Ben ilk kez lens kullanıyorum. Gözümde astigmat var. Acuvue OASYS Toric ve bio true solusyon kullanıyorum fakat ilk gün gözümde aşırı kızarıklık yarattı çok batma yok ama sol gözüm çok kanlandı lens kullanan tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum doktordan lens ölçümüde yaptırdım kornea çapı 7,32 8.5 bc falan kullan dedi ama ben iyi olsun diye acuvue tercih ettim. Sorun sizce ne olabilir ve yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkürler.
Solüsyonda problem olabilir.Tarihine filan bak.
aynen solüsyonda bir sorun olabilir.Bende ilk kullandığım zamanlarda zorlanmıştım.Takması, kızarıklık vs. İlk zamanlarda oldu bende de kızarıklık.Sonuçta gözüne bir şey sokuyorsun.Sonradan alışıyorsun.Ve şunu söyleyeyim cidden çok önemli.Atıyorum sağ gözüne taktığın lensi hep sağ gözüne tak.Olurda sağ göz için kullandığın lensi sol gözüne takarsan, sağ gözünde mikrop vs. varsa sol gözünede geçer.(Başıma geldi )
teşekkürler zaten 2 sinin numarası farklı karıştırmam gerekiyor :) onun için aklımda tutuyorum hepsinide birden kanlanınca hani noluyoruz dedim :) solüsyonda yeni ama anlamadım bende bi eve gidince tarihine bakıcam bi kaç gün daha yaparsa solüsyon değiştireyim o zaman
quote:
Orijinalden alıntı: TeRMiNSToR
teşekkürler zaten 2 sinin numarası farklı karıştırmam gerekiyor :) onun için aklımda tutuyorum hepsinide birden kanlanınca hani noluyoruz dedim :) solüsyonda yeni ama anlamadım bende bi eve gidince tarihine bakıcam bi kaç gün daha yaparsa solüsyon değiştireyim o zaman
Bir çok nedeni olabilir..
Solüsyon, gözün verdiği tepki, toz kaçması, aşırı rüzgar, kirpik, lens çizik olabilir vs..
Ama bu saydıklarımdan en yakını gözünün verdiği tepkidir muhtemelen, çünkü ilk kez takıyorsun, 1 haftaya alışırsın..
Birde bc değeri önemli, kayma falan olabilir lenste, yerinden oynar falan sürekli buda seni rahatsız edebilir..
İlk zamanlar o etkiyi yapar her göz bir olmuyor uzun süre B&L purevision kullanıyordum.2 aydır Acuvue+bio true kullanıyorum çok da memnunun.Lensleri çıkardıktan sonra önce eline birkaç damla solisyon damlat ve lensleri arkalı önlü avucunda ovala ondan sonra kabına koy.Tabi ellerin yıkanmış olacak şekilde hijyen önemli.
ellerimi takarken ve çıkarırken özenle yıkıyorum hatta kağıt havluyla temizleyip lensden başka hiç bir şeye dokunmuyorum sadece arkadaşın dediği çizilmiş olmasndan korkuyorum şu anda çünkü sabah takmayla uğraşırken lavabonun metal kısmına düştü :) acaba o kadar şeyde bile çizilebilir mi veya nasıl anlaşılır.
quote:
Orijinalden alıntı: TeRMiNSToR
ellerimi takarken ve çıkarırken özenle yıkıyorum hatta kağıt havluyla temizleyip lensden başka hiç bir şeye dokunmuyorum sadece arkadaşın dediği çizilmiş olmasndan korkuyorum şu anda çünkü sabah takmayla uğraşırken lavabonun metal kısmına düştü :) acaba o kadar şeyde bile çizilebilir mi veya nasıl anlaşılır.
O düşmeyle çizilmez.Bence elini kağıt havluyla kurulaman yanlış çünkü o kağıt havlulardan çok toz çıkıyor yani ele toz bırakıyor..Elini normal havlula kurula...birde lens üzerinde 123 diye rakamlar olacak onu ışığa doğru tut ve yazının düz olmasına dikkat et.ondan sonra gözüne tak.
çok sağol yardım için bunları dikkate alacağım gözlük takamıyorum artık lensi düzgün kullanmam lazım biraz başlarda sorun çıkıcak gibi duruyor ama inşallah alışırım bir kaç yıla çizdirmeyi düşünüyorum zaten
Lensi 8-10 saatten fazla kulanma benden tavsiye. Gözde 1 ay durabilen lensler falan oluyor ama tamamen hikaye. Gözün yapısını çok bozuyor. Ne kadar ileri teknoloji bile olsa sonuçta gözünde yabancı bir madde var. Hergün takıp çıkarmak işkence olur diyordum başlarda ama şimdi takıp çıkarmak 10sn falan sürüyor. Elleri özenli yıkamayla falan toplamda 2-3dk anca alıyor. Göz çok önemli. Birkaç dk tasarruf için gözden olmaya değmez. Zaten çizdireceksen mecburen çok uzun süre lens kullanmamalısın. Uzun süre gözde kalınca çizdirmeyi engelleyici etki yapıyormuş.
zaten onlarıda araştıracağım 1 yıl kullanmayı planlıyorum ki bende sadece gün içinde kullanıcam gece yatarken falan mutlaka çıkarırım rahat edemem ben onunla ki o kadar süre kalacağınada inanmıyorum bende
Valla bende öyle diyorum ama gün geliyor insan üşeniyor..1-2 gün lensle durduğum oluyor ama 2 günü geçirmiyorum :D
Ayrıca toric lensler kalın olur, normal lenslere nazaran biraz daha rahatsız edici olabilir..
Kanlanmayı bilmemde, hafif batma kaşıntı hissediyorsan zamanla geçer diye tahmin ediyorum.
solüsyonu lensin yanında yoladılar herhalde ilk başta benimki de öyle olmuştu. solüsyonu değiştir Solo Care Aqua al derim
kaşıntı yada batma hiç biri yok çok rahat gözümde özenlede temizliyorum ama yinede özellikle sol gözüm ve birazda sağ gözüm olmak üzere lensin etrafı kanlanıyor. Yoksa kaşınma yada batma gibi hiç sıkıntım yok acayip rahat.
Kardeş o lensle alakalı bir sorun değil gözünde göz kuruluğu veya başka sorunun olabilir...Evinde göz damlan varsa lensleri çıkardıktan sonra ondan kullanabilirsin.yok ise doktoruna başvur o sana damla verecektir.Ben arada bir aşağıdaki ürünü kullanıyorum göz doktorum vermişti yıllar önce sende deneyebilirsin
Teşekkürler dostum tekrar bir doktora görünmeyi veya damlayı kullanmayı deneyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme