Şimdi Ara

LENOVO S10-2 NETBOOK >>>> TEK BAŞLIK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
671
Cevap
6
Favori
110.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tesekkurler bilgiler için,yalnız işlemcisi N280 degilmiydi ?
    quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

hard diski 160 gb 1,8" mi arkadaslar ,oyleyse performans acısından kotu bu.
    quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

hocam eywallah ama 750 yi geçmeyen maüğazadan alabileceğim bir marka model taraftarıyım kullanan arkadaşlar lenova dan memnunsa işlemci iyi diyolarsa... alıcam..

merak ettiğim içinden 1gb lık notebook ram i mi çıkıyor? ki ben alıtrken 2gb la değiştircem..

Bide hdd 1.8" olanlardan mı?

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Akıldaki sorulara cevap olması açısından Lenovo s10-2 ile ilgili detay bilgileri veriyorum,

1.6GHz N270 Intel Atom Processor
    1GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz
    Windows XP Home Edition (SP3)
    10.1" WSVGA Glossy LED-backlit display with integrated camera 1024x600
    160GB 5400rpm Western Digital Scorpio Blue hard drive
    Intel GMA 950 Integrated Graphics
    Broadcom 11b/g Wi-Fi wireless
    4-in-1 Media card
    6-Cell Li-ion 10.8v 4.06Ah 44Wh battery
    40W AC Adapter
    Size: 10.2" x 7.6" x 0.7-1.8" Batarya ile

Önemli diğer bir konu bazı arkadaşlar diski merak etmişlerdi

Cihazdaki disk Western Digital Scorpio Blue modeli

Bu disk serisinin en kaliteli ve hızlı disklerinden biri

160 GB, SATA 1.5 Gb/s, 8 MB Cache, 5400 RPM

Disk 2,5"

Meraklılarına linkini vereyim:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=264

Netbookdan memnun olanlar yazsın diyen arkadaşlar vardı

Bu benim kullandığım 2.netbook ve toplamda 11 tanede notebook kullandım.

S10-2 yi almadan önce çok iyi bir araştırma yaptım son 2 ye asus ve lenovo ile girdim sonuçta lenovo aldım.

Asus pil süresi olarak çok ciddi süreler veriyordu ama genel olarak lenovo daha kaliteli birleşenlerden yapılmıştı.

Lenovonun kullandığı LED-backlit lcd gerçekten çok kaliteli ve sokakta kullanırken bile benden 10 puan aldı

Daha önce başlığa yazdığım yazılarda win7 ultimate performansını ve skorunu yazmıştım 720p hd video

sonuçları da yazmıştım.

Belki pil süresini az bulanlar olabilir. Tam şarjlı iken hi pover (herşey açık tam performans) ben öyle kullanıyorum hep

5:20 dakika wifi bağlı kullanabildim ama unutmayın bu değer cihaza bağlayacağınız 3g modem yada ex.hdd ile düşecektir.

normal şartlarda 3g modem ile 4 saat 30 dakika çok rahat kullanılıyor. ve ben S10-2 yi Genel anlamda çok başarılı buluyorum.

Arkadaşlar bir kullanıcı olarak bunlar benim şahsi kanaatlerimdir. Kimseyi bağlamak istemem. Diğer marka ve modelleri

asla karalamak istemem her markanın kendine has güzel noktaları mevcut. Ben S10-2 ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak üzere bu

yazıyı yazdım.

Saygılar

• n280
  • Düzelttim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 25 Eylül 2009; 15:12:58 >
  • Arkadaşlar bende 1313 kodlama ile biten black edition ı aldım teknosa flyinn den ve 630tl ye 10 taksit yaptılar.
    2gb ram henüz almadım türkiyeye kurban bayramında dönecem ve o zaman alacam ki 2gb ran fiyatı vatanda 70tl idi.. içinden çıkanı laptopa taksam kuzenimin olur sanırım... çünkü satsan satılmaz. elde durmasında fayda yok.

hdd 160 gb işimi görecek eğer hdd i değiştirip 500 lük takacak olursam pil de kullanım süresi düşecekse gerek yok bööle bi değişikliğe dediğim gibi okul saatlerinde 5-6 saatlik süre zarfında pil ile kullanırken wireless açıp msn ve download yapacam... uçak ve otobüs yolculuklarımda da film izlerim sanırım.... henüz deneyemedim evde şarja takacak vaktim yok ki sanırım alınca ilk kez kullanmak için 8 saat şarjda durmalıymış....

Ve wireless ağ bulmada oldukça iyi sanırım aldıım mağazada bi çok laptopla bulunamayan ağları gördü ve 20dk süren işletim sistemi kurulumu ardından hemen nete girdim...

