Şimdi Ara

Level Vs Oyungezer Round 1

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne kadar zamandır oyun işi ile alakadarsınız ve zamanınızın ne kadarını bu işe ayırırsınız? Eğer benim gibi aşağı yukarı 20 sene'nizi oyun
    işleri ile geçirdiyseniz, bu konuda çok şey bildiğinizi ve bazı durumlarda söz söyleme hakkının sadece sizde olduğunu söyleyebilirim.
    Bunu, işlere yeni başlayanlara bir hakaret olarak görmeyin. Sadece adanan zaman ile orantılı hakedilmiş bir iltifat. Hepsi bu.
    Yeni başlayanlar yada bir kaç zamandır bu işlere aşina olanlar bana kızabilir. Haklıda olabilirler. Ancak kafa ayar tornavidasının ne işe
    yaradığını bilmeyen ve 16 disketlik oyunlardan haberi olmayan oyuncular; müsade etsinlerde bu konularda daha dolu ve söz sahibi olalım. Yeni şeyler hakkında konuşmak gerçekten kolaydır. Yada çıkacak malzemeler. Ama geçmiş hakkında konuşmak; sadece bunu yaşamış adamın harcıdır. Bilgi; kitap yada dergi okuyarak kazanılacak bir erdem olsada, iş oyun meselesine gelince bu durum tıkanır. Tarih dersi değil ki bu kardeşim. Yaşarsınız, oynarsınız ve konuşur yada yazarsınız. Mesele bundan ibaret.
    Mevzuyu dağıtmadan asıl konumuza dönmek iyi olacak gibi. Hem de genç kardeşlerimiz daha fazla kızdırmayalım değilmi.Kendimi bildim bileli dergi okurum. Özellikle çizgiroman ve oyun içerikli dergiler.Amiga dünyası, 64'ler, Commodore Bilgisayar Magazin, Gameshow,GamePro v.s çoktan tarih olmuş ve bazıları (level) hala devam eden dergileri fırsat buldukça hala takip ederim. Ancak takdir edersinizki internetin bu kadar güncel ve kullanışlı olduğu bir zamanda, dergi kültüründe zayıflama olması çok çok doğal. Bunun üzerine okuma zaafımızda eklenince, değmesin yağlı boya. Nesil okumaktan çok, renkli ve büyük fotoğrafları incelemeyi daha çok seviyor. Güncel dergilerimizde de bu durumu çok net görebilirsiniz. Alın ve bu gözle bakın. Bilgi yoğunluğu olsada, para vererek aldığınız derginin ne kadarını okuyorsunuz? Kendimden biliyorum, asla yeteri kadarı okunmuyor. Resimlere ve içeriğe biraz bakılır, sevdiğiniz yazar yada oyunun yazıları dikkatle okunur, sonra ise ara ara bakılır. Mesela elektrikler kesilip çaresiz kalınca hehe.
    Piyasada söz sahibi 2 adet dergimiz var. isim vermekte bir sakınca görmüyorum. Level ve Oyungezer. Biliyorsunuz Oyungezer, level geçmişi olan kardeşlerimizin imza attığı bir dergi. Çıkması iyi oldu çünkü tekel faydalı bir durum değildir. Çok ses kalite getirir. İyide kardeşim senin amacın ne, ne yapmak istiyorsun seslerini duyar gibiyim. Biliyorsunuz hem Level, hemde Oyungezer'in iyi bir kitlesi ve dergileri destekleyen siteleri var. Popüler tabir ile 'Candaş Medya'. Bu siteler kendi dergileri hakkında pek tabiki olumlu şeyler söyler, sitelere üye ve dergileri takip eden oyuncular ise, bazıları kantarın topuzunu kaçırarak diğer dergiyi eleştirirler. Ve kendi dergilerindeki eksik noktaları, belki fanatik bakış açısı, belkide site ve derginin başarılı propagandası ile bir türlü göremezler İşte tam bu noktada, bu dergileri para vererek alan, oyun oynayan bir vatandaş olarak bende kendimde bir söz hakkı buldum (Kaynak gösterin demeyin, Cem Yılmaz vari bir cevap alırsınız) Bu şekilde, dışarıdan biri olarak daha objektif bir şey ortaya çıkacağına inanıyorum. Bazı istek ve eksik gördüğümüz kısımlarıda, bu vesile ile dile getirmiş de olacağız. Üstelik kardeş kavgasına bir son vermek için (duruuun, siz kardeşsiniz nidaları ile) dışarıdan birinin tesbitlerinin daha faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca siteye üye olan arkadaşların yorumları ile yazı dahada renklenecek kanaatimce. Kapak, içerik, hediyeler, makaleler, oyundışı mevzular gibi farklı konularda yorumlarım olacak. Hatırlatmadan edemeyeceğim. İki dergiyide aldım ve resimlerini kendim çektim. Kalite muhteşem değil belki ama yeterli. Net'ten kopyala yapıştır yapmak, sadece kendi fikrimi beyan edeceğim bir yazıda çok hoş olmaz değilmi.
    Bu yazıyı sağlık, ömür ve müsait olma kombinasyonunda bir tekleme olmazsa, her ay yeni sayılar ile devam edeceğim. O halde Bir Bismillah ile başlayalım arkadaşlar..

