Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
3
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafak86

Arkadaşlar ben optik girişli bir ses sistemi alsam ve bunu lg 42l25500 televizyona optik çıkışından bağlasam, acaba mkv izlerken dts olan film sesini televizyon çözmediği halde ses sisteminden alabilir miyim?

bu sayfanın en üstündeki arkadaşda senin gibi bir şeyler soruyordu bir ona sor istersen belki çözümü bulmuştur

Orijinalden alıntı: mustafak86

Arkadaşlar ben optik girişli bir ses sistemi alsam ve bunu lg 42l25500 televizyona optik çıkışından bağlasam, acaba mkv izlerken dts olan film sesini televizyon çözmediği halde ses sisteminden alabilir miyim?

Tv nin USB girişinden hdd bağlayıp ses sisteminden DTS olarak alabilirmiyim diye soruyorsan maalesef hayır...Ses sisteminin DVD playeri varsa DVDde de DTS ses seçeneği varsa ancak bu şekilde alabilirsin...Bir de USB den DTS sesli filmleri izlemek için ses sisteminin optik girişi ile Western Digital gibi DTS sesi ileten bir harici medya playerin optik çıkışını bağlayıp sesi bu medya playerden ses sisteminin anfisine ileterek DTS sesi alabilirsin başka bi yoldan yani tv yi bu işe karıştırarak bunu yapamıyorsun maalesef...Zaten bu da bu tvnin tek eksiği...

Orijinalden alıntı: wichasha

Vatanda Kampanyası var şuanda almak isteyenler için uygun fiyat 2035 TL Worldcarda

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42le5500-led-tv---106cm-full-hd,100-hz,1920x1080,-5.000.000:1,dlna,4xhdmi,usb---42le5500/productdetails.aspx?I_ID=44718
    [/quote

Orijinalden alıntı: byi
    quote:

Orijinalden alıntı: Cirkin
    ARKADAŞLAR bu televizyonu almaya karar verdim bende GOLD dan sordum fiyat verecekler stokta yok.
    Dahili tuneri HD destekli mi?
    wifi internet bağlantısı nasıl ?

Dahili tuneri hiç denemedim direk hep uydu taktım ama hiç sanmıyorum eğer öyle olsaydı koca koca puntolarda HD TV TUNER diye yazarlardı emin ol ;)

forumdan bir arkadaş orjinal wifi adaptörünü satın alıp denedi ama lakin wifide kopmalar oluyormuş pek sağlıklı değil yani.
    En iyi bağlantı kablo ile ağa bağlamak ;)

arkadaşlar televizyonum dün akşam vefat etti zaten 10 yılı devirmişdi tamirle falan uğraşmadan bu televizyonu almaya niyetliyim ama baktığım pekçok sitede dvb-c yani dahili hd tunerının olduğunu yazıyorlar sizden ricam tv sahipleri iyice bir bakıp olup olmadığı konusunda kesin birşey yazabilirlermi, eğer varsa alacağım yoksa 32" lg 5700 serisini alacağım, onda hd tuner kesin varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 1 Şubat 2011; 14:38:21 >
    Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith

• arkadaşlar ben yanlış anlamışım galiba, yaptığım araştırmalarda dvb-c nin kablolu yayın için olduğunu öğrendim hd tuner olanlarda ayrıca dvb-s2 ibaresinin olması gerekiyormuş, yani bu tv de o özellik yokmuş. galiba bana en uygun model 32le5700 modeli..
    quote:

Orijinalden alıntı: @p4p800se

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cirkin
    ARKADAŞLAR bu televizyonu almaya karar verdim bende GOLD dan sordum fiyat verecekler stokta yok.
    Dahili tuneri HD destekli mi?
    wifi internet bağlantısı nasıl ?

Dahili tuneri hiç denemedim direk hep uydu taktım ama hiç sanmıyorum eğer öyle olsaydı koca koca puntolarda HD TV TUNER diye yazarlardı emin ol ;)

forumdan bir arkadaş orjinal wifi adaptörünü satın alıp denedi ama lakin wifide kopmalar oluyormuş pek sağlıklı değil yani.
    En iyi bağlantı kablo ile ağa bağlamak ;)

arkadaşlar televizyonum dün akşam vefat etti zaten 10 yılı devirmişdi tamirle falan uğraşmadan bu televizyonu almaya niyetliyim ama baktığım pekçok sitede dvb-c yani dahili hd tunerının olduğunu yazıyorlar sizden ricam tv sahipleri iyice bir bakıp olup olmadığı konusunda kesin birşey yazabilirlermi, eğer varsa alacağım yoksa 32" lg 5700 serisini alacağım, onda hd tuner kesin varmış.
    Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith

• Sorun TV deymiş deme ki !

İyi günlerde kullanın TeliaSonera,

Vatan bilgisayardan alanlarda vardı galiba o kampanya 1 yıllık ücretsiz DijiTürk olayı
  • Digitürk kampanyasından yararlanabilmek için ürünün lg türkiye tarafından ithal edilen ürün olması gerekiyor, eğer aldığınız ürün lg türkiye garantili ise link deki yönergelere göre hareket edip digitürk kampanyasından yararlanabilirisniz,
    http://www.lg.com/tr/press-release/article/lg-led-lcd-tvler-1-yllk-digiturk-hd-paketi-hediyeli.jsp
  • Bu ürün istanbul bilişimde yok nereden böyle uygun fiyata alınabilir ?
  • Arkadaşlar ben internetten film için türkçe dublaj ses dosyası indirdim ve bunu mkvmerge programıyla filmin içine ekledim.Şöyle bir sorun oluştu. Dts ses dosyasını ekledim ve bunu ac3 e convert ettim. Film sorunsuz açıldı ama ac3 formatında olan başka film ses dosyasını filme eklediğimde lg televizyon bu filmi bir türlü okuyamıyor ve sürekli yükleniyor deyip tekrar tekrar açmaya çalışıyor. Filmi hem usbden hemde 3-4 tane media serverda açsamda aynı sorula karşılaştım. Bunun çözümünü bilen var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafak86 -- 2 Şubat 2011; 20:36:15 >
  • LG 42LE5500 ve LG 42LE5300'de Pc oyunlarında tam ekran sıkıntısı çeken arkadaşlar var ve youtube da izlediğim bi videoda da bunu gördüm.Çocuk starcraft oynarken dört kenarda da yaklaşık 7'şer cm siyah bantlarlar var.Masa üstünden böyle bi şey yok keza XBox oynarkende.Ben siparişi verdim cuma inş elımde olacak TV.Bu sorun neyden kaynaklanıyo,aranızda böyle bi sorunu yaşayan var mı varsa da sebebi nedir arkadaşlar?
    Samsung un modelini htrlamadığım fullHD b,r TV sini Pc ye bağladığımda böyle bi sorun yaşamamıştım ben,bunları okuyunca endişelendim açıkçası...

Ekleme;Bu 32"lik bir model ama bildiğim kadarıyla sadece inç farkı var teknik özellikler aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 3 Şubat 2011; 5:14:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TeliaSonera

quote:

Orijinalden alıntı: @p4p800se

Digitürk kampanyasından yararlanabilmek için ürünün lg türkiye tarafından ithal edilen ürün olması gerekiyor, eğer aldığınız ürün lg türkiye garantili ise link deki yönergelere göre hareket edip digitürk kampanyasından yararlanabilirisniz,
    http://www.lg.com/tr/press-release/article/lg-led-lcd-tvler-1-yllk-digiturk-hd-paketi-hediyeli.jsp

Ürün LG Türkiye garantili. Bilgi için çok teşekkürler. Hemen yarın LG Türkiye'yi arayacağım. Maç ile aram yok ve Teledünya aldım. Acaba bu Lig TV'yi satabilir miyim? İlla benim mi kullanmam gerek? Hepsinden önemlisi Hepsiburada bu kampanyayı bilmiyor mu?

merhaba TeliaSonera;

lig tv yi satma gibi bir şansınız yok maalesef. ancak lig tv yerine sinema paketi alabilirsiniz.
    digitürk kampanyasında iki seçenek var: ya lig tv li giriş spor paketi, ya da sinema paketi bir yıl ücretsiz izleniyor. tabi digitürkün hd kanallarıyla birlikte.

ben digitürk müşteri hizmetlerini arayıp evimde zaten mevcut lig tv li digitürk paketim olduğunu, bu durumda digitürkün benden 1 yıl boyunca fatura ücretini almayacağını mı sordum, öyle bi uygulamaları olmadığını, ama 1 yıl hediye olan digitürkü lig tv yerine sinema paketi olarak almamı, böylece kendi digitürkümü normal parasını vererek izlerken, sinema paketini ücretsiz izleyeceğimi söyledi ben de onu seçtim. yani şu an evimde iki digitürk decoderi oldu. birisi maçları izlediğim sd yayın veren decoder, diğeri de 1 yıl ücretsiz sinema paketli hd decoder.

yani maçlara ilginiz yoksa sinema paketini istediğinizi söyleyin gerek müşteri hizmetlerine, gerekse eve gelip digitürk kurulumunu yapacak ve genel müdürlüğü arayıp üyelik aktivasyonunuzu yaptıracak olan teknik servis elemanına. bu pakette izleyeceğiniz hd kanallar ise trt hd, show tv hd, eurosport hd, n. geographic hd, n. geographic wild hd ve sinema kanalları.

