz crm yani bunlar aldatmaca..
    Hz olayı Tv tercih etmede artık bir kıstas olmaktan çıkmıştır.
    Bu dörtlüde bana göre f/p 7007 dir.
    F/p oranı bana göre en düşük LM 960 dır.
    Sıralama ise Sony > Lg = yada > Philips > S8000 dir. ( Görüntü bazında )
    Multimedya özelliklerinde Lg ve Samsung öne geçer. Sony ise banko sonuncudur.
    S8000 ile 7007 yanyana mağazada denk geldiğim için 7007 diyorum rahatlıkla.
    Bana kalsa yine tercihim 7007 olurdu.
    Bu kıyası mağazada gözlemlediğim kadarıyla yapıyorum sadece beni bağlar..
    Dt 50 ise bana göre Lg ve Philips ayarında onlara yakın olarak değerlendirebilirim ama f/p açısından Lm 960 V ye de rakip olabilir. Fiyatı bana göre onunda uçuk.
    Buarada bende Sony 40 S 3000 var Hd Ready, canavar bence, yerine bunlardan birini koyar mısın diye sorsan, çok istemkar olmayacağımı söyleyebilirim. Hissedilebilir farklar için yayın kalitesininde günümüz Tv lerinin gelişmişlik düzeyine gelmesi gerekir. Buda altyapının değişmesini gerektirir ki, tonla SD kanal var %90 ı SD. HD kamerası Hd altyapısı vs en az 5 yıllık bir serüven bizi bekliyor. Kısaca şuan satılan Tv ler 5 yıl sonra performansını gösterebilecek Tv ler. 5 yıl sonrada bunları elden çıkarır OLED felan sararız. Yani tüketici 5 yıl önden gitmeye devam eder..

• bugün kendim gittim teknosa da inceledim.
    1) pfl7007 normal tv izlemede tonlar detaylar vs çok çok iyi.
    2) Yalnız lg de 3d de daha iyi. Işıklar açılınca philips 3d bulanıklaşıyor sanırım shutter işlevi zayıflıyor. Philips de çaprazdan 3d izlenemiyor karşıda olmak gerekiyor. Lg de ortam aydınlık da olsa 3d de fark yok bozulma olmadan izlenebiliyor. Lg 3d si gözleri yormuyor. Lg de karşıdan izlemek şart değil. Philips 1080p true 3d olması lg nin 3d sinin diğer avantajları yanında önemsiz kalıyor. Bir de lg de pop out efekteri ile 3d derinliği daha başarılı.
    3) Philips de dts yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 29 Aralık 2012; 13:06:14 >
  • Sonuç olarak 55pfl7007 siparişini verdik. 3d de lg yi daha başarılı bulmama rağmen 3d arada sırada izleneceğinden, sürekli açık olmayacağından 2d deki kalitenin daha önemli olduğuna karar verdim.Dts ıvır zıvır önemli olmakla birlikte birinci sırada panelin görüntü kalitesi olduğunu da düşünerek ikisi arasında zor bir karar da olsa philips i tercih ettim.
    Bimeks den siparişimi verdim.
    fiyat 3540
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Sonuç olarak 55pfl7007 siparişini verdik. 3d de lg yi daha başarılı bulmama rağmen 3d arada sırada izleneceğinden, sürekli açık olmayacağından 2d deki kalitenin daha önemli olduğuna karar verdim.Dts ıvır zıvır önemli olmakla birlikte birinci sırada panelin görüntü kalitesi olduğunu da düşünerek ikisi arasında zor bir karar da olsa philips i tercih ettim.
    fiyat 3540

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, renk kalitesi çok iyi Philips'in. Fiyat olarakta bence tam bir f/p.
    Yineliyorum bence 7007 nin Lg tarafındaki rakibi LM 960 mıdır bilemem ama 760 değildir.
    Bana göre Lg cephesinde benim diyen tek tv 960V, Philips cephesinde ise 6 bin 7 bin serileri gayet iyi başarılı.
    Mağazalarda bol stok ve bol sıcak satışa sahit oldum.
    Bence doğru karar.
    Ayrıca 3D konusunda kararının değişeceğini düşünüyorum. Aman aman farklar olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

quote:

