Şimdi Ara

LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.101
Cevap
73
Favori
242.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baris007

Bak payda arkadas 65 gx iade etmis.
    Şansızlık ne diyelim. Benim panelim cillop gibi tertemiz. Ayrıca GX alıp ölü piksel çıkan ilk defa gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, bu ölü piksel olayına kafa takarsanız çok kafanız ağrır,günlerce stres içinde kalırsınız heleki kalp rahatsızlığınız varsa bu ölü piksellere takmayın .Size tavsiyem nasıl olsa bu tür tv ler 55-65 gibi büyükler ve izlenme mesafesi baya uzak ,bu uzaklıkta ölü pikselleri görmek imkansız ve görüntüye hiç bir şekilde etki etmiyor mesala bende aldım lg oled ve hiç piksel testi yapmadım yapmamda .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapmayın zaten bir iki Gx haricinde koca forumda sağlam panele sahip Oled kullanıcısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5C9D81039

Arkadaşlar, bu ölü piksel olayına kafa takarsanız çok kafanız ağrır,günlerce stres içinde kalırsınız heleki kalp rahatsızlığınız varsa bu ölü piksellere takmayın .Size tavsiyem nasıl olsa bu tür tv ler 55-65 gibi büyükler ve izlenme mesafesi baya uzak ,bu uzaklıkta ölü pikselleri görmek imkansız ve görüntüye hiç bir şekilde etki etmiyor mesala bende aldım lg oled ve hiç piksel testi yapmadım yapmamda .
    o kadar para veriyorsun, ölü pixel ve logo yanması gibi kronik sorunları dert etmeyeceksin baya geniş adamsınız.

2 aylık 65 cx logo yanmasına şahit oldum. Ayrıca medimarket ve teknosa mağazalarında yer alan 2019 serilerin neredeyse hepsinde ölü pixel ve hafif logo yanıkları var. bu benim iddaam değil bizzat ordaki çalışanların kendi aralarındaki muhabbet

• payda P kullanıcısına yanıt
    Tabiki benim ki bir tavsiye idi ,herkes yapmak istediği hareketleri böyle bir durumda yapmakta özgürdür ,kimiside benim gibi kafaya takmaz kurar televizyonunu bakar keyfine,genişlikle ne alaka anlamadım ? Adam sana zorla oled satmıyor ,her güzelin bir kusuru olur,gülü seven tikenine katlanır yada katlanmaz nasibini başka marka ve teknolojide arar ,tabiki garanti kapsamına giren hataları bildirme,değiştirme haklarımız saklıdır yani hakkımızı aramalıyız lakin burda konumuz ölüpiksel ve 30 -40 cm üzeri mesafeden kesinlikle fark edilmesi imkansız ve görüntü aleyhine hiç bir etkisi olmayan bir teknik olay için şahsen ben o tantanayı çekmem, açarım tv mi bakarım keyfime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C9D81039 -- 15 Ağustos 2020; 16:39:33 >
  • Çizik de arabanın gitmesine engel değildir. Bayiden liste fiyatına çizik araba alınır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5C9D81039

Tabiki benim ki bir tavsiye idi ,herkes yapmak istediği hareketleri böyle bir durumda yapmakta özgürdür ,kimiside benim gibi kafaya takmaz kurar televizyonunu bakar keyfine,genişlikle ne alaka anlamadım ? Adam sana zorla oled satmıyor ,her güzelin bir kusuru olur,gülü seven tikenine katlanır yada katlanmaz nasibini başka marka ve teknolojide arar ,tabiki garanti kapsamına giren hataları bildirme,değiştirme haklarımız saklıdır yani hakkımızı aramalıyız lakin burda konumuz ölüpiksel ve 30 -40 cm üzeri mesafeden kesinlikle fark edilmesi imkansız ve görüntü aleyhine hiç bir etkisi olmayan bir teknik olay için şahsen ben o tantanayı çekmem, açarım tv mi bakarım keyfime.
    ben 20k para verecem ve bana ölü pixelli tv getirecekler ve bunu normal karşılayıp hazmedecem, artı 1,2 yıl içerisinde bu ölü pixeller artacak ve bonus olarak kaçınılmaz olan logo yanığı ile karşılacağız, genişlikten kastım da tamda bu tamamen sizin kendi tercihinizdir saygı duyarım.

tercihimi 75inc sony led veya lazer projeksiyon cihazından yana kullanacağım, muhtemelen bir 10 yıl daha beklemek lazım Oled teknolojisinin gelişmesini

• Ben yakında 20dk lık bir GX incelemesi paylaşıcağım. Şuan 2 haftadır kullanıyorum cihazı, yavaş yavaş fikirlerim oluşmaya başladı. İncelemede yer vermemmi istediğiniz konular var ise yazabilirsiniz.
  • MarvelX kullanıcısına yanıt
    Ölü piksel var mı?
    4K Upscaling başarılı mı?
    Kanal geçişleri nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

Ben yakında 20dk lık bir GX incelemesi paylaşıcağım. Şuan 2 haftadır kullanıyorum cihazı, yavaş yavaş fikirlerim oluşmaya başladı. İncelemede yer vermemmi istediğiniz konular var ise yazabilirsiniz.
    merhaba hocam . benim listem şu şekilde olur yaparsanız eğer .

