Şimdi Ara

LG 2018 SK Serisi TV Tavsiye (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
12
Favori
34.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Cok dogru. LG ips panel neredeyse Samsung VA panel parlakligina ulasiyor. Sorun parlaklik ya da karanlik degil ki. Goruntu bozulmadan o degerlere ulasmak lazim. Ips panelde kontrast ve parlaklik yuksek ayarlandiginda goruntu kotu bir photoshop calismasi gibi oluyor.

    Oyle ki full hd tvdeki full hd video, 4k tvdeki upscale edilmis full hd videodan kat kat berbat gorunebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whoops W kullanıcısına yanıt
    Hem LG hem Samsung ust seviye TV kullandim.

    LG codec desteginde, keskinlikte, isletim sisteminde ve kumanda konysunda bariz ustun.

    Lg gurultu filtreleme ozelligi kapatildiginda film dokusunu daha iyi gosteriyor. Grain yapisi vs. Upscale ederken daha basarili. Netlik konysunda da daha net.

    Lg'den sonra Samsung'un renkleri bana da yapay gelmisti. Fakat Samsung'da renkleri daha az canli yapmak kolay iken LG'de soluk renkleri canlandirmak daha zor.

    Bluray filmler 25-30 Gb'dir. 4 degil. 4gblik film izlerseniz yuksek kontrastta detaylar kaybolmasi normaldir. Ama cogu TV'de Mpeg gurultu filtresi (en nefret ettigim izellikler) gibi filtreler otomatik olarak aciktir. O detaylari yok eden asil etken budur. Kontrast degil. Bir Samsung TV'de bu ayarlarla oynarsaniz filmlerin iddia ettiginiz gibi gorunmedigini anlarsiniz. Ayrica gercek bir bluray film asil yuksek kontrastta daha net ve canli gozukur.

    LG'deki IPS panelde yuksek kontrast goruntuyu bozarken Samsung'da aksine guzellestirir. Yuksek kontrast, dinamik kontrast hep acarim ben sonuna kadar. Ve dediginiz durumlari yasamadim. Ancak panelin kontrasti dusukse tvde yuksek ayarlamak goruntuyu kotu yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelikle sk8500 den memnun muyum? eh işte... ama olay tamamen zevk meselesi. hep yazdım ekran yansıması benim için en önemli etkenlerden bir tanesi. hemen hemen aynı demişsiniz ama yansıma va panellerle karşılaştırılmayacak kadar az. yabancı incelemelerde de bunu söylüyorlar ve yansıma sizin için çok önemli ise bu tv yi tercih edin diyorlar.

    dün teknosada denk geldi oled tv ye baktım balıkçı, göl, çimenler ve dağ muhabbeti var videoda. dağlar resmen cgi gibiydi. çimenler aşırı yeşilden biririne girmişti. adamın üzerindeki kontrast detaylar oha dedirtti ama görsel zevkten çok "adamlar neler yapıyor böyle" dedirtti. bana saçma geliyor bu kadar yüksek kontrast karanlık falan. cgi ya da renkli bir animasyon filmine dönüyor video.

    bana kalsa eski kulandığım sony tv hepsinden iyi görüntü açısından. saçma sapan renklerle göz boyamıyor, saçma sapan kontrast yüksekliği ile cgi lerin içine etmiyordu. tamamen doğal ve gerçek renkler vardı. aldığım zaman sony nin en pahalı ve yüksek modeliydi ve o zaman önemli olan görüntünün doğallığı gerçekliğiydi.

    acaba yanılıyor muyum dedim dedim akşam yine açtım birkaç film. casino royal da bir sahne var daniel craig bir vinçte yükseliyor. olayın cgi olduğu sonradan oraya yerleştirildiği o kadar belli ki bu tv de.

    kimseyi yanlş yönlendirmiyorum. ben sadece beklentimi ve karşılayan teknolojiyi belirttim. açıkçası alırken dolby atmos desteği ve uzaktan kumandası ve yansımanın azlığı tercih etmemi sağladı. ama kimse bunu anlamıyor fanboy kafasıyla yükleniyor olaya.