KAPAK ve TASARIM
    Evvela büyükler diyerek (sadece yaş ile alakalı bir büyüklük) Level'le başlayalım. Mayıs ayı sayısı ve bu ay çıkacak oyunlara bakınca, kapak konusu olarak GTA, iyi bir tercih değilmiş gibi geldi bana. Fable3, The Witcher 2, L.A Noire gibi oyunlarla, yoğun geçmesi muhtemel bir ayda, Fable yada Witcher'in evvelki oyunları hakkında bir şey yazmak nedense bana daha mantıklı geliyor. GTA konusu yine yazılabilir, ancak konu yokmuş gibi bu kadar sayfayı sadece GTA için ayırmak ( 16 sayfa) bana pek doğru gelmedi. Arada başka bilgiler olsa dahi. Ancak GTA yazısının, oyunu sevenleri fazlası ile tatmin edeceğini söylemek lazım. Kapak resmini ise çok beğendim. Tarz olmuş. Ayrıca birkaç zamandır yaptıkları extra kutu şeklindeki yapışkanlı karton paket, dergiye muhteşem bir hava vermiş.
    Oyungezer'de ise kapak Scorpion ve Kratos'un birbirlerini yemek için gözlerinin içine baktıkları süper bir resim ile süslü ancaaak. Aynı resmi; Playstation The Offical magazine'nin ocak sayısının kapağında görünce birazcık hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Daha kötüsü ama orjinalini tercih ederim. Başka bir derginin kapağını değil. Bu konuda Level'in ezici bir üstünlüğü olduğunu kabul etmek gerekiyor. Tebrikler Level..

DVD ve İÇERİK
    Level
    Önce Oyungezer ile başlayalım. Hediye dvd'nin içinde sade ve güzel bir pencerede demolar, videolar, full, modlar,araçlar, yamalar, ve bonus seçeneklerini görüyoruz. Demo ve video içeriği hayli zengin. Oyungezerin dvd arayüzünü Level'den daha çok beğeniyorum. Sade ve göz yormayan bir güzelliği var. Full oyun kısmında beni tek çeken şey Back to the future olmasına rağmen, burada devasa bir hata hissediyorum. Bu oyun full değilki arkadaş!! Sadece Episode 1. Bu drumda bunu full oyun diye lanse etmek, oldukça abes geliyor. Keşke 'Episode 1' ismini kullansalardı. Kapakta oyunun ismi önünde, Full oyun ibaresini sevmedim. Dergi ile beraber poster namına hiçbir şey yok. Ancak Oyungezer'in levele oranla nerede ise 16 sayfa fazlası olması, bu açıklarını örtüyor. Oyungezer 146, Level 130 sayfaya sahipler.

