Şimdi Ara

Lens ve solüsyon tavsiyesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu dışındaki linki hortlattım ama bişey çıkmadı bende buraya yazayım dedim.

Konu şu ki şu an bausch lomb softlens kullanıyorum ve eyesee solüsyona sahibim fakar pc basında olsam da olmasam da lensler 2 saatte kuruyo ve batmaya başlıyo.
    bunun sebebi lens mi solüsyon mu yoksa ikisi birden mi?
    Tavsiyeleriniz nelerdir lens ve solüsyon konusunda

• Up
  • Büyük ihtimalle lensten kaynaklanıyor.
    Daha kaliteli lensler var; özellikle hava geçirgenliği yüksek lensler kaliteli diye biliyorum. Birkaç kaliteli lens markası duymuştum, ancak şu an hatırlamıyorum.

Eğer lensi çok sık kullanmıyorsan (ya da zenginsen :), tek kullanımlık (kullan at) lensler var. Onların solüsyon, temizleme vs. gibi bir derdi yok.
  • Hocam çok yanlış lens seçmişsin.Pc başındakiler için en uygun lens Acuvue Oasys'dir.Solüsyon olarakda opti-free iyidir.
    Lensini değiştirmeni öneriyorum.Bu dediğim lens pc başındakiler için en çok önerilen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NidderuN -- 17 Eylül 2011; 21:36:39 >

• tüm solüsyonları denemiş biri olarak tartışmasız en iyi solüsyon sola care aqua dır diyorum.

baucsh & lomb solüsyonları mesela bende allerji yapar,bu üşler birazda kişiseldir.sana en uygununu deneyerek bulacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Büyük ihtimalle lensten kaynaklanıyor.
    Daha kaliteli lensler var; özellikle hava geçirgenliği yüksek lensler kaliteli diye biliyorum. Birkaç kaliteli lens markası duymuştum, ancak şu an hatırlamıyorum.

Eğer lensi çok sık kullanmıyorsan (ya da zenginsen :), tek kullanımlık (kullan at) lensler var. Onların solüsyon, temizleme vs. gibi bir derdi yok.

maalesef öyle kullan at alacak kadar param(ız) yok doktor onu yazdı diye aldık direkt bi de astigmat problemi var bu yüzden uygun lens bulmak oldukça sıkıntı olacak diye düşünüyorum. şimdi bi kutu var biraz kullanayım eğer çok rahatsız olursam değiştiririm.

quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

Hocam çok yanlış lens seçmişsin.Pc başındakiler için en uygun lens Acuvue Oasys'dir.Solüsyon olarakda opti-free iyidir.
    Lensini değiştirmeni öneriyorum.Bu dediğim lens pc başındakiler için en çok önerilen.

keşke ben seçseydim lensi daha ilk lensim bunlar 1 kutu aldık biraz kullanırım çok rahatsız olursam dediğin lensle değiştiririm ama öncelik bi solüsyonu değiştireyim bakalım birşey fark edecek mi umarım bi değişiklik olur.

Teşekkür ederim öneriler için

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

tüm solüsyonları denemiş biri olarak tartışmasız en iyi solüsyon sola care aqua dır diyorum.

baucsh & lomb solüsyonları mesela bende allerji yapar,bu üşler birazda kişiseldir.sana en uygununu deneyerek bulacaksın.

başka konularda da senin dediğin gibi herkes care aqua önermiş. ilk onu deneyeceğim şu eyesee baya kötü olsa gerek 2 saate kuruyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    köpük ile yıkama tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bak astigmatta varmış sende tam bendensin
    Benimde tek gözde astigmat var ilk fırsatta lensini değiştir.O solüsyonda iyidir benimde arkadaşım ondan kullanıyor memnun.Opti free kampanyası vardı 2 tanesi 18 lira o yüzden ondan aldım memnun kaldım
  • bence problem lensden kaynaklanıyordur.

ben sahsen night and day kullanıyorum ve cok memnunum.solüsyon olarak ise siparişim yanında vermiş oldukları bio true diye bir markayı kullanıyorum.suan icin sorun yok.ama en begendigim alcondur.5-6 ay boyunca care aqua valla hiç memnun degildim.bana göre alcon kat kat daha iyi.

bu arada night and dayda kuruma vs olmuyor ama hiç bişe yokken gozden bir anda fırlıyor,hani kaymadan direk goz bebeginden cıkıyor.birde diger lenslere gore cok seffaf ve kucuk.
  • bu arada toric lenste çok marka seçeneğin yoktu sanırsam.yani her marka tavsiyesi senin için geçerli değil.

o zaman sana lense merhaba içerikli birşeyler yazayım;

