Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.681
Cevap
112
Favori
674.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben lens takmayı hiç beceremem.sorum şu aylık lenslerden alsam ayda 1 optiğe gitsem orda takıp çıkarsalar olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

ben lens takmayı hiç beceremem.sorum şu aylık lenslerden alsam ayda 1 optiğe gitsem orda takıp çıkarsalar olur mu ?

Göz sağlığı açısından hiç tavsiye edilen bir yöntem değildir bu.
  • quote:

ben lens takmayı hiç beceremem.sorum şu aylık lenslerden alsam ayda 1 optiğe gitsem orda takıp çıkarsalar olur mu ?

kontakt lensin nasıl takılıp- cıkarılacagının videoları mevcut internette.. izleyip kendinize gore bir teknik gelistirebilirsiniz...
  • Air OPTIX for Astigmatism geldi bugün. Sol gözümde allerji var benim. Taktıktan sonra resmen kıvrandım batmasından dolayı. Ters de takmadım, bir süre sonra geçti kendi. O acıdan sonra çıkarma da çıkaramadım acemi gibi çektim acıyı. Şimdi de sağ gözüme hava giriyormuş gibi hissediyorum. Böyle devam etmez umarım. Acuvue OASYS TORIC'de yoktu bunlar. :/
  • Ben de 1 haftadır Air Optix Aqua ve Astigmatizm kullanıyorum sabah takıyorum genellikle,1-2 dk batma yapıyor ama sonra geçiyor.08.00'den 19.00'a kadar gayet rahat geçiyor.Acuvue Oasys de kullanmıştım onda 15-16 arası gözlerim acıyodu ve gözlerimi kırptığımda rahat hissedemiyordum ama Air Optix Aqua'da böyle bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: posetcay06

quote:

kontakt lensin nasıl takılıp- cıkarılacagının videoları mevcut internette.. izleyip kendinize gore bir teknik gelistirebilirsiniz...

6 aydır izliyorum genede takamıyorum şekerim düşüyor fazla uğraşınca aylık lens alsam dediğim gibi yapsam olur mu sizce
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

quote:

Abi benim bu lensler hala batma yapıyor bi türlü geçmiyor. Takıyorum lensi batma yapıyor sürekli gözümü kırpıyorum. Aldığım yer 1 hafta daha dene yine yaparsa getir demişti bugün götürmeyi düşünüyorum. Bazıları gözümde lens olduğunu anlamıyorum bile diyor ama ben sürekli anlıyorum gözümde bir şey olduğunu..
    marka neydi.. marka degisikligine gidilebilir.

Marka focus , taktıktan sonra 1 veya 1.30 saat kadar batma oluyor. Sonra düzeliyor ara sıra batma yapıyor kısa süreliğine..

marka degistirmeniz yarar saglayabilir.. zaten focus 2012 sonunda uretimden kaldırılacak.. simdiden baska markayı deneyip adapte olmanız daha mantıklı

O an 14 mm başka marka yoktu onun için focus aldım. Bu kutu bitince farklı marka alabilirim. Taktıktan birkaç dakika veya saat batma olayı sadece bende değil demek ki.. Ayriyeten ben lensi sadece okula giderken takıyorum bazı günler tek ders oluyor giderken takıp eve gelince çıkarıyorum sonra gözlük kullanmıyorum. Bu tarz kullanım derecenin artışını hızlandırır mı ? Veya başka bir sorun çıkarır mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Air OPTIX for Astigmatism geldi bugün. Sol gözümde allerji var benim. Taktıktan sonra resmen kıvrandım batmasından dolayı. Ters de takmadım, bir süre sonra geçti kendi. O acıdan sonra çıkarma da çıkaramadım acemi gibi çektim acıyı. Şimdi de sağ gözüme hava giriyormuş gibi hissediyorum. Böyle devam etmez umarım. Acuvue OASYS TORIC'de yoktu bunlar. :/

Air Optix Aqua toric B.C 8.7 DIA 14.20 uretim yaparken Acuvue Qasys B.C 8.6 DIA 14.50 uretim yapmaktadır.. bu degerler arasındaki farktan dolayı adaptasyon sorunu yasayabilirsiniz.. ayrıca materyalleri de farklıdır..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abi benim bu lensler hala batma yapıyor bi türlü geçmiyor. Takıyorum lensi batma yapıyor sürekli gözümü kırpıyorum. Aldığım yer 1 hafta daha dene yine yaparsa getir demişti bugün götürmeyi düşünüyorum. Bazıları gözümde lens olduğunu anlamıyorum bile diyor ama ben sürekli anlıyorum gözümde bir şey olduğunu..
    marka neydi.. marka degisikligine gidilebilir.

