Şimdi Ara

Lens kullananlar yardıımmm LÜTFEN!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya dün lens aldım orada taktırdım sonra tüm gün rahattım akşamda çıkarıp yattım.sabah oldu saat 11:00den 16:00'ya kadar uğraşıyorum takamıyorum sağ taraftaki lensimi... Solu taktım ama sağ tarafı takamıyorum. Sağ gözümde astigmat var o yüzden lenslerim biraz kalın acaba ondan mı. sorun bende mi lenste mi...?

Birde netarafı düz netarafı ters anlamıyorum ya...Renkli olsa kolay da işte seffaf olunca anlaşılmıyo

Çıldırcam yaaa...

Herkes böyle ilk gün çok mu zorlanıyo... Ama ben ağlıycam neredeyse sinirden artık.

Bir de laser yaptıran var mı aranızda. Varsa kaç yıl oldu... Hiç bir sorunla karşılaştınız mı.
    Nerede yaptırdınız...
    Laser yaptıranlarda birkaç sene sonra sorunlar çıkmaya aşlıyomuş öyle diyolar. Doğrumu ?
    Artık sıkıldım bu göz işinden yaa...

• ben 10 senedir kullanıyorum seffaf lens in kullanımı kesinlikle daha kolay alısırsın 1 haftaya ilk baslarda gozunde lensin kaydıgını da hissetceksin gozunle cok oynadıysan biras bekle lensi avucunun icine koy kenarları ice dogruysa dogrudur bol lens suyu ile yıka ilk gunler olur boyle seyler
  • Valla ilk aldığımda çok kafayı yedirtti bana ama çıkarmada zorlanıyodum takıyodum da. Bi de sna bi tiyo: Eğer lens ters dönmüşse solisyondan döktüğünde kıvrılmaz ama doğru tarafa kıvrıldıysa bi anda o yöne doğru kapanır. Lazer le düzeltmek için 1 sene lens kullanmamak lazımmış diye duydum tek bilgim bu
  • laser yaptıracaksan lend kullanma göz kuruluğu yapıyor ve ileride lazer olduğunda sorunlar çıkarıyor. uzak bi akrabamızın başına geldi bende bunun için hala gözlük kullanıyorum.

Birde göz çok hassas çok fazla kurcalama çabuk mikrop kapar, .ok temiiz olması lazım ellerinin, Amcam göz doktoru orddan biliyorum

bakalımbene miyop astigmat var 4,75 - 3,75 inşallah göz yapım uyarda lazer olabilirim.
  • benim 1.50 -1.50 laser olabılırmıyım bende sorunsuzca.gozluk kullanıorum.miyopum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 18 Aralık 2005, 18:35:33 >
  • benim 1.50 -1.50 laser olabılırmıyım bende sorunsuzca.gozluk kullanıorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

benim 1.50 -1.50 laser olabılırmıyım bende sorunsuzca.gozluk kullanıorum.miyopum

vallaha lazer olabileceini ne ben nede sen biliebilirsin şimdi doktora gitsen o da hemen bişey söyleyemez, bir bakım perioduna gireceksin 6 ay ya da bir sene boyunca kontrol altında olacaksın ve

gözlerin ilerlemiyorsa, göz yapın uygunsa ve bdiğier başka sebpeler olumlu çıkarsa seni amaliyata alırlar. Ve öncelikle 20 yaşına gelmiş olman lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EXCIMER LASER NEDİR?

Excimer Laser, ArF gazı kullanarak 193 nm dalga boyunda ultraviole ışık üreten ve korneada yapılması gereken düzeltmeye göre ışını kontrol eden, içinde çok gelişmiş bir bilgisayar bulunan lazer cihazıdır.

LASIK, Excimer Laser tedavisinde uygulanan yöntemin ismidir.

LASIK OPERASYONU ile Excimer Laser Cihazı aracılığı ile miyop-hipermetrop-astigmat gibi kornea'nın KIRMA KUSURLARI düzeltilerek net görme sağlanır.

LASIK OPERASYONUNDA, eski bir yöntem olan PRK da olduğu gibi kornea'nın en dış tabakası tıraşlanmayıp; önce şemada görüldüğü gibi korneada 0.16 mm kalınlığında bir kapak kaldırılır, daha sonra kornea ışınlanarak kırma kusuru düzeltilir ve kaldırılan kapak herhangi bir dikiş veya başka bir müdahale olmaksızın kapatılır.

