Şimdi Ara

LENOVO S10-2 NETBOOK >>>> TEK BAŞLIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
6
Favori
110.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s10 ile s10-2 arasında ne gibi farklılıklar var acaba?
  • şu an vatanın internet sitesinde stokta mevcut deil. bu fiata bildiğiniz ve güvenilir site varmı?
    yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: togan_ca

s10 ile s10-2 arasında ne gibi farklılıklar var acaba?

S10

Teknik Özellikler
    Ürün Kodu 59-020701
    Aile Netbook
    Renk Siyah
    İşlemci Intel® Atom işlemci N270 1.60 GHz
    Bellek MB 1024 MB 533Mhz Bellek
    Hdd 160 GB
    Ekran 10" WSVGA (1024-600)
    Video RAM MB Onboard
    CD/DVD Yok
    Ethernet 10/100
    İşletim Sistemi Windows XP Home
    Ağırlık kg 1.2
    Floppy Yok
    Mouse touchpad mouse
    Kamera Var
    Wireless 802.11b/g Kablosuz Bağlantı
    Batarya 6 Cell
    Ağırlık 1.1 - 1.25 Kg
    Ebatlar 250.2mm x 183mm x 22-27.5mm

Göze çarpan farklar:

N270 işlemci

Düşük ram hızı

Normal lcd aydınlatması (Led değil)

Bluetooth yok

Ve son olarak daha az pil süresi

Gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 23 Eylül 2009; 22:18:16 >

• arkadaşlar bende urunu uzun araştırmalar sonucu aldım bi cok model baktım ve lenovo s10-2 gercekten iyi bi urun oldugunu anladım gayet iyi bır urun sessiz ısınma problemi cok makul yok denecek kadar gayet performanslı umdugumdan cok ıyı bende 2 gb ram aldım hızına hız kattım size tavsiyem yanına butcenız uygunsa birde mıcrosoftun cıkardıgı bi mause var wireless mobile mause 6000 blue track technology diye acaip keyif veriyor netbooke almak isteyen arkadaslara şiddetle lenovo yu öneririm ben teknosan almıştım nakit fiyatı 615 tl idi ayrıca bataryası sorun yaratmıyor bana göre tabi hatta iyide oluyor diye bilirim dizimin ustundeyken ergonomı saglıyor he birde bataryası made in japan sadece chıne da paketlenmis dış plastik kabı chıne yanı içindeki piller japan herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasulta

arkadaşlar bende urunu uzun araştırmalar sonucu aldım bi cok model baktım ve lenovo s10-2 gercekten iyi bi urun oldugunu anladım gayet iyi bır urun sessiz ısınma problemi cok makul yok denecek kadar gayet performanslı umdugumdan cok ıyı bende 2 gb ram aldım hızına hız kattım size tavsiyem yanına butcenız uygunsa birde mıcrosoftun cıkardıgı bi mause var wireless mobile mause 6000 blue track technology diye acaip keyif veriyor netbooke almak isteyen arkadaslara şiddetle lenovo yu öneririm ben teknosan almıştım nakit fiyatı 615 tl idi ayrıca bataryası sorun yaratmıyor bana göre tabi hatta iyide oluyor diye bilirim dizimin ustundeyken ergonomı saglıyor he birde bataryası made in japan sadece chıne da paketlenmis dış plastik kabı chıne yanı içindeki piller japan herkese iyi forumlar

slm . acaba ram slot sayısı nedir?batarya 6 cell mi ve batarya dahil ağırlığı nedir? bir de özellikleri aşağıdaki gibi mi?tşk

• 1280×720 piksel, 10,1 inç LED ekran
    • LED aydınlatma
    • Intel Atom N280 1.66 GHz işlemci
    • 1 GB bellek
    • 160 GB hard disk
    • 1.3 megapiksel kamera
    • 802.11bg WLAN, Bluetooth
    • 1.1 kg ağırlık
    • Windows XP Home Edition işletim istemi

