Şimdi Ara

Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
8
Favori
7.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya tabiki oyunları öyle başarılı bir şekilde oynamıyordum ama oynuyordum bi şekilde hatta bazı açamadığım arabalar için çok üzülüyodum babamdan yardım istiyodum. Nfs 3 teki clk gtr ı bi türlü açamadığım için o kadar üzülüyodum ki.

    Oyunda polis rolünde oynarken yarışan arabaların önüne geçip spike bırakırdım ve hiçbiri spikedan etkilenmezdi hepsi yarışı bitirirdi ve kaybederdim. Çünkü spike ın yerleşme cooldownı vardı. Hiç unutmuyorum babam bi akşam geldi baba bu "hot pursuit" modunu oynayamıyorum hiçbirinin lastiği patlamıyor diye üzülüyordum.

    Geldi yanıma aldı sandalyeyi oturdu başlattı yarışı. Arabada corvette c5 interceptordu. Hiç unutmuyorum bak dedi "arabaları geçmene gerek yok şu dar yolda zinciri bırakıyorum" (biz o spike a zincir diyoduk ikimiz

    Zinciri bıraktıktan sonra yolun kalan kısmına arabayı enine yerleştirdi ve beklemeye başladı. Yaptığı taktiğe o kadar hayran kalmıştım ki imkanım olsa o spike ı nereye kurduğunu oyunda bile gösteririm çünkü ilk mapti adı hometown olması lazım. Yaptığı taktik beni çok etkilemişti

    Haritadan bakıyoruz o renkli büyük toplar geliyodu yavaşça yarış arabaları gelirken içlerinden birisi spike a bi girdi o metal sürtme sesi ve sarı kıvılcımlarla babam hemen sireni çalıştırıp yanına gidip yakalamıştı. Sonra böyle yapa yapa bütün arabaları yakaladı ve ben şok olmuştum

    Bi anımı daha anlatayım bu da DVD ler(4.7gb) çıkmadan önce son CD dönemleri. Nfs most wanted çıktığında 4 cd olarak çıkmıştı ve yüklemesi rardan oluyordu malesef. Yüklemesi tam bi eziyetti ve daha sonrasında ne yapacağımı hiç bilemiyodum. Crack yapmak yetmiyor kuru kafalı bi programla bi şeyi "Hide" yapıyoduk. Ben oyunu açamayınca babam kasayı yükledi arabanın bagajıda gitti korsan bilgisayarcı adamın dükkanında yükletip eve öyle getirdi. İlk kez bi oyun için kasayı komple götürüp yüklemiştik kendimiz başaramayıp.

    Duygulandım yav

    Edit: aklıma gelen bir oyun daha. Midtown madness o oyunda 3. Yarıştı yanılmıyorsam, yarışa ters bi şekilde durup başlıyoduk geri geri gidiyoduk o yarış o kadar karmaşık geliyordu ki o yarıştan sonrasını hatırlamıyorum. Panozu açmak istiyodum o oyundada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Temmuz 2022; 16:2:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2mb S3 Virgeden vodoo 3dfx 16mb geçtiğimde resmen bir devir atlamış gibiydim. Bu devrimi 256kb 256renk ekran kartımdan s3e geçtiğimde yaşamıştım. Monitöre 256renk yerine 24bit renk seçince resmen devir atlamıştım. Ne günlerdi ya duygulandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk 3D kartım S3 Savage 4 32 mb olmuştu, ilk çıktığında Level dergisinde incelemesini okuduğum gibi gidip almıştım, statik elektrik olmasın diye kendimi yarım saat topraklayıp ellerim titreyerek takmıştım, fifa 99 yağmur altında maç yaparken aldığım keyif bambaşkaydı.

    Harika günlerdi, şimdi o zevk yok ne yazıkki.

  • cexxx kullanıcısına yanıt

    1999 yılında aynı kartı almıştım ve hemen quake III açtım. çok çok güzel grafikleri vardı.

  • üniversite yıllarında çok yer kapladıkları için dergi ve cd arşivini elden çıkarmıştım, keşke 3-5 parça birşey bıraksaydım, elimde en eski bu ikisi var sadece:



    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.
  • Yıllar yıllar önce 3DFX Vodoo 3 kartım vardı ne günlerdi be, zamanında elden dolar vererek almıştım. Oyun başlarken o 3DFX logosunun ekranda dönmesi ne havalıydı :(

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Defalarca benchmark yapar kaç fps aldığımıza bakardık onda, birde unreal tournament müthişti Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. 

  • Voodoo3 3500 kullandım ama voodoo denilince benim aklıma ilk olrk hitman codename47 ve 3dfx glide api'si geliyor.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Tesbih yaptım,azıcık YouTube da incelersen anlarsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Freakk F kullanıcısına yanıt

    Lorem ipsum kanalından haberiniz vardır umarım.

  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Tntnin cip tasarimi 3dfxin falan miydi sanki oyle bir sey hatirliyorum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    birkaç videolarını izlemiştim ama takipçi değilim, sektörden olduğum için az çok biliyorum eski geliştiricileri...

  • Freakk F kullanıcısına yanıt

    Kadir Demirden kabus 22'nin geliştiricisi, güzel videoları var o kanalda çok tavsiye ederim.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Şirket 2002'de fln iflas etmişti, 1 çok patenti'ni de nvidia satın almış, yağmalamıştı.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Vodoo 3 3000’i bilgisayar hastası patronum bana hediye etmişti. Efsaneydi, gözüm gibi baktım yıllarca. Çok güzel nostalji oldu. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.