Şimdi Ara

Lenovo Vibe P1 & General Mobile GM5+ & Asus Zenfone 2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bütçem 1000-1500 arasında. Çok üst düzey bir cihaza ihtiyaç duymuyorum. O yüzden başlıkta da belirttiğim cihazlar arasında kaldım. Başka cihaz önerisi olan varsa da mutlu olurum, gözden kaçırdığım falan. Forumu dolaştığımda üç cihaz hakkında da bazen zehir zemberek yorumlar bazen de olumlu yorumlar gördüğümden kafam iyice karıştı. Bu fiyata bu cihazların hiçbirinden uçar kaçar bir performans zaten beklemem. Alacağım cihazdan beklentilerim şu şekildedir:

• Masaüstü görünümü dahil web sitelerini gezerken çökmeler, yanlış görüntülemeler yaşatmayacak.
    • Oyun konusunda minecraft ve vakit geçirtebilecek basit oyunlar açsın yeterli, 20 dk. dan fazla oynamam.
    • Facebook gibi ağır yükteki sosyal uygulamalarla işim olmaz, genelde web sitelerini tercih ederim. Sadece Instagramın uygulamasını yüklerim.
    • Güncellemeler çok önemli değil, sistem stabil olsun, çökmeler yaşatmasın yeterlidir.
    • Bana daha çok USB OTG ile kolay dosya transferi yapabileceğim, ofis uygulamarı ile rahat bir şekilde döküman düzenleyip internete yükleyebileceğim veya USB lere aktarabileceğim
    • Bir film atmak istediğimde cihaza dosya tipi ve çözünürlük çevirmekle uğraşmayacağım cihaz lazım.
    • Ahize sesinin net gelmesi çok önemli, cihazımı ahizesinden dolayı değiştirmekteyim zaten. Bir daha bu konuda sıkıntılı bir telefonla uğraşmak istemiyorum.
    • Cihaz üzerinden fazlaca dosya indiririm. Yani bana yok "bu dosya tipini indiremezsin" gibi garip hatalar vermemesi lazım. .rar'ından .exe'sine kadar telefondan indirir, bilgisayarıma aktarırım.
    • Navigasyonu aktif bir şekilde kullanırım.
    • Cihazımda Bluetooth, WiFi, Konum Hizmetleri, Senkronizasyon her zaman açık olur. Parlaklığı otomatikte kullanırım ancak YouTube, film benzeri durumlarda %100 yaparım. Bu ayarlarla fazla oynamayı sevmem.
    • Günde ekran açık sürem 5 saati geçmez, 1 saat ile 5 saat arasında olur; 3,5-4 saati bile göremeyeceksem işim olmaz. Yazılım gibi ileride çözülebilecek bir problemden kaynaklansa bile.

tipte bir cihaz lazım.

Üç cihaz hakkında da bazı fikirlerim bulunmakta ne kadar haklıyım veya haksızım düzeltirseniz sevinirim:

Asus Zenfone 2

• Intel mobil işlemci pazarından çekildi ve Atom işlemcilerde bazı uygulamalar konusunda sıkıntılar yaşanıyormuş diye okudum, bu yüzden Intel tabanlı cihazlara daha fazla uygulama desteği olmayacağı kanaatindeyim. Intel işlemcinin günlük kullanımda, Google Play'e girdiğinizde yeni çıkmış basit veya üst düzey denemek istediğiniz bir uygulamada sıkıntı yaşatıyor mu?
    • Bu cihazın 4 GB RAM li 32 GB hafızalı sürümünü düşünüyorum, yani işlemci 2.2 GHz civarında. Ancak fiyata bakınca sanki bu hız Snapdragon 615 ile eşdeğer olacakmış gibi hissettiriyor. Yani Snapdragon 615 ile bu işlemci performans olarak benzer midir?

Lenovo Vibe P1

• Cihazda 2 GB RAM bulunmakta. Sanki günümüzde yetersiz gibi duruyor. Cihazın RAM performansı nasıldır?
    • Pil ömrüne odaklı olduğu için düşünmekteyim. Hani en azından 1,5 gün prizi, şarj aletini unutsam çok fena olmaz. Pil ömrü konusunda ilerleyen dönemlerde aynı performansını koruyabiliyor mu?

General Mobile 5 Plus

• Forumda çok fazla eleştirilmiş bir cihaz. Kronik sıkıntılar vb. ki ahize sorunu diye okuduklarım bu telefondan uzaklaştırıyor beni. Gerçekten telefonu kullanılmaz hale getirecek sıkıntıları var mı? Örneğin ısınma problemi dolaşıyor, telefonu yavaşlatmayacaksa problem etmem. Örneğin Google Maps'de navigasyon yaparken ısınmadan dolayı ummadık problemler çıkarır mı? Cebimde durduk yere ısınacaksa sıkıntı fakat.
    • Temiz Android biraz iOS vari bir his veriyor bana. Dosya indirmemde USB OTG kullanmamda sıkıntı çıkarır mı?
    • Elimde micro-USB 2.0 OTG adaptörü var, kutudan galiba tip-C den micro-2.0 a çeviren aparat varmış. İkisi birlikte çalışır mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkykadir -- 13 Ağustos 2016; 17:59:28 >

