Şimdi Ara

LG 42Ld750 lcd serisi (dlna-wi-fi var ) almayı düşünenlere ; (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
50.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu televizyonun 47ld750 modelini 7-8 aylık bir arkadaşım 1000 tlye satıyor. Almalı mıyım, çalıştığı için ve evde çocuk olmadığı için çok az çalışmış ve çizik bile yok.
    Sizin tavsiyeleriniz ne olur. 2011 10 kasımda alınmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dartanyan

Arkadaşlar bu televizyonun 47ld750 modelini 7-8 aylık bir arkadaşım 1000 tlye satıyor. Almalı mıyım, çalıştığı için ve evde çocuk olmadığı için çok az çalışmış ve çizik bile yok.
    Sizin tavsiyeleriniz ne olur. 2011 10 kasımda alınmış.

Televizyonu 1 yıl önce aldım. Çok memnunum. 1 yıl öncesine TV alacak olsam yine bu TV yi alırdım.
    Ama şu an TV'um olmasa bu TV'nin sıfırını bile 1000TL ye almam. Media markt da 40" Samsung LED TV(özellikleri de çok iyi) 1200TL ye satılıyor hemde taksitle.
    Yine de karar size kalmış.
  • Merhaba

42LD750 yi v4.0 a güncelledim. Acaba ne gibi değişiklikler geldi bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Merhaba

42LD750 yi v4.0 a güncelledim. Acaba ne gibi değişiklikler geldi bilen var mı?

bu güncelleme çıkalı çok oldu, sanırım sadece web sitelerde güncelleme oldu.
  • Bu televizyon uyumlu wireless adapter için link verebilecek var mı ?
  • Bu televizyon için wireless adapter almak istiyorum model ve link verebilecek var mı ?
  • Sadece kendi dunglei çalışıyor. Nerde ucuz ise oradan al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haplo39

burayı pek takip eden yok ama ben yine de yazayım....

1- LG LG750 TV wi-fi (wireless), dlna bağlantı..

bunun için LG AN WF100 adaptör aldım amazon'dan 43 + 36 = 77 USD 5 günde geldi. (aslında 2 günde geldi ama araya hafta sonu girdiği için beklemek zorunda kaldım)

LG adaptör USB ama TV nin arkasında wireless control yazan giriş USB'ye uygun değil anlamadım ne işe yaradığını (edit: bu arada wireless controller'ın ne işe yaradığını budum. kablosuz oyun kumandası bağlamak içinmiş.. kablosuz klavye mouse de bağlanır mı acaba ?) ama adaptörü TV deki USB slotlarından birine sokunca hemen wireless bağlantı yapayımmı diye sordu.. 3 seçenek çıkıyor...

ilkinde kendi kablosuz ağınızı bulup şifre girmenizi istiyor. (3-4 defa 40 haneli wireless şifremi girdim ama bir türlü bağlanmadı büyük ihtimalle benim modem ayarlarından dı...)

ikinci seçenek WPS ile bağlan.. (yani modem üzerinde bir tuş var ona basıp sonra bağlan diyorsunuz). şifre ile bağlanamayınca mecburen bunun nasıl çalıştığını sonunda öğrendim.. bu da modem ayarlarında kablosuz ayarlarda WPS ayarlarının içinde aktif edip yine buradan başlat diyorsunuz sonra TV den bağlan deyince şifre falan girmeden cihaz ağa bağlanıyor.

2 seçenekle wireless ağına bağlandım... netcast'a basınca software update yapmam lazım dedi.. eywalla deyip okeyledim.. 1 saat içinde download edip 3.04.13 versiyondan 3.20.12 versiyona yanlış hatırlamıyorsam update etti.. (bu arada biraz gerildim .. çünkü daha önceden böyle update yapayım derken DVD player'ı servislik etmiştim).. TV bi restart yaptı..

netcast'de 8-10 tane opsiyon vardı.. Türkiye Orta Doğu da çıkıyor.. bu yüzden Aljazeere diye bişey var.. bilirsiniz arap kanalı.. (çok uyuz oldum ama unisntall'u yok tabi) bunun dışında facebook, twitter, weather, picaasa, youtube, vs... çok da kullanmayacağım hizmetler var..