Hasta OPERASYON esnasında acı duymaz.
    LASIK görme kusurlarının tedavisinde güvenilir bir yöntem olarak tıp dünyasındaki yerini almış ve 1980'li yıllardan bu yana milyonlarca kişi tedavi olarak, sosyal, mesleki ve sportif alanlarda gözlük ve kontakt lens kullanımına bağlı yaşamış oldukları kısıtlamalardan kurtulmuştur.
    LASIK, kimlere uygulanabilir?

-14 dioptriye kadar miyoplar
    -5 dioptriye kadar astigmatlar
    +8 dioptriye kadar hipermetroplar lazerle tedavi edilebilmektedir.
    18 yaşından büyük kişiler.
    Yapılacak ön muayene ve tetkikler neticesinde göz yapısı ameliyata uygun bulunan kişiler.

LASIK ameliyatı olmak üzere başvuran her hasta öncelikle detaylı bir göz muayenesinden geçirilmelidir. Bu muayenede amaç kisinin tedavi edilmesi gereken derecelerini saptamanın yanı sıra gözünde başka rahatsızlıkları olup olmadığını belirlemek açısından son derece önemlidir.
    LASIK, kimlere uygulanmaz?

Keratokonus hastaları
    Kornea dokusu kalınlığı yeterli olmayanlar
    Hamile hanımlar
    Romatizmal hastalığı olanlar
    Diyabetten dolayı göz içi kanaması olanlar lazer ameliyatı olamazlar.

LASIK NEDİR

LASIK yöntemiyle göz kusurunun giderilmesi işlemi, gözün en dışında bulunan ve kornea dediğimiz şeffaf kısmın uyuşturulmasıyla başlıyor. Uyuşturma için 1-2 damla ilaç yetiyor. Böylece hastanın tedavi sırasında ağrı çekmesi önlenmiş oluyor. Keratom denilen otomatik bir cihaz yardımıyla şeffaf tabakadan ince bir kapak kaldırılıyor. Kırılma kusurunu düzelten laber ışını, kaldırılan kapağın altındaki tabakaya uygulanıyor. Kapak yerine oturtuluyor. İşlem böylece sonlanmış oluyor.

LASIK tedavisi her bir göz için 2-3 dakika sürüyor. Bu işlem hastanede yatmayı gerektirmiyor. İşlemden sonra hasta kontrolden geçirilerek, gözü açık olarak evine gönderiliyor. Tedaviden sonra hastada 5-6 saat kadar bulanık görme, batma, gözde sulanma ve hafif derecede ağrı olabiliyor.

LASIK tedavisi için hastanın gözünün kaç derecede olduğundan ziyade göz yapısının uygunluğu çok daha önem taşıyor. Tedavi için laser uygulanacak şeffaf tabaka kalınlığının emniyet sınırları içerisinde olması gerekiyor.

Şeffaf tabakada dikleşmenin olduğu keratokonus dediğimiz bazı özel hastalık durumlarında kalınlık yeterli bile olsa LASIK işleminin yapılmaması gerekiyor. Çünkü, bu hastalığın erken dönemde tanısı standart cihazlarla gözden kaçabiliyor. Böyle hastalarda şeffaf tabakanın arka yüzünü de gösterebilen ve keratokonusun erken teşhisini sağlayabilen ileri görüntüleme sistemlerinin kullanılması gerekiyor.

LASIK yapılacak hastalarda tedavi öncesinde göz bebek büyüklüğü ölçülüyor. Göz bebeği yapısal olarak geniş olan hastalarda standart uygulanan LASIK sonrasında gece görüş problemleri ortaya çıkabiliyor. Bu hastalarda standart LASIK tedavisi yerine wavefront ölçümüne dayalı ısmarlama laser tedavisinin tercih edilmesi daha uygun oluyor.

LASIK hastalarının çoğu yüksek derecede miyop hastalar oldukları için, operasyondan önce, retina dediğimiz göz arkasındaki sinir tabakasının ayrıntılı olarak muayenesi gerekiyor. Bu muayenede elde edilen verilen uygulamanın şeklini belirliyor. Eğer sinir tabakasında önemli derecede delik, yırtık veya dejenerasyon varsa LASIK‘den önce argon laser dediğimiz başka bir laserle bu bölgelere kaynak yapılması gerekiyor. Bu durumda LASIK, kaynak işleminden 1 ay sonra uygulanıyor.

