Şimdi Ara

Lens Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lensle ilgili bir sorum olucak arkadaşlar.Lensi diyelimki 3-4 gün takmıycam.Yani bugün takıp çıkardıktan sonra 3-4 gün takmıycam.Bu süre zarfı içinde lensler solüsyonlu lens kutularında kalıcak ya o solüsyonu hergün değiştirmek zorundamıyım.Yoksa gerek yokmu.Çünkü lensi kullanmadığım için değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.Sizce varmı.Birde lenslerin uzun süre yani 3-4 gün gibi bir süre içinde solüsyonda kalmasının zararı olurmu.

• Takip. Aynı soruyu bende soracaktım yakın zamanda . . .
  • 2-2,5 haftaya doğru kurumaya,solusyon toz halini almaya başlar.pert olur yani.dediğin sürede bişey olmaz.başka soru varsa alaym

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qq
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boidae

2-2,5 haftaya doğru kurumaya,solusyon toz halini almaya başlar.pert olur yani.dediğin sürede bişey olmaz.başka soru varsa alaym

peki solüsyonu değiştirmeye gerek varmı.Yoksa kullanana kadar aynı solüsyondamı kalsın.

valla aklımda çok soru var aslındaBir kaç tanesini sorayım o zaman.

Lensde bakım çok önemli tabi.Şimdi ben nasıl bakım yaptıgımı anlatcam eger yanlış yaptıgım yerler varsa düzeltirsen sevinirim.Lensler gözümde takılıyken aynanın karşısına geçiyorum.Lens kutularını açıp içlerine solüsyonu dolduruyorum.Sonra sag gözümdeki lensi çıkartıp sol avucumun içine koyuyorum.Üzerine biraz solüsyon damlatık sağ işaret parmağımın etli kısmıyla üzerini temizliyorum.Her iki yüzünüde.Sonra üzerine biraz daha solüsyon döküp sallıyorum biraz.Durulamak için.Sonrada lens kutusuna koyup kapatıyorum.Aynı işlemi sol lensede yapıyorum.

Diger sorum şu.Lensi takarken kutusundan aldığımız zaman cımbız gibi birşeylemi almak gerekiyo.Ben elimi sokup alıyorum sorun olurmu.Sonrada avucumda solüsyonlayıp takıyorum.

• O lensler açılmadan önce aynı solüsyonda aylarca kalıyor yani hava al
    almadığı sürece sorun olmaz ben kendi lensimi bir ay bekletip kullandım hiç sorun olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.d@y

O lensler açılmadan önce aynı solüsyonda aylarca kalıyor yani hava al
    almadığı sürece sorun olmaz ben kendi lensimi bir ay bekletip kullandım hiç sorun olmadi

Benim lenslerim 1 aylık.Lensi ilk kullanmaya başladığım 30 günden sonramı atmam gerekiyor yoksa kullandığım 30 günden sonramı.Şöyle örnek vereyim.Diyelimki bir haftada sadece 2 gün lens takıyorum.Buda ayda 8 gün lens kullandığımı gösterir.Şimdi 30 gün geçti diye sadece 8 gün kullandığım lensi atmak zorundamıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaptığın temizleme şekli çok güzel.kutudan lensi alma kısmına gelince,cımbız gbi bişeyle almaya kalkarsan zedelersin.lensi kabına dış kısmı zemine gelecek şekilde koy.daha sonra alırken elinin etli kısmıyla hafif bastır gelir zaten.tırnağnı değdirmdğn ve elin temiz olduğu sürece sorun yok.he bu arada lensi durularken sallamana gerek yok
  • bişey olmaz.
  • Lensin eğer 1 aylık kullanım süresi varsa o gözüne taktğn süre değil jelatinin açıldğı andan itibarendir.takıp takmaman önemli değil
  • Sorun olmaz
  • Daha önce hafa sonu lensi hiç kullanmamıştım 2 gün durmuştu sorun olmadı.

Lensi çıkarıp temizleme yöntemin güzel ama bu şekilde losyon yetiştirememeye başlayınca, durulama yapmadan lens kabına atmaya başladım.

Kaptaki losyonu her akşam değiştiriyorum zaten, sabah kadar lens temizleniyordur diye düşünüyorum. Sabah da takmadan önce kaptaki losyona 1-2 kez parmağımı batırıp lensleri siliyorum (toz olmadığından emin olunca) lensleri bu şekilde takıyorum.

Benim de sormak istediklerim var:

2 yıldır lens kullanıyorum ama nasıl kullanırsam kullanıyım, akşam 9-10'dan sonra batmaya başlıyor. (Bosh&lomb) . Arada sun göz yaşı kullanıyorum ama çok da fazla etkisi olmuyor.