• quote:

Orijinalden alıntı: metldlkl

şu an vatanın internet sitesinde stokta mevcut deil. bu fiata bildiğiniz ve güvenilir site varmı?
    yardımlarınız için teşekkürler

teknosada var
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031027&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2010&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

• quote:

Orijinalden alıntı: bmwz3

quote:

Orijinalden alıntı: babasulta

arkadaşlar bende urunu uzun araştırmalar sonucu aldım bi cok model baktım ve lenovo s10-2 gercekten iyi bi urun oldugunu anladım gayet iyi bır urun sessiz ısınma problemi cok makul yok denecek kadar gayet performanslı umdugumdan cok ıyı bende 2 gb ram aldım hızına hız kattım size tavsiyem yanına butcenız uygunsa birde mıcrosoftun cıkardıgı bi mause var wireless mobile mause 6000 blue track technology diye acaip keyif veriyor netbooke almak isteyen arkadaslara şiddetle lenovo yu öneririm ben teknosan almıştım nakit fiyatı 615 tl idi ayrıca bataryası sorun yaratmıyor bana göre tabi hatta iyide oluyor diye bilirim dizimin ustundeyken ergonomı saglıyor he birde bataryası made in japan sadece chıne da paketlenmis dış plastik kabı chıne yanı içindeki piller japan herkese iyi forumlar

slm . acaba ram slot sayısı nedir?batarya 6 cell mi ve batarya dahil ağırlığı nedir? bir de özellikleri aşağıdaki gibi mi?tşk

• 1280×720 piksel, 10,1 inç LED ekran
    • LED aydınlatma
    • Intel Atom N280 1.66 GHz işlemci
    • 1 GB bellek
    • 160 GB hard disk
    • 1.3 megapiksel kamera
    • 802.11bg WLAN, Bluetooth
    • 1.1 kg ağırlık
    • Windows XP Home Edition işletim istemi

Arkadaşlar merhaba,

Ekran çözünürlüğü 1280x600

ve 6 hücreli pil

Başlığın birinci sayfasında ram ile ilgili yazdığım notlar var bakarsanız faydalı olacağı kanaatindeyim.

Ben yine de bilgi vereyim.

Ram slotu 1 adet ve üzerinde DDR2 5300 667 mhz 1GB Ram ile geliyor ve bu yuva 2Gb a kadar destekli

Ben bir adet 2GB 667mhz Kingston ram aldım taktım ve sonuç çok başarılı oldu ramin faydasını hemen hissedeceksiniz.

Ram değişikliğinin nasıl yapıldığına ait bir yazım da var 1 sayfada

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 24 Eylül 2009; 12:26:15 >

• Lenova s10-2 ile meşhur samsung nc-10 arasında kaldım.Samsung daha pahalı ama pil süresi daha iyi.

Ne yapsam bilmiyorum.
  • arkadaşlar ben de bu modelden alabilirim eğer alan herkes memnunsa belirtebilirmi alırken hemen 2gb ram takıcam. N280 işlemci olması yeterli mi acaba

Pili daha uzun süre dayanan N280 işlemcili başka ürünler varmı acaba okulda wireless için kullanıcam ve dosya indiricemde... gün içinde işim yarım kalsın istemiyorum msn ve dl dışında kullanmıcam...

Gold ta bana tavsiye eden satıcı hd filmleri izlerken işlemcinin çok faydasının olduunu söyledi de doğrumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

arkadaşlar ben de bu modelden alabilirim eğer alan herkes memnunsa belirtebilirmi alırken hemen 2gb ram takıcam. N280 işlemci olması yeterli mi acaba

Pili daha uzun süre dayanan N280 işlemcili başka ürünler varmı acaba okulda wireless için kullanıcam ve dosya indiricemde... gün içinde işim yarım kalsın istemiyorum msn ve dl dışında kullanmıcam...