Göz tansiyonu, katarakt, göz içi iltihabı gibi miyop dışı göz hastalıkları bulunan hastalarda LASIK tedavisi yapılmaması gerekiyor.

LASIK öncesinde kontakt lense ara verilmiş olması da önem taşıyor. Yumuşak lens kullanan hastalarda en az 1 hafta, sert lens kullananlarda ise en az 2 hafta lens kullanılmaması gerekiyor.

Operasyon sonrasında 1 hafta ilaç kullanımı yeterli oluyor. En az 1 ay süreyle göz içerisine su temasından ve gözün ovuşturulmasından uzak durulması gerekiyor. Tedaviden sonra güneş gözlüğünün kullanılmasıyla, ışık kamaşması ve sulanma gibi şikayetler en aza iniyor.

LASIK’te başarı

LASIK tedavisi, miyop ve astigmat olgularında yeterli bir başarı sağlarken, hipermetrop bozukluğunu belirli bir dereceye kadar düzeltebiliyor. Hastanın göz yapısı uygunsa miyoplarda 10 numaraya kadar düzeltme yapılabiliyor. Karışık astigmatlarda 6, hipermetroplarda ise 4 numaraya kadar başarı sağlanabiliyor.

LASIK tedavisi göze dıştan uygulanıyor. Her tıbbi tedavide olduğu gibi LASIK tedavisinde de bazı riskler bulunabiliyor. Şeffaf tabakadan kapak kaldırılması aşamasında bazı sorunlar yaşanabileceği gibi, tedavi sonrasında da enfeksiyon, alerji ve derecenin yetersiz düzeltilmesi gibi problemler görülebiliyor. Bu problemler LASIK tedavisini uygulayan hekim ve kullanılan laser cihazının kalitesi ile direk bağlantılı olarak gelişiyor. Tecrübesiz bir hekim tarafından uygulanan LASIK tedavisinden sonra sıkıntı ile karşılaşılma olasılığı yüksek oluyor. Piyasada laser tedavisi için kullanılan onlarca cihaz bulunuyor. Bunlar içerisinde ayarı iyi yapılmamış ve eski olan bir cihazla tedavi uygulanırsa beklenmeyen olumsuz sonuçlar çıkabiliyor. Buna karşılık laser cihazının çok yeni olması veya çok ileri teknoloji ürünü diye pazarlanan bir cihaz olması da sıkıntı nedeni olabiliyor. Piyasaya yeni sürülmüş ve Amerikan Gıda ve İlaç Örgütü’nün (FDA) onayını almamış olan bir laser cihazı reklam desteğiyle çok kaliteli bir cihazmış gibi tanıtılabiliyor. Bu nedenle tedavinin yapılacağı laser cihazının FDA onayı almış olması da ayrı bir önem taşıyor.

LASIK tedavisinin en önemli avantajını, iyileştirme derecesi ve hasta için sağladığı konfor oluşturuyor. Göz yapısı uygun olan hastalarda LASIK yöntemi, yüksek gözlük derecelerini bile etkili bir şekilde düzeltebiliyor. İyileşme son derece hızlı oluyor ve tedaviden sonra saatler içerisinde hasta kaliteli bir görüşe sahip olabiliyor. Ağrı, sulanma ve batma problemleri 5-6 saat içerisinde geçiyor. Tedaviden sonra 1 haftalık ilaç kullanımı yetiyor.

lasik kimlere uygun değildir?

1. Gözde keratakonus denen korneanın yapısal bozukluğu varsa,uygun değildir,lazer sonrası kötüleşebilir.
    2.gözlük derecesi uygun değilse
    3.kornea kalınlığı ince ise,
    4.gözbebeği(pupıl) çapı büyük ise,
    5.katarakt,glokom, romatizmal, psikiatrik hastalıklar varsa,
    6.gözde aktif bir enfeksiyon varsa,
    7.ileri derecede göz kuruluğu varsa,
    8.hamile veya emziriyorsanız,
    9.retinada yırtık,delik,dekolman varsa,
    10.sadece okuma(yakın) gözlük kullanıyorsanız,
    11.göz numaranızda son 1 yıldır değişkenlik varsa,yaşınızda 18 in altında ise lasik,lazer ameliyatları size uygun değildir,ayrıca lasik değerlendirme muayenesinde göz doktorunuz sizi muayene sonrası her türlü risk,komplıkasyonlar konusunda bilgilendirdikten sonra hala soru işaretleriniz varsa ,göz uygun bile olsa bir ikinci fikir almanızda,ikinci bir göz uzmanına muayene olmanızda fayda vardır.Unutmayın ki lasik ameliyatları sonuçta bir cerrahi müdahaledir ve sıfır risk olan bir operasyon değildir.Çeşitli meslek gruplarında da beklentilerin iyi tayin edilmesi ve kararın ona göre verilmesi önemlidir.Sporculara,pilotlara,dalgıçlara mikro cerrahi ameliyat yapan cerrahlara pek önerilmez.
    gözlük veya lens takmaktan memnun olan kişilerde beklentilerini tekrar değerlendirmelerinde fayda vardır.

