Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.685
Cevap
109
Favori
691.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: engyes

quote:

Orijinalden alıntı: posetcay06

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neredeyse 3 ay oldu lens kullanalı.ılk gunden beri ne batma ne yanma nede kuruluk sorunu yaşadım.çıkartmak takmak 5-10 sanıyemı alıyor artık.tek sıkıntım işim gereği sabah 8 de takıyorum aksam 10 da çıkarıyorum yani 14 saat gozumde kalıyor ılerıde bır problem yasarmıyım?

gaz gecirgenligi yuksek olan bi marka secmeye ozen goster.. ne kullanıyorsun

acueve oasys kullanıyorum hocam.sol gozumde0.75 astigmat var

mantıklı secim.. devam ;)

cevabınız için teşekkür ederim hocam. Haftada bir kere takmıyorum dinlendirmek için gözleri. Yada berbere gideceksem o gün takmıyorum. Bir sorum olacak 6 aylık bu lensler bitince tekrar muayene olmam gerekir mi yani numaralar değişir mi? Yok sa direk gıdıp lenslerımı alım. Fıyatlarıda 6 kutu sol goz astıgmatlı oldugu ıcın 125 diğer gozumde 85 lira.

degisme ihtimali olabilir, su kadar zamanda degisir diye bi kanı yok.. astihmatlı olan yani Qasys toric 65 TL. diger gozunuzde astigmat yok ise 50 TL.

söylediğiniz fiyatlar 6 kutu için mi?

sizin soylediginiz fiyatlar kutu bası fiyatlar degilmi zaten eger 6 kutu toric lens fiyatı 125 TL. ise hic durmayın hatta 6 kutu degil 60 kutu alın :)

• Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşım lens muayenesi olduğunu söyleyip bana reçeteyi yolladı, hangi lensi alması gerektiğini bilmiyormuş. yalnız kağıdın üstünde yazan bilgilerle bir seçim yapılamaz sanırım. Ne BC yazıyor ne Dia. üst tarafta garip şeyler yazıyor. Bundan bir şey anlayan var mı?

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***
  • Artık cevap almak istiyorum Bugün, sipariş ettiğim lensler elime geçti nihayet. Markası Acuvue Oasys, 1 ay hiç çıkarmadan durabileceğim türden. Ve henüz takmadım,önce solüsyona mı koycam napcam ben yaaa yardım edin aldım alalı kutu bana bakıyor ben kutuya?

* Kutuyu açıp bakmayı akıl edemedim.Lensler zaten solüsyonuyla duruyor off pardon ya

Onun yerine şunu sorayım: Lensin kullanım süresi onu takınca başlıyor değil mi?İlk defa kullanacağım için pek bi şey bilmiyorum mantık da yürütemiyorum o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ballıkk -- 14 Eylül 2012; 22:04:31 >

• Bir sorum olacaktı. purevision 2 hd toric lens aldım sol gözüm için. sıklıkla gözüm yaşlanmış gibi bulanık görüyorum. bu normal mi? belli bir alışma devresi mi var? yardımcı olursanız sevinirim
  • Bausch & Lomb›SofLens 38 kullanıyorum ama su oranı daha yüksek olan SofLens 59 daha ucuz

hangisi daha iyi sizce

Graphic & Industrial Designer
  • quote:

Orijinalden alıntı: robin scherbatsky

Bir sorum olacaktı. purevision 2 hd toric lens aldım sol gözüm için. sıklıkla gözüm yaşlanmış gibi bulanık görüyorum. bu normal mi? belli bir alışma devresi mi var? yardımcı olursanız sevinirim

hocam ilk takıyorsanız alışması 1 hafta sürüyor. ben 1 hafta bu dediğiniz gibi gezdim, bulandı, battı vs. sonra sonra alışıyor göz. ben de hd 2 toric deneme lensi istiyorum ama kimden temin edebilirim bilmiyorum yarın lensmarketi arayacağım. lens yeni olduğu için güvenemiyor insan deneme sipariş etmek istiyorum.