Gold ta bana tavsiye eden satıcı hd filmleri izlerken işlemcinin çok faydasının olduunu söyledi de doğrumudur?

Bu fiyat aralığında Netbooklar için şu an bulunabilen üst seviye N280. Kablosuz kullanım için, Draft-n desteği de sunan (Daha geniş çekim alanı, daha yüksek kablosuz bağlantı hızı) Asus 1005HA modeline de bakabilirsin. O da N280 işlemcili. Tartışma linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_33368437/mpage_1/key_//tm.htm#33368437

Daha üst rakamlara, HP DV2 serisi, 12.1" Ekran, 2 Gb. hafıza, AMD MV-40 işlemcili, Ati Ekran kartlı, kutusundan harici DVD yazıcı da çıkan modeller var. Onlara da bakabilirsin. HP DV2'de Vista işletim sistemi mevcut. Bataryaları çok performanslı değil. Forumda DV2 diye aratabilirsin. HP modelleri doğal olarak filmler için daha güzel bir seçim olabilir. DV2'leri 3G kampanyasıyla alıp ayrı olarak satanlar olduğu için 750 TL'ye bile bulunabiliyor.

• hocam eywallah ama 750 yi geçmeyen maüğazadan alabileceğim bir marka model taraftarıyım kullanan arkadaşlar lenova dan memnunsa işlemci iyi diyolarsa... alıcam..

merak ettiğim içinden 1gb lık notebook ram i mi çıkıyor? ki ben alıtrken 2gb la değiştircem..

Bide hdd 1.8" olanlardan mı?
  • Nereden alacaksınız?

Ben hiç bir Vatanda bulamadım deli olcam
  • lenova var teknosada baktım sanırım alacam yakında :D
  • hard diski 160 gb 1,8" mi arkadaslar ,oyleyse performans acısından kotu bu.
    quote:

hocam eywallah ama 750 yi geçmeyen maüğazadan alabileceğim bir marka model taraftarıyım kullanan arkadaşlar lenova dan memnunsa işlemci iyi diyolarsa... alıcam..

merak ettiğim içinden 1gb lık notebook ram i mi çıkıyor? ki ben alıtrken 2gb la değiştircem..

• performans değerlendirmesi arkdaşlar yapmış zaten bende kullnaıyorum çok iyi
    internet performansıda çok iyi.
    1gb ram üzerinde var zaten,isterseniz kendinizde değiştirebiliyorsunuz kullanım kitabında ve başlığımızın
    ilk sayfasında ayrıtılı olarak nasıl yapılacağı anlatılıyor. imkanınız varsa ram artışını tavsiye ederim.

bende bataryaya takılanlardanım,ergonomik sözüm yok ! ama çok çirkin duruyor,
    şu anda evde kullandığım için bataryayı çıkartıp
    şarj cihazına bağlı şekilde kullanıyorum bunun makineye bi zararı olurmu? elektirik kesildiğinde filan sorun olur mu?

saygılar
  • urunu incelemedim ama bataryası,cıkıntılımı ? ondanmı kotu duruyor,sahsen ben asus 1005 e gore bunu tercih edecegim,dirakt elektrikte calıstırmak ,cereyan dalgalanmaları için uygun degildir,sahsen bataryayı cıkarmamanızı oneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

hard diski 160 gb 1,8" mi arkadaslar ,oyleyse performans acısından kotu bu.
    quote:

hocam eywallah ama 750 yi geçmeyen maüğazadan alabileceğim bir marka model taraftarıyım kullanan arkadaşlar lenova dan memnunsa işlemci iyi diyolarsa... alıcam..