• Gm5 de otg yok.
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    gm5 te otg var :) type-c uclu otg aparatıyla kullanıyoruz ...
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Hmm inceleme videolarıunda desteklemiyor deniyordu oradan duydum ben de.
  • mkykadir M kullanıcısına yanıt
    Gm5 için
    Isınma sizesıkıntı olmaz zaten telefon alev almıyor :) daha yüksek ısıdaki telefonlar kullanmış veya görmüş insanar s4- g3 vs gibi çok sorun etmiyorda önceki telefonu cok ısınmayanlar için bu fazla geliyor sanırım.
    Telefondan ben çok memnunum ancak size tavsiye edemiyorum :) okadarçok şeyi sorunsuz istemişssiniz ki :)
    Öncelikle type-c micro usb çevirici ile otg kullanamıyorsunuz. type-c uçlu otg kablosu olması lazım.
    Dosya indirmekte vs soeun cıkartmaz ve diğertelefonlardan çok daha hızlı indirir emin olun ama ...
    navigasyonda sıkıntılar yaşayanlar vardı telefonda sorun cıkadabilir cıkmayadabilir ben sorunum var diyenleri gördüm navigasyonda bende sorunyok... ,
    pil konusu tamamen kullanıma bağlı 6,5 saat ekran süresi alanda var 3 saat alanda var. NE yaptıgınız hangi ayarlarda yaptıgınız vs önemli 3,5 saati göremeyen yok sanırım cihazda :)
    Birde saf android konusu acıkcası bu telefonda diğer telefonda alıstıgınız pek çok ayar ve kısayoltusları uygulamalar olmuyor dolayısıyla diğer telefonlara alışanlar için biraz sıkıntılı diyebilirim. Ama telefonu yavaş yavaş kişiselleştridiğinizde de tadından yenmez hale geliyor. saf androidyüzünden çok az ram harcıyor.

cihazla igili sorunuz olursa cevaplarım...

diğer yandan güncelleme önemli değil diyorsunuz ama hadi p1 6.0 aldı zenfone daha 6.0 ı almadı. ha bu neden önemli 1-2 yıl içinde bu uygulamabu sürümü desteklemiyor msjlarını görmemeniz için :) ... <

P1 in bataryası evet bariz daha iyi arkadaşımda var. çok detayına girmiyorum özelliklerini zaten biliyorsunuz.

Diğer telefonlarla ilgili kullanıcıları da gerekli bilgileri verecektir sanırım

• Teşekkür ettim, güzel açıklamışsın, OTG varsa güzel. Artık aliexpress falan buluruz o aparatı bir şekilde. Açıkçası Galaxy S3 ten iPhone 4 e geçtim falan, S3te pil çok yordu beni, iPhone 4 de idarelik gibi bir şey oldu doğru düzgün uygulama olmadığı için piliyle iki günü görüyorum. Aralarında da en son çıkan GM5 plus olduğu için ona daha sıcak bakıyorum. Dediğim gibi ısınmayı dert etmem ama navigasyonda sıkıntı ne anlamadım? Isınmadan dolayı uygulamadan atma şeklinde mi yoksa GPS mi sıkıntılı? Aslında çok şey istemiyorum ya :P OTG olsun masaüstü siteleri dahil sitelerde fazla sıkıntı çıkartmasın, elbet sıkıntı olacak siteler vardır, o kadar takılmam. 6-7 aydır iPhone 4 le çırpınıyoruz. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkykadir M kullanıcısına yanıt
    ıphone 4ten sonra bu uzaygemisi gibi gelir ama dediğim gibi şöyle bi özelleştirme süreci boyunca o nerde bu nerde su uygulama neden yok vs diyebilrisniz :)

NAvigasyonda uydu bağlatısı kuramıyor diye şikayet eden 3 kişi bizzat bizim gm5 forumunda gördüm. giriyorsunuz rotayı belirliyorsunuz uydu bulmuyor veya kopmalar yasıyor gibi... bende 2 telefon var 2 telefonda da navigasyon normal ha çok uzun yolculuk yapmadım onuda belirteyim. Ama şunu söyleyeyim mesela salonda otururken gps baglanmıyor camın kenarına gitmeniz lazım araç içerisinde sıkıntı yok çekiyor, (çekiş gücü hakkında belki fikir verir. )

bu cihazda ısınmadan dolayı herhangi bir kapanma, hata verme ayarkısma vs olmuyor belirli bir dereceden sonra 4 çekirdeği kapatıyor onuda oyun harici hissetmessiniz zaten.

Cihaz sürekli gelişen yenilenen bir cihaz heray güncelleme geliyor rtin aylık güvenlik güncellemesi bazen içerisinde birkaç telefon için ayar da geliyor Andrid one oldugunuzu size hissettiriyor.

HA cihazın ekranı büyk ve gerçekten parlak. p1 den daha parlak mesela. HAtta karanlıkta en düşük seviye parlaklık bile beyaz fonda gözünüzü rahatsız edebiliyor ve gerçekten güzel ve kaliteli ekranı var. Şarjı encok harcayanda o zaten :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo Zuk Z2/Z2 Pro Ana Konu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.