Şimdi Ara

LG 42Ld750 lcd serisi (dlna-wi-fi var ) almayı düşünenlere ; (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
50.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • televizyon almayı düşünüyorum, sl8500 ile ld750 arasında bir fark var mı? istanbulbilisim de ikisi de aynı fiyat, hangisini tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husNUKE

televizyon almayı düşünüyorum, sl8500 ile ld750 arasında bir fark var mı? istanbulbilisim de ikisi de aynı fiyat, hangisini tavsiye edersiniz.

Hocam eve ayna lazımsa sl serisi al yok ben tv izlicem diyorsan sl hariç ne alırsan al... Mağaza deneyimiyle söylemiyorum bizzat kullandım.(Allahtan iade ettim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

quote:

Orijinalden alıntı: husNUKE

televizyon almayı düşünüyorum, sl8500 ile ld750 arasında bir fark var mı? istanbulbilisim de ikisi de aynı fiyat, hangisini tavsiye edersiniz.

Hocam eve ayna lazımsa sl serisi al yok ben tv izlicem diyorsan sl hariç ne alırsan al... Mağaza deneyimiyle söylemiyorum bizzat kullandım.(Allahtan iade ettim)

Çok açıklayıcı bir cevap oldu, teşekkur ederim.
  • arkadaşlar uzun süredir bu mkv ve diğer sorunların tamamını bende yaşamaktayım.nette bakınmadığım yer kalmadı ama hiç bir şekilde bir güncelleme bulamadım.tv nin kendi menüsü içerisinden firmware 03.02.31 bu arada tv 42ld750.b fikri yada yolunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim.tv sonuç olarak kablo ile bağlı modeme netcast çalışıyor sorunsuz fakat dlna kısmını daha çözebilmiş ve yapabilmiş değilim bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambogie

arkadaşlar uzun süredir bu mkv ve diğer sorunların tamamını bende yaşamaktayım.nette bakınmadığım yer kalmadı ama hiç bir şekilde bir güncelleme bulamadım.tv nin kendi menüsü içerisinden firmware 03.02.31 bu arada tv 42ld750.b fikri yada yolunu bilen varsa paylaşırMksa sevinirim.tv sonuç olarak kablo ile bağlı modeme netcast çalışıyor sorunsuz fakat dlna kısmını daha çözebilmiş ve yapabilmiş değilim bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.

Mkv işinin çözümü yeni bir yazılım gelmedikçe ( ki gelmedi ) düzelmez hocam, 3 sene once aldıgın lg lcd de actıgım filmler 2010 model ld serisinde açılmıo çooooook ilginç. Zaten wd live kullanıyorum ama genede çözümünü merak ediyorum. Lg türkiyenin kendinden haberi yok zaten o yüzden yabancı forumları takibe dvm.......dlna bu durumda hiçbir işe yaramıo en azından benım için.... Hard diskimin içinde buldugu filmide bozuk çalıştrck veya çalıstırmıcak o yuzden uğraşmaya gerek yok yane..

• çok nadir görüntü gelmiyor mkv lerde dosya sorunlu olduğunda ama gel gelelim ses canı sıkıldı mı açıyor yani desteklediği codeclerde ya arıyorum o kadar az döküman var ki.hiç bir sonuca ulaşamadım.yani dediğiniz gibi 2007 modelde destekliyor 2010da yok hakikaten çok ilginç bir durum.bir an önce bir çözüm üretseler çok güzel olacakta bir türlü sonuca ulaşamıyorum.hdmi dan bağla durumuna gidince zaten iş iyice karışıp duruyor.halen ev sinema sistemim yok almayı düşünüyodum ama aktaramadıktan sonra bir anlamı yok elle 5.1e devam edicem gibi gözüküyor bu gidişle.ilgilendiğiniz içinde teşekkür ederim.
  • merhaba ben LG 42LD750 almayı düşünüyorum. Ama 150.000 1 mi 80.000 1 mi anlamadım kontrasti dinamik kontrast - kontrast diye ikiye ayrılmış bi şekilde ayrıca belirtilen yerlerde var. Son olarak en önemli konu MKV. formatlı filmlerimi artık tv de izlemek istediğim için bu televizyonu almak istiyorum bazı arkadaşlar MKV. formatlı filmleri izleyemediklerini söylemişler sorun nerden kaynaklanıo söyleyebilir misiniz? Ayrıca sizin belirttiğinz mkv. sorunu 751 demi 750 demi yaşanıo???
  • @murtix

yukarda yazılanları okuyup sorsaydın keşke...
  • LGye ingilizce mail atabilen olsa yazılım hakkında bilgi gönderebilirler LG türkiyeye hiç boşuna mail atmayın çünkü ilgilenmezler bile ha bide bende hep 720p -1080p MKVler var sorunsuz izliyorum sadece bi tane 810p'de sorun çıktı... belkide boyutu çok büyük olan mkvlerde bu sorun vardır ... dediğim gibi lgnin ana sitesine mail atmak gerekiyor ...
  • okudum kardeşim ama anlamdım pek bişey öyle olmuş ki hangi TV den bahsedilio anlaşılmıo...750 mi 751 mi belli değil arasında bi fark varmı onuda bilmiorum ama yinede anlamadım... Benm için sadece HD filmleri izlemem önemli PC yi bağlayıp izliycem sorun yaşamadan ne kadar izleyebilirim... Eğer buna cevap verebilirseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murtix_66 -- 19 Ekim 2010; 12:59:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

quote:

Orijinalden alıntı: bambogie

arkadaşlar uzun süredir bu mkv ve diğer sorunların tamamını bende yaşamaktayım.nette bakınmadığım yer kalmadı ama hiç bir şekilde bir güncelleme bulamadım.tv nin kendi menüsü içerisinden firmware 03.02.31 bu arada tv 42ld750.b fikri yada yolunu bilen varsa paylaşırMksa sevinirim.tv sonuç olarak kablo ile bağlı modeme netcast çalışıyor sorunsuz fakat dlna kısmını daha çözebilmiş ve yapabilmiş değilim bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.