şimdilik vatrandan 10tl ye tutma yerleri ve askılığı olan 2 cepli birde çanta aldım. siyah oda
    quote:

Orijinalden alıntı: kumpas81

performans değerlendirmesi arkdaşlar yapmış zaten bende kullnaıyorum çok iyi
    internet performansıda çok iyi.
    1gb ram üzerinde var zaten,isterseniz kendinizde değiştirebiliyorsunuz kullanım kitabında ve başlığımızın
    ilk sayfasında ayrıtılı olarak nasıl yapılacağı anlatılıyor. imkanınız varsa ram artışını tavsiye ederim.

bende bataryaya takılanlardanım,ergonomik sözüm yok ! ama çok çirkin duruyor,
    şu anda evde kullandığım için bataryayı çıkartıp
    şarj cihazına bağlı şekilde kullanıyorum bunun makineye bi zararı olurmu? elektirik kesildiğinde filan sorun olur mu?

saygılar

Ve arkadaşlar eğer pilin çıkıntısı çirkin geliyorsa evde kullanırken pil le kullanın dışarda başkalarından saklamak için pili i sökerek kullanırsınız. ben ergonomide bi eksiklik göremedim...pilin öyle olması kullanırken klavyenin biraz eğimli olmasında fayda sağlıyor

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

tesekkurler bilgiler için,yalnız işlemcisi N280 degilmiydi ?

bendekinde n280 var ve S 10-2 modellerinde bi alt modeller N270 kullanıyor... seri numaralar farklı modeller görünüşte aynı ve dikkat edin N270 olan ların ekranlarıda biraz daha farklı yani kalite olarak sanırım öyle dedsi satıcı kendi almış o modeli ve biraz fark vardı

• tek bir kaç sorum var size kullanan arkadaşlar 2 gün daha kutusunu açamıcam... seyahat hazırlıkları falan yüzünden Back up tuşu nasıl çalışıyor...

1) gold ta bi arkadaş istediğim yazılımları kurduktan sonra o back up tuşuna basarsam o halinin yedeğini alabileceğimi söyle di doğrumudur.... ??

2) bide power tuşu benzeri bi tuş varda sağ tarafında o ne işe yarıyor...???

3) kart okuyucusu nerde altta ön tarafda bi plastik var kenarı boş onun yerine mi takılıyor hafıza kartları???

4) son olarak sanırım bunlarda ki aldığım model S10-2 59-021313 BLACK NETBOOK 3G içermiyor dimi? yani sim kart yerleştirme falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 25 Eylül 2009; 17:54:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

tek bir kaç sorum var size kullanan arkadaşlar 2 gün daha kutusunu açamıcam... seyahat hazırlıkları falan yüzünden Back up tuşu nasıl çalışıyor...

1) gold ta bi arkadaş istediğim yazılımları kurduktan sonra o back up tuşuna basarsam o halinin yedeğini alabileceğimi söyle di doğrumudur.... ??

2) bide power tuşu benzeri bi tuş varda sağ tarafında o ne işe yarıyor...???

3) kart okuyucusu nerde altta ön tarafda bi plastik var kenarı boş onun yerine mi takılıyor hafıza kartları???

4) son olarak sanırım bunlarda ki aldığım model S10-2 59-021313 BLACK NETBOOK 3G içermiyor dimi? yani sim kart yerleştirme falan?

1) Kısmen Doğrudur bir tuşa basmaktan ziyade yedekleme programı ile önce yedek oluşturduktan sonra dilediğiniz zaman bu yedeğe dönebilirsiniz.

2) Power tuşunun yanındaki tuş Pc kapalıyken o tuşa basarak açarsanız Pc Kurtarma konsoluna girer. Seçenekleri takip ederseniz ilk satın aldığınız haline yada

yedekleme yaptığınız (backup) bir zamana dönebilmenizi sağlar. Bu noktada çok önemli bir konu var, Hdd formatı yapmanız yada başka bir işletim sistemi

kurmanız birşey değiştirmez ama hdd nizde gizli bir bölüm var sistem imajı bulunuyor burada yaklaşık 8GB hiç bir şekilde bunu formatlamayın. Aksi takdirde

o buton süs olarak kalır.

3) Kart okuyucu cihazın ön yüzünde Plastik kapağı çıkarın yerine kart takıp kullanabilirsiniz.