Orijinalden alıntı: Klack

quote:

Bir sorum olacaktı. purevision 2 hd toric lens aldım sol gözüm için. sıklıkla gözüm yaşlanmış gibi bulanık görüyorum. bu normal mi? belli bir alışma devresi mi var? yardımcı olursanız sevinirim

hocam ilk takıyorsanız alışması 1 hafta sürüyor. ben 1 hafta bu dediğiniz gibi gezdim, bulandı, battı vs. sonra sonra alışıyor göz. ben de hd 2 toric deneme lensi istiyorum ama kimden temin edebilirim bilmiyorum yarın lensmarketi arayacağım. lens yeni olduğu için güvenemiyor insan deneme sipariş etmek istiyorum.

ama sağ gözümde hiç bir problem yok. astigmatlı olan sol gözüm böyle. salı günü gözlükçüye bir sorucam problem yok diyorsunuz yani

• şu ygs lys serüveninden sonra ben de takmayı planlıyordum.. sizce lens kullanan biri sürekli yanında ıslak mendil vs. dezenfeksiyon ürünleriyle dolaşmalı mı yoksa abartıyor mu ?

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

şu ygs lys serüveninden sonra ben de takmayı planlıyordum.. sizce lens kullanan biri sürekli yanında ıslak mendil vs. dezenfeksiyon ürünleriyle dolaşmalı mı yoksa abartıyor mu ?

ilk zaman ayna felan tasıyordum yanımda oysa ne gerek varmıs dıye guluyorum
    ilk alışma devresınde bence bu tur seyler gereklı oluyor malum neyın nerde olacagı bellı olmaz.zaman gectıkce hıc bırıne gerek duymuyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

quote:

şu ygs lys serüveninden sonra ben de takmayı planlıyordum.. sizce lens kullanan biri sürekli yanında ıslak mendil vs. dezenfeksiyon ürünleriyle dolaşmalı mı yoksa abartıyor mu ?

ilk alışma devresınde bence bu tur seyler gereklı oluyor malum neyın nerde olacagı bellı olmaz.zaman gectıkce hıc bırıne gerek duymuyorsunuz

astigmat oranını hatırlamıyorum ama ben de de astigmat vardı en son.. astigmatlı biri lens kullanırken zorlanır mı sizce?

• quote:

quote:

quote:

astigmat oranını hatırlamıyorum ama ben de de astigmat vardı en son.. astigmatlı biri lens kullanırken zorlanır mı sizce?

sag gozumde tembellıkden solayı 8.5 mıyop var 2 sne oncede 2.5 astıgmat cıktı.anlıycagın bayagı sıkıntılı.
    önce astıgmatsız kullanayım dedım ama doktorumunda tavsıyesı ıle astıgmatlı lens kullanıyorum.markayı dogru seccmke kaydıyla astıgmatında lensde sorun olacagını dusunmuyorum sayın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: zek2009

lens market . com hakkında bi kaç sorum olucak

1 - bu siteden deneme lensi nasıl alınıyor? ücreti ne kadar? ve deneme lensi kaç gün kullanılır?
    2 - bir çift ikisininde numaraları farklı toric deneme lensi istesek gönderirler mi ?
    3 - şu kadar Tl lik alışverişe kargo ücretsiz olayı var mı varsa kaç Tl den sonra?
    4 - lens lerin yanında solisyonda veriliyomuş sanırım onların markalarını seçme şansın var mı ?(mesela solo care kullanıyorum renu yollamak isterlerse değiştirebilir miyiz?)
    5 - birde önceki sayfalarda okumuştum belli bi süre ordan alış veriş yapınca hediye yollanıyomuş.lens falan.o gönderdikleri lensler gönderdikleri kişilerin göz numarasına göre mi oluyo ?yoksa gözü 2,50 miyop birine 0,25 miyop falan mı yolluyolar

genelde lenslerde uzak doğudan gelenleri almayın diyorlar sahte olma riski fazla olduğu için. lensmarkette air optix aqua aldım(uzak doğudan ithal edilmişti) sağ gözüm nerdeyse kör oluyordu gözüm iyicene bulanıklaşmaya başlamıştı hemen attım o lensleri çok şükür şimdi bi sorun yok sağ gözümde. daha sonra lensoptik ten lens aldım hiç bir sorun yaşamadım lensleri de uzak doğudan ithal değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ballıkk

