Şimdi Ara

Lens içeriği hakkında bir şey soracağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler aklımı karistiran bir durum var. Şimdi internetten lens fiyatlarina bakiyordum. Günlük, aylik ve 2 haftalık lensler vardi. Aylık lense bastım. Teknik bilgilere baktığımda bir kutuda 6 adet yazıyor. Yani 6 çift olup 6 ay boyunca mi kullanabiliyorsun? Yoksa 6 taneyi bir ayda mı kullanıyorsun?

Ayrica genel olarak lens takan kişiler 1 yilda kac tl harcıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 27 Temmuz 2019; 18:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 dediği 3 çift. Her çift 1 ay kullanılıyor. Ben 1 ayı geçecek şekilde kullanıyorum şimdiye kadar bir şey olmadı.

• 6 adet var içinde evet. Eğer göz numaraların aynıysa 3 çift oluyor işte. Birini bi gözüne birini diğer gözüne takıyorsun. 1 ay + 1 ay + 1 ay toplam 3 ay kullanabiliyorsun. Eğer her gün takarsan zaten 28. günde falan lens netliğini yitirmeye, gözüne batmaya falan başlıyor. Eğer aralıklarla takarsan 45-50 gün gider. Ben şahsen öyle yapıyorum. Haftanın 3 günü falan lens kullanıyorum özellikle güneş gözlüğü takmam gereken zamanlarda. Aynı lensi de 40-45 gün kullanıyorum rahat. En son böyle batma falan başlayınca atıp yeni çifte geçiyorum.

Lensi sürekli kullanmak sağlıklı değil. Ben sadece yaz aylarında kullanıyorum güneş gözlüğü kullanabilmek için. Ortalama lensler 120 desek, solüsyona da 30 desek 150 lira yapar. 3 ayda bir 150 tl masrafın olacak gibi düşün. Artık bir sene boyunca mı kullanırsın, belli zamanlarda mı takarsın ona göre maliyetini hesapla.

• günlük lens al en rahatı. sabah tak akşam at. diğer türlü yok suyunu ayarla, kabına koy filan uğraşır durursun. günlük lens biraz daha pahalı ama olsun, en azından kullanımı kolay.

bende 1 aylık olandan var, 4 kutu ve solüsyonlarla birlikte 1 yıllık yetecek kadar aldım. 1 paketin içindeki 1 çift lensi 4-5 defa taktım sonra öyle duruyor. kimseyede satamıyorum lensleri, boş yere 400 - 500 lira para vermiş oldum. günlük lens alsam daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

günlük lens al en rahatı. sabah tak akşam at. diğer türlü yok suyunu ayarla, kabına koy filan uğraşır durursun. günlük lens biraz daha pahalı ama olsun, en azından kullanımı kolay.

bende 1 aylık olandan var, 4 kutu ve solüsyonlarla birlikte 1 yıllık yetecek kadar aldım. 1 paketin içindeki 1 çift lensi 4-5 defa taktım sonra öyle duruyor. kimseyede satamıyorum lensleri, boş yere 400 - 500 lira para vermiş oldum. günlük lens alsam daha iyi olurdu.
    O kadar abartmaya gerek yok,
    Tak çıkar günlük maks 2 dk sürüyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    Hayır örneğin ben şu lensi kullanıyorum

6 adet var 1 kutuda her 1 tanesi 1 ay kullanılıyor sağ ve sol 2 kutuda toplam 12 adet var 6 aylık kullanımı.
    Markadan markaya değişiyor kutu içeriği.

• Benim iki göz aynı derece olduğu için öyle yazdım. Aslında onu da eklemiştim mesaja ama sonra arkadaş belirtmediği için onun da aynıdır diye düşünüp sildim. Yine aynı mantığa geliyor. Aslında yanlış anlaşılabilecek şekilde yazmışım onu fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 27 Temmuz 2019; 21:47:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Konusu Hakkında Her Şey
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acuvue oasys for astigmatism kullanıyorum.
    İkiside aynı numara 1 tanesi 2 hafta gidiyor.
    Yani 1.5 ay kullanmam lazım.
    Ama ben 1 takmada 1 hafta çıkartmıyorum duşta falan bu şekilde 2 ay kullanıyorum. 1 kutu 6 ay gidiyor.
    Tavsiye edilen bir kullanım şekli değil ama çoğu kişi böyle kullanıyor.

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Çıkartmamak ne kadar doğru ben kaç doktora gittiysem akşamları yatarken çıkar dedi ve bir kez çıkarmadım gözüme yapıştı nerdeyse çok zor çıkardım gözümü kurutmuştu.
  • Bünye,ortam, göz yapınız, hava vb gibi değişkenler var
    Yani birisinde sıkıntı olurken başkasında olmayabiliyor ama lensle yatıp kalkmanın bahsettiğiniz zararları olabilecği için riske gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben miyopum gözlük kullanıyorum ama bazen çok rahatsız ediyor ağır hissettiriyor ekstra olarak lens almak istiyorum oranlarım 1.50 ve 1.25 acaba bunun için doktora gitmeye gerek var mı? Yani direk alıp takabileceğim bir yer var mıdır ve mantıklı olur mu?

• Hocam aslında bir zararı yok ama doğru lensi kullanırsan. Örneğin airoptix night and Day neredeyse 30 gün boyunca hiç çıkarmadan durubilecek bir lens. Ama gözden göze de değişiyor orası da var. Üretici firma da diyor zaten

• ben lense gecmeyi dusunuyorum ama goze herhangi bi zarari oluyor mudur acaba.gozlukle de hic rahat edemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.