4) Neyazık ki Hayır. Pili taktığımız yerde pilin oturduğu yuvanın tam arkasında (pili çıkarınca görürsünüz) 3G için simSlot mevcut ama kullanılabilir değil.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 26 Eylül 2009; 0:22:41 >

• arkadaş windows güncellemeleri iniyor şu an 1 adet wireless mouse ve bi tanede harici 2.5" hdd takılı everest ile işlemci (CPU diyot) sıcaklığı 69 ile 81 arasında değişiyor.. normal mi yaw çok sıcak gibi geldi bana?
  • Arkadaşlar bulamıyorum ben bu netbooku hiç bir Vatanda yok kaç gündür gelcek diyorlar hala gelmedi nasıl lojistiktir bu ya :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: baho92

Arkadaşlar bulamıyorum ben bu netbooku hiç bir Vatanda yok kaç gündür gelcek diyorlar hala gelmedi nasıl lojistiktir bu ya :S

Vatan ın ankara ve izmir şubelerinde varmış ki en ucuz yer vatan bu modeli almak için ben teknosadan aldım istanbul flyinn den 638 e ..
    gold bilgisayarda da var ama orda da 752 tl :D
  • lenovonun kendi sitesinde yurtdışı sipariş bölümünde 299 dolar diyor oradan mı alsam napsam ya hiç bi yerde yok çünkü bu s10-2 modeli

Kdv indirimi bitmeden alayım diyordum ama gelmiyecek heralde hiç bi yere p.tesi türkiye ofisini ariycam.Çok gıcık oldum keşke bayramda alsaydım.

Vatandaki fiyat yok hiçbiyerde
  • arkadaş gold bilgisayar ve teknosa da var diyorum inanmıyorsan teknosa dan aldıım S10-2 modelinin faturasını yollıyım resmini burdan ?
    quote:

Orijinalden alıntı: baho92

lenovonun kendi sitesinde yurtdışı sipariş bölümünde 299 dolar diyor oradan mı alsam napsam ya hiç bi yerde yok çünkü bu s10-2 modeli

Kdv indirimi bitmeden alayım diyordum ama gelmiyecek heralde hiç bi yere p.tesi türkiye ofisini ariycam.Çok gıcık oldum keşke bayramda alsaydım.

Vatandaki fiyat yok hiçbiyerde
  • Yok hocam anlıyorum ancak 569 liraya mı aldın oraya takıldım ben. Senin dediğin fiyat 638 lira değil mi? Arada 70 lira fark bi ram parası yani =)
    KDV indiriminin sonuna kadar beklicem artık gelmezse dediğin yerden alıcam napyim =(

Ya da başka modellere baksam diyorum içime sinmiyor
  • Arkadaşlar mesajlarınızı şimdi okudum. Uzun zamandır bir netbok almak istiyordum. Çok araştırdım. Hem fiyat olarak uygun olsun hem performansı iyi olsun istedim. Burayıda okuyunca doğru bir seçim yaptığıma karar verdim. İnternetten alışveriş yaparsanız Lenova S10-2 N280 i şu linkte (http://www.hiperucuz.com/?urun-detay_26269_LENOVO_S10-2_GREY_N280_1_66_1_160_10_1_BT_CAM_XP.html ) çok uygun fiyata bulabilirsiniz. Ben cuma günü sipariş verdim kargoya verildi diye mesaj geldi. Sanırım pazartesi elimde olur. Acele edin stoklarında 34 tane var. Ben sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum.

• Aaaa çok iyi oldu dostum ya bu adresi verdiğin.

Ürün eline gelince haber verir misin? Siteyle ilgili yorumlarını merak ediyorum.

Bu arada siyahı var mı acaba yaa ? Ya da beyaz
  • bende bugün LENOVO S10-2 n280 gri olan modelini İstanbul Haramidere Teknosa'dan aldım.
    Cevahir Teeknosa'da Cumartesi akşamı siyah olan modellerinden 5 tane vardı. Ama ben gri renklisini tercih ettim.
    teknosalarda çalışan personele stok durumlarını sorgulatabilir ve mağazadan mağazaya 2 gün içinde transfer yaptırabilirsiniz.
    cihaz çok başarılı...
  • İyi akşamlar beyler bayanlar;

Ben de S10-2 Beyaz noteboook var, ancak iki sorum olacak sizlere bilmiyorum sadece benim başımamı geldi,

1. TV out girişini kullanmaya çalıştım olmadı, sanki başka bir yazılım var ondan halletmek lazım, aranızda bu cihazı TV'te veya projectore bağlayan var mı?
    2. cihaz kapandığında yüksek sesli bir HDD kapanması gibi ses geliyor hiç raslandınız mı? bu ses sadece cihaz tamamen kapatıp son anda çıkıyor.