Artık cevap almak istiyorum Bugün, sipariş ettiğim lensler elime geçti nihayet. Markası Acuvue Oasys, 1 ay hiç çıkarmadan durabileceğim türden. Ve henüz takmadım,önce solüsyona mı koycam napcam ben yaaa yardım edin aldım alalı kutu bana bakıyor ben kutuya?

* Kutuyu açıp bakmayı akıl edemedim.Lensler zaten solüsyonuyla duruyor off pardon ya

Onun yerine şunu sorayım: Lensin kullanım süresi onu takınca başlıyor değil mi?İlk defa kullanacağım için pek bi şey bilmiyorum mantık da yürütemiyorum o yüzden

oncelikle yanlıs olan bir bilgiyi duzeltelim.. acuvue Qasys 1 hafta gozde kalabilme ozelligine sahip bir kontakt lenstir.. kapalı halde lenslerin son kullanma tarihleri kutunu uzerinde yazar.. ama actıktan sonra her blaster i 1 ay sonra atmalısınız..

• quote:

doktorunuza basvurunuz

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

Bausch & Lomb›SofLens 38 kullanıyorum ama su oranı daha yüksek olan SofLens 59 daha ucuz

hangisi daha iyi sizce

ikiside cok sikayet aldıgımız markalardandır.. nedeni ise sof38 haddinden fazla ince bir lenstir.. sof59 ise aksine cok kalın oldugundan ilk defa lens kullananlara oneririz genelde ve alısma evresinden sonra baska bir markaya yonlendiririz..

Orijinalden alıntı: 3DMystic

gecen sene yıllık lens almıştım ve hala onu kullanıyorum neredeyse hergün tak çıkar yapıyorum
    lense kalırsa 2-3 yıl daha kullantırcak kendisiniatmakta istemiyorum napim bilemedim sorunda çıkartmıyor

kontakt lenslerde en cok dikkatedilmesi gereken konuların basında gelir kullanım sureleri.. 1 yıl dolduysa atınız

o kadar da degil.. ıslak mendik veya dezenfeksiyon icin kontakt lens kullanan biri olarak en iyisi su ve sabundur aksi halde gozunuz yanma ve batma problemi yasayabilir..

quote:

quote:

hayır tabiki ha miyop ha hipermetrop yada astigmatizm farketmez..

• Aylik lens kullaniyorum. 1 ay devamli takarim. Bazen lens kurudugunda cikarip solusyonuna koyuyorum.Bir de lens gecislerinde 1-2 gun lens takmiyorum.Simdiye kadar bir sikinti yasamadim ,tabi bu sizin de yasamayacaginiz anlamina gelmez.

Lense alistiktan sonra ilk zamanki sikayetleriniz buyuk oranda olmayacaktir.Bazen gozunuzde lensi unutup lens yokmuscasina gozunuzu ovusturursaniz buyuk ihtimal cikmis veya kaymistir.

Acuvue oasys kullaniyordum. Lenslerim bitti. 1 haftaya kadar almam gerek. Oasys`den memnunum .Ama burdaki yorumlara gore baska bir lensin deneme lensini edinip begenirsem gecebilirim.

Edit: arkadaslar uzun zamandir 1 ay takardim devamli. Ama dun itibari ile alerjik konjonktivit oldu sag gozumde . Yani aylik lens de olsa temizligine dikkat etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 19 Eylül 2012; 22:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.