Poster ara başlığı

Maalesef (bu, oyungezer için söylenmiş bir maalesef) level bu kısımda ezici bir üstünlük sağlıyor. Çift taraflı 'Point Blank' posterinin iki yüzüde gayet güzel. Diğer poster ise bir yüzünde L.A Noire, diğerinde ise GTA (Allahım yinemi GTA) ile duvarlarınıza asılmayı dört gözle bekliyor. Dvd içeriğinin arayüzündeki resim ve etkileşim hoş olmuş. Demolar, Freegames,videolar, extra ve kuruldu bölümlerinden oluşan ana başlıklar ile beraber, gezintinize hemen başlayabilirsiniz. Bu ay hediye olarak GTA ve GTA 2 sizleri bekliyor olacak. Level'den bu konudaki en büyük şikayetim ise, hediye olarak verdikleri oyunun ayrı bir dvd ve eskisi gibi kutu içinde olmaması. Kolleksiyoncu ruha sahip bizim gibiler, kutulu ürün ister arkadaş. bu eksikliği, maaliyeti ne olursa olsun gidermek, level için çok daha münasip olur. Tabiki aynı durum Oyungezer içinde geçerli. Eğer hediye oyun verecekseniz, bunu dvd' lerin bir köşesinde atıl bir vaziyette değil, bir oyun dergisine yakışan şekilde, ayrı bir orjinal dvd ve kutu içinde vermelisiniz. Size yakışan ve bizim beklentimiz budur. Buradan yetkililere sesleniyorum, 70 milyon bizi..Bu nasıl bir geyiktir böyle arkadaş, kimsenin işi gücü yok, 70 milyon size kitlenmiş sanki. Rakam konusunda bile ihtilafları var. Kimi 70 der, kimi 75. Tuhaf doğrusu.
    Level standart dvd ve posterler ile beraber, bir adet klasik olan online rehberi, içinde Audition Season 2 ve Alaplaya oyunlarının olduğu bir dvd daha hediye ediyor. Online tabanlı tenis ve müzik oyunları. Denenebilirler. Hepsinin yanında eğer meraklısı ve takip edeni iseniz, online rehberinde Rappelz Epic için 20 tl'lik bir kod verilmiş. İşime yaramayacağı için yazıya fikir yada yorum yazanlardan bir arkadaşımıza, isterse hediye edebilirim. Evet. Sonuç yine değişmedi ve Level bu bölümde de açık ara önde..

İçerik ve Kalite
    Level
    Level'in bu ay, gayet zengin makale ve incelemeler ile okuyucularını memnun ettiğini söyleyebilirim. Dosya konuları, ilk bakışlar, incelemeler, Rpg günlükleri, donanım haberleri, kültür-sanat ve makaleler ile iddialı olmuş. Derginin tamamını okuma fırsatım olmasada, Tuna Şentuna'nın yazısını ne kadar beğendiysem, Ertuğrul Süngü'nün yazısınıda o kadar beğenmedim. Sanırım beğenmeme hakkım vardır! Gerçek hayat ve kabul edilmesi zorunlu olan islami terim ve kuralları, oyun dünyasına ait olgular ile çarpıştırarak, buradan kendine ait bir fikir veya bu kurallar ile bir mukayese çıkarmak, pek hoşlandığım bir durum değil. Kader meselesi ile alakalı bu yazıda bence eksiklik; kader olgusunu net bilmemek yada anlayamamak. Bazı kurallar vardır. Bu kurallara yargılamadan uymak esastır. Yasaktır yada kuraldır. Hepsi bu. Domuz etinin haram olması konusunda askerde tartıştığım bir arkadaş '' Niye haramki yahu, ben yiyorum, çok lezzetli'' demişti. Sanki domuz eti, tadı kötü olduğundan dolayı haram olmuş gibi....
    İçeriklerde kullanılan resimler çok iyi. Ama bazı yerlerde sadece sayfa doldurmak için büyük resim kullanıldığı hissiyatına kapılıyor insan. Portal 2 inceleme ve rehberi çok yerinde olmuş. Mortal Kombata verdikleri puan makul gibi. (8,4) Abonelik şartlarını, (12 sayı için 69 tl) sürekli takip ediyorsanız düşünebilirseniz. Dergide 14 sayfa reklam var. Okur için boşa giden 14 sayfa demek zorundayım. Derginin devamı içinse az (hehe). Bu oran nerede ise derginin % 10 gibi bir kısmına denk geliyor. Pc için Top 10 sıralamasında A.C.Brootherhood olmaması büyük eksiklik. Konsol için Lara Croft olması ise düşündürücü bir durum. Rakamlar konuşunca kalitenin bir önemi kalmıyor, adamlarda haklı

