Şimdi Ara

Levent Gültekin: Bülent Arınç’ın konuşması, Atatürk’e mağlubiyetin ilanıdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dine mine ne Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

• x (formerly twitter)
    🎙️ Muhbir (@ajansmuhbir1923) on X
    https://x.com/ajansmuhbir1923/status/2022248027235172662

⚠️ Levent Gültekin’den tarihi itiraflar:

“Bülent Arınç’ın konuşması, Atatürk’e mağlubiyetin ilanıdır. Atatürk bunu gördüğü için Cumhuriyet’e döndü. Bunu gördüğü için laikliği getirdi.

Osmanlı bu yüzden yıkıldı. Sizin bugün ülkeyi yıkımın eşiğine getirdiğiniz gibi o zaman bir Atatürk çıktı.

O yüzden ‘Cumhuriyet değerleriyle yönetilen ülke kurmamız lazım’ dedi. Kıymetini bilmediniz.

Erbakan ‘faiz haram’ diye ortalıkta geziyordu, bankalarda para batırdığı çıktı ortaya. İslamcılık buydu. İkiyüzlülüktür İslamcılık.

Mustafa Yeneroğlu da aynı şeyi yapıyor. ‘Dindarlık çok zarar gördü, İslamcılık böyle bir şey miydi’ diyor.

Evet böyle bir şey. Anlatamıyoruz insanlara.

• Kendi evinde bir kadeh içki içip Müslümanlığını yaşayan adama Müslüman gözüyle bakmıyordun. Şimdi o adamın zaferidir bu.

• ‘İnancımı sana göstermeye ihtiyacım yok, kamusal alana çekmeye ihtiyacım yok’ diyen adama yenildiniz.

• Başı açık ama evinde namazını kılan, Ramazan sofrası hazırlayan ama dışarıda Cumhuriyet felsefesiyle hayatın daha iyi olacağını düşünen kadınlara yenildiniz.

Şimdi çıkın, yenildiğinizi kabul edin, ben 2010’da kabul ettim.”

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arınç kendi adına konuşur, bir hareketin tamamı adına değil. Bir kişinin söylemini alıp tüm siyasi geleneğe mağlubiyet ilan etmesi gazeteciliğin değil, propagandacılığın işidir. Erbakan'ın şahsi hatalarını islamcılığa mal edip ikiyüzlülük damgası vuruyor, o zaman her yolsuzluk yapan laik siyasetçiyi de laikliğin simgesi sayalım. 

Tansu çiller'in, mesut yılmaz'ın dosyalarını açalım mı? O mantıkla laiklik de ikiyüzlülüktür. Evinde içkisini içip dışarıda laiklik savunan adam kazandıysa, seçim sonuçlarına baksın gültekin. 20 yıldır sandıkta kazanan kim? Halk kararını vermiş, onu beğenmeyip yenildiniz demek halkı yok saymaktır. Cumhuriyet değerleriyle yönetim diyorsun ama cumhuriyet halkın iradesini esas alır.

Halkın seçtiğini beğenmeyen bir cumhuriyet anlayışı da, cumhuriyetin kendisiyle çelişir. Benim tanımladığım gibi yaşamayanlar yenildi demelerde vesayetçiliktir. Gültekin kabul ettim diyor ama hâlâ boş boş konuşuyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.