Sonuç olarak 55pfl7007 siparişini verdik. 3d de lg yi daha başarılı bulmama rağmen 3d arada sırada izleneceğinden, sürekli açık olmayacağından 2d deki kalitenin daha önemli olduğuna karar verdim.Dts ıvır zıvır önemli olmakla birlikte birinci sırada panelin görüntü kalitesi olduğunu da düşünerek ikisi arasında zor bir karar da olsa philips i tercih ettim.
    fiyat 3540

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, renk kalitesi çok iyi Philips'in. Fiyat olarakta bence tam bir f/p.
    Yineliyorum bence 7007 nin Lg tarafındaki rakibi LM 960 mıdır bilemem ama 760 değildir.
    Bana göre Lg cephesinde benim diyen tek tv 960V, Philips cephesinde ise 6 bin 7 bin serileri gayet iyi başarılı.
    Bence doğru karar.
    Ayrıca 3D konusunda kararının değişeceğini düşünüyorum. Aman aman farklar olmaz.

Eyvallah kardeş. Bugün lg ile philips arasında çok gittik geldik. Evet panel olarak haklısın philips 7007 nin muadili değil lm 760 ben bunu iki ayrı mağazada üç philips7007 ile dört farklı lg760 ı ayrı ayrı belirli bir süre izleyerek kesin olarak gördüm. Ama lg nin de başka avantajları var. Onun için bugün zor oldu karar vermek ama sonuçta philips ağır bastı. Sabah kahvaltı bile yapmadan direk forum a gittim bunları kıyaslamaya. Çünkü fiyat güzel stok azsa bitebilir diye düşündüm. Herhalde cihaz hafta içi gelir. Bir ölü piksel test programı bulmam gerek en azından siyah, beyaz, r,g,b yi denemelik. ışık sızması umarım tahammül edilmez seviyelerde çıkmaz.

• hocam bende bugün bimeks'ten 55pfl7007 siparişi verdim fakat bimek'sin ürününde dahili uydu alıcı yok mu? Ayrıca duvar askı aparatı olarak ne tavsiye edersiniz?
  • sonunda k olmayan model. Dolayısıyla uydu alıcı yok. Ben bunu hesaba katarak aldım. Benim için en önemlisi görüntü kalitesi, diğer herşey ikinci planda. Askı aparatı olarak ayaklığı kullanılabiliyornuş. Ama ben güvenmedim. Hepsiburada.com da 85 liraydı aşağı yukarı eğim ayarı olan sağa sola ayarı sabit olan bir duvara montaj aparatı vardı. Ondan sipariş ettim. Buradan tıklayıp inceleyebilirsin.
    55pfl7007 ana konuda bir arkadaş teknosaya gidip bimeks de bu fiyat siz de aynı fiyat yapın demiş ve teknosa dan almış 3500 e 55pfl7007k yı.
    Philips in kendi sitesinde 55pfl7007 diye bir model yok sadece 55pfl7007k var. Dolayısıyla bu da 7007k olabilir bimeks de eksik yazılmış olabilir. Zaten ürün tanımını direk philips in sitesinden 55pfl700k dan kopyala yapıştır yapmışlar. Bir de ben dahili uydu alıcıyı da çok önemsemiyorum evde kablolu var ilerde de dsmart ın full hd alıcılarından alabilirim box ta kanal geçişleri vs daha hızlı çünkü. Ek olarak çift çekirdek işlemci koymuş ama dts cözdüremiyor. Philips in yazılım olayına (smart) biraz daha fazla el atması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 30 Aralık 2012; 21:35:56 >

