Şimdi Ara

Lenovo z500 Batarya Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar %58 sarj doluyken nette gezinirken ve müzik dinlerken bataryam 1 saatte %5e düştü normal mi sizce? 3 aylık bilgisayarım sürekli şarza takılı kullandım nadiren bataryada kullandım

• Yanlış laptop kullanımı. Ne kadar süre şarjda kullandınız ?

Ayrıca Z500'lerde pil gömülüdür o yüzden belli bir şekilde kullanmalısınız. Bende de Z500 var ve genellikle şarjda kullanan biriyim. Bunun için bir çok konu açtım ve kendime uygun bir kullanım buldum. Laptopu yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve ilk güne göre sadece 1 saatlik kaybım var.

Sizde sürekli şarjda kullanıyorsanız önerebileceğim birkaç şey var.

1) Bilgisayarı kullanmadığınız zaman şarjdan çıkarın.
    2) 3 yada 4 haftada bir pil tam doluyken boşaltıp tekrar doldurun. Sürekli şarjda kalırsa kapasite düşüyor.
    3) Mecbur pilden kullanmak zorunda kaldınız ve sonra şarja takacağınız zaman pilin tamamını bitirip sonra şarja takmanıza gerek yok. Yeni nesil pillerde pil yüzdesi %50'nin üzerinde olursa yarım dolum sayıyor.
    4) Bilgisayarı uzun süre kullanmayacaksınız pil yüzdesini %3-%5 gibi yapıp bırakın. Pili %100'de bırakıp uzun süre kullanmazsanız pil kapasitesi düşüyor. Benim 30 dk'lık kaybım bu yüzden oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Core.

Yanlış laptop kullanımı. Ne kadar süre şarjda kullandınız ?

Ayrıca Z500'lerde pil gömülüdür o yüzden belli bir şekilde kullanmalısınız. Bende de Z500 var ve genellikle şarjda kullanan biriyim. Bunun için bir çok konu açtım ve kendime uygun bir kullanım buldum. Laptopu yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve ilk güne göre sadece 1 saatlik kaybım var.

Sizde sürekli şarjda kullanıyorsanız önerebileceğim birkaç şey var.

1) Bilgisayarı kullanmadığınız zaman şarjdan çıkarın.
    2) 3 yada 4 haftada bir pil tam doluyken boşaltıp tekrar doldurun. Sürekli şarjda kalırsa kapasite düşüyor.
    3) Mecbur pilden kullanmak zorunda kaldınız ve sonra şarja takacağınız zaman pilin tamamını bitirip sonra şarja takmanıza gerek yok. Yeni nesil pillerde pil yüzdesi %50'nin üzerinde olursa yarım dolum sayıyor.
    4) Bilgisayarı uzun süre kullanmayacaksınız pil yüzdesini %3-%5 gibi yapıp bırakın. Pili %100'de bırakıp uzun süre kullanmazsanız pil kapasitesi düşüyor. Benim 30 dk'lık kaybım bu yüzden oldu.

Cevabınız için teşekkür ederim dediğinizi yapıyorum şuan bataryayı doldur boşalt yapıyorum yazlız batarya doluyo diyor ve %99 da kaldı ve hala devam ediyo yani boşaltma işlemine hala geçmedi sizdede böyle oluyor mu? bende sürekli şarzda kullanıyorum

• %99'da uzun bir süre kalıyor sonra %100 oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core.

%99'da uzun bir süre kalıyor sonra %100 oluyor.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bekliyorum hala %99
  • quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

Laptop pilleri hakkında:

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim okumaya değer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.