öncelikle lens berbat birşeydir,uzun süre kullanılamaz.yani en fazla 10 sene sorunsuz ya da gün çinde 8-9 saat kullanabilirsin.sonrasında batma kuruluk gibi sorunlar çıkacaktır.her markayı denedim fakat ekran ile sıkıntı çıkarmayanını görmedim.bir süre sonra mutlaka bulanıklaşıyor .purevision 2 aldım,o bu konuda çok övülüyor fakat henüz denemedim.

bu kuruluk sorununun yegane çözümü lensi mümkün olduğunca az kullanmak.bir çözüm daha var,suni gözyaşı.tavsiyem eczaneden refresh liquigel alman.yolun başındayken iyi bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

Bak astigmatta varmış sende tam bendensin
    Benimde tek gözde astigmat var ilk fırsatta lensini değiştir.O solüsyonda iyidir benimde arkadaşım ondan kullanıyor memnun.Opti free kampanyası vardı 2 tanesi 18 lira o yüzden ondan aldım memnun kaldım

şu bi bitsin de yarisi bitti zaten bakarim o solüsyona

quote:

bu arada toric lenste çok marka seçeneğin yoktu sanırsam.yani her marka tavsiyesi senin için geçerli değil.

o zaman sana lense merhaba içerikli birşeyler yazayım;

öncelikle lens berbat birşeydir,uzun süre kullanılamaz.yani en fazla 10 sene sorunsuz ya da gün çinde 8-9 saat kullanabilirsin.sonrasında batma kuruluk gibi sorunlar çıkacaktır.her markayı denedim fakat ekran ile sıkıntı çıkarmayanını görmedim.bir süre sonra mutlaka bulanıklaşıyor .purevision 2 aldım,o bu konuda çok övülüyor fakat henüz denemedim.

bu kuruluk sorununun yegane çözümü lensi mümkün olduğunca az kullanmak.bir çözüm daha var,suni gözyaşı.tavsiyem eczaneden refresh liquigel alman.yolun başındayken iyi bak.
    farkindayim bunun zaten bi kaç detayli araştırma sonucu başka bi markaya yönelmeyi düşünüyorum.

illaki kuruyacak sonuçta suni bi madde yapışıyo göze kullanabildiğim yere kadar kullanıcam

bol bol esniyorum göz sulansın diye

quote:

bence problem lensden kaynaklanıyordur.

ben sahsen night and day kullanıyorum ve cok memnunum.solüsyon olarak ise siparişim yanında vermiş oldukları bio true diye bir markayı kullanıyorum.suan icin sorun yok.ama en begendigim alcondur.5-6 ay boyunca care aqua valla hiç memnun degildim.bana göre alcon kat kat daha iyi.

bu arada night and dayda kuruma vs olmuyor ama hiç bişe yokken gozden bir anda fırlıyor,hani kaymadan direk goz bebeginden cıkıyor.birde diger lenslere gore cok seffaf ve kucuk.

teşekkür ederim bu markayı de ekliyorum listeme ama fırlama olayı kötüymüş

• fırlıyorda hani 4-5 gün boyunca gözünde tutarsan.ha birde air optix aqua da kullandım.sunu soyleyim aklın aoa ile n&d arasına giderse kesinlikle n&d derim.Sanki biri tofas digeri ise bmw gibi. aoa bildigin odun
  • her gün çıkartırım ki tutmam gözümde
  • Bendede astigmat var, lens olarak air optix aqua kullanıyorum solüsyon solo care.

Bazen kuruma yapıyor ama havayla alakalı. Yazın sıcaklarda ve nemi düşük yerlerde sıkıntı çıkarıyor
  • öncelikle.. her astigmatta her markanın uretimi yok malesef.. o yuzden goz numaralarınızı ve B.C yi yazarsanız daha net bilgiler verebilirim kontakt lens toptancısı olarak.. şeffaf kısa süreli kontakt lenslerde şöyle inceleyelim..

astigmatlı yani toric kontakt lenslerde

seceneklerin sunlar; (tabi B.C ve numaralara gore farklılık gosterebilir)

Soflens66: B.C 8.5 olup, çok ince bir lenstir.. kullanımında bazen sorun yaşanabiliyor. gunluk sabah tak aksam cıkar mantıgıdır. su içeriği %66 dır. fiyatı 70 TL.' dır.

Purevision : B.C 8 olup, kalın bir kontakt lenstir. 1 ay boyunca gozde kalabilme özelligine sahiptir. su içerigi %36 dır. gaz gecirgenligi sırasında toric lenslerde birinci sıradadır. fiyatı 78 TL.' dır.

