Şimdi Ara

LG 49UB830V 49''(123 CM) 3D UHD SMART LED TV-CMR 900 HZ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
9
Favori
82.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ub850v tam anlamıyla 4k bir tv. usb 3.0 girişi olduğu için her türlü 4k demoyu da izlersin, 60p desteği olduğu için trt4k yı da. ub830v fake bir 4k tv. adamların pazarlama politikasının bir sonucu. ub850v yi direk çıkarsalar tek bir ürün pazarda olacaktı. ama önce gerekli bir kaç özellikten mahrum bir cihazı satışa sunup ardından çıkması gereken asıl ürünü piyasaya sürerek 2 kulvarda pazarda yer alıyorlar. giren bize giriyor.

ub830 v de usb deb demo 4k video açıyor ama 60p formatındaki demoları açmıyor. youtube'dan indirdiğin her 4k videoyu izlersin. çünkü ordaki tam 4k değil.

aslında hepsi fasafiso. sağdan soldan 10-15 taneyi geçmeyen 4k demo video bulup izleyeceksin ve vauv görüntüye bak diyeceksin ve hepsi bu kadar. piyasada 4k film yok. saçma sapan 4k manzara demoları izlemek için bu kadar kasmaya da hiç gerek yok. benim şimdki aklım olsa bu paraya 60 inç full hd bir samsung led tv alırdım. 3d ye bile gerek yok. piyasada izlemeyi hak eden maksimum 25 tane 3d film var. 2 ay içinde de hepsini indirip izledim ve bitti.

beni dinle 4k tv ile hiç yüzgöz olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalsolucan01 -- 27 Temmuz 2015; 0:01:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topalsolucan01

ub850v tam anlamıyla 4k bir tv. usb 3.0 girişi olduğu için her türlü 4k demoyu da izlersin, 60p desteği olduğu için trt4k yı da. ub830v fake bir 4k tv. adamların pazarlama politikasının bir sonucu. ub850v yi direk çıkarsalar tek bir ürün pazarda olacaktı. ama önce gerekli bir kaç özellikten mahrum bir cihazı satışa sunup ardından çıkması gereken asıl ürünü piyasaya sürerek 2 kulvarda pazarda yer alıyorlar. giren bize giriyor.

ub830 v de usb deb demo 4k video açıyor ama 60p formatındaki demoları açmıyor. youtube'dan indirdiğin her 4k videoyu izlersin. çünkü ordaki tam 4k değil.

aslında hepsi fasafiso. sağdan soldan 10-15 taneyi geçmeyen 4k demo video bulup izleyeceksin ve vauv görüntüye bak diyeceksin ve hepsi bu kadar. piyasada 4k film yok. saçma sapan 4k manzara demoları izlemek için bu kadar kasmaya da hiç gerek yok. benim şimdki aklım olsa bu paraya 60 inç full hd bir samsung led tv alırdım. 3d ye bile gerek yok. piyasada izlemeyi hak eden maksimum 25 tane 3d film var. 2 ay içinde de hepsini indirip izledim ve bitti.

beni dinle 4k tv ile hiç yüzgöz olma

çoğunluk kısımda arkadaşa katılıyorum.
    Düzeltme: Yazımı bitirdikdikten sorna farkettim aslında arkadaşın söylediklerinin tamamına katılıyormuşum :)
    Ama öncelikle soruya cevap vereyim.
    4K konusu odaklı ise 830V yi kesinlikle ele.(bende olmasına ragmen)
    Philips dediğin modeli pek bilmiyoprum ama şöyle bir baktığımda kendi uydu alıcısı yok. ama işletim sistemi android miş. belki bir avantaj olabilir ama genel özelliklerini bilmiyorum iyi bir incelemek lazım.
    850V bu üçünün içersinde en iyisi (Philips modelini tam bilmiyorum) 4K/60P uydu alıcısı var. USB 3.0 var - kendi içersinde 4K media oynatıcısı var. - Webos işletim sitemi var.

Bunların haricinde arkadaşın dediği gibi geleceğe yatırım manasında 4K adam akıllı TV mantıklı gibi gözüksede şu anda bu standart hem Tv anlamında hem sistem anlamında hemde yayın video anlamında gelişme aşamasında.

Burda seçim yapılacak 2 seçenek var. ya 4k ya odaklanılır ona göre TV alınır.(her yonden 4k/60P olmasına dikkat edilmesi lazım. 4K/30P lerde 4K geçiyor ama işe yaramıyor)

yada aynı paraya daha büyük daha iyi özelliklerde ama 4K özelliği olmayan TV lere odaklanmak. (4K nın yaygınlaşmasına çok var. 1080 Full HD ler bile video flim anlamında çok gelişti ama yayın anlamında halen yerlerde sürünüyor.)

Her mesajımda tekrarlıyorum yinede yazıyorum. şu an fahiş fiyatlı ve bulunması zor bir iki model haricinde 4K/60P harici uydu alıcılarda media oynatıcılarda piyasada yok. PC ekran kartlarında bile 4K/60P olanlar cok az ve çok yüksek fiyatlarda.

Bende TV yi aldıktan sonra araştırma öğrenme hatasına düştüm.

en mantıklısı bir kaç kanal uydu yayını ve bir kaç tane 4K flim video için şu an 4K yada yatırım yapma daha buyuk ekran daha cok ozellikli Full HD TV lere odaklan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli2005 -- 27 Temmuz 2015; 0:24:36 >

• Trt 4k yayını tekrar açılmaya başladı... bilginize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence trt 4k yı tv değil trt açıyor

• Bence test yayını olduğu için bi 30p bi 60p yayın yapıyorlar

• bu tv sorunlu mu arkadaşlar ? pek ilgi çekmeyen bir televizyon sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

bu tv sorunlu mu arkadaşlar ? pek ilgi çekmeyen bir televizyon sanırım ?

Aslında TV sorunlu değil. nekadar ekmek okadar köfte tarzında bir televizyon.
    Sorun TV'yi satan mağaza personelin yetersiz bilgisiz bazende tam bir üçkağıtcı pazarlamacı modunda olması.
    Birde bazı konuların ince teknik detay bilgisi gerektirdiğinden satın alan kullanıcıların doğal olarak bu detayalrı sorgulayamaması.

Şimdiden içinde 4K/60P uydu alıcısı için ve 4K media oynatıcı için fazladan ortalama 800TL fazladan para vermem ama ileriye dönükte ekstra cihazlarla(Uydu alıcısı - medya oynatıcısı) 4K/60P izlemeleyim diyenler için olan bir TV

Yoksa LG sitesinde yazmış içindeki uydu alıcısı 4K/30P diye (siteye bakan ben dahil çoğu kişi ilk başta konu hakkında fikiri olmayınca anlayamıyor tabiki)

Mağazaya giden kullanıcıda aklına 30P - 60P detayını nerden bilecek.

Kullanıcı :Bu TV 4K yayın gösteriyormu?
    Satıcı :Evet süper gösteriyor.
    Kullanıcı sorabilse 30P mi gösteriyor 60P mi gösteriyor diye. satıcı hönd diye kalıcak küfürmü ediyorsun o ne diye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: merakli2005

quote:

Sorun TV'yi satan mağaza personelin yetersiz bilgisiz bazende tam bir üçkağıtcı pazarlamacı modunda olması.
    Birde bazı konuların ince teknik detay bilgisi gerektirdiğinden satın alan kullanıcıların doğal olarak bu detayalrı sorgulayamaması.

Şimdiden içinde 4K/60P uydu alıcısı için ve 4K media oynatıcı için fazladan ortalama 800TL fazladan para vermem ama ileriye dönükte ekstra cihazlarla(Uydu alıcısı - medya oynatıcısı) 4K/60P izlemeleyim diyenler için olan bir TV

Yoksa LG sitesinde yazmış içindeki uydu alıcısı 4K/30P diye (siteye bakan ben dahil çoğu kişi ilk başta konu hakkında fikiri olmayınca anlayamıyor tabiki)

Kullanıcı sorabilse 30P mi gösteriyor 60P mi gösteriyor diye. satıcı hönd diye kalıcak küfürmü ediyorsun o ne diye :)

Haklısın hocam kullanıcının yetersiz bilgisizliğinden kaynaklanıyor bu durum. Şahsen bilseydim böyle bir şey ile karşılaşacağımı kesinlikle almazdım bu da bize ders olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Klizzart

quote:

Orijinalden alıntı: merakli2005

quote:

Haklısın hocam kullanıcının yetersiz bilgisizliğinden kaynaklanıyor bu durum. Şahsen bilseydim böyle bir şey ile karşılaşacağımı kesinlikle almazdım bu da bize ders olsun :)

normalde görüntü olayına çok düşkümümdür ama işte benimde aklıma 30P 60 olayı hç gelmedi. daha once zaten boyle bir ayırım olmadı full hd. de.
    kafam esti girdim mağazaya her yer ışıl ışıl tüm tvlerde janjanlı etiketler. dedi 4k tv baktım kocamanda bişi (daha onceki 32'' hd ready lcd den sonra)

tamam be ver dedim.

tabi sonra zaman gectikce tek tek çıktı ortaya teknolojik ince teknik detaylar.

• Beyler 4k olayı TRT ile alakalı şimdilik sorunsuz çalışıyor test olduğu için mi acaba ? umarım 30p desteğini de verirler.

bir problem daha var internette film izlerken durum çubuğuda çok sorun oluyor yazılım ile halledilmeli bence bu da ayrı bir sıkıntı ama :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klizzart -- 28 Temmuz 2015; 23:29:11 >
  • 28-07-2015 itibariyle 55UB830V 04.11.17 yazılımı ile TRT 4K yayını gösteriyor.

Geçen hafta aynı yazılımla gösteremiyordu, ne değişmiş olabilirki!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: mnaciulger

28-07-2015 itibariyle 55UB830V 04.11.17 yazılımı ile TRT 4K yayını gösteriyor.

Geçen hafta aynı yazılımla gösteremiyordu, ne değişmiş olabilirki!!!

Hocam benim sürüm haala eski ama izleyebiliyorum bu trt ile alakalı işte 30p yayın yaptıklarında izleyebiliyoruz

• 49uf7787 2499 tl teknosada sizce nasil? 4k yayini destekliyor mu bu tv

• arkadaşlar benim televizyon yayını izlemek gibi bir derdim yok. amacım film izlemek ve oyun oynamak. benim için sizce 850v modelindense bunu almak daha mantıklı olur mu ne dersiniz? bu 30p olayı sadece uydu yayınında problem çıkarır değil mi?

• tuncer_gs1905 kullanıcısına yanıt
    Flim izlemek için :
    Kendi içindeki media oynatıcı ile 1080P flim oynatması güzel.
    4K videolarda sıkıntılı

TV izlemek için:
    kendi içindeki uydu alıcısı 4K/30P ye kadar yayınları alıyor.
    şu anda TRT 4K test yayınını gösteriyor ama artık nasıl bir yayındır orası muamma 30P midir nedir tam belli değil. kısa bir süre öncede göstermiyordu.sonra bir ara gosterdi sonra tekrar gistermedi falan.
    uydu alıcısı kalitesi ise iyi bir extra uydu alıcılar gibi degil tabiki ama bence yeterli.

Flim oynatmak için , Uydu izlemek için , Oyun oynamak için harici cihazlar kullanacaksan TV nin 3 adet HDMI portu var ve üçüde 4K/60P yi destekliyor.

Yanı sen 4K/60P uydu alıcısı bulup HDMI dan bağlamak istersen sorunsuz bağlarsın. Yada bilgisayarının ekran kartı 4K/60P çıkışlıdır onuda bağlarsın.
  • merakli2005 M kullanıcısına yanıt
    anladım hocam.

4k videolarda nasıl bir sorun çıkartıyor? usb'den 4k video oynatmaktan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncer_gs1905 -- 29 Temmuz 2015; 18:23:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı:

sahinpvp teşekkürler tekrar.

Muhtemelen ben de bayramdan sonra hakem heyetine başvuracağım. Bu konu hakkındaki aklımdaki tek şüphe; LG'nin muhtemelen "biz yazılımla düzelttik/düzeltiyoruz şikayetler boşunadır" bahanesiyle bu ürüne bir savunma ile gelmesi. Çünkü bu adamlarda müşteri memnuniyeti vs gibi kavramlar yok (sadece LG değil her marka aynı) ve aylar sonra bu konuyla ilgili yazılım güncelleme vs gibi olaylara girmelerinin sebebi de bence bu aşırı şikayet hususu. Bakalım başvurular sonucunda göreceğiz neticeyi.

