Şimdi Ara

Lenovo V110 80TL0011TX İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
9.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamünaleyküm... Cihazı uzun araştırmalar sonucunda bir hafta önce N11 aracılığıyla Mersin Penguen bilgisayardan aldım.

Anlık 100 TL indirim çeki ile 1684.99 TL ye geldi.

İşlemci Modeli Intel® Core® i5-6200U 2.30 GHz Turbo Bosth ile 2.80 GHz 3M Önbellek (2 Çekirdek)
    Ram (Bellek) 4 GB (Anakartta yapışık) / DDR4-2133 / 1 SO-DIMM socket boşta / Max 8GB [Edit] Kingston sitesinde Max 12 GB olur diyor.
    Sabit Disk 500 GB / 5400 Rpm / 8 MB cahce / Western Digital
    Ekran Kartı AMD Radeon R5 M430 / 2 GB (Harici)
    Ekran Kartı Intel HD Graphics 520 (Dahili)
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Türü Led HD (Mat)
    Optik Sürücü DVD Rw (Standart SATA soketli)
    İşletim Sistemi Free Dos (Windows İşletim Sistemi Yoktur )
    Ağırlık 2.0 - 2.5 Kg.
    Ebatlar 380mm x 262mm x 22.9mm
    HDMI Var / Max resolution: 3840x2160@30Hz
    Wireless 802.11 b/g/n
    Bluetooth Var
    Webcam Var (0.3 M)
    Ethernet Ethernet LAN 10/100/1000
    USB 1 USB 2.0 / 1 USB 3.0
    Ses 1.5 W Tek hoparlör
    Klavye Türkçe Q Klavye (Numerik Tuşlar)
    Pil Teknolojisi 4 Hücreli Li-Ion Pil (32Wh)
    Paket İçeriği Notebook, Adaptör
    Garanti 24 Ay Resmi Lenovo Türkiye Garantili

Windows 10 ile tüm driverları otomatik kuruldu. Henuz bir lisansım yok microsoft müsade ettikçe lisanssız kullanmaya devam edeceğim. Eğer çok sancılı olmazsa Linuxa geçmeyi veya olmadı 80 TL civarlarında bir OEM Windows almayı düşünüyorum.

SSD takmaya elverişli bir DVD'ye sahip olması güzel.

Bellek anakarta tümleşik geliyor. İşlemcinin destekleyebildiği en yüksek hıza 2133 zaten sahip olduğu ve cihazın kapasitesi olan 8G ye yükseltmek için ek bir slot boşta bırakılmış olduğu için sorun değil.

1.5 W tek hoparlör koymayı düşünen arkadaş sayesinde, 3 5 kuruşdan kaçtığı için lenovo çok kar etmiş olmalı. Ayrıca zaten yetersiz olan hoparlörü cihazın altına konumlandırmakta çok fantastik olmuş. Ortam gürültülü olduğunda ses problem olabiliyor. Dahili bir hoparlör takmak için slot varmı bilmiyorum ama kasada ikini hoparlör için ses çıkış yeri var.

Bu cihazı aldıktan sonra muhtemel ek masraflar:
    SSD disk, 4 GB DDR4 RAM, Windows 10 OEM Lisans, hoparlör.

Lenovo V110 serisinin teknik özellikleri ile ilgili bir döküman da burada:
    Lenovo V110 80TL0011TX İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus4custom -- 4 Mart 2017; 23:47:4 >

