Şimdi Ara

Lenovo y500 modeli hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptop alıcam. Aklımda Lenovo Y500 modeli var. Vatandan alıcam.
    Büyük ihtimal Y 500 bu laptop.
    Fakat aklıma takılan bi husus var. Bu touchpad sorunu. Kimisi kalktı diyor.
    Kimisi hala var diyor. Bu modelde öyle bir sıkıntı var mıdır? Kesin bi şey söyleyebilir misiniz?
    Bir de bu msATA oalyı ssd ile aynı şey di mi?
    Bu modeli kullanan veya iyi bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gitarist16

Arkadaşlar laptop alıcam. Aklımda Lenovo Y500 modeli var. Vatandan alıcam.
    Büyük ihtimal Y 500 bu laptop.
    Fakat aklıma takılan bi husus var. Bu touchpad sorunu. Kimisi kalktı diyor.
    Kimisi hala var diyor. Bu modelde öyle bir sıkıntı var mıdır? Kesin bi şey söyleyebilir misiniz?
    Bir de bu msATA oalyı ssd ile aynı şey di mi?
    Bu modeli kullanan veya iyi bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirm.

bu gosterdıgınız sorunlu serisi http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-360470-y500-notebook-core-i7--8gb-1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65377 sorunsuz seri budur touchpad sorunu bu serıde kesınlıkle yoktur msataya gelınce ssd den bıraz dusuk dıye bılıyorum ama tam ssd olayını anlamıyorum ben onun ıcın ssd konusunda yardımcı olamıyacagım

• Çok teşekkürler saolun :)
  • Msata nın diğer ssd lere göre okuma ve yazma hızı biraz daha düşük. Yalnız yeni yeni sata2-3 hızında çıkan msata ssd lerde mevcut. Y500 deki ssd de hdd yi hızlandırması için kullanılmış. Yani bellek görevi görmüyor. Sadece açılma-kapanma, dosya yükleme, veri aktarma gibi işlemlerin daha hızlı olması için kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 11 Nisan 2013; 20:55:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

Msata nın diğer ssd lere göre okuma ve yazma hızı biraz daha düşük. Yalnız yeni yeni sata2-3 hızında çıkan msata ssd lerde mevcut. Y500 deki ssd de hdd yi hızlandırması için kullanılmış. Yani bellek görevi görmüyor. Sadece açılma-kapanma, dosya yükleme, veri aktarma gibi işlemlerin daha hızlı olması için kullanılmış.

peki windowsu kurmaya gerek varmı ssdye kurmak istesek bile sığmazda 7 ve 8 , yani kurmadanda açılış kapanış veri aktarma vs. hızlanıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

quote:

Msata nın diğer ssd lere göre okuma ve yazma hızı biraz daha düşük. Yalnız yeni yeni sata2-3 hızında çıkan msata ssd lerde mevcut. Y500 deki ssd de hdd yi hızlandırması için kullanılmış. Yani bellek görevi görmüyor. Sadece açılma-kapanma, dosya yükleme, veri aktarma gibi işlemlerin daha hızlı olması için kullanılmış.

peki windowsu kurmaya gerek varmı ssdye kurmak istesek bile sığmazda 7 ve 8 , yani kurmadanda açılış kapanış veri aktarma vs. hızlanıyor mu?

Zaten bu işlemlerde hdd nin daha hızlı çalışması için kullanılmış.
  • seri nosunun 360470 olmasına dikkat et alırken sorunsuz olan odur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo Thinkpad Serisi Öneri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

quote:

Zaten bu işlemlerde hdd nin daha hızlı çalışması için kullanılmış.

anladım hocam saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: caga17

seri nosunun 360470 olmasına dikkat et alırken sorunsuz olan odur...

Eyvallah saolasın :) Forumdaki arkadaşlar da saolsun söylediler o modeli alıcam inşallah :)
  • quote:

Eyvallah saolasın :) :)
  • 1tb+16gbssd olan model sorunlu seri mi bugun yada yarin y500 alicam ama ssd olani almayi dusnuyodum kesin olarak sorunlu serisi bu mu kac ay oldu degistirmediler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebon06

1tb+16gbssd olan model sorunlu seri mi bugun yada yarin y500 alicam ama ssd olani almayi dusnuyodum kesin olarak sorunlu serisi bu mu kac ay oldu degistirmediler mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-360470-y500-notebook-core-i7--8gb-1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65377

hocam sorunsuz seri bu yazmamışlar ama 16gb ssd de var içinde kodu 360470 olanlar sli sorunsuz seri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

1tb+16gbssd olan model sorunlu seri mi bugun yada yarin y500 alicam ama ssd olani almayi dusnuyodum kesin olarak sorunlu serisi bu mu kac ay oldu degistirmediler mi?

Sorunlu olan serileri 2012 de üretilenler. 2013 üretimlilerde sorunların giderildiği söyleniyor. Vatandaki cihazlar 2013 serisi. Kullanıcı bölümünden de seri nr. sına bakabilirsin.
  • quote:

quote:

Sorunlu olan serileri 2012 de üretilenler. 2013 üretimlilerde sorunların giderildiği söyleniyor. Vatandaki cihazlar 2013 serisi. Kullanıcı bölümünden de seri nr. sına bakabilirsin.

Yukardaki mesajlarda arkadaslar ssd li serinin sorunlu oldugunu soylrmiste genelde diger konularda da ssdsiz serinin sorunsuz oldugundan bahsedilmis emin olamadim.birazdan da almaya gidicem bakalim gorevlilere de sorarim biraz

• quote:

quote:

quote:

Yukardaki mesajlarda arkadaslar ssd li serinin sorunlu oldugunu soylrmiste genelde diger konularda da ssdsiz serinin sorunsuz oldugundan bahsedilmis emin olamadim.birazdan da almaya gidicem bakalim gorevlilere de sorarim biraz

yok öyle bir şey hocam 360470 nolu seri 2013 ssdli sorunsuz seri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

alırsan bilgilendir bugün bende akşama doğru yada yarın alacam msi ge60 yada lenovo y500 orda vercem tam kararımı yazı tura atıp :D

• Benim gibi orada gorevlilerden bilgi alirim diye dusunuyosan orasi komedi gorevliler saka gibiydi 360470 modelini bulmam zor oldu 499lar 2012 serisi ona dikkat etmeni oneririm:) msi dozayn olarak begenmedim ozellik bakimindanda ge60dan iyidir ben y500 sectim bakalim bir sorun ciksa bile bir ay icinde degisim.garantisi veriyo vatan bu konuda iyiler.

• Bu arada 470 serisi internette ssdsiz olarak gorunuyo ama kutu uzerinde 16gb ssd yaziyordu. Laptopu eve biraktim aksam kurcaliycam kutu ustunde var yaziyosa vardir ama 2012 urtimi ssdli olan model neden 30-40 lira pahali onu anlamadim:)

• quote:

Bu arada 470 serisi internette ssdsiz olarak gorunuyo ama kutu uzerinde 16gb ssd yaziyordu. Laptopu eve biraktim aksam kurcaliycam kutu ustunde var yaziyosa vardir ama 2012 urtimi ssdli olan model neden 30-40 lira pahali onu anlamadim:)

evet o benimde kafamı karıştırdı.
  • Arkadaşlar bugun laptopı aldım.Üzerinde 16 gb ssd var çok hızlı açılıyor.
    İçiniz rahat olsun fakat önemli olan tek nokta almadan önce kutuya bakın.
    Modelin 59360470 olmasına dikkat edin alttaki tarihlerde de 2013 yazıyor olmalı zaten :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.