  • umuttt20 U kullanıcısına yanıt
    Tv nasıl memnunsunuz?
    Bende qled ve lg nin bu modeli arasında kaldım.
    Özellikle film izleyen biri için bu tv nin aksiyon ve macera filmleri gibi hareketli sahnelerde ve karanlık sahnelerde performans nasıl?
    Ayrıca indirim vs ile 6300 demişsiniz nasıl aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whoops W kullanıcısına yanıt
    LG'yi ben de begeniyorum. Keske onlar da VA panel uretse Samsung'u dusunmem bile.

    Bahsettiginiz durum goz alismasi ile ilgili. Mesela birisi uzun sure VA panel izlemis birden LG ips panel gorunce renkler soluk geliyor. Ve bunu yadirgiyor. Ya da sizdeki gibi tam tersi olabiliyor.

    Bu bahsettiginiz yapay goruntuler ote yandan oyunlarda cok guzel duruyor. Ekran tablo gibi oluyor ve sahsen benim hosuma gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55MU8000’le kendime ait SK8500 modelinde aynı formattaki iki Netflix filmlerini aynı anda izledim....Netlik açısından ve film oynanırken hareketleri dikkatle izledim...SK8500 bariz önde...NU8000 modeliyle kıyaslamak daha mantıklı olur...Mu8000 de çok iyi bir tvdir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siyahl netliği konusunda renklerin canlılığı konusunda Samsung daha alıcı canlı renk...Arkadaşın dediği gibi göz alışkanlığı.Ben 9 yıl Samsung kullandım çok memnundum.LG ye geçtim başta yadırgadım fakat zamabla alışıyorsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    bendeki durum aslında hep böyle idi. sony yi de alırken samsung ları direkt elemiştim. o zamanlar batman dark knight'ın tırın takla attığı kovalamaca sahnesi gösterilirdi hep samsunglarda mağazalarda. yansımadan falan izlenmiyordu film. insanların suratı da fondatenli gibiydi. philips ve sony arasında gidip geldikten sonra sony yi almıştım.

    oyun konusunda da mutsuz etti beni bu siyah olayı. oyun bilgisayarını ve ps4 ü bağlıyorum. çoğu oyun iyi ama mesela infamous second son çok karanlık oynayamadım oyunu. aydınlık oyunlarda hdr bayaa başarılı renkler güzel. renklerin aşırı canlı kontrastın yüksek olması oyunlar için iyidir bence de :).

    tv alırken kararımı %70 etkileyen unsur işte alttaki.

    If your viewing tends to be under fairly bright room lights, you’re going to enjoy this TV more than an OLED.
    https://www.gadgetguy.com.au/product/lg-65sk8500-super-uhd-tv-review/2/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 25 Mayıs 2019; 1:58:7 >




  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben memnunum gayet tatminkar. Karanlık odada cekilen foto atıyorum umarım yardımcı olur
    LG 2018 SK Serisi TV Tavsiye
    LG 2018 SK Serisi TV Tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • umuttt20 U kullanıcısına yanıt
    Model neydi???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 55sk8500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umuttt20 U kullanıcısına yanıt
    Ekranda bulutlanma var mı???Ben maç izlerken hafif bir bulutlanma seziyorum...Ekranın bir bölgesinde...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    bende şimdilik bulutlanma-ısık sızması-ölü piksel vs vs sorunların simdilik hiç biri yok
  • Bulutlanma garanti kapsamında ne yapabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bulutlanmayı çoğu firma sorun olarak görmüyor. bulutlanma lcd lerin teknolojisi gereği doğasında var.

    yukarıda da benzer yorumları yaptım. tamamen kusursuz tv yoktur. o yüzen ihtiyaçlarınıza ve zevkinize en uygun tv yi almanız gerekiyor.

    mesela oledler. teknolojisi sebebiyle bulutlanma olmaz ama burning olayı var. ben çok oyun oynadığım için ekrandaki hud burning e sebep olacaktı direkt elendi oledler. ayrıca aydınlatma olmadığından(her led kendi ışığını üretiyor) parlaklık mesela ips panellere göre kötüdür. bu yüzden gün ışığında iyi bir ips panel insanı oledten daha mutlu edebilir. ben karanlık ortamları sevmem bu da oledleri elemem için başka bir sebep.