• İnceleme için teşekkkürler karasız kaldım gittigidiyor da şuan 1699tl çözünürlük sıkıntı olur mu ki?
  • Aynı ürünün 17.3" ini geçen hafta satın aldım fakat ürünün arızalı geldiğini düşünerek servise gönderdim. Sıkıntı şuydu, sağ taraftan sayıların olduğu kısmın altından cızırtı/frekans karışımı bir ses geliyordu. Zannediyorum hdd den gelen bir ses bu ama hoparlörden de kaynaklı olabilir. Üründen bir tane daha var bizde ve ondan gelmeyen bir ses bu. Gün içerisinde aşırı bir rahatsızlık yaratmasa da gece ortam sessizleştiğinde huzursuzluk veriyor ve azımsanmayacak bir ses olduğunu anlıyorsunuz. Sende de benzer bir ses söz konusu mu kardeşim?
  • serdarzero kullanıcısına yanıt
    Ne icin kullanacaginiz onemli. Ancak standart kullanici icin 15.6" ekranlarda bu cozunurluk yeterli. 1920ye 1080 cozunurluk 17" lerde daha kullanisli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strongprotection S kullanıcısına yanıt
    Herhangi sorun yok halihazirda. Lenovonun donanimi bastan sona test eden bi uygulamasi var tavsiyem onunla bi donanimini test et. Diskte sıkıntı olmadigindan emin olursun.

• Ben internetten dizi izlemeye meraklıyım, bu yüzden çözünürlük sordum.Ram yükseltme ve SSD takılabilmesi artı özellikleri.Marka olarak zaten favorim Lenovo.Sanırım orta seviye mutlu edebilecek bir notebook.Fırsatları biraz daha takip edip daha iyi bir şey bulamazsam benim de tercihin bu makine olacak.

• Cihazı 10 gün kadar önce aldım. Bu 10 gün içinde 5-6 kere windows kurup değiştirmişimdir. FreeDos olarak gelmişti. Cihazın içini bile söküp baktım, dolayısıyla "ciğerini biliyorum" denebilir:)

İçini sökmem gerekiyordu, çünkü eski notebook'umdan çıkardığım SSD diski takmam lazımdı. Disk-RAM için ayrı kapak yapmamışlar, arka kısım yekpare tek parça. Batarya da içerde, bağımsız olarak takılıp çıkarılmıyor. Önce çekinmiştim, ama internetten indirdiğim dokümanlara göre arkadaki sıralı vidaları sökünce cihazın tüm organları önüme geldi. Bu şekilde daha pratik eski sistemde önce önden klavyeyi sökecen aradaki kritik bağlantıları boşa alcan, sonra arka kapağa geçecen falan, daha riskli.

Gelelim özelliklerine:
    ARTILARI:
    - Bu fiyata i5 işlemcili, harici 2GB ekran kartlı notebook almak zor. yani fiyatına göre gayet makul özellikler sunan orta sınıf bir bilgisayar.
    - Çok ince ve kibar, hafif.
    - Yeni nesil DDR4 bellek kullanıyor, makina daha düşük voltaj (1.2V) kullanıyor. Bu daha uzun pil ömrü demek.
    - Çok çok sessiz, ısınma yok. (Oyunla pek işim yok. Bir araba yarışı oyunu vardı 3-5 gün oynadım onda ısınma yaptı. Ama normal kullanım, internet-video-ofis işleri vs çok sakin). Şimdiye kadar 7-8 değişik laptop'um olmuştur böyle sessizini ilk gördüm. Kulağını dayamasan çalıştığını anlamayacan.