İşten fırsat bulamayıp doktora tekrar gidemedim, belki başka marka kullansam daha iyi gelecek ama iyi kötü idare ediyor diye gitmeye üşendim hep.

Kimileri 1 ay gözünden çıkarmıyor ve çok rahat olduğunu söylüyor ama ben akşam eve gelir gelmez çıkarmak zorunda kalıyorum. Hele lenslerle pc de filmz izlemek veya sinemaya gitmek işkence halini alıyor...

Bu konuda tavsiyesi olan var mı?

• lens almak için hangi bilgiler gerekiyo.Ben hep aynı doktordan aldıgım için sorun olmuyo ama olurda bir gün başka yerde almak istersem hangileri gerekicek.Bana vdoktorun verdiği reçetede SPH,CYL,AKS degerleri var.Bunlar yeterlimi.BC ve DİA değerlerinide almam gerekiyormu.
  • Herkesin gözünün lense olan duyarlılığı farklı oldugu için rahat edeceğin lensi kendin bulmalısın ben gündüz lens aksam eve gelince gözlük kullanıyorum ayrıca bi aylık lensi iki ay kullandığım oluyor bu sekilde kullanan çok insan var yani çok kasmaya gerek yok bi ay dolunca lens direk bozulmuyor
  • 3 günü aşmasın,ben haftasonları dışarı çıkmadığım zamanlarda 2 gün solüsyonda kalıyor ama fazla da üşengeçliğe getirme,göz hafife alınmaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Daha önce hafa sonu lensi hiç kullanmamıştım 2 gün durmuştu sorun olmadı.

Lensi çıkarıp temizleme yöntemin güzel ama bu şekilde losyon yetiştirememeye başlayınca, durulama yapmadan lens kabına atmaya başladım.

Kaptaki losyonu her akşam değiştiriyorum zaten, sabah kadar lens temizleniyordur diye düşünüyorum. Sabah da takmadan önce kaptaki losyona 1-2 kez parmağımı batırıp lensleri siliyorum (toz olmadığından emin olunca) lensleri bu şekilde takıyorum.

Benim de sormak istediklerim var:

2 yıldır lens kullanıyorum ama nasıl kullanırsam kullanıyım, akşam 9-10'dan sonra batmaya başlıyor. (Bosh&lomb) . Arada sun göz yaşı kullanıyorum ama çok da fazla etkisi olmuyor.

İşten fırsat bulamayıp doktora tekrar gidemedim, belki başka marka kullansam daha iyi gelecek ama iyi kötü idare ediyor diye gitmeye üşendim hep.

Kimileri 1 ay gözünden çıkarmıyor ve çok rahat olduğunu söylüyor ama ben akşam eve gelir gelmez çıkarmak zorunda kalıyorum. Hele lenslerle pc de filmz izlemek veya sinemaya gitmek işkence halini alıyor...

Bu konuda tavsiyesi olan var mı?

hocam sen dogru olani yapiyorsun cikarma olayinda.aksam gelince mutlaka cikar ki kornealar nefes alsin.bende okuldan geldikten hemen sonra lenslerimi cikarip gozluklerimi takiyorum.o bir ay hic cikarmamak cok zararlidir.lensin hergun cikarilmasi gerekir.saglik icin bir lensin 8 saatten fazla durmasi pek iyi degil ama zararlida degil.bir ay cikarmayanlar simdi bi problem yasamazlar ama cezasini ilerde cekicekler.batma olayinada gelirsek mutlaka doktoruna danis.sakin danismadan is yapma.son olarak lensi kullanmasan bile hergun solusyonunu degistir mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: [ Starbury ]

lens almak için hangi bilgiler gerekiyo.Ben hep aynı doktordan aldıgım için sorun olmuyo ama olurda bir gün başka yerde almak istersem hangileri gerekicek.Bana vdoktorun verdiği reçetede SPH,CYL,AKS degerleri var.Bunlar yeterlimi.BC ve DİA değerlerinide almam gerekiyormu.

goz topografisi cektirmen gerek galiba.doktor bana ona bakarak lens yazmisti.
  • peki solüsyonlu kutuyu nasıl temizliyorsunuz?Lensleri taktıktan sonra içindeki solüsyonu boşalttınız sonra hangi işlemleri yapıyonuz?Kuruması vs
  • @sing_a_song öncelikle solusyonunu değiştr.baktin yine durum aynı bu sefer lensini değiştr.ben purevision aylık lens kullanıyorum 1 haftadan daha fazla kaldğı oldu gözümde bi batma yapmadı.gözlern alerjk reaksynda gösteryr olablr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.