ölü piksel varmı ?
    banding varmı ?
    maksimum ekran parlaklığı yeterlimi?
    ekran karartma agresifmi ( abl )
    burn in oluşuyormu ?
    ısınma sorunu varmı . ısınıyormu ?
    günlük olarak oled ışığı nı kaçta kullanıyorsunuz ?
    kullanırken bir eksiğinin hissettirdimi ?
    720 p , 1080p veya 1080p , upscaling performansı ne durumda ?
    dts sesleri soundbara earc üzerinden aktırım yapabiliyormu ?
    duvarada sağlam durduğunu düşünüyormusunuz ?
    son sorum c9 e9 gibi oled modellerine oranla görüntü kalitesinde bir artısı söz konusumu

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    2 haftalık kullanımda sorduğunuz bazı soruları cevap verebilirim, daha detayli kısmı video incelemede değinirim.

Tv yi alırken detaylı ölü pixel ve banding testlerini yaptim bir sorun ile karşılaşmadım.

Duvar aparatı çok premium bir aparat, duvara sıfır şekilde yapışıyor tv. Çok beğendim

Gx serisi özellikle ses konusunda CX serisine göre üstün, dolby atmos bir çok film denedim 12m2 lik bir oda da kullanıyorum sound bar almayı düşünüyordum ama ses konusunda gx gayet tatmin etti beni

Isınma sorunu ile karşılaşmadım. Pioneer kuro serisi plasma kullanıyordum ondan bu tv ye gectim , plasma da deli ısınma vardi bunda hiç yok.

Ben Normal TV seyretmiyorum, genelde netflix , Apple Tv de Film ve dizi izliyorum. Kullandığım ayarlar rting sitesinin paylaştığı ayarlar.

Tv Dolby Vision ve HDR içerik kullanımlarında oled ışık ayarını 80-100 ayarında kullanıyor. Ama ben normal 4k film ve dizileri Expert mode( dark room ) da oled ışığını 30 da kullanıyorum, rtaings sitesinin önerdiğide bu.

Dolby Vision ve HDR içeriklerde oled parlaklığı çok yeterli ( benim odam karanlık olduğundan )

Hatta Alt yazıların beyazlığı çok parlıyor oled parlaklığını kısıyorum.

Şimdilik bu kadar daha detaylı paylaşıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 15 Ağustos 2020; 17:19:52 >

• Merhaba Arkadaşlar. GX Serisi için inceleme yaparken. Birçok Test yaptım panele.

- Herhangi bir ölü Pixel yok.

- Gray Uniformity Testlerinde hiçbir sorun yok. ( %5 - %50 - %100 )

- Malesef Tv de Color Banding problemi var.

Örnek vericek olursam Gökyüzü gösterirken Mavi Renk geçişlerinde merdiven efekti dediğimiz olay var ama çok az. Dikkatli bakınca gözüküyor.

LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

resmi büyütürseniz yeşil ve gri renkde Renkler yumuşak bir şekilde geçiş yapmıyor.

The Martian Filmini girişi. Film Apple tv den izleniyor 4K 10bit HDR. Gökyüzüne Dikkat ederseniz problem var az da olsa.

LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 16 Ağustos 2020; 16:3:28 >

• MarvelX kullanıcısına yanıt
    Renk gradyanının geri gittiği Rtings testlerinde de belirtilmişti. Siz de fark etmişsiniz fotoğraflarda da bariz görülüyor haklısınız.

• Selamlar herkese

Bende GX almayi dusunenlerdenim. Ama biraz fiyatinin dusmesini bekliyorum. Malum 15.000 de geziyor suan.
  • odilya O kullanıcısına yanıt
    oyun ile işin yoksa A8 al

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Renk gradyanının geri gittiği Rtings testlerinde de belirtilmişti. Siz de fark etmişsiniz fotoğraflarda da bariz görülüyor haklısınız.
    Iyide gx i ritings incelemedi diye biliyorum
    Renk gradyani geri giden cx ti galiba bu arada

Rirings inceleme yapmayacakmi gx i bilgisi olan varmi ?

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Panel aynı Cx geri gitmişse Gx’te gitmiştir. Çıkarımda bulundum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Panel aynı Cx geri gitmişse Gx’te gitmiştir. Çıkarımda bulundum.
    Ben media mark ta baktim gecen cx le gx yanyanaydi
    Ayni ekran ayarlarini yaptim birebir . Ikiisinede
    Gx sanki cok hafif daha bir berrak kirslistalize gibiydi yada sanki cok hafif cx we oranla .renkler vs
    Yada oradaki ortam aydinlatmasi fazla oldugundan goz yanilsamasimi oldu bilmiyorum tam olarak.fazla bakinca aptallsiyor gozler bir yerden sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Iyide gx i ritings incelemedi diye biliyorum
    Renk gradyani geri giden cx ti galiba bu arada

Rirings inceleme yapmayacakmi gx i bilgisi olan varmi ?

Alıntıları Göster
    GX şuan test aşamasında 1 haftaya kalmaz incelemesi eklenecek.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.