EKSİLERİ:
    - Kasa hafif olsun diye daha esnek bir malzeme kullanmışlar sanırım. Ama dikkatli kullanmak lazım, düşmelere çarpmalara pek gelemez gibi.
    - 500GB hard disk düşük. (Ama ben zaten kendi SSD diskimi takacağım için problem değildi). Depo alanını harici disk ile karşılayacaksınız. Ya da benim de yeni öğrendiğim bir sistem olan DVD yerine ikinci diski monte edeceksiniz. (Bunu yapacağım, çünkü DVD-CD dönemi geçti. Zaten makinanın içini açtığımda gördüm, adamlar o kadar kompakt çalışmışlar ki, bu inceliğe rağmen DVD sürücüyü çıkardığımda içerisinin yarısı hala boş:)
    - Speaker gerçekten utanç verici. 1 adet koymuşlar ve ses öyle az ki. Bu bir multimedya makinası değil aklınızda olsun. Ama ne yaparsın, benim yaptığım gibi, bir tane Mikado bluetooth hoparlör alırsın yine canavar gibi ses çıkartırsın. Ama cihaz sessiz dedim ya, cidden speaker'ı bile çok sessiz :)
    - Klavyede sağ-shift tuşunun yerini öyle abuk değiştirmişler ki bildiğimiz klavyeye alıştığım için habire yanlış yazıp duruyorum. Dizaynır'ın kafa iyiydi sanırım o kısmı düzenlerken.
    - Kasada çok fazla parmak izi vs kalıyor. Temiz kullanmak sıkça silmek falan lazım.

DİĞER:
    - Yansıma önleyici bir ekran var, o iyi, pencere kenarında çalışırken dışarının yansımasını görmek zorunda değilsiniz. Ama süper canlı bir multimedya ekranı da beklemeyin.
    - Windows 10 kurmuştum önce performansını beğenmedim, mesleki 1-2 program sebebiyle de windows7 ye döndüm, şimdi süper. SSD farkı da var tabii ki.. Açılış süresi 13 saniye!

SONUÇTA: +4GB RAM daha eklersem (bu arada bazı yabancı sitelerde +8GB takılabileceği yazıyor, kesin bilgisi olan varsa bilgilendirsin), DVD kısmına 2. diski takarsam, çok dikkatli ve temiz kullanırsam 4-4 lük makina.. 3-5 yıl gitmeyi düşünüyorum..

xxx

1 AYLIK KULLANIMDAN SONRA NOT VE TAVSİYELER:

- SSD disk mutlaka ekleyin. Performansı 2'ye 3'e katlıyor.

- 500 GB'lık orijinal diski 20 TL'ye aldığım DVD Caddy vasıtasıyla optik sürücüye monte ettim. Böylece toplam 750 GB'lık disk hacmi var.

- SSD diski sistem kurulumu için kullanın. Ben 3'e böldüm. Win7 win 10 var. 3. kısmı depolama, recovery için kullanıyorum. 500 GB lık diğer disk yine depolama için.

- Sistem kısımlarını temiz tutmak lazım. Bu yüzden Documents, Music, downloads, videos gibi belge klasörlerinin varsayılan konumu DVD-Caddy Disk olarak ayarladım. Böylelikle recovery yaptığınızda belgelerinize dokunmadan sadece sistem yenilemesi yapmış oluyorsunuz.

- Windows recovery değil, AOMEI Backupper isimli programı kullanıyorum. Windows'unuzu, temel programlarınızı kurduktan ve temel ayarlarınızı yaptıktan sonra bir sistem backup'u alın. Daha sonra istediğiniz an belgelerinize dokunmadan disk hızınıza göre 5-10 dk içinde makinayı o temiz, hızlı haline geri getirsin. Format atma, yeniden windows kurma, driver yükleme, programlarınızı tekrardan yükleme derdiniz olmaz.

- Lenovo OneKey Optimizer programı kurun, makinanın daha hızlı ve stabil çalışmasını sağlıyor.

- Kurduğunuz pek çok program kendini başlangıç yüklemesine atıyor. Bu makinanın açılış süresini uzatıyor ve arka planda o an ihtiyaç duymadığınız programların çalışarak kaynak tüketmesine yol açıyor. Başlangıç'ı temiz tutun.