gelelim bilgisayardan filim izlemeye..

bunun için TV ile birlikte gelen Nero Media Home bilgisayara yüklemeniz gerek. çok basit bir program ilk açtığınız da paylaşılacak klasörleri ben seçeceğim opsiyonunu seçin.. benim tüm media arşivi D'de olduğundan komple D'yi paylaşıma açtım (arşiv boyutuna göre index'lemesi biraz uzun sürebilir) ve indexleme bittikten sonra anında TV'yi uyumlu cihaz olarak ekledi listesine.. bundan sonra

TV menusunden media/foto seçtiğinizde bilgisayarınızda yarattığınız Nero Home sanal index'i (yanlız yanında DLNA yazıyor, bunu LG adaptörü olmadan çalııyorsa başka arkadaşlar yazarsa iyi olur.) görüyor.. onu seçtiğinizde paylaştığınız klasör içindeki her türlü foto, avi, müzik ne varsa TV den naklen yayın seyredebiliyorsunuz.. 2 tane avi çalıştırdım.. kesintisiz ve süper net'ti. karlanma, buzlanma, pullanma olmadı hiç.

bundan sonra bilgisayardan indirip kablosuz bi şekilde aynen TV den seyretme keyfi güzel olacak.. aynı isimdeki alt yazı dosyaları da sorunsuz gözüküyor.

ama TV menüsünü ingilizce ayarladığım için genelde alt yazı default türkçe karakterleri okuyamıyor.. her seferinde video play ayarından turkçe codu seçmek gerekiyor. sanırım TV menüsünü turkçe yapınca bu sorun ortadan kalkacak.

TV kanalları için kablo TV kullanıyorum görüntü eski TV ye göre hoşuma gitmiyor daha alışamadım ama usb'den veya bilgisayardan seyrettiğim filimlerde görüntü çok net.. (HD kalitede olmasa bile.) hatta foto'lar bile bilgisayardan daha net TV den açınca. ama TV kanalları nasıl diyim tarif edemiyorum ama kablo TV den seyreden varsa anlayacaktır..(ingilizcesi "blurry" ama tam sözlük anlamı gibi tam bir bulanıklık değil.. çok hafif geçiş noktalarından bulanıklık var gibi).

bu arada aynı kanalı iki TV den açtım.. LG 1 saniye geriden veriyor yayını.. (herhalde içinde proses edip kalitesini arttırıp öyle veriyor diye avutmak istiyorum kendimi :) )

merhaba Lg ld750-751 LCD TV"m var. TVye Sony Xperia U DLNA özelöligim olarak baglanmk istyirum.
    Nero media home4ü yükledim hatta dosylari da ekledim..
    Fakat programda DURUMa geldigim zaman hicbirsey yok.... AG bölümüne de girip wi-fi adimi yazdim... ama yine yok... herhangi bir adaptörüm yok adaptöre vs gerek varmi

Sony xperia U cihazimda DLNA özelligi var TVye bulmuyor giridgimde TVyi bulmuyor bunu nasil yapabilirm....

Aygit bölümünde ise aygit adi olarak 3 tane var
    Bunlar; Nero,Media Player ve MOzilla/4.0 (Compatible;AirTies Browser)

Tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 4 Aralık 2012; 16:53:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk
    merhaba Lg ld750-751 LCD TV"m var. TVye Sony Xperia U DLNA özelöligim olarak baglanmk istyirum.
    Fakat programda DURUMa geldigim zaman hicbirsey yok.... AG bölümüne de girip wi-fi adimi yazdim... ama yine yok... herhangi bir adaptörüm yok adaptöre vs gerek varmi

Sony xperia U cihazimda DLNA özelligi var TVye bulmuyor giridgimde TVyi bulmuyor bunu nasil yapabilirm....

Tesekkürler

uzun uzun anlatmak isterdim ama kısaca özetleyeyim.. boşuna uğraşma telefon ile TV'yi bağlayamıyorsun...
  • quote:

quote:

Tesekkürler

uzun uzun anlatmak isterdim ama kısaca özetleyeyim.. boşuna uğraşma telefon ile TV'yi bağlayamıyorsun...