Focus : B.C 8.9 ve 9.2 olup, 2012 sonunda uretimden kaldırılacaktır. sabah tak aksam cıkar kullanılır. hasta donusleri fena olmamakla birlikte focus kullanıcılarını air optix e yonlendirdiler. (hatta bi ara focus kutuları uzerinde bir adet air ptix single seklinde geliyordu.) %55 su içerigine sahiptir. 75 TL.' dır.

Air Optix Aqua : B.C 8.7 olup, 1 hafta gozde kalabilme ozelligine sahiptir. su icerigi %33 ile en fazla gaz gecirgenligine sahip olan lenstir. fiyatı 75 TL.' dır.

Acuvue Qasys : B.C 8.6 olup, 1 hafta gozde kalabilir. en az sikayet aldıgımız kontakt lenstir. fiyatı 80 TL.' dır.

• quote:

Orijinalden alıntı: posetcay06

öncelikle.. her astigmatta her markanın uretimi yok malesef.. o yuzden goz numaralarınızı ve B.C yi yazarsanız daha net bilgiler verebilirim kontakt lens toptancısı olarak.. şeffaf kısa süreli kontakt lenslerde şöyle inceleyelim..

Soflens66: B.C 8.5 olup, çok ince bir lenstir.. kullanımında bazen sorun yaşanabiliyor. gunluk sabah tak aksam cıkar mantıgıdır. su içeriği %66 dır. fiyatı 70 TL.' dır.

Purevision : B.C 8 olup, kalın bir kontakt lenstir. 1 ay boyunca gozde kalabilme özelligine sahiptir. su içerigi %36 dır. gaz gecirgenligi sırasında toric lenslerde birinci sıradadır. fiyatı 78 TL.' dır.

Focus : B.C 8.9 ve 9.2 olup, 2012 sonunda uretimden kaldırılacaktır. sabah tak aksam cıkar kullanılır. hasta donusleri fena olmamakla birlikte focus kullanıcılarını air optix e yonlendirdiler. (hatta bi ara focus kutuları uzerinde bir adet air ptix single seklinde geliyordu.) %55 su içerigine sahiptir. 75 TL.' dır.

Air Optix Aqua : B.C 8.7 olup, 1 hafta gozde kalabilme ozelligine sahiptir. su icerigi %33 ile en fazla gaz gecirgenligine sahip olan lenstir. fiyatı 75 TL.' dır.

Acuvue Qasys : B.C 8.6 olup, 1 hafta gozde kalabilir. en az sikayet aldıgımız kontakt lenstir. fiyatı 80 TL.' dır.

Merhaba,

Bende bu ara gözlükten lense geçmeye çalışıyorum, ancak iki gözdede 2,75 astimatım var bc de 8.7 Soflens66 8.5 denedim küçüklüğünden yada belki psikolojik rahat edemedim.

gözümde şuan Air Optix Aqua var ancak 2,25 astimmat ancak yetmiyor, bc 8.9 diye focus lensi denemeyi düşünüyordum 2.50 astimmat için ancak piyasadan kalkması söz konusuysa tavsiye edermisiniz,

• quote:

Orijinalden alıntı: secretcoder

quote:

Orijinalden alıntı: posetcay06

öncelikle.. her astigmatta her markanın uretimi yok malesef.. o yuzden goz numaralarınızı ve B.C yi yazarsanız daha net bilgiler verebilirim kontakt lens toptancısı olarak.. şeffaf kısa süreli kontakt lenslerde şöyle inceleyelim..

Merhaba,

Bende bu ara gözlükten lense geçmeye çalışıyorum, ancak iki gözdede 2,75 astimatım var bc de 8.7 Soflens66 8.5 denedim küçüklüğünden yada belki psikolojik rahat edemedim.

gözümde şuan Air Optix Aqua var ancak 2,25 astimmat ancak yetmiyor, bc 8.9 diye focus lensi denemeyi düşünüyordum 2.50 astimmat için ancak piyasadan kalkması söz konusuysa tavsiye edermisiniz,

astigmat ile pek fazla oynanmaz aslında tam net gorebileceginizi sanmıyorum.. uretimden kalkması kullanmayacagınız yada tavsiye edilmez anlamına gelmez. ama silindirik 2.75 ise eger yıllık özel uretim kullanabilirsiniz tam numaralarınıza gore.. kisiye ozel uretim olmaktadır.

• gözlük reçetesini cibanın lenslerine göre lens reçetesine çeviriyor, oldukça faydalı

yurt dışı sitedekilere göre doktorlarda bunu kullanıyorumuş

http://virtualconsultant.cibavision.com/lens_power.jsp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.