Mkv işinin çözümü yeni bir yazılım gelmedikçe ( ki gelmedi ) düzelmez hocam, 3 sene once aldıgın lg lcd de actıgım filmler 2010 model ld serisinde açılmıo çooooook ilginç. Zaten wd live kullanıyorum ama genede çözümünü merak ediyorum. Lg türkiyenin kendinden haberi yok zaten o yüzden yabancı forumları takibe dvm.......dlna bu durumda hiçbir işe yaramıo en azından benım için.... Hard diskimin içinde buldugu filmide bozuk çalıştrck veya çalıstırmıcak o yuzden uğraşmaya gerek yok yane..

ya bu samsungdan başka yok mu sorunsuz olan mkv oynatmada

• 42 ld 750 im geldi ama sanki panelle kasa arasında hafif boşluk var gibime geldi ya tamda inceleyemedim bakacaz artık neyse kumandadan menü tuşuna bastım sonra kırmızı tuşa ardından gelen ekrandaki ürün hizmet bilgisine girdim orada kullanım süresi sıfır yazıyordu bu demek midir ki benim ürün sıfırdır teşhir ürünü flan değildir._? ne dersiniz üstadlar_?
  • Kablosuz bağlantı için tek yapmanız gereken a.pointin ip numarası ile modemin ip numarasını aynı yapmak. eğer güvenlik duvarı engelliyorsa onun içinde izin vermek . bu kadar. ben 1-2 ay izledim. sonrasında dlna girişine modemden bir kablo çektim . sonuçta kablolu daha iyi. ( unutmadan nero home media yı kurup gerekli dosyalarınızı paylaşıma açmanız gerek. bunları biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.)

cevap biraz geç oldu ama düğün işlerim vardı kusura bakma :D
  • Merhaba yaklaşık 1,5 ay önce aldığım LG LD750'DEN gayet memnunum.Yalnız dün kumandadan OK tuşuna bastığım zaman çıkan menüde 16:9 50Hz yazısını gördüm.Televizyon özelliklerinde 200Hz yazıyor ve bu Tv'yi ben bu yüzden aldım.Acaba ayarlama yapılan bir yermi var.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkx -- 1 Kasım 2010; 12:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkx

Merhaba yaklaşık 1,5 ay önce aldığım LG LD750'DEN gayet memnunum.Yalnız dün kumandadan OK tuşuna bastığım zaman çıkan menüde 16:9 50Hz yazısını gördüm.Televizyon özelliklerinde 200Hz yazıyor ve bu Tv'yi ben bu yüzden aldım.Acaba ayarlama yapılan bir yermi var.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

tv 200hz... sizde bu yazı nerde çıktı tam olarak .... ben tüm menüleri dolaştım hiç böyle bişey görmedim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkx

Merhaba yaklaşık 1,5 ay önce aldığım LG LD750'DEN gayet memnunum.Yalnız dün kumandadan OK tuşuna bastığım zaman çıkan menüde 16:9 50Hz yazısını gördüm.Televizyon özelliklerinde 200Hz yazıyor ve bu Tv'yi ben bu yüzden aldım.Acaba ayarlama yapılan bir yermi var.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Merhaba,

Gördüğünüz bilgi TV nin size verdiği görüntünün değil seyrettiğiniz görüntünün kaynağına ait bilgidir, örneğin media player, herhangi bir receiver vb.
    TV nizin 200 Hz. olması bu konuda etken değildir, TV niz o aldığı görüntüyü işleyerek size daha düzgün bir görüntü vermeye çalışır, 200 Hz. olayı burada devreye girer.

Ayrıca TV niz 200 Hz olsa dahi bu özellik direk açık olmayabilir, ayarlardan aktif etmeniz gerekebilir.
    Not: yukarıda yazdığı nedenden dolayı bu olayı aktif etseniz bile OK tuşuna bastığınızda yine 50 ya da 60 Hz. bilgisi göreceksiniz.

edit : harf hatası düzeltilmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highjacker -- 2 Kasım 2010; 16:41:12 >

• 200hz ile 100hz arasındaki farkı insan gözü fark edebiliyor mu ?
  • Arkadaşlar 42LD750 İ.B. ve A.B. gibi sitelerde kontrast oranını 150000 diye vermiş fakat diğer sitelerde 80000 gözüküyor. Model farkı yok acaba hangisi doğru.
  • HD yayınlarda da aynı şekilde 50Hz yazısını görüyorum.Ayar yapılacak bir menüde göremedim Hz ile alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savars

Arkadaşlar 42LD750 İ.B. ve A.B. gibi sitelerde kontrast oranını 150000 diye vermiş fakat diğer sitelerde 80000 gözüküyor. Model farkı yok acaba hangisi doğru.

ayarlardan dinamik seçilince 150000 yapıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms3rtek -- 4 Kasım 2010; 16:25:07 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.