Şimdi Ara

Let's GO | Golang Öğrenme Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalarLet's GO | Golang Öğrenme Macerası 

    Bu tarz konular çoğunlukla yazılım öğrenip iş bulma, sektör değiştirme temelinde olsa da bu konuda öncelikli olarak böyle bir amaç olmadığını belirtmek isterim. Halihazırda veteriner hekim olarak çalışan, iş değiştirme gibi bir niyeti olmayan biriyim. Tamamen hobi ve eğlence amaçlı olarak başlıyorum, keyfekeder ilerleyeceğim. Zaten bu yüzden çok da yaygın olmayan Go dilini seçtim.


    Golang için sıfırdan başlayacak olsam da, yazılıma sıfırdan başlıyorum diyemem. Yine hobi amaçlı başlamış ve belli bir düzeye kadar python öğrenmiş sonrasında doktora eğitimi sürecimde aktif olarak kullanmıştım. Ancak bu yazılım geliştirme değil daha çok veri analizi ve görselleştirme amacıyla pandas, matplotlib ve regresyon modelleri için scikit-learn ağırlıklıydı. Yine de değişkenler, döngüler, if-else yapıları, fonksiyonlar vs gibi temel kavramlara hakimim.


    Başlangıç planım temel kavramları hızlıca tekrar edip, zaten hakim olduğum kısımların Go syntax'i için notlar alıp ufak tefek öğrenme projelerine geçmek. Bunun için ayrı bir github hesabı açıp kodları orada paylaşmayı düşünüyorum.


    Kaynaklarım öncelikli olarak şunlar olacak:


    1) Learn How To Code: Google's Go (golang) Programming Language (Udemy)


    2) Learning Go: An Idiomatic Approach to Real-World Go Programming


    Let's GO | Golang Öğrenme Macerası

    3) Go Programming Language for Dummies


    Let's GO | Golang Öğrenme Macerası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkmeğiKesEkmeği -- 29 Haziran 2022; 16:38:34 >







  • Doktora eğitimi derken PhD mi yoksa veteriner doktorluk eğitimi mi ?

    Go çok yaygın olmasa da, ağ / networking ile güvenlik / security alanlarında kimi önemli projelerde C / C++ yerine Go'ya öncelik verilmeye başlandı.
  • Öğrenmeye başladık bakalım, ancak Go workspace oluşturmak ve kendi terminal komutlarını öğrenmek biraz uğraşmalı oldu. $go build $go run farkı, hangisi hangi klasörde dosya oluşturuyor, compiler için environment variable ve PATH ayarla derken uğraştırdı.


    IDE olarak Goland ve VS Code yaygın görünüyordu, halihazırda VS Code kullandığım için direkt Go extension ve diğer araçlarını kurup kullanmaya başladım. Oldukça pratik ve hızlı çalışıyor.


    Go diline spesifik olarak şu ana kadar gördüğüm en güzel özellik ise kendi stil formatlama komutu olması. Hele de VS Code kullanıyorsanız, sizin komut yazmanıza bile gerek kalmadan kod dosyanızı kaydettiğiniz anda yazdığınız kodu otomatik olarak Go stiline göre düzenliyor.


    Python'dan sonra alışması zor kısım ise statically typed bir dil olması. String ve numeric değerler neyse de int ve float arasında işlem yapamamak python'dan sonra biraz sinir bozucu olabiliyor Let's GO | Golang Öğrenme Macerası 


    Yine de yazılımcı olmayan biri için Java, C# dillerine göre daha sade ve göz korkutmayan bir yazımı, syntax'i var gibi duruyor


    @Tuğkan-0153 PhD hocam, veteriner hekimlik lisans eğitiminde yazılımla ilgili bir ders, konu vs yok. Doktorada da yok gerçi de istatistiksel analizler ve raporlar için SPSS-SAS gibi paket programlar yerine Python ve R kullanmayı tercih ettim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkmeğiKesEkmeği -- 30 Haziran 2022; 22:27:59 >




  • Terminal komutlarını bilmek, süreçleri terminal üzerinden yönetebilmek son yıllarda iyice öneme bindi.


    IDE olarak, başlangıçta öğrenmesi zor olsa da Emacs'e de bakmanızı öneririm. Paket Arşivinden indirip kurabildiğiniz paketler ile her bir dil ile programlama ortamına uygun bir IDE'ye dönüşüyor. Örneğin Go ile proje geliştirip Emacs kullanan binlerce profesyonel geliştirici vardır. Ayrıca Terminal ile barışık. Esasında Emacs'te her bir işlemin bir komut karşılığı var, GUI 2. planda geliyor.


    Go'nun statically typed sistemine alışmada zorluk yaşama nedeniniz, daha önce C/C++ pek kullanmamış olmanız.


    C++ ile ilgili bu konuya benzer bir konu var:


    https://forum.donanimhaber.com/c-17-ogrenme-gunlugum-7-gun-sonlandi--140210066


    Konu altında GoYa ilişkin birkaç yorum da var :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.