iyi eğlenmeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

quote:

Orijinalden alıntı: kumpas81

performans değerlendirmesi arkdaşlar yapmış zaten bende kullnaıyorum çok iyi
    internet performansıda çok iyi.
    1gb ram üzerinde var zaten,isterseniz kendinizde değiştirebiliyorsunuz kullanım kitabında ve başlığımızın
    ilk sayfasında ayrıtılı olarak nasıl yapılacağı anlatılıyor. imkanınız varsa ram artışını tavsiye ederim.

bende bataryaya takılanlardanım,ergonomik sözüm yok ! ama çok çirkin duruyor,
    şu anda evde kullandığım için bataryayı çıkartıp
    şarj cihazına bağlı şekilde kullanıyorum bunun makineye bi zararı olurmu? elektirik kesildiğinde filan sorun olur mu?

saygılar

Sevgili kumpas81,

S10-2 ile aran nasıl ram değişikliği yaptınmı?

Cihaz 6 hücreli pil ile geldiğinden 3 hücreli pilli diğer net booklara göre arkası yüksek duruyor ama aynı zamanda

cihazın havalanmasına çok fayda sağlıyor bu sayede fan sesi duymuyor yada çok az duyuyoruz. Tavsiyem pili çıkarmadan kullanman

ve pil ömrü ve performansı için haftada en az iki-üç kez bataryadan kullanıp tekrar şarj etmen.

Sağlıcakla kal.

sevgili kaanustr

S10-2 gayet iyi gecenlerde 3G denedim tahminlerimden hzılı çıktı.
    geçenlerde (hastalığım) Football Maneger 2009 kurudum ancak çalıştıramadım ekran kartı sanırım problem oldu onun dışında gayet iyi
    Ram değişikliğini henüz yapamadım bu aralar iş durumlarından birde arabayla ugraşmaktan fazla ilgilenemiyorum...
    ama yapacagım yaparken ve yaptıktan sonra zaten size danışacagım...
    pilin kullanımı gerçekten güzel arkasının yüksek olması fan ısınma gibi sorunları hallediyor ama görüntü beni açmıyor
    tıpkı 3g de o modemi takmak gibi beni rahatsız ediyor.
    teknosadan almıştım çoçuk arkada sim kart girişi var buradan kartınız takıyorsunuz... diye anlattı ama yalan oldu...
    pil kullanım tavsiyen ve paylaşımların için teşekkür ederim.

saglıcakla kal
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asilloo

İyi akşamlar beyler bayanlar;

Ben de S10-2 Beyaz noteboook var, ancak iki sorum olacak sizlere bilmiyorum sadece benim başımamı geldi,

1. TV out girişini kullanmaya çalıştım olmadı, sanki başka bir yazılım var ondan halletmek lazım, aranızda bu cihazı TV'te veya projectore bağlayan var mı?
    2. cihaz kapandığında yüksek sesli bir HDD kapanması gibi ses geliyor hiç raslandınız mı? bu ses sadece cihaz tamamen kapatıp son anda çıkıyor.

iyi eğlenmeler.

merhaba

tv bağlantısını halen kullanıyorum ses için bişey diyemeyeceğim ancak. ek herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan tv bağladıktan sonra "fn" tuşuyla beraber f3 yada f4 dü galiba üzerinde ekran simgesi var zaten ona bastığımda ekran tv ekranda çıkıyor ben bi sorunla karşılaşmadım.

saygılar

• Lanet olsun bu Call Center lara ya. Valla lanet olsun.

Sönmez Holding midir her ne cacıksa iki tane site yapmış Teknolojix ve Hiperucuz diye ama sıfır iletişim adamlar ne telefona cevap veriyor ne mail ile geri dönüyor.Cidden sorunlu bi işleyişi var. Yaptığı iki sitedeki fiyatlar farklı zaten.

Lenovo Türkiye ofisinde de telefona cevap veren yok.

Şimdi Teknosa nın Tekno asisti arıyorum ondan da bi iş çıkcağını sanımyorum kaç saattir müzik dinletiyorlar
  • arkadaş direk call center ı ara teknosanın 444 lü olan numara ve sana nerde var söylesinler.. ucuzu buldunuz işte ingilizcede altın anlamına gelen firmada ve teknosada var ki teknosa o firmadan 130tl daha ucuz .. ben şahsen dedikleri yerlerde istediğim renk olmayınca FLyin e gittim aramadan yolda bi sordum telden ve bayan hemen diğer teknosaların aksine ayırıyorum adınıza dedi ve çok iyi bi şekilde ilgilendi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.