Marka focus , taktıktan sonra 1 veya 1.30 saat kadar batma oluyor. Sonra düzeliyor ara sıra batma yapıyor kısa süreliğine..

marka degistirmeniz yarar saglayabilir.. zaten focus 2012 sonunda uretimden kaldırılacak.. simdiden baska markayı deneyip adapte olmanız daha mantıklı

O an 14 mm başka marka yoktu onun için focus aldım. Bu kutu bitince farklı marka alabilirim. Taktıktan birkaç dakika veya saat batma olayı sadece bende değil demek ki.. Ayriyeten ben lensi sadece okula giderken takıyorum bazı günler tek ders oluyor giderken takıp eve gelince çıkarıyorum sonra gözlük kullanmıyorum. Bu tarz kullanım derecenin artışını hızlandırır mı ? Veya başka bir sorun çıkarır mı ?

DIA 14.00 uretim yapan markalar; Acuvue 2 - Acuvue Qasys - Acuvue Advance - Soflens38 ve Purevision dır. bunların arasında da Qasys yada purevision secilebilir.. bu arada dısarıda bulundugunuz surede lensiniz gozunuzde olsun.. evinize gittiginizde gozlugunu mutlaka takınız.. gozlugunuzu yada lensinizi dort dortluk kullansanızda belkide artabilir belkide sorun cıkabilir.. ben sadece onerimi sunuyorum, dısarıda lenslerimiz evimizde gozluklerimiz gozumuzde olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: rockerboy-h

Ben de 1 haftadır Air Optix Aqua ve Astigmatizm kullanıyorum sabah takıyorum genellikle,1-2 dk batma yapıyor ama sonra geçiyor.08.00'den 19.00'a kadar gayet rahat geçiyor.Acuvue Oasys de kullanmıştım onda 15-16 arası gözlerim acıyodu ve gözlerimi kırptığımda rahat hissedemiyordum ama Air Optix Aqua'da böyle bir şey yok.

yukarıda yazdıgım cevap sanırım aynı zamanda sizede gelmis oluyor. ;)
  • quote:

quote:

quote:

6 aydır izliyorum genede takamıyorum şekerim düşüyor fazla uğraşınca aylık lens alsam dediğim gibi yapsam olur mu sizce

aylık lens alsam derken ? 1 ay gozde kalabilen kontakt lenslerden mi bahsediyorsunuz? bu arada hangi sehirdeyiz?

• istanbul. evet 1 ay gözde kalanlardan
  • quote:

istanbul. evet 1 ay gözde kalanlardan

1 ay gozde kalabilen kontakt lensini aldınız farzedelim.. doktorlarımız ile birlikte bizimde onerimiz, en fazla 15 gunde 1 cıkarıp, gozlerinizi dinlendirmenizdir. kalsa bisey olurmu hayır, ama onerilen kullanım sekli budur.. o yuzden 15 gunde bir gidip taktırıp, cıkarttırmak kim ne kadar ne zamana kadar ugrasır bilemem.. saglıklı olmadıgına katılıyorum.. cunku kimse sizin kendi elinizin hijyenine dikkat ettiginiz kadar etmez nasılsa kendine takmayacak diye :) .. o yuzden iyi tanıdıgınız bir optikse ve ellerini iyice yıkadıgına guveniyosanız, neden olmasın.. alacagınız 1 ay gozde kalabilen lenslerde 42 TL.' dan baslamaktadır.
  • Vallaha herkesin kendi seçimi ama ne kendim ne de ilerde çocuğum olursa değil 1 ay 1 hafta bile gözünde bıraktırmam lensi. Lens takıp çıkaramıyorsanız gözlük kullanmanız daha iyi olacaktır ozaman. Hadi sağlık açısından tehlikesini geçtim, bir toz kaçsa ve çıkartmak zorunda olsanız ne yapacaksınız? Ya da araç kullanıyorken böyle bişey oldu ?