Oyungezer
    Sayfa sayısının fazlalığı, tartışmasız bu konuda Oyungezeri lider yapıyor. İncelemeler, ön incelemeler, organize sanayi bölümü ki bu bölümde bariz üstünler, pixel ve ekrandışı bölümleri, makaleleri gayet dolu ve okunası. Abonelik konusunda Level'den daha cazip değiller. Ancaaaaaak. Bu adamların arkasında bir dağıtım ağı ve medya desteği olmadığı düşünülürse, yadırganacak bir durumun olmadığı ortaya çıkıveriyor. Her ne kadar oturmuş bir dergileri olsada, zor iş adamların yaptığı. Tam bunun için uygun bir cümlem var. - Tırnak çakısı ile ejderha avına çıkmak. Bu zamana kadar da gayet başarılı bir şekilde işi götürmüşler. Ne diyelim. Allah kolaylık versin.
    Oyungezer ile alakalı şımarmak ve kalitenin ilk çıktığı günden daha iyi olmadığı gibi serzenişleri duymak gibi bir donemiz var. Bu benim hüsnü kuruntum olmasından ziyade, bizzat dergiyi okuyanların tesbitidir. İlave olarak söylemeliyim bunu. Neticede, varolan bir bütünden (Level) ayrılan ekipman olduklarından, bu etiketi üzerlerinden atmaları hayli güç bir durum. Ve bunu başarabilmek, zamana yayıldığında kendilerine öz güven, özgüven ise farklı bir şeyler arayışı olarak geri döner. Sıkıntı tam burada, okuyucunun bunu kabul etmesi noktasında başlar. Bu değişim kabul edilmezse, asıl çatlak sesler o vakit çıkacaktır. Ancak şikayetlerin aksine, bir değişim göremedim. Bir oyun dergisinde, infiale yol açabilecek ekstra ne olabilirki? O zaman tek bir problem kalıyor geriye. Şımarmak.. Bunu da zaman ve satış rakamları ortaya çıkaracaktır. Ben mevcut hallerinden, şahsi olarak çok da şikayetçi değilim. Neyse. Bu iç karartan kısımdan sonra konumuza geri dönelim.
    16 Sayfa kadar bir reklamları var ama , aradaki fazlalığı sayfa sayısı ile rahatça örtüyorlar (Daha evvel söylemişmiydim bunu :=)). Oyun incelemeleri çok güzel. Mortal Kombat'a bilhassa bayıldım. Extraları vermeleri ayrı bir güzel olmuş. Fakat oyuna verdikleri puanı çok bulmamın yanında, grafikten puan kısmaları çok garibime gitti. Tam sayfa resim meselesini burada da rahatça görebiliyoruz. İnceleme puanları, benim açımdan bariz bir şekilde Level'e üstün geliyor. Portal 2 ise daha iyi olabilirdi. Sinan Akyol imzalı ''Had Safhada'' yazıını mutlaka okuyun. Her kelimesinin altına imzamı atarım. İsim vermeden her iki dergi içinde söylemem gereken bir şey var. Karizmatik ve entellektüel olmak adına, anlaşılmaz ve karmaşık yazılar yazmak, incelemeler yapmak, yalnızca belli bir kesimi etkileyebilir. Düz ve sıkıcı olmayan bir lisan ile, esprili ve anlaşılabilir yazılar yazmak her zaman daha etkili ve beğeniye daha açıktır. Şahsi fikrimdir, kimseyi bağlamaz hali ile. Sabahattin abi söyleşisinide es geçmeyin.
    Netice-i kelam
    Param var arkadaş, okumayı seviyorum diyorsanız iki dergiyide alabilirsiniz. Extralar sizin için önemli ise level, içerik ve sadece okuma düşünüyorsanız bence Oyungezer alınabilir. Yazıda bahsettim. Oyungezer'in bir direnişçi gibi kendini götürmesi takdire şayan. Ama karşılarında Level gibi bir kurt ve sağlam medya ağı varken elemanların işi hayli güç. Biz bu sürtüşmenin dışında kalarak, kalite bekliyoruz. Hepsi bu. - Abi birbirinizi yiyin, ama bize daha iyisini verin. Her şeye internet yolu ile ulaşılan bu zamanda oyun dergisi çıkarmak, bu dergiyi sattırmak ve devamlılığı sağlamak hayli güç. İnsanları memnun etmek ise bu işin en zor yanı (her işte olduğu gibi). Bir dahaki aya daha güzel dergiler çıkacağına eminim. Oyun piyasası ne kadar canlı olursa, dergi içerikleride o derece dolu ve güzel olur. Son olarak, dergileri sanki ben çıkarıyormuşçasına şunu söylemek istiyorum...Bir dahaki aya görüşürüz..
    Makalenin orjinalihttp://oyundergisi.net/index.php/serbest-kursu/48-serbest-kuersue-ile-her-ey/174-level-vs-oyungezer.html linkinden bakabilirsiniz..
    Site daha çok yeni. Hem tasarım hemde makale işi beni çok yoruyor ve hasta ediyor hehe .Katılım ve İnceleme yada makale desteği vermek isteyenleri beklerim.