Aslında TV ile ilgili olarak; daha önceden aldığım ve teşhir olduğunu ispat ederek iade etmiş olduğum LB670 serisine göre sanki hareketli görüntülerde (gerek uydu gerek kablotv gerekse haric diskten ya da hdmi ile film izlerken) TV pek tatmin edici değil gibi. Hareketlerde titreme ve takılmalar/bulanıklaşmalar oluyor gibi. Tabi çok emin değilim ve şahsi görüşüm olmakla birlikte sanki FHD film/görüntü UHD'ye yansıtılırken panel yetersiz kalıyor gibi. LB670'te bu kadar net bir farkındalık hissetmemiştim açıkçası.

Birkaç sorum daha olacak:
    1. Başvuruyu ne zaman yapmıştınız acaba?
    2. Başvuruda şikayetçi olduğunuz taraf ürünü aldığınız teknomarket mi yoksa LG Türkiye mi?
    3. Sonucun çıkmasından önce LG'ye savunma için ne kadar süre veriliyor?
    4. Sonuç müşteri açısından olumlu çıkarsa almış olduğunuz teknomarketten direk para iadesi alabiliyor muyuz?

Ayrıca topalsolucan01 başvurunuzdaki fiyat vb bilgiler yanlışsa düzeltmeniz gerekir. Ayrıca e-devlet üzerinde elektronik imza/mobil imza kullanmadıysanız başvurunuz tamamlanmış olmuyor, yine il hakem heyetine gitmeniz gerekiyor. Kontrol etmenizde fayda var.

Tekrar teşekkürler, iyi bayramlar.

Lg'nin zaten ub800-ub820-ub830 modelleri şikayet rekoru kırdı; Bütün lg fanları samsung tarafına kaydı baya firma kan kaybetti;Tüketici hakem heyeti savunma bekliyor lg halen yazılımla cihazı zorluyor; Cihaz halen trt4k' yı hevc264 ile alıyor aksi taktirde flash ile hevc265 demo video taktığında oynatmasa bile videonun resmini göstermesi lazımdı;Buda demek oluyorki yayın 30p zaten kanalda futbol maçı verildiğinde paslaşmalarda bile donmalar takılmalar kesilmeler oluyor futbol topu seri gitmiyor hd kanaldaki performansı yok cihaz resmen ağlıyor; Söylediğiniz gibi takılmalar bazen oluyor; Her güncellemede biraz daha artıyor.Anladığım kadarıyla lg bu modellere üvey evlat muamelesi yapmış.

Başvuruyu 20 Şubat 2015'de yaptım; 2 kere sonucu öğrenmek için gittim LG savunmasını yapmadı bekliyoruz sonuçlandığında sizi arayacağız dediler ama ben bu hafta tekrar gidicem.

Başvuruda şikayetci olduğum taraf ürünü satın aldığım teknomarket doğrudan LG shop'dan almadım; Ama LG'den savunma bekleniyor teknomarket topu üretici firmaya attı yani.

Kendi aralarında belli bir süre var ama bende bilmiyorum .

Sonuç lehimize olursa faturanın kesildiği yer teknomarket vs online vs lg shop'dan alabiliriz zaten o karar mahkeme kararı 15 gün içersinde parayı ödemek zorundadırlar aksi taktirde icraa gelir.

Ben teşekkür ederim ,Geçmiş bayramınız kutlu olsun ayrıca geç yazdığım için kusura bakmayın bayram tatili iş güç derken anca vakit bulabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinpvp -- 30 Temmuz 2015; 16:02:49 >

• tuncer_gs1905 kullanıcısına yanıt
    USB den 4K video oynatmayı denemedim.

Evde baska odadaki bilgisayarımda duran flimleri TV üzerinden network bağlantısıyla oynatarak izliyorum. FullHD flimlerde sıkıntı olmadan oynuyorda ne 4K/60P videoları nede 4K/30P videoları aynı sekilde oynatamadım. çok detaylı inceleyemedim. Youtube den 4K videoları 4K olarak indirmistim.
  • Nasıl yani hocam 4k videoyu açmaz mı tv ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klizzart

Nasıl yani hocam 4k videoyu açmaz mı tv ?

zaman içinde bişiler denemiştim ama tam hatırlamıyorum. sanki bir tane 4k video izledim gib. ama son zamnlarda network üzernden 4k videoyu açtıramadım.
    tekrar bi denemem lazım usb den network üzerinden.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.