Daha yeni çıkan başka çeşitlerde var ;
    Kaynak ve ayrıntılı bilgi için bu sitede çok güzel bilgiler var. Ayrıca google da da arattırarak da daha fazla bulabilirsiniz.
    http://www.lasikmerkezi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16

saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Aralık 2005, 20:44:46 >

• benim kullandığım lens ciba vision focus night&day.biraz pahalı fakat kullanımı rahat.bunun özelliği diğer lenslere göre 6 kat oksijen geçirgenliği ve 30 gün boyunca gece gündüz hiç çıkarmadan kullanabilirsin.fakat yine de haftada bir çıkarmak daha iyi olacaktır!
  • en baslrda bende cok zorlandım ama 2 haftaya alısırsın 3 ay sonra işin piri olursun benm goz kapanıodu tam lensi takarken biraz bastrıcan goz kapaklarına ve hafifce bırakcan gozunun ortasına sonra hafif parmaınla bastır 1 saniye sonra gozunu kapa gozune takmadan once 2 damla solusyon dok icine cıkarması cok daha kolay takması dert ama yılma alıscaksın
  • yukarıda verdiğim sitede lazer yapımını aşam aşama fotoğraflarla anlatmışar bakın bi manyak yaa, korktum şimdi ha lazer yaptırmaya
  • Alışırsın hacı ben hiç takamazdım şimdi istedikleri lensi getirsinler yolda yürürken bile takıp çıkarabilirim İlk başlarda biraz bulanıklık fln olur ama alışırsın zamanla.

Takarkende kendini çok rahat bırak 2 parmağınla açabildiğin kadar aç sonra lensi tak gözüne sağa sola kaydır az yapışır zaten direk göz bebeğine Başka sorun varsa sor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pew

Alışırsın hacı ben hiç takamazdım şimdi istedikleri lensi getirsinler yolda yürürken bile takıp çıkarabilirim İlk başlarda biraz bulanıklık fln olur ama alışırsın zamanla.

Takarkende kendini çok rahat bırak 2 parmağınla açabildiğin kadar aç sonra lensi tak gözüne sağa sola kaydır az yapışır zaten direk göz bebeğine Başka sorun varsa sor.

katılıyorum zamanla alışırsın hele takmak daha kolay ben gözüm kapalı bile takıyorum
    kapaklarını kaldır iyice aynaya bakarken dümdüz bak tam ortaya yerleştir sonra bırak gözünü aç kapa kendi oturuo cuk diye zaten

• ilk takmaya çalıştıımız zaman çoğumuzda aynı şey oluyo.. ben de ilk takmaya çalıştıım günler sinirden ağlıyodum elim falan yoruldu ama zamanla çocuk oyuncağına dönüyo tabi.. evden aniden bile çıkmak gerekiyosa artık sorun değil..

buarada bi tavsiye..

jonhson& jonshon ın Acuvue 2 lens lerini kullanıyorum .. bu lenslerin su oranı çok yüksek yani yüzde 58.. bu yüzden gözünüzü rahatsız etmiyo.. kanlandırmıyo gayet raha t kullanabiliyosunuzç.ç

lazewr hakkında pek bişi bilmiyorum ama tek bildiğim brenim de lazerle çızdırmak gözlerimi
  • 2 sn yede yolda yururken bil takarım zamanla alısıyo insan
  • Sağolun dostlar takmak da pek sorun yaşamamaya başladım allaha şükür!

Dün de takmıştım ama gözümü çok yaktı ve bende ters sandım. Baya bi uğraştım yani ama alışacağız bakalım...

Sağolun tekrar!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.