Şimdi Ara

Lenovo Yoga 710 14' Hakkında Bilgisi Olan Var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
8
Favori
20.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşama gece kuşuna dahil ederler 3899 a bırakırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bende lenovo yoga 710 14 veya 15 ekranli olani almayi düsünüyorumm...

sizce almali miyim ?
    höperlor nasil bazi arkadas sorunu varmis ?
    kasa saglam mi ?
    fan aksamlar oda herkes duyar mi rahatsiz edekecek derecede mi ?

world of tanks full ayarlarda rahat oynatir mi i5 islemci olan arkadaslar bana yardimci olsun lütfen

ekrani nasil ben cogu zamanda karanlikta oynarim su anki pc gözümü yoruyor.. y710 yorar mi ?

bir kac ayda yurt disinda en az 400 en fazla 700 euroya bulup alacagim ... su an kullananlar arkadaslara hayirli olsun :)

windows hello özelligi var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_27 -- 23 Kasım 2016; 2:19:6 >
  • Cihaz güzelde teknosadan almayın satış sonrası destek çok kötü. Cihazı aldım fandan sürtünme sesi geliyordu ertesi gün değişim talebiyle iade ettim 5 kasımdan beri bekliyorum ki değişim versinler. cihazı satana kadar iyiler sattıktan sonra tanımıyorlar. TEKNOSAdan hiç bir şey almayın dostlar ben yandım siz yanmayın.
  • alejandro8487 A kullanıcısına yanıt
    Teknosa'yı Mediamarkt satın aldı. Çalışanlarında genel bir gevşeme olmuş olabilir. Çalışanların bir kısmı Mediamarkt'a geçmek istemiyor, elbette istemeyene güle güle diyorlar. Umarım kısa zamanda sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_27

arkadaslar bende lenovo yoga 710 14 veya 15 ekranli olani almayi düsünüyorumm...

sizce almali miyim ?
    höperlor nasil bazi arkadas sorunu varmis ?
    kasa saglam mi ?
    fan aksamlar oda herkes duyar mi rahatsiz edekecek derecede mi ?

world of tanks full ayarlarda rahat oynatir mi i5 islemci olan arkadaslar bana yardimci olsun lütfen

ekrani nasil ben cogu zamanda karanlikta oynarim su anki pc gözümü yoruyor.. y710 yorar mi ?

bir kac ayda yurt disinda en az 400 en fazla 700 euroya bulup alacagim ... su an kullananlar arkadaslara hayirli olsun :)

windows hello özelligi var mi ?

soruma cevap verecek kimse yok mu ? world of tanks i deneyen var mi ?

windows hello destekliyor mu kullanan var mi ?
  • ilk çıktığında indirimle 3400'e alanlar oldu bu forumda. şimdi ise fiyat uçuyor yahu

• Piyasada bulmak zorlaştı çünkü 7. nesil intel işlemciler ile güncelleniyor.
    US'de çıktı yeni nesil ama fan sorununun devam ettiğine dair yazılar var.
    BestBuy'da vergiler dahil 760 USD'ye satılıyor, yaklaşık 2600 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geomatik_

Sonunda fanın sürekli çalışmasını önleyecek bir çözüm bulundu, elbette çözümü sunan Lenovo değil. Yabancı forumlarda sunulan çözümü kendi bilgisayarımda denedim ve işe yarıyor. Bunları yazarken fan sesi duymamak garip geliyor

Çözümü İngilizce olarak okumak için;

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yoga-Series-Notebooks/Yoga-710-Constant-Fan-Noise-even-when-idle/td-p/3354501/page/6

Çözümü Türkçe okumak isteyenler ile devam edelim.

Notebook fancontrol v.1.4.2 yazılımını kullanarak 50 °C'ye kadar fan sessiz kalacak şekilde bir çözüm sunuluyor. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ayrıca aynı linkten güncel bilgisayarlar için oluşturulan config dosyalarına ulaşabilirsiniz.

https://github.com/hirschmann/nbfc/releases

1- yazılımı kurduktan sonra program files klasörünün içerisinden Notebook fan conrol/Configs klasörünün içerisindeki xml uzantılı dosyalardan birini kopyalayarak ismini Lenovo Yoga 710.xml olarak değiştirin.
    2- Yazılımı çalıştırın ve az önce ismini değiştirdiğiniz xml dosyasını (Lenovo Yoga 710.xml) yükleyin. Bu aşamada fan control servisinin pasif (disable) durumunda olması gerekiyor
    3- Edit butonuna basın ve "Fan configuration" ve "register configuration" sekmelerinin altındaki bütün bilgileri silin.
    4- Fan configuration sekmesine tıklayın ve "new" butonuna basaarak aşağıda görülen değerleri girin
    [sima ge]https://store.donanimhaber.com/ea/c5/21/eac521e63c600fd2304b42dbd59323a9.jpg[/simage]

5- Eşik sıcaklık değerlerini daha farklı ayarlayabilirsiniz. Son olarak kaydedip çıkmanız gerekiyor.

Bundan sonra her şey otomatik olarak yürütülüyor. isterseniz yazılımı silerek eski duruma geri dönebilirsiniz. Mevcut durumda 36 °C'de fanların çalıştığını hatırlatarak bitiriyorum.

Bilgisayarım dün geldi ve ilk işim fan sesinden dolayı bunu yapmak oldu. Yazılımın yeni sürümünde Lenovo Yoga 710.xml ayarı varsayılan kendisinde geliyor ve bir ek ayar yapmaya gerek kalmıyor bilginize.

Ekleme:
    Fan yine de kafasına göre çalışıyor daha doğrusu durduk yere ısı yükseliyor yükseldiği için çalışıyor anlamadığım bir şekilde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sağ tıklama için 2 parmakla tıklama olayı çalışmıyor arkadaşlar. Diğer 2 parmakla sürükleme, 3 parmakla sürükleyince olanlar vs hepsi aktif ama 2 parmakla tıklayıp sağ tıklama olayı aktif değil ki en çok bu lazım. Bu durumu yaşayan var mı?

Ekleme: Burdan çözdüm sorunuhttps://www.youtube.com/watch?v=XqhiRExMMo4
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Config dosyası yeni sürümde hazır geliyor anlaşılan. Fan seviye 1 başlangıç sıcaklığı olarak atanan değeri kontrol edin. Fanın bu sıcaklığa ulaştığında çalışmaya başladığını nbfc açık ilken teyit edebilirsiniz. Bizlerde 45 deeeceye kadar çıt yok. Sonra lvl 1 soğutma başlıyor. Bende gayet stabil çalışıyor yazılım.

• Merhaba benim hiç aklımda yokken yoga 710 modelini aldım ama sonradan fark ettim ki bilgisayarda eternet girişi yok acaba bu ürünlerde kutudan bir usb eternet dönüştürücü gibi bir şey çıkıyor mu? bilgi verirseniz çok sevinirim
  • dadaşşşş D kullanıcısına yanıt
    Kutudan çıkmıyor. Ayrıca satın almanız lazım. Micro hdmi to ethernet dönüştürücü bulabilirseniz daha iyi olur. USB port açıkta kalır bu sayede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim bir türlü bu soruma cevap bulamadım peki bu dediğiniz ürünü nereden bulabilirim
  • Fan sesi sessiz ortamlarda ya da akşam evde çalışırken ciddi manada rahatsız ediyor. Her şeyi iyi güzel lakin bu sorun çok önemi bir hale geliyor bir süre sonra. Ne yapacağımı bilmiyorum 4 bin liralık bir üründe böylesine bir şey akıl alır gibi değil.

@remilyan
    Durumdan haberdar ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Fan sesi sessiz ortamlarda ya da akşam evde çalışırken ciddi manada rahatsız ediyor. Her şeyi iyi güzel lakin bu sorun çok önemi bir hale geliyor bir süre sonra. Ne yapacağımı bilmiyorum 4 bin liralık bir üründe böylesine bir şey akıl alır gibi değil.