Dostm bagladim ben yani.tv.telefonu görüyo... Ama henüz teln tvyi görmesni saglayamadm

• quote:

quote:

quote:

Tesekkürler

Dostm bagladim ben yani.tv.telefonu görüyo... Ama henüz teln tvyi görmesni saglayamadm

sorun o zaten... TV, kaynak olarak bilgisayarı ve telefonu görebiliyor içindeki dosyaları oynatıyor ama TV de çalan bir şeyi telefonda yada bilgisayarda göremiyorsun..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkürler

sorun o zaten... TV, kaynak olarak bilgisayarı ve telefonu görebiliyor içindeki dosyaları oynatıyor ama TV de çalan bir şeyi telefonda yada bilgisayarda göremiyorsun..

zaten ben TVde ki biseyi görmek degil amacim amacim telimde ki bir resmi mesela TVde yayinlamak henüz onu yapamadim.... Ama TV Telefonu görüyor....
    Telin TVyi görmesini yabanci sitelerden vs da arastircam bakalim

• Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl önce bu televizyonu aldım gayet mutluyum fakat 3D film izletme konusunda pek başarılı olamadım elimde Polarize LG AG-F215 3D Gözlüklerden var ve Stereoscopic Player, TriDef 3D gibi programlar ile ne yazık ki bir sonuç alamadım (belki doğru yöntemi bulamamışımdır)
    Televizyon 200 hz. bildiğim kadarı ile 100 Hz. üzeri 3D oynatmaya uygun
    Araştırdığım kadarı ile mavi/kırmızı gözlükler ile sonuç alan olmuş.
    Elimizdeki polarize gözlükler ile boşuna mı uğraşıyoruz acaba ?
    Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş konu hakkında detaylı bilgi verebilir mi?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeterParker -- 16 Aralık 2012; 19:56:10 >
  • airties 2410 bulamadım wi-fi için 2411 alsam uyum sağlar mı acaba arkadaşlar?
  • BİLGİSAYARIMA NERO KURDUM FAKAT TELEVİZYONDAN, PAYLAŞTIĞIM AVI UZANTILI DOSYALARIMI İZLEYEMİYORUM KONU HK BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA İLLA AVI DOSYALARINI ÇEVİRMEMMİ GEREKİYOR NETLİK BOZULMADAN HANGİ MEDYA UZANTISINA VE HANGİ ARAÇLA ÇEVİREBİLİRİM???
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterParker

Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl önce bu televizyonu aldım gayet mutluyum fakat 3D film izletme konusunda pek başarılı olamadım elimde Polarize LG AG-F215 3D Gözlüklerden var ve Stereoscopic Player, TriDef 3D gibi programlar ile ne yazık ki bir sonuç alamadım (belki doğru yöntemi bulamamışımdır)

Teşekkürler

LG LD750/751 TV 3D oynatabiliyor mu ? Nerden okudun?

- TV 200 HZ 2,ms dogru ama 3D paneli yok ki nasil oynatacak.. link atarmisin bana

• Bir yerden okumadım sadece Hertz olarak yeterli yani bilgisayarda uygun programı bulabilirsem gözlükleri çalıştırabileceğime inanıyorum çeşitli [sağdan soldan arak] gözlüklerle denemeler yapıyorum bir sonuç olur ise paylaşacağım :)

Ayrıca 3D panel tam olarak ne gerçekten bilmiyorum bilgi verebilirsen sevinirim. Bu televizyonda 3D çalışır diye düşünüyoum zamanında (2000-2001) Assus g-force2 32 mb ekran kartının yanında veriyorlardı gözlükleri şimdi yeni teknoloji diye kakaklıyolar :)
  • Yaparsan bana alıntı ile bildir bende denerim

• quote:

Orijinalden alıntı: PeterParker

Merhaba,

Teşekkürler

Bu TV de normal 3D izleyemezsiniz. Paneli uygun değil. Sadece mavi-cyan/Kırmızı gözlüklerle buna uygun film bulursanız izlenir ben denedim çok kötü görüntü veriyor 3D olduğu az çok belli oluyor ama renkler yok oluyor.

• Biraz daha açar misnz buna uygun film derken hangi film ve bahsettgnz gözlüğü nerden bulabilirm

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.