Freedos Lenovo V15 G2 ITL bir laptop aldım bugün.. Daha öncede çok kez format attığım Usb flashımı taktığım zaman sistemin Flash belleği algılamadığını fark ettim. USB Soketleri çalışıyor mouse ile test ettim. Daha önce kulladığım sistemlerin bios ekranından biraz farklı bi panel olduğu için sorunu halledemedim. ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lenovo V15 G2 ITL Freedos - Usb boot hatası

-
-
Boot sekmesindeki EFI için seçenekler nedir. Bir de daha önceden hazırladığınız usb windows kurulumunu hangi yöntemle hazırladınız. Sistem sadece uefi kurulum için ayarlı olabilir. Normal şekilde hazırlanmış windows kurulum usb'lerini görmeyebilir.
O yüzden temiz bir windows kurulumu için microsoftun kendi sitesinden windowsu usb indirip kurulum hazırlayan aracı indirip onunla yeniden usb'ye windows kurulumu hazırlayın.
İkinci olarak ise security sekmesindeki secure boot'u devre dışı bırakın(Disabled). Devredışı kaldıktan sonra ne gibi ayarlar açılır orada bilemem ama legacy vs.. gibi seçenekler gelirse eğer legacy'ye ayarlayın ve ondan sonra mecvut windows usb'niz ile kurulum yapmayı deneyin.
Büyük ihtimalle secure boot açık olduğu ve uefi moda ayarlı olduğu için kuramıyorsunuz.
Kolay gelsin.
-
Merhaba Aynı Sorun Bendede Var,
USB Flashı Rufus'dan MBR veya GPT Olarak Denedim Olmadı.
Intel VMD Controller'i Kapattım Yine Olmadı.
NOT: Securtiy Boot Hep Kapalı Durumdadır.
-
Merhaba
Ustam aynı sorunu yaşamaktayım.Nasıl çözdünüz sorununuzu.Tarif edebilirminis?
-
hocam bende de var aynı sorun yardımcı olur musun
-
Cevaba katılıyorum.
Temiz kurulum yapacaksanız, MECBUREN secure boot özelliği kapatılmalı.
Kullandığınız flash bellek NTFS UEFI GPT olarak ayarlıysa, bilgisayarda bir ayar değiştirmenize gerek kalmayacaktır.
UEFI sistemlerde Legacy-CSM açılmasına şiddetle karşı çıkıyorum.
Sorun yaşayan arkadaşlar ekran görüntüleri paylaşırsalar yardımcı olalım.
-
Aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulan oldu mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bende aynı problemi yaşamaktayım usb oluşturdum ntfs uefi gpt olarak boot ekranında usb boot enable
Secure boot disable
Ama bir türlü format usb sini görmüyor bu konuda çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi?
security boot disable yapınca sorun çözülmesi gerekir.
-
Bende Lenova v15 g2 ALC ile aynı sorunu yaşıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinan ŞİMŞEK -- 22 Ekim 2023; 21:43:1 > -
Hocam aynı bilgisayarla aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözebilirim bunu
Benzer içerikler
- valorant ekran kartı sürücüsü çöktü
- bilgisayar kendi kendine kapanıyor
- facebook hesabına başka cihazdan giriş bildirimi
- cs 1.6 tam ekran yapma
- mouse tekerleği aşağı yukarı sorunu
- telefon ısınması neden olur
- secure boot nasıl açılır
- oem açılımı nedir
- telefon şarj olmuyor
- bios nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X