Hakan İnanç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old_snake -- 10 Mayıs 2011; 14:06:14 >

• Gecenin bu saatinde mi bunu yazmak aklına geldiMesajım bulunsun yarın okurum.
  • Yıllarca Level arsıvı yaptıktan sonra, uzun bır sure dergı almayı bırakmıstım. Seneler sonra Level'ı aldıgımda dergının eskı tadı kalmadıgını gordum. Aynı ay Oyun gezer aldıgımda, ne muhtesem bır dergı dedım Hemen yazarlarına baktıgımda Level'ın bellı baslı ekıbın Oyun Gezere gectıgını farkettım. 1 yıldır oyun dergılerı almıyordum. Yenı tasındıgım yere Oyun gezer gelmıyor. (garıp) Dıceksınızkı hıc mı semtının dısına cıkmıyorsun!!! Pcyı yenıledıgım ıcın ozellıkle zengın dvd ıcerıgı yuzunden chıp alıyordum. Bugun bır bayıde Oyun gezer gordum. Eve geldım. Bıraz bakındıktan sonra dergıyı masanın ustune bıraktım. Inanın hayal kırıklıgına ugradım. Dergıde neredeyse ılgımı ceken hıc bır sey yoktu. Mayıs ayında cıkacak hıc bır oyunla ılgılı bır bılgı yok. Tamam oyun ellerıne gecmemıs olabılır. Ama en azından on ınceleme, bır kac bılgı verebılır. Dvd ıcerıgı neredeyse rezalet. Demo oyunlar cocuk oyunları. Koskoca dvden yukledıgım 3-4 program. Yarın bır de Level alacagım. Icerıgını merak ettım.
    not: Hemen on yargılı olmamalıyım. Belkıde kısır gecen oyun donemı nedenıyle dergı bana bos gelmıstır. Bu arada kımse Level fanı oldugumu dusunmesın. Son 3 yılda 2 kere level aldım. Hatta Oyun gezerın gelmedıgı markete Level gelıyor. Levelden oyle sogumusum kı?? 1 yıldır Level almadım. Ama yarın bır sans verıcem.