Bu yüzden lens takan insanlar lens takıp çıkartmasını mutlaka öğrenmeli ve hergün çıkarıp solisoyon ile temizleyip gözlerinide dinlendirmeli.

Bu tıpkı şuna benziyor. Hormonlu bir sebezeyi haftada 1 defa yerseniz vücud bunu absorbe eder ve her yolla dışarı atabilir fakat siz bu hormonlu sebezeyi hergün kasa kasa yerseniz bir zaman sonra kimyaasl birikme yaşanır vücudda.

Bu yüzden hangi doktora gittiysem focus night and day gibi 1 ay gözde kalan lenslerdende alsanız mutlaka çıkartın geceleri diyor çok zorunlu kalmadıkça 5 günü geçmeyin diyorlar. Benim amcam ise (prof. göz doktoru kendisi) hergün çıkarıp tak en sağlıklısı bu diyor hangi metaryelden yapılırsa yapılsın... diyor.

Tabi herkesin kendi tercihi ben sağlık açısından bunu bilir bunu söylerim :) Uyurken olsun, pc ye bakarken olsun, yıkanırken olsun lens göze takılı kaldığı süre zarfında enfeksiyona açık hale getiriyorsunuz. Lens demek protez demektir esasında çokta masum bişey dğeil. Allah korusun gözü kaybetmekte var çok ileri bir enfeksiyonda. Artık yinede aylık lens almayı düşünen varsa en azından @posetcay06 'ın dediği gibi 15 günde bir çıkartın bari :))))

• quote:

Olur mu oyle sey ya.Yapamam diye birsey yok zaten iki parmaginla goz kapaklarinin altindan ve yukarisindan geriyosun aynada tam goz bebegine bakiyosun ardindan tak gozune bu kadar basit ya.Ayrica yarin oburgun toz falan kacar gozune lensi cikarmazsan gozunden yarim litre goz yasi akar.
  • batma sorunu yaşayan arkadaşlara bir tavsiye...
    eczaneden refresh i alın batma olunca lensi çıkarın, takacağınız tarafa 1-2 damla dökün ve o şekilde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkmania -- 20 Ekim 2011; 18:15:11 >
  • batma ile karsılasan arkadaslara lens gozunuzdeyken solusyonunuzdan bikac damla damlatmanızı onerebilirim..
  • quote:

batma ile karsılasan arkadaslara lens gozunuzdeyken solusyonunuzdan bikac damla damlatmanızı onerebilirim..

ben bunun göze çok zararlı olduğunu duymuştum. bazı gözlerde ciddi problemler yaşattığını yabancı forumlardada okudum. dikkatli olmak lazım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

batma ile karsılasan arkadaslara lens gozunuzdeyken solusyonunuzdan bikac damla damlatmanızı onerebilirim..

ben bunun göze çok zararlı olduğunu duymuştum. bazı gözlerde ciddi problemler yaşattığını yabancı forumlardada okudum. dikkatli olmak lazım bence.

aynen katılıyorum lens solüsyonu temizlemek için yapılmış birşey gözyaşı damlası olarak kullanmak sakıncalı olabilir.
  • Bazı solisyonlar göze damlatılabiliyor. Mesela şu yeni çıkan bio ture ve solo care aqua 'da damlatılabiliyor diye biliyorum ama araştırmam lazım emin değilim.

Ayrıca kesinlikle suni göz yaşı damlası gibi bişey kullanacaksanız ya da doktor verecekse lens kullanıyorum diye hatırlatın. Bazı suni gözyaşı damlarının iki versiyonu var bazısı lense damlatılamıyyor bazısı damlatılıyor.

Örneğin bu tears naturale II suni gözyaşı damlasının normal versiyonu lensle birlikte kullanılamıyor fakat II olanı lensle kullanım için üreitlmiştir. Doktorlar verirken buna dikkat eder genelde ama gözden kaçabilir hatırlatmanızda fayda var.

Bu arada çoğu göz damlasının satışı reçetesiz satışı yasaklanmış durumda biraz iyi birazda kötü oldu bu olay ama bilinçsiz kullanımın önüne geçilmiş olduğu söyleniyor. Mutlaka ve mutlaka doktora gidin arkadaşlar göz şakaya gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Ekim 2011; 21:49:28 >

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.