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Akıldaki sorulara cevap olması açısından Lenovo s10-2 ile ilgili detay bilgileri veriyorum,

1.6GHz N280 Intel Atom Processor
    1GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz
    Windows XP Home Edition (SP3)
    10.1" WSVGA Glossy LED-backlit display with integrated camera 1024x600
    160GB 5400rpm Western Digital Scorpio Blue hard drive
    Intel GMA 950 Integrated Graphics
    Broadcom 11b/g Wi-Fi wireless
    4-in-1 Media card
    6-Cell Li-ion 10.8v 4.06Ah 44Wh battery
    40W AC Adapter
    Size: 10.2" x 7.6" x 0.7-1.8" Batarya ile

Önemli diğer bir konu bazı arkadaşlar diski merak etmişlerdi

Cihazdaki disk Western Digital Scorpio Blue modeli

Bu disk serisinin en kaliteli ve hızlı disklerinden biri

160 GB, SATA 1.5 Gb/s, 8 MB Cache, 5400 RPM

Disk 2,5"

Meraklılarına linkini vereyim:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=264

Netbookdan memnun olanlar yazsın diyen arkadaşlar vardı

Bu benim kullandığım 2.netbook ve toplamda 11 tanede notebook kullandım.

S10-2 yi almadan önce çok iyi bir araştırma yaptım son 2 ye asus ve lenovo ile girdim sonuçta lenovo aldım.

Asus pil süresi olarak çok ciddi süreler veriyordu ama genel olarak lenovo daha kaliteli birleşenlerden yapılmıştı.

Lenovonun kullandığı LED-backlit lcd gerçekten çok kaliteli ve sokakta kullanırken bile benden 10 puan aldı

Daha önce başlığa yazdığım yazılarda win7 ultimate performansını ve skorunu yazmıştım 720p hd video

sonuçları da yazmıştım.

Belki pil süresini az bulanlar olabilir. Tam şarjlı iken hi pover (herşey açık tam performans) ben öyle kullanıyorum hep

5:20 dakika wifi bağlı kullanabildim ama unutmayın bu değer cihaza bağlayacağınız 3g modem yada ex.hdd ile düşecektir.

normal şartlarda 3g modem ile 4 saat 30 dakika çok rahat kullanılıyor. ve ben S10-2 yi Genel anlamda çok başarılı buluyorum.

Arkadaşlar bir kullanıcı olarak bunlar benim şahsi kanaatlerimdir. Kimseyi bağlamak istemem. Diğer marka ve modelleri

asla karalamak istemem her markanın kendine has güzel noktaları mevcut. Ben S10-2 ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak üzere bu

yazıyı yazdım.

Saygılar

Edit:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 25 Eylül 2009; 15:10:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kumpas81

performans değerlendirmesi arkdaşlar yapmış zaten bende kullnaıyorum çok iyi
    internet performansıda çok iyi.
    1gb ram üzerinde var zaten,isterseniz kendinizde değiştirebiliyorsunuz kullanım kitabında ve başlığımızın
    ilk sayfasında ayrıtılı olarak nasıl yapılacağı anlatılıyor. imkanınız varsa ram artışını tavsiye ederim.

bende bataryaya takılanlardanım,ergonomik sözüm yok ! ama çok çirkin duruyor,
    şu anda evde kullandığım için bataryayı çıkartıp
    şarj cihazına bağlı şekilde kullanıyorum bunun makineye bi zararı olurmu? elektirik kesildiğinde filan sorun olur mu?

saygılar

Sevgili kumpas81,

S10-2 ile aran nasıl ram değişikliği yaptınmı?

Cihaz 6 hücreli pil ile geldiğinden 3 hücreli pilli diğer net booklara göre arkası yüksek duruyor ama aynı zamanda

cihazın havalanmasına çok fayda sağlıyor bu sayede fan sesi duymuyor yada çok az duyuyoruz. Tavsiyem pili çıkarmadan kullanman

ve pil ömrü ve performansı için haftada en az iki-üç kez bataryadan kullanıp tekrar şarj etmen.

