Bildirim
Lensi 17 saat takmak zarar verir mi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ilk gün biraz kalabilir.kendim de lens kullanıyorum.lensi çıkarıp takmak tamamen gözüne deyince kapatmamakla alakalı.sakin kalman lazım.
elini yıkayınca havluyla kurulama ya da başka bi yere deyme, kıl/tüy gelebilir.
aklında sormak istediğin varsa bişey yardımcı olabilirim -
lensi dişlemek istiyorum uf yumuşak plastik ırırgghhrrquote:
Orijinalden alıntı: Hokky
ilk gün biraz kalabilir.kendim de lens kullanıyorum.lensi çıkarıp takmak tamamen gözüne deyince kapatmamakla alakalı.sakin kalman lazım.
elini yıkayınca havluyla kurulama ya da başka bi yere deyme, kıl/tüy gelebilir.
aklında sormak istediğin varsa bişey yardımcı olabilirim -
2-3 hafta çıkarmadığım oluyordu. Her gün çıkarıp takmak lensi daha çabuk yıpratıyor. Gözün kurumadıkça, kanlanmadıkça veya batmadıkça sıkıntı olmaz. Tabi en fazla 2-3 gün kalsın gözünde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de lens kullanıyorum mümkün olduğunca gözünde az tutmaya çalış çünkü lens gözleri kurutur gözünde iken yapay göz yaşı damlatırsan onu da emer ben 17 saat takmanı önermem zaten ekstradan bir gözlüğün olduğunu var sayıyorum gece yatarken mutlaka çıkar dostum yoksa sabaha kup kuru olur onun dışında lensi çıkarırken gözünün beyaz kısmına doğru kaydır öyle çıkar daha kolay olur ve de göz merceğine elini sürmemiş olursun ellerin ıslakken çıkarmayı deneme yoksa kayar lensin biraz kurumasını bekle çıkarmak için yoksa zor oluyor -
Lens şöyle kalsın böyle kalsın diyenleri dinleme.
11 senedir lens kullanıyorum, cam gibi sert lens döneminden beri. Şimdi lensin günlük kullanım mı aylık mı ona bakacaksın. Günlük kullanımsa ömrü nedir ona bakacaksın. Örneğin ben şu sıralar 1 ay ömürlü (ki temiz kullanırsan iyi gidiyor, zaten görüş kalitesinden anlarsın) ama günlük takıp çıkartmalı kullanıyorum. Bir ara günlük ömürlü günlük lenste kullandım. Çok az daha pahalı ama güzel oluyor. Sürekli yeni lens. 1 ay takıp çıkartmadığın tarzda lenslerde var. Bana sorarsan en sağlıklısı öncelikle göz ölçülerine uygun olandır çap vs. Doktor sana bir tık düşük takmanı söyler doğrudur. Marka vermeyeceğim, para sıkıntı değilse git günlük kullan at lens paketlerinden al. En temizi ve sağlıklısı. Kutuya koy et olmadığından lens solüsyonu masrafıda yok. Sıkıntınız varsa sorabilirsiniz. Hadi eyv
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben 1 ay çıkartmıyorum. Bir şey de olmuyor. -
Aylıksa çıkartmana gerek yok ama gene de her gün çıkarmak dinlendirmek en iyisi. -
1 ay boyunca çıkartmamak ne yav? Ben 4 senedir lens kullanıyorum,istisnasız her gün çıkartırım .Her gün solüsyonda kalır ,proteinlerden temizlenir .Ertesi gün tekrar takarım.
Her gün çıkartmalısın,git istediğin doktora sor kesinlikle her gün çıkart der hepsi.
Lensi çıkartmadan uyumak ,montla uyumaya benzer.Rahat edemezsin bir kere.Ayrıca lens havayı %60-70 oranında geçirir.Yani retinan oksijen almadığı için gözler kendini zorlar ve damarlanma olur.
Herşeyi doktora soraydık oho hocam bende aylık lensin bi tanesini 4 ay oldu takıyorum ilk günkü gibi -
Valla ben 4 senedir bir kez bile 3 gün üst üste takmadım,çünkü lensle ders çalışırken gözlerim çok ağrıyor rahat hissediyorum
Peki o kadar taktın ,lens kurumadı mı gözlerinde?
Yok hocam benim gözler sulu yolda bazen ağlıyorum sanıyorlar -
İşte onun nedeni lensi sürekli taktiğindan ,benim de lens 17-18 saat gözümde kaldığında öyle oluyordu.Gozlerim sürekli sulanıyordu,derste ağlıyor gibi gözüküyordum Hatta bizim sınıfta bir kız 20 gün lensi çıkarmadı ,gece uyanmış ağlamış gözlerini acıtıyor diye
Bide tıp gelişti diyolar ürettikleri lensi bile kabul etmiyor göz anasını satıyım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X