• Geç saatte olsa güzel bir başlık olmuş, bende yıllardır dergi almıyorum. Ama oyungezerin kapak tasarımları ve renk seçimleri çok ilgi çekici oluyor onu söyleyebilirim hadi iyi geceler...
  • kara kutu, commodore ve uzun zaman çalan kafa ayarı, nes, amiga, snes, sega, pc derken yıllarımı verdim ama tutup da oyun dergisi pek almadım. şöyle söyliyim benim kuzenler genelde alırdı ve 1997 yılının dergileri bile hala duruyor bir ara denk geldim yeni yeni açılan internet kafelerden bahsediyor celeron 333 makineler varmış oldukça hızlıymış hey allahım hahaha. İnternet varken oyun dergilerine pek para verilmiyor.
  • Yazıyı gündüz yazdımda, buraya ancak gece verebildim valla.
  • oyungezer gezer benim kişisel tercihim,bütün oyunları (hiçbirini çok çok ön plana almayıp) sanki hoş sohbet bir ağızla anlatıyolar

o yüzden oyungezer tercih ediyorum,posteri güzelse eğer level alıyorum arada..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer yanlışım var ise düzeltin ama Level'ın ebatları, Oyungezer'in ebatlarından daha küçük. DVD ve İçerik bölümününe bunu da eklemek lazım.
  • Yanlışınız yok, ama dikkate almadım bunu. Ne derler bilirsiniz..Önemli olan boyu değil.. Yinede ilgi ile dikkatinize, teşekkür ve tebrik ederim üstad..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old_snake -- 11 Mayıs 2011; 1:10:28 >
  • Eskilerden PC Gamer vardı. Level ile birlikte alırdım bu dergiyi. Ama herzaman ilk önce PC Gamer'dan başlardım okumaya çünkü içerik yazı kalitesi, gereksiz yazıların ve makalelerin olmaması, ve sorulan sorulara gerek dergide ve e-mail olarak hızlı ve samimi cevap vermelerinden dolayı PC Gamer abonesi olmuştum. Tam aranılan ve istenilen dergiydi PC Gamer... Level'dan herzaman üstün olmuştu. Ağustos 1999 depreminden dolayı Eylül sayısını depremde kaybedilenler anısına ve üzüntüsüyle kara , simsiyah bir kapak yapmışlardı, Level'ın renkli oyun kapağının aksine... İşte orada farkını birkez daha gösterdi. Sonra birden kayboldu, sanırım asıl dergi olan Amerika PC Gamer ile çıkan bir sorun yüzündendi. Ama içindeki 1-2 kaliteli yazarı Level kaçırmadı ve ekibine kattı. (Tuğberk ve Serpil) Gerçekten şu ana kadar çıkan benim için en iyi oyun dergisi PC Gamer'dır... O zamanki kullanılan sayfa kalitesi bu zaman dahi yakalayan görmedim.

Level Vs Oyungezer Round 1

Makalen güzel olmuş ama Oyungezer Level dan bir adım daha önde bana göre, Level'ın önemli isimleri bu dergide...

• Tüm mesele, sadece Pc'nin hakim olduğu bir ortamda bu işlerin daha kolay olması. Bu karmaşada iyi şeyler çıkması zor bence.. İnan bir aralar ne adam gibi oyun oynayabiliyordum, nede piyasaya yetişebiliyordum. Bu sebeple seçici olmaya ve bir oyuna odaklanıp onun tadını çıkarmaya karar verdim, uzun zamandır. Demon's Souls gibi, As.Creed serisi gibi, Dragon Age - Fable gibi seriler.,Bioshock, Mass Effect, Black Mirror, Süper Street Fighter..Budur usta .Aradada bir iki retro attımmı. Tamamdır yahu. Gerisi laf..Her çıkan oyunu oynamak oyunculuk değil, ancak çöpçülük olur..
  • Hocam kapakta zaten, Full Game: Back To The Future: Episode 1 yazıyo. Episode 1 yazmıyo diye yakınmışsın...
  • Bu sıralar Level tekrardan kendisini toparlamaya çalısıyor ama, Oyungezerdeki yazarlar kimsede yok(bana göre)
  • Fullgame ne demek? Sevimsiz bulduğum bu. Yaptıkları doğru yada yanlış demek doğru değil, sevimsiz. Sanırım en doğru tabir budur.. Herkez episode 1 ne demek biliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.