- Glary Utilities sistem temizliği ve optimizasyonu için çok faydalı basit bir program.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 7 Ağustos 2017; 20:7:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G2524H İncelemesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • badcluster kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar;
    Bilgiler için çok teşekkürler. Ben de 3 gün önce aldım bilgisayarı. Açıkçası param yettiği için bunu aldım ama biraz pişmanım açıkçası. Ben çeviri ve vize işleriyle uğraşıyorum. YAzı yazarken çok tuhaf sesler çıkıyor böyle tarif etmesi zor ama boşluğa vuruyormuşum gibi. Sanki dvd tarafında bir boşluk varmışta ordan çıkıyormuş gibi. Özellikle numerik tuşlara basarken oluyor bu ve sert zemindeyken. Sizde de aynı sorun var mı? Bu shift tuşu ve hoparlör olayı tam bir rezaletmiş yalnız. İşim yazı işi olduğu için sürekli hata yapıyorum, umarım ki alışırım. Bu mikado hoparlör için herhangi bir model var mı? bir sitede 25 tlye buldum o iş görür mü? Bu arada sizin dediğiniz gibi bu dvdyi sökersem sanırım şu tuşlara bastığımda çıkan tuhaf sesleri duymam.
  • hakansoyvural H kullanıcısına yanıt
    benim bluetooth hopalör şu: MIKADO MD10-A Müzik seti gibi ses çıkarıyor, tavsiye ederim. 100TL gibi.. (n11 sitesinde fiyatlar biraz daha uygun)

bunun bir alt modeli de aynıdır sanırım : MIKADO MD 236 60TL civarı..

sizin 25TL'lik dediğiniz ürün sanırım şu: MIKADO MD 14-BT Eğer çantada taşıyayım istediğim yere götüreyim diyorsanız uygun olabilir.. Ama yorumlarda orta karar diyorlar.. 5m uzakta bluetooth bağlantı problemi var diyen var.. Şarjdan şikayet eden var.. Eğer bu tür küçük ses bombası türü bişe düşünüyorsan sitelerde biraz daha arama yaptır, yorumları oku..

şu cihaz sanırım biraz daha hoş ve güçlü : MIKADO 15-BT çok övücü yorumlar var.. youtube tanıtım videosuna da baktım.. ben olsam bunu alırdım..

NOTEBOOK'ta klavye ses çıkarma sorunu nasıl bişe tam çıkaramadım. Bende öyle bir şey olmadı.. DVD kısmıyla ilgili olduğunu sanmıyorum ama deneyebilirsin.. Tek vida var çıkarması kolay.. Ben dvd'yi sökünce içine hard disk takılan aynı ebatta parçayı tekrar monte ettim zaten.. Dışardan görünüm aynı.. çıkardığım dvd için 15 liraya kutu aldım, cd-dvd yazmak vs gerektiğinde harici usb-dvd olarak kullanıyorum.. Shift problemi işi yazıyla olan biri için rahatsız edici, şanssızlık olmuş.. Değiştirme imkanı varsa denemek lazım.. speaker konusunda bir upucu: nasıl dizayn etmişlerse sesi alta veriyor.. alt kısma bir yükseklik koyarsanız, boş olmasını sağlarsanız bir nebze yüksek ses elde edebiliyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 14 Haziran 2017; 0:53:37 >

Hocam teşekkür ederim. Emek verip araştırmışsın. Ya bu fiyata başka bir ürün bulabilir miyim açıkçası bilmiyorum. 1.700 tlye aldım. Yavaş yavaş shift tuşuna alışmaya başladım. Ses olayını da çözersem harika olur. Bilgisayarı aldığım yer istersem değiştirebileceğimi söyledi. Bu fiyatlara bir laptop önerin olur mu? Genelde ofis işleri yapıyorum arada sırada oyun oynuyorum. Yoksa bununla devam mı edeyim yola?
    sanırım şu ürün olabilir: HP 15-AY105NT

ekran kartı aynı, işlemcisi daha yüksek, disk 1TB, 3 adet usb girişi var.. 1750 TL civarı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 16 Haziran 2017; 13:40:17 >