@remilyan

Maalesef söylediğiniz sorun tüm dünya genelinde satılan 710 serisinde var ve hatta yeni 910 serisinde de var. Lenovo'nun böyle bir hata yapması mı yoksa buna duyarsız kalması mı daha büyük saçmalık bilemiyorum. Üçüncü parti bir yazılımla sorun düzeliyor ama 4000 verip de bunlarla uğraşmak çok gereksiz.

Tüm bunlara rağmen eğer hala fan sesi sorunu yaşıyorsanız NBFC ile çözebilirsiniz. Yukarıdaki sayfalarda çözümün detayları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Geomatik_

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Fan sesi sessiz ortamlarda ya da akşam evde çalışırken ciddi manada rahatsız ediyor. Her şeyi iyi güzel lakin bu sorun çok önemi bir hale geliyor bir süre sonra. Ne yapacağımı bilmiyorum 4 bin liralık bir üründe böylesine bir şey akıl alır gibi değil.

@remilyan

Maalesef söylediğiniz sorun tüm dünya genelinde satılan 710 serisinde var ve hatta yeni 910 serisinde de var. Lenovo'nun böyle bir hata yapması mı yoksa buna duyarsız kalması mı daha büyük saçmalık bilemiyorum. Üçüncü parti bir yazılımla sorun düzeliyor ama 4000 verip de bunlarla uğraşmak çok gereksiz.

Tüm bunlara rağmen eğer hala fan sesi sorunu yaşıyorsanız NBFC ile çözebilirsiniz. Yukarıdaki sayfalarda çözümün detayları var.

Yukarıdaki mesajlarımda o yazılımı kullandığımı yazdım. Normal bir anda bile sıcaklık yükselebiliyor ve başlıyor fan sesi. Sıkıntılı bi durum...

• Arkadaşlar siz diğer notebooklarda (macbook hariç) hiç fan sesi olmadığını mi düşünüyorsunuz? 10 yıldan fazladır Asus, Dell ve hp gibi farklı marka notebook deneyimim oldu. 2 sene önce iş yerinde kullandığım Asus zenbook baya ısınırdı ve fan coşar ama sogutamazdı bile. Evde Dell vostro vardı onu sattım bunu aldim. Dell sadece film indirirken bile ısıtıcı niyetine kullanilabilir hale gelirdi.

Evet 710 da fan sesi sessizlikte rahatsız edici ama ben hiç el değmeyecek kadar kasanın ısındıgına şahit olmadım. Olaya bir de bu yönden bakinca lenovo 710 dan memnun olduğumu soyleyebilirim.
  • remilyan kullanıcısına yanıt
    Fan sesi normal fan sesi benimkinde. Bahsettiğiniz trrrr sesi yok.
    Ama kasa dengesizliği kutudan çıkardığım gün farkettim vardı. Biraz kullanınca düzeldi her nasıl olduysa.
    Ses konusunda ben de takıntılıyımdır ama fanda sıradışı bir sürtme sesi duymuyorum. Sağ ön ayak bende de 1 mm kadar havada ama kasa ısınınca fark edilmiyor, evde genelde kucakta kullanıldığından bunu çok kafaya takmıyorum.
    Kasa hassas arkadaşlar. Nazik davranmak gerekiyor, ince ve alüminyum yapı ısıya bağlı olarak genleşme ve soğuyunca da büzüşme yaratıyor. Donanımsal olarak bir sıkıntı olmadığı sürece bu tip şeyleri kafaya takmamanız gerektiğini düşünüyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizin sorununuzu epeydir takip ediyorum, hiç kimsenin başına gelmesini arzu etmediği türden sorunlar maalesef. Videoların ikisini de izledim. Fan sesi normal değil bir sürtünme hissediliyor. Kasa dengesizliği sorunu hissetmemedim kendi bilgisayarımda, yok şimdilik. Teknik servis ciddiyetsiz davranmış gibi görünüyor. Israrcı olmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.