Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
3
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 8 GB lık USB Flash belleğe HD ve normal cozunurlukte filmler yükledim. Filmler gayet guzel acıldı ve izlenebiliiyor. Fakat filmlerde yer yer hızlanma meydana geliyor. Sanırım Frame rateleri yukseliyor zaman zamana. Bunun sebebi nedir? Çözümü var mı?
  • truemotion düşük seviyeye getirmek için menüdeki bölüm neresidir acaba ben biraz teknoloji yoksunuyumda kusura bakmayın...

Orijinalden alıntı: xpclient

quote:

Orijinalden alıntı: JAX

8 GB lık USB Flash belleğe HD ve normal cozunurlukte filmler yükledim. Filmler gayet guzel acıldı ve izlenebiliiyor. Fakat filmlerde yer yer hızlanma meydana geliyor. Sanırım Frame rateleri yukseliyor zaman zamana. Bunun sebebi nedir? Çözümü var mı?

Truemotion ayarını "düşük" e ayarla.Kapalı oluncada görüntü de takılmalar oluyor

Filmi izlerken baktım Truemotion "düşük" olarak ayarlıydı. Onu "yüksek" olarak değiştirince sorun ortadan kalktı.

Bu arada "Truemotion" ı filmi izlerken "menu" tusuna bastıgınızda çıkan menuden "Görüntü seçenekleri" kısmına girerek ayarlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeliaSonera

Arkadaşlar;

Maç izlerken özellikle TRT HD için ve Eurosport HD için spor modunu seçin, film izlerken Sinema modunu seçin. Bu modlar ile izlerseniz en kaliteli görüntüyü alıyorsunuz.

Bu arada geçen hafta yeni yazılım sürümü çıktı. TV'yi İnternet'e bağlayıp güncelleme yapmanızı öneriyorum. Kanal geçiş hızları 1 saniye kadar arttı ve özellikle HD kanallar biraz daha netlik kazandı.

Truemotion yüksekken bende bazı kanallarda görüntü kötüleşiyor. Genelde düşük seviyede tutuyorum.

TV yi nete bağlama zamanı geldi demek :)
    ben bu tvnin 47'' olanını aldım ilkinde panel arızası vardı ekran köşelerden ortaya doğru ışık sızması yapıyordu ikinciside geldi aynı sorun onda da var artık beklemekten sıkıldığım için değiştirmedim, bir türlü ayar tutmuyor. sinema ayarı karanlık oluyor, spor ayarı yetersiz renkler aşırı parlak oluyor rahatsız ediyor. bir türlü düzen tutturamadım. ayrıca işlemci yetersiz kalıyor maç izlerken hızlı kamera geçişlerinde çimler ve tiribünler flulaşıyor. hangi truemotion ayarına alırsam alayım top hızlı hareketlerde 2 bazen 3 görünüyor (silüet olarak) kablosuz bağlantı yaptım 5 m ötedeki bilgisayarımdan görünkü aktarırken avilerde ve mpglerde sorun yaratmadı ama mkvlerde takılma yapıyor. HDlerde herhalde atlamalı oynatır. kablosuz bağlantı dongle ı sadece tvde çalıyor bilgisayarda işlevsiz. ekranın mat olması iyi yansıma yapmıyo ve rahat izliyorsunuz alt yazı desteği iyi fakat o da her tvyi kapattığınızda ayarları sıfırlıyor fiyatı muadillerine göre iyi. aceleniz yoksa teknolojinin oturmasını bekleyin. ben acele ettim pişman oldum sizde olmayın

• 42LE5500 de DVB-C var mı? Az once Ayarlardan DTV yi sectim ancak kablo TV anten kablosu takılı olmasına ragmen TeleDunya kanallarını bulamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAX

42LE5500 de DVB-C var mı? Az once Ayarlardan DTV yi sectim ancak kablo TV anten kablosu takılı olmasına ragmen TeleDunya kanallarını bulamadım :(
  • 42LE5500 DVB-C ye saipmiş. Sorun halloldu.
  • Altyazı dili hafızada durmuyor. Bende dün aldım bu LCD yi. Her yeni film izleyişimde USB Flash Disk den altyazı dilini ve büyüklüğünü tekrar ayarlamam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 4 Mart 2011; 2:24:30 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadam

İyi forumlar;
    ben bu tvnin 47'' olanını aldım ilkinde panel arızası vardı ekran köşelerden ortaya doğru ışık sızması yapıyordu ikinciside geldi aynı sorun onda da var artık beklemekten sıkıldığım için değiştirmedim, bir türlü ayar tutmuyor. sinema ayarı karanlık oluyor, spor ayarı yetersiz renkler aşırı parlak oluyor rahatsız ediyor. bir türlü düzen tutturamadım. ayrıca işlemci yetersiz kalıyor maç izlerken hızlı kamera geçişlerinde çimler ve tiribünler flulaşıyor. hangi truemotion ayarına alırsam alayım top hızlı hareketlerde 2 bazen 3 görünüyor (silüet olarak) kablosuz bağlantı yaptım 5 m ötedeki bilgisayarımdan görünkü aktarırken avilerde ve mpglerde sorun yaratmadı ama mkvlerde takılma yapıyor. HDlerde herhalde atlamalı oynatır. kablosuz bağlantı dongle ı sadece tvde çalıyor bilgisayarda işlevsiz. ekranın mat olması iyi yansıma yapmıyo ve rahat izliyorsunuz alt yazı desteği iyi fakat o da her tvyi kapattığınızda ayarları sıfırlıyor fiyatı muadillerine göre iyi. aceleniz yoksa teknolojinin oturmasını bekleyin. ben acele ettim pişman oldum sizde olmayın

Hangi yayın ile TV izliyorsunuz? Bu TV'ye sayısal yayın destekli bir sistem bağlamak lazım. Bu Teledünya olur, HD Smart olur, Digiturk Plus olur, sayısal HD destekli uydu alıcı olur v.s. Bu sistemler dışında bu TV'den verim alamıyorsunuz.

Işık süzmesi bütün 5500 serilerinde mevcut. Bildiğim kadarıyla LED Plus olduğu için ekran kenarlarına yerine ekranın diğer bazı kısımlarında Ledler konulmuş. Özellikle siyah ekranda biraz değişik duruyor.

Görüntü kalitesini arttırmak için enerji tasarrufunu orta düzeyde tutmak gerekiyor. Ben genelde minimum kullanıyorum ama orta düzey daha iyi.

Yeni yazılımı yükleyin ve ardından TV'yi fabrika ayarlarına döndürün. Sonra parlaklığı biraz azaltın, standartı tam ortada. Aynı şekilde 1-2 kademe keskinliği azaltmanızda iyi oluyor. Birde resim testi ayarlarına girip en iyi görüntüyü yakalamaya çalışın.

Ayarlar ile bir yere kadar görüntü alınabiliyor. Mutlaka yukarıda saydığım yayın türlerinden birini kullanmanız gerekiyor.

TV çok kaliteli bir TV. Ben HD destekli player ile full HD filmler izliyorum. İşte o zaman TV kendi kalitesini belli ediyor.