Sağlıcakla kal.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

hard diski 160 gb 1,8" mi arkadaslar ,oyleyse performans acısından kotu bu.
    quote:

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Akıldaki sorulara cevap olması açısından Lenovo s10-2 ile ilgili detay bilgileri veriyorum,

1.6GHz N270 Intel Atom Processor
    1GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz
    Windows XP Home Edition (SP3)
    10.1" WSVGA Glossy LED-backlit display with integrated camera 1024x600
    160GB 5400rpm Western Digital Scorpio Blue hard drive
    Intel GMA 950 Integrated Graphics
    Broadcom 11b/g Wi-Fi wireless
    4-in-1 Media card
    6-Cell Li-ion 10.8v 4.06Ah 44Wh battery
    40W AC Adapter
    Size: 10.2" x 7.6" x 0.7-1.8" Batarya ile

Önemli diğer bir konu bazı arkadaşlar diski merak etmişlerdi

Cihazdaki disk Western Digital Scorpio Blue modeli

Bu disk serisinin en kaliteli ve hızlı disklerinden biri

160 GB, SATA 1.5 Gb/s, 8 MB Cache, 5400 RPM

Disk 2,5"

Meraklılarına linkini vereyim:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=264

Netbookdan memnun olanlar yazsın diyen arkadaşlar vardı

Bu benim kullandığım 2.netbook ve toplamda 11 tanede notebook kullandım.

S10-2 yi almadan önce çok iyi bir araştırma yaptım son 2 ye asus ve lenovo ile girdim sonuçta lenovo aldım.

Asus pil süresi olarak çok ciddi süreler veriyordu ama genel olarak lenovo daha kaliteli birleşenlerden yapılmıştı.

Lenovonun kullandığı LED-backlit lcd gerçekten çok kaliteli ve sokakta kullanırken bile benden 10 puan aldı

Daha önce başlığa yazdığım yazılarda win7 ultimate performansını ve skorunu yazmıştım 720p hd video

sonuçları da yazmıştım.

Belki pil süresini az bulanlar olabilir. Tam şarjlı iken hi pover (herşey açık tam performans) ben öyle kullanıyorum hep

5:20 dakika wifi bağlı kullanabildim ama unutmayın bu değer cihaza bağlayacağınız 3g modem yada ex.hdd ile düşecektir.

normal şartlarda 3g modem ile 4 saat 30 dakika çok rahat kullanılıyor. ve ben S10-2 yi Genel anlamda çok başarılı buluyorum.

Arkadaşlar bir kullanıcı olarak bunlar benim şahsi kanaatlerimdir. Kimseyi bağlamak istemem. Diğer marka ve modelleri

asla karalamak istemem her markanın kendine has güzel noktaları mevcut. Ben S10-2 ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak üzere bu

yazıyı yazdım.

Saygılar

ben de bu ürünü, asus 1005ha , dell 10v , samsung nc10 arasında gidip geliyorum. bazı özellikleri açısından lenova bazı özellikler açısından diğer markalar öne geçiyor. ben bir laptop kullanıcısıyım . ve batarya hep sorun olmuştur. özellikle şarj olduktan sonra bataryayı çıkarmak gerekir. eğer direkt elektrik ile çalışılacaksa. bu yüzden bataryayı çıkarıp takmak zor oluyor. dell in 10v ve nc10 da modellerinde yanlış bilmiyorsam bir kısa yol tuşu ile bataryayı çıkarmadan şarj olmasını durdurabiliyorsun. ve yine dell in yerinde destek garantisi var. acaba lenovada buna benzer bir tuş var mı? garanti için özel bir durum varmı? yoksa bildiğimiz gibi veriyosun 1 ay sonra sana dönüyolar falan. teşekkürler. bir de lenova kullanıcısı olarak ağırlığı için ne dersiniz ? tam ağırlığı nedir 6 cell batarya ile

• 1 kg ağırlıgı var en hafif netbooklardan biri garanti konusunda o saydıgın bütün firmaları lenovo geçer lenovonun en önemli özelliği zaten teknik servisi en iyi teknik servise ve hizmete sahip markadır lenovo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.