ÖNEMLİ UYARI :
    Digitürk üyeliğinizin başladığı tarihi bi kenara not edin ve 1 yıllık kampanya dolmadan bir hafta on gün önce digitürkü arayıp durumu anlatıp bu tarihe kadar gelip decoderinizi alın çünkü benim kampanya tarihim bitiyor deyin. Çünkü benim tanıdığım digitürk siz arayıp talepte bulunmazsanız üyeliğiniz dolunca gelip decoderi alıp bağlantıları sökmez, size 13. ay fatura gönderir. arayıp gecen ay benim hediye kampanyam sona eriyordu, neden gelip almadınız derseniz, sizin arayıp bildirmeniz gerekiyordu, bunu yapmadığınız için üyeliğiniz otomatik olarak yenilendi der.

• quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

LG 42LE5500 ve LG 42LE5300'de Pc oyunlarında tam ekran sıkıntısı çeken arkadaşlar var ve youtube da izlediğim bi videoda da bunu gördüm.Çocuk starcraft oynarken dört kenarda da yaklaşık 7'şer cm siyah bantlarlar var.Masa üstünden böyle bi şey yok keza XBox oynarkende.Ben siparişi verdim cuma inş elımde olacak TV.Bu sorun neyden kaynaklanıyo,aranızda böyle bi sorunu yaşayan var mı varsa da sebebi nedir arkadaşlar?
    Samsung un modelini htrlamadığım fullHD b,r TV sini Pc ye bağladığımda böyle bi sorun yaşamamıştım ben,bunları okuyunca endişelendim açıkçası...

Ekleme;Bu 32"lik bir model ama bildiğim kadarıyla sadece inç farkı var teknik özellikler aynı.

PC nin ekran kartı ayarlarından yapılıyordu o ayar sanırım geçenlerde bir kişide de vardı öyle bir sorun.

Ati veya Nvida yazılım ayarlarını kurcalarsanız bulursunuz eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

LG 42LE5500 ve LG 42LE5300'de Pc oyunlarında tam ekran sıkıntısı çeken arkadaşlar var ve youtube da izlediğim bi videoda da bunu gördüm.Çocuk starcraft oynarken dört kenarda da yaklaşık 7'şer cm siyah bantlarlar var.Masa üstünden böyle bi şey yok keza XBox oynarkende.Ben siparişi verdim cuma inş elımde olacak TV.Bu sorun neyden kaynaklanıyo,aranızda böyle bi sorunu yaşayan var mı varsa da sebebi nedir arkadaşlar?

bunu ekran kartı ayarlarından düzeltmen gerekir çünkü masaüstünün çözünürlüğü farklı oyunun çözünürlüğü farklı bundan dolayı masaüstünde sorun olmazken oyunlarda olabilir bu her lcd de böyle.

• Elime henüz geçmiş değil ama okuyup görünce endişelendim,olmaması gerekir böyle bi şey çünkü.Teşekkürler cevaplar için.

Digitürk alamadım. Televizyon kurulumu sırasında gelen servisin formunu doldurmam ve servise vermem gerekiyormuş. Siz servise TV'nizi kurdururken böyle bir talepte bulunmamışsınız bu nedenle işlem yapamayız diyorlar.

Kampanya maddeleri arasında Televizyon kurulumu sırasında başvurulması gerektiği yazıyormuş.

Bunun aslı var mı yoksa LG Türkiye beni kandırıyor mu?

Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Tüketici hakem heyetine başvurayım mı?

Bana kimse böyle bir kampanyadan bahsetmedi de.

TV yi alanın tipine göre mi bu kampanyadan bahsediyorsunuz müşterilere de,

quote:

1 TB Western Digital bağladım görmedi.
    1 TB Iomega bağladım görmedi.
    640 GB Toshiba bağladım görmedi.
    320 GB Trekstor bağladım görmedi.

8 GB Toshiba flaş disk bağladım gördü.
    16 GB A-data flaş disk bağladım görmedi.

TV'yi aldığım gibi zaten bağlayıp yazılım güncellemiştim. Ancak yazılım güncellemesi ile kullanım süresini görme özelliği kayboldu.

İyi dilekleriniz için teşekkürler byi

ilginç o kadar diski nasıl görmedi ?

Ordaki disklerden en küçüğü 320 Gb onu boşlatıp format çek FAT32 yap bakalım TV tanıyacak mı?

2Tb diski 32Gb'lik bölümlere ayırırsan görür. Ancak pratik olarak bu işkenceden başka bişey değil. Media oynatıcısı alacak veya bilgisayara bağlayacaksın mecburen. 5bin TL'lik panasonic'lerde de aynı ökzülük var maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufo

2Tb diski 32Gb'lik bölümlere ayırırsan görür. Ancak pratik olarak bu işkenceden başka bişey değil. Media oynatıcısı alacak veya bilgisayara bağlayacaksın mecburen. 5bin TL'lik panasonic'lerde de aynı ökzülük var maalesef.

TV sorunluymuş kardeş yukardaki yazıları okumamışsın galiba.
    TV yi yenisi ile değiştirince bütün diskleri tek tek okumuş sorun yok yani

Panasonic neden öyle bir şey yapmış acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 5 Şubat 2011; 12:06:23 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.