Bu takılmalar özellikle TRT gibi kanallarda Bank Asya 1. Lig maçlarını gösterirken oluyor. Çünkü o yayın bu sistemlere tam uyumlu değil. Aynı şekilde Kanal A'da da fransa ligini izlerken bu tip sorunları yaşayabilirsiniz. Eurosport HD veya TRT HD'de parlaklığı ayarladıktan sonra maç izlerken böyle bir sorunun olmadığını göreceksiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: xpclient
    Yazılım güncellemeden sonra
    ***Samsung c6000 daki gibi 1280x544 filmleri tam ekran yapmıyor.Üstte ve aşağıda boşluk kalıyor.Film,Ratio bölümüne ilave özellikler eklenmişmi.?
    ***Filmleri 5dk ,7 dk ileri sarması olayında da bazı sahneleri bulmak zor oluyor...Güncelleme ile durum nedir?
    ***Bi de her Tv yi yeni açtığımızda altyazıyı dilini , altyazı konumu ve boyutunu hafızada tutabiliyormu
    Bütün giriş tiplerinde farklı olarak ,renk ayarlarını ayrı ayrı hafızada tutuyor,altyazıyı tutmuyor..
    ***Ve ayrıca örneğin hdd den fotoğraf bakarken ; foto yu tam ekran yapıp back ile ana foto menusune döndüğümde fotoları küçük resim olarak her seferinde tekrar tarıyor...bu da çok sinir bi şey...2mb lık resim programı bile önbellekte tutuyor fotoları küçük resim olarak

Lg de görüntü olarak renkler,ışıklar,netlik süper .
    oynatma ve gösterme performansı orta
    tv de kullanılan yazılım kullanım açısından berbat.

Ben HD harici player ile film izliyorum. Bu nedenle 1280x544 film deneme şansım olmadı. Aynı şekilde USB'den film denemediğim için filmleri ileri geri sarma özelliğini denemedim. Bende alt yazı dilini hafızada tutma sorunu hiç olmadı, en güncel yazılım ile de böyle bir sorun yok. TV içerisinde bu iş için ana kart üzerinde olduğu gibi bir pil mevcutmuş. Belki onunla alakalı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Resim ile de bir test yapmadım, ileride yapar yardımcı olmaya çalışırım.

İlginizden dolayı teşekkürler digiturkplus ve harici hdd den HD film izliyorum ama bu ışık süzmesi değişik birşey böyle standart kenarlardan 1-2 cmlik değil bildiğini köşenden tvnin ortasına doğru bir ışık süzmesi o bölgelerde siyahlar gri ve kahverengi o bölgelerde dediğiniz ayarlarla da olsa çimler her türlü bulanıklaşıyor sabit görütülerde veya filmlerde sıkıntı yok kalite süper

• başlıkta bazı arkadaşlar sıkıntılarını yazmaya başladılar ve bunları okudukça halen tereddüte girip alamıyorum bu cihazı.Sony KDL40ex710 ile arasında kaldım arkadaşlar bu kadar mı sıkıntılı bu 42le5500 serisi..

Orijinalden alıntı: ygt07

başlıkta bazı arkadaşlar sıkıntılarını yazmaya başladılar ve bunları okudukça halen tereddüte girip alamıyorum bu cihazı.Sony KDL40ex710 ile arasında kaldım arkadaşlar bu kadar mı sıkıntılı bu 42le5500 serisi..

ilk lcd televizyonum diğerleiyle kıyaslama yapamam ancak tv den çok memnunum.şuan lcd alcak olsam yine bu modeli alırdım

bu arada usb den film izlerken filmi durdurup 10 dkk bekleyince film kendiliğinden başlıyo.sizde de boyle mi ?

Orijinalden alıntı: helluri

quote:

başlıkta bazı arkadaşlar sıkıntılarını yazmaya başladılar ve bunları okudukça halen tereddüte girip alamıyorum bu cihazı.Sony KDL40ex710 ile arasında kaldım arkadaşlar bu kadar mı sıkıntılı bu 42le5500 serisi..

ilk lcd televizyonum diğerleiyle kıyaslama yapamam ancak tv den çok memnunum.şuan lcd alcak olsam yine bu modeli alırdım

bu arada usb den film izlerken filmi durdurup 10 dkk bekleyince film kendiliğinden başlıyo.sizde de boyle mi ?