    lcd lerde kullanılan aydınlatma teknolojisi ön plana çıkıyor. bulutlanma her lcd de vardır özellikle yerel karartma varsa. yoksa da arkadan ışık verildiği için karanlık alanlar grimsi renge bürünüyor ve bu da keyif kaçırabiliyor. ancak bu aydınlatma ışıklı ortamda özellikle ipslere büyük avantaj sağlıyor. bu başlıkta bazıları sony fx9005'i övüyor ama forumuna girdiğimde millet orada da bulutlanmadan şikayetçi. bir tanesi resim paylaşmış bildiğin harita var tv ekranında.

    dediğim gibi tv yi alırken kendinize en uygun olanı tercih edin. teknolojiye para harcamaktan çekinmem ve iyi bir oled-qled alacak bütçem vardı. ama kriterlerimi ve karşılayanları belirledim oled hemen elendi teknolojisi ne kadar iyi olursa olsun.

    - çok oyun oynayacağım yani düşük input lag olmalı (lg sk8500)
    - çok oyun oynayacağım burning falan gibi plazma zamanından kalan saçmalıklar olmamalı (herhangi bir lcd tv)
    - yansımadan nefret ederim yansıma az olmalı. gün ışığında rahat izlenmeli (lg sk8500)
    - işletim sistemi hızlı ve kullanışlı olmalı (lg sk8500 - arayüzü ve kumandayı kullananlar hak verecektir)

    bunların yanında baktım dolby atmos, dolby vision desteği de var sk8500 ü tercih ettim. tek sorunum ender olarak bazı sahnelerde blooming göze batacak kadar oluyor ama zaman zaman.




  • whoops W kullanıcısına yanıt
    Güzel bir açıklama yapmışssın.Tvyi kullandıkça keyfini vermeye başladı..Herşey zaman...Nu8000 için vatana gittim sk8500 tvöde açan video ve sesleri desteklemediğini gördüm.bu yüzdennde gönlüm rahat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smolwarf

    Güzel bir açıklama yapmışssın.Tvyi kullandıkça keyfini vermeye başladı..Herşey zaman...Nu8000 için vatana gittim sk8500 tvöde açan video ve sesleri desteklemediğini gördüm.bu yüzdennde gönlüm rahat
    bence doğrusunu yapmışsın. neticede sony de de feci şekilde bulutlanma oluyormuş. bu ledin karartılması (FALD) teknolojisi (oled lerdeki ledin kapalı olması da dahil) çok güzel bir siyah sunabilir ama detayları mahvediyor. az önce 56gb lık ghost in the shell i indirdim kesinlikle izlenmiyor. film zaten karanlık bir film ve tüm detaylar kayboluyor. spectre de karanlık gölde boğuşma sahnesinde bulutlanmadan izleyemiyorsun. yerel karartmayı kapattım. siyah seviyesini de düşük e getirdim. ne blooming kaldı ne detayların kaybolması. tüm ledler aydınlatıldığı için daha fazla enerji harcayacak ama parlaklık güzel olacak. sadece siyah performansı çok süper olmayacak. ancak benim gibi gerçek hayata yakın görüntü isteyenler için önemli bir durum değil.




  • Ekranın tam ortasından Netflixde film izlerken beyaz çizgi iniyordu herzaman yapmıyordu..Servis çağırdım fotoları aldı..Sıfır yeni cihaz değişimi yapılacakmış..Şimdi servisin getireceği cihazda nelere dikkat etmeliyim...Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse iyi olacak...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smolwarf

    Ekranın tam ortasından Netflixde film izlerken beyaz çizgi iniyordu herzaman yapmıyordu..Servis çağırdım fotoları aldı..Sıfır yeni cihaz değişimi yapılacakmış..Şimdi servisin getireceği cihazda nelere dikkat etmeliyim...Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse iyi olacak...
    geçmiş olsun. ben uzun zamandır alttakini kullanıyorum. böyle bir şey işine yarayabilir.
    Philips SPN3080B 2 Metre 8'li Akım Korumalı Priz.
  • whoops W kullanıcısına yanıt
    Cihaz değişimi olacak..Gelecek olan cihaz gerçekten sıfır cihazmı yoksa sofor gibi gösterip daha önce ellerine aldıkları ve tamir ettiklerri cihaz olabilirmi..varmıdır böyle bir durum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.