• merhaba arkadaşlar bugün bende lenovo v110 aldım fakat ses seviyesinden memnun değilim sol hoparlörden ses çıkmıyor gibi geldi sanki yoğunluk sağ hoparlörde gibi aldığım yere gittim sordum oradan bir teşhir ürünü gösterdi ve gördüm ki o da aynı oradan bi arkadaşta sol tarafın bass olduğunu aslında tek hoparlör olduğunu sol tarafın sesı dağıtmak ıcı yapıldığını soyledı bılgısı olan var mı bu konuyla alakalı sag ve sol hoparlörden aynı düzeyde ses çıkmıyor acıkcası
  • Cihazda 1 ADET hoparlör var.. Arkadaki sağ-sol ızgaralar havalandırma için ve sesi dağıtmak için.. altlarında ayrı hoparlör yok..

SES SORUNU ÇÖZÜMÜ:

bugün yabancı sitelerde araştırma yaparken önerilen bir çözümü uyguladım ve ses hissedilir derece arttı.. sağ alt köşedeki hoparlör simgesini sağ tıkladıktan sonra:

playback devices > speakers > properties > enhancements > check loudness equalization. yani loudness equalizationu işaretli konuma getiriyoruz.. ses anında artıyor..

benim windows ingilizce, türkçe menüde sanırım:

çalma aygıtları> hoparlör> özellikler > geliştirmeler> gürültü dengeleme olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 20 Haziran 2017; 21:22:47 >
    merhaba ssd takmak istesek var olan hdd ye hemen ulaşılıyormu yoksa klavye falan sökmek gerekıyormu
    bırde ethernet gıgabıt degılmı iş için alacagım önemlı gıgabıt olması
  • social kullanıcısına yanıt
    Hard disk değişimi için arka kapağı komple sökmek gerekiyor. Disk için ayrı kapak yok.
    Ama klavye önde sabit ona dokunmak gerekmiyor.

Arkada 12 adet vida var. Onları sökünce yanlardan kredi kartı benzeri bir cisimle arka kapağı üst kısımdan ayırmak lazım. Fazla zorlamadan, tırnaklara zarar vermeden. Sonra tüm parçalar elinizin altında. video:
    Фабрика компьютеровyoutube
    Разборка Lenovo V110-15IAP. Увеличение RAM, HDD, SSD. Disassembling Lenovo V110
    https://www.youtube.com/watch?v=KPWlE9WQe4s

Ethernet kartı: Realtek PCIe GBE Family Controller. Bu GBE gigabit demek sanırım.
    WIFI: Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 7 Ağustos 2017; 20:11:31 >

• Merhaba arkadaşlar,

Bu bilgisayara badcluster' ın yaptığı gibi SSD ve RAM takviyesi yapmazsanız performansla ilgili çok sorun yaşarsınız. Ancak bu cihazlarda servis kapağı olmadığı için cihaza yapılan herhangi bir SSD, ram takviyesinde cihaz garanti kapsamı dışında kalıyor.

Edit: Ayrıca, Oyun bilgisayarı olmadığı için oyun oynayacak arkadaşlar başka cihazlara yönelsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röpteşembır -- 24 Ağustos 2017; 15:23:31 >
  • Arkadaslar dvd caddy 9luk mu 12 lik almaliyim? 2 cesit varmis çünkü. Umarim okunur mesaj :((.

mesaj 2 hafta önce atılmış, sanırim yanıtı bulmuşsundur ben yine de başlıkta bilgi olsun diye ekleyeyim: ince olanını alacaksın (9mm)..
  • Biraz hort olacak ama hala cihazı kullanan var mı? Ben 2.el olarak aldım. herşeyiyle orjinal. Hiçbir ekleme ve çıkarma yapılmamış. Hatta güncellemelerin bile çoğu duruyor:)) Ben ssd almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bir konu var. M.2 SSD destekliyor mu? cihazda aşırı kasma ve donma oluyor. Tavsiye ettiğiniz program veya ayar varsa söylerseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.