• Bugün tv geldi. Bimeks ten gelen ürün 55pfl7007k askı aparatı henüz gelmediğinden servisi aramadım. Servis gelmediğinden kutuyu açmadım. İcinde bir gözlük bir kumanda oldugu yaziyor kutuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 2 Ocak 2013; 22:45:06 >

fiyat 3540

3500 e çok iyi almışsınız 4000 den aşağıya göremedim hiçbiryerde.
  • iki tane de aktif gözlük sipariş ettim. Ebay den ikisi 47 dolara maloldu.Gelmesi bir ayı bulur tahminimce. Bu tv 3500 e iyi denk geldi evet. Aslında 47 alma niyetiyle araştırmaya başladım ama gelip gidip inceledikçe 55 in daha ideal olduğuna karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 3 Ocak 2013; 0:53:45 >
  • Bugün servis kurdu. Montaj aparatının kullanım biçimini bilmediğimden bir şey diyemedim ama kurulum bittikten sonra anladım ki hatalı kurulum var.Alt ve üst montaj ayaklarından sadece üst ü yaptı alt ı vidalamadı ayrıca yan koruma yı da vidalamadı. Ben de yapılan montaja ve montaj şemasına bakınca anladım olayı. İkincisi kabloyu tv nin olduğu yere çekmedi o servisin işi değilmiş. Usb den elimde olan filmlerden denedim. DTS lerde ses tanınmıyor diyor. Ama ac3 lerde de ses yok. Smart tv de de ses yok. Hiç bir şekilde ses çıkmıyor.
    Yarın servisi tektrar çağıracağım. Montajı düzelttireceğim. Düzeltmezse montajı başka bir servise parasını vererek yaptırıp ayrıca philips international a ilgili servis hakkında şikayetimi bildireceğim. İlgili servis İzmir Philips Çankaya servisi.
    Kurulum ve uydu yayını işini doğru düzgün hallettikten sonra bir inceleme yayınlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 4 Ocak 2013; 1:02:58 >

Bugün servis kurdu. Montaj aparatının kullanım biçimini bilmediğimden bir şey diyemedim ama kurulum bittikten sonra anladım ki hatalı kurulum var.Alt ve üst montaj ayaklarından sadece üst ü yaptı alt ı vidalamadı ayrıca yan koruma yı da vidalamadı. Ben de yapılan montaja ve montaj şemasına bakınca anladım olayı. İkincisi kabloyu tv nin olduğu yere çekmedi o servisin işi değilmiş. Usb den elimde olan filmlerden denedim. DTS lerde ses tanınmıyor diyor. Ama ac3 lerde de ses yok. Smart tv de de ses yok. Hiç bir şekilde ses çıkmıyor.
    Yarın servisi tektrar çağıracağım. Montajı düzelttireceğim. Düzeltmezse montajı başka bir servise parasını vererek yaptırıp ayrıca philips international a ilgili servis hakkında şikayetimi bildireceğim. İlgili servis İzmir Philips Çankaya servisi.
    Kurulum ve uydu yayını işini doğru düzgün hallettikten sonra bir inceleme yayınlarım.

Dostum bu modelde ses ayak standında:) Yani sen duvara kurdurduğun için büyük ihtimal ayağını kullanmadın ve o sebepten ses alamıyorsun. Bu tV'nin ayak standı aynı zamanda duvar aparatı olarak kullanılıyor, eğer duvarın sağlamsa duvar askı aparatı almaya da gerek yok ....Ama sağlam olmayan duvarlarda bu kendi ayağı çok iyi tutmuyormuş, tehlikeli...onun için aslında harici aparat kullanarak iyi yapmışsınız, ama ses için o ayak standını bir şekilde takmanız gerekli...

• quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

quote:

fiyat 3540

Bence doğru karar.

Hayırlı olsun, 7000 serisinin o fiyatlarda ve rakip ürünlerde muadili yok bence, görüntü ve panel kalitesi gerçekten çok üst düzey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.