Evet bende de aynı kendiliğinden başlıyor.
    Filmi durdurup gidip bir kaç işimi hallediyim dedim diğer odada bir süre baktım TV den ses geliyor :)

Birde izlediğiniz bir filmi yardıda bırakıp sonra tekrar aynı filmi açtığınız d "Kaldığınız yerden devam etmek istyiyormusunuz" diye soruyor çok güzel bir özellik

• Bende LG 42le5500 almayı düşünüyorum. Distribitör ürün satan firmalar (Vatan,Teknosa) ile Aktüel Bilişim garantili satan firmalar arasında 400 TL civarında bir fark var. Ben Antalyadayım. Burada TVT Bilgisayar var. Telefonla görüştüm. Aktüel Bilişim garantisi varmış. Fiyat tek çekim 1.929 TL. Hatta TV'yi açıp deneyebileceklerini söylediler. Fiyat oldukça uygun geldi. Kararsız kaldım. Bir akıl lütfen?

Orijinalden alıntı: kaanguler_07

Bende LG 42le5500 almayı düşünüyorum. Distribitör ürün satan firmalar (Vatan,Teknosa) ile Aktüel Bilişim garantili satan firmalar arasında 400 TL civarında bir fark var. Ben Antalyadayım. Burada TVT Bilgisayar var. Telefonla görüştüm. Aktüel Bilişim garantisi varmış. Fiyat tek çekim 1.929 TL. Hatta TV'yi açıp deneyebileceklerini söylediler. Fiyat oldukça uygun geldi. Kararsız kaldım. Bir akıl lütfen?

BEnde Aktüel gibi bir firmadan aldım H.O.Ş. elektronikten TV yi ama para sorunuz yoksa ve ilerde başım ağrımasın diyorsanız LG Türkiye garantili bir firmadan alın

quote:

42LE5500, 40ex710'dan daha iyi bir TV.

çok ciddi fark göremedim aralarında ancak SIKINTI yaratsın istemiyorum arkadaşların sorunlarını okudukça..İyice irdelemek lazım iki cihazı da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt07 -- 6 Mart 2011; 22:03:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetortayayla

lg de ufak tefek takılmalar teklemeler oluyor anlaşılan karar vermeyenler lg almasın philips sony bakın

Philips değil Samsung 40C6000 modeline bakabilirler bununla hemen hemen aynı özelliklere sahip
    buradan alışveriş yapan var mı daha önceden acaba. site hakkında hiç bilgim yok..
    1855 lira worlde 6-9 taksit..
    ne dersiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: atropinx

lg42le5300 veya samsung 40c6000 arasında karar vermeye çalışıyordum.
    ama sanırım okuduklarımdan lg 42le5500 e karar kıldım.
    webdenbul.com sitesinden almayı düşünüyorum.
    buradan alışveriş yapan var mı daha önceden acaba. site hakkında hiç bilgim yok..
    1855 lira worlde 6-9 taksit..
    ne dersiniz?

LG TR garantili almanızı tavsiye ederim. Ancak paralel üründe -garanti veren firma sağlam ise- alınabilir. Forumda paralel garanti veren firmaların listesi var. İsterseniz o konuya bakıp karar verebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_44550874/tm.htm

1855 TL + 9 taksit iyi fiyat. Almadan önce site ile görüşüp hangi firmanın garantisinde olduğunu sorun, eğer işinize geliyorsa alın.

ESS, Tekno Stok, Plato ve STS garantili olarak alanlar genelde sıkıntı yaşamıyorlar.

evet o listeye bakmıştım. orada ismini göremedim. nette pek bir bulgu da bulamadım site hakkında. şikayetvarda da herhangi b,r şikayet yok.
    hatta aynı ürünü satan büroteknik diye bir site var. 1600 tl daha fazlaya satıyor ürünü. yanında külçe altın hediye ediyorlar herhalde. bu site hakkında bile onlarca şikayet var.
    en iyisi dediğiniz gibi arayıp konuşmak sanırım.
    ama yine de bilgisi olan biri varsa iyi olacak..
    teşekkürler

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.