Şimdi Ara

Lepistes Akvaryumu İçin Ekipman Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

100cm tank içine bitkili olacak şekilde lepistes tankı kuracağım. İlk olarak 1 ay kadar bitkileri yerleştirip boşta çalıştırdıktan sonra balıkları ekleyeceğim. Fakat ekipman önerisine ihtiyacım var.

Dış filtre alıp, iç filtre almadan kullansam, hava motoru olarak ne önerirsiniz ? Dış filtre olarak ayıracağım bütçe 130tl civarında. Hava motoru olarak -eğer almam şart ise- işimi görecek nitelikte olmasını rica ediyorum...

Isıtıcı olarak 200W'lık sağlam bir ısıtıcı alacağım.

Aydınlatma olarak da Sylvania'nın Grolux ve AquaStar'ını almayı düşünüyorum.

Hagen siyah kum alıp bitkilerle işe başlamayı planlıyorum.. Acaba yaptığım bir yanlış var mı ve önerileriniz nelerdir ?

İyi akşamlar

• Bence filtreye biraz daha bütçe ayırmalısınız. İlk zamanlarımda 125TL lik bir dış filtre almıştım hiç bilmiyordum rezaletten başka bir şey değildi. 130TL lik bir filtreden istediğinizi alamayabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Fluval - Eheim falan öneriyorlar fakat bütçem o kadar elverişli değil.. Onun yerine kalitesini az çok bildiğim Atman'ın yeni serisi olan EF'nin 2. modelini buldum.. Fiyat olarak da cazip geldi, kalite açısından da olumlu yorumlar almış. Bunu önerir misiniz ve hava motoru hakkında düşünceniz var mı ?

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/atman-dis-filtre-ef-2-109397787
  • 100x40hx30 boyutlarında bitkili bir akvaryumum var. Kendi elimden geldiği kadar düzenlemeye çalışıyorum. Filtre olarak Atman DF-500 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Performans olarak benim akvaryumuma yetiyor. Atman'ın çoğu ürünü kaliteli. Söylediğiniz modeli alsanız da size sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ben sadece farklı bir öneride bulunuyorum.

Hava motoru olarak Hailea Aco-6603 kullanıyorum. 25-30 TL civarında olması gerekiyor. 15lt lik ve 120lt lik iki akvaryumuma yetiyor. Üzerınde ki hava ayarı da büyük avantaj sağlıyor
  • Hocam fikriniz çok güzelmiş. Yalniz hava motoruna ihtiyaç yok gibi diş filtreler havalardirma işlemi de görüyor. Zaten bitkili akvaryumda oksijenden ziyade co2 ye ihtiyaciniz olacak. Suyun yüzeyde dalgalanması balıklar acisindan yeterli olacaktir.

Bu süreç içerisinde az da olsa günlük yem de atin ki biyolojik sistem de otursun. Dip çekimi yapmayin.
    Dekor acisindan ornek akvaryumlara internetten bakin. Saglikli baliklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 14 Mayıs 2014; 10:40:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İyi akşamlar
    Daha Fazla Göster
  • lepistesleri beslemek cok zevkli

Orijinalden alıntı: KutsalSpaghetti

Beyler lepistesler hassas hayvanlardir kucukken Artemia ile besleyin buyuyunce pul yem verebilirsiniz

Lepistesler doğdukları andan itibaran toz yemler ile beslenebilir.Artemia fiyat olarak biraz pahallı dahada önemlisi üretimi birtakım işler gerektiren zahmetli bir yemdir.Ayrıca artemia canlı doğuran yavrularına değil,daha ziyade yumurtadan yeni çıkmış cichlid ve benzeri yumurta balıkları yavruları için gereklidir.Lepistes akvaryumları sık bitkili olursa yavruların yaşama şansları arttırılmış olur.Düzgün beslenen lepistes anaçları yavruları takip edip yemek için kovalamazlar.Avcı güdülerine sahip değillerdir.Melek balıkları yavruyu kaçtığı yere kadar kovalayıp yemek isterken,lepistes anca burnunun dibinde olan yavruyu kapmaya çalışır.Akvaryumunuza dış motor alacaksanız hava filtresi kullanmanız gerekmeyebilir.Hava motoru içerisinde çıkan boruları akvaryum suyunun üstünden şelale şeklinde akacak pozisyona konumlarsanız doğal olarak havalandırma yapmış olursunuz.Fakat şunuda gözardı etmeyin:bol oksijen balıkların gelişiminde etkilidir.Oksijensiz kalmış bir akvaryum ÖLÜ sayılabilir.Bitkileriniz için CO2 ve iyi ışıklandırma gereklidir.Bu konuda iyi araştırma yapın.200w ısıtıcı işinizi görür.Isıtıcıyı akvaryumda akıntılı bir konuma yerleştirmeniz daha iyi olacaktır.http://yassyoss.blogspot.com adresinden daha fazla bilgiyi edinebilirsiniz...Resim geçmişte üretim yaptığım akvaryumlardan birine aittir...

MERCEDES-BENZ W126 300SE

• Kardesim ben uretimde hep dişiyi kaybettim istisna olarak ölmeyen vardi ama ne yapmak lazim bitkiliydi baya salyangozlu falan

100 cm akvaryum var ise akvaryumu 5 e böl . Özel tür lepistes besle . ( Platium , Moscow Blue , Full Red , German White vb ) Tek bir tür ile başla . İyi bir hava motoru al . Pipo filtre ile 5 gözü bu şekilde filtre et. Kum vs pek öenmli değil . Bitki yavrular için önemli , yavrular gelmeye başladıkça gözleri doldurmaya başla . Cinsiyetler belli oldukça da dişi erkek ayırarak diğer gözlere koy. Erken yaşta ciftleşmesinler diye erkek dişiyi gençken ayır. 1 Sene bu şekilde devam et , 200 300 Özel tür balığın olur. 3 tanesini 25 tl den verirsin. Parada kazanırsın keyifte alırsın.

Direk 200 Litre akvaryumda lepistes keyif vermez. Yüzey balığıdır hep üstlerde gezer . Akvaryum hep boş gözükür. Çok kısa sürede sıkılırsın. Başka türler alırsın eklersin .
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.