Şimdi Ara

LENOVO P2 OBJEKTİF BAKIŞ (android 7 geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok gereksiz yere tartışmalar veya kişisel memnuniyetsizliklerden dolayı almayı düşünen arkadaşlar önce bu yazıyı okumasını tavsiye ederim.

    Lenovo P2 nin temel donanım özellikleri üzerinden objektif her yönlerini yazayım;

    * Yongası güncel her işlem için yeterli (aksini düşünen direkt başka telefon bakmalı) Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953
    * İşlemcisi de güncel her işlem için yeterli ( aksini düşünen direkt başka telefon bakmalı) Octa-Core 2.0 GHz ARM Cortex-A53 (8 çekirdek aktif)

    * Grafik işlemcisi de güncel her oyun yeterli gelecek oyunlar için mutlaka başarım düşecektir ( aksini düşünen direkt başka telefon bakmalı) Adreno 506

    * RAM için sanırım herkes hem fikir gayet yeterli. (kullanılabilir 3.5gb gösteriyor bunun için kırpık model bu eksik ram vermiş lenovo gibi gereksiz muhabbetler yapacaklar nette bunun sebebini araştırsın cokca yazı var zaten , komik oluyor çünkü bu tepkiler.)

    * BELLEK 32 GB ve bunun da sistemde aktif görüneni 23,87gb dır. RAM de olduğu gibi bunda da aynı durum var oyüzden lütfen sebeplerini araştırın öyle alın. 23,87gb ın 8,13gb ı sistem de kullanılıyor gerisi boş.

    *5,5in ekranı var amoled ekran amoled in başarımını beğenmiyorsanız kesinlikle almayın. daha iyi ekranlar varsa bu telefonlara yönelin. ekran gövde oranı % 71,22 dir. ekranın üzerinde şefaf sanal 3 işlem tuş istenirse kullanılıyor istenmezse kapatılıyor ve istenirse sol alt köşeye dokununca ekrana gelıp yıne aynı koseden ekranda kaldırılabılıyor.

    *Parmak izi okuyucusunun hızlı ve stabil işlemine laf söyleyen beğenmeyen zaten almasın. daha iyisini arasın denesin alsın derim.
    bu tuş basmalı ve sanal tuş yerıne de dokunma yapılarak gerıye , tam basılırsa cıkısa atabılıyor. tuş bozulurmu bilmiyoruz o riski alarak alın yada kullanmayın.

    *Ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor. 2.5D eğimli. 401ppi.

    *Bataryası 5100mha çeşitli programlarda 5000mha yazıyor diyorlar bunu bilin 100mha eksikmiş lenovo yalancı benim için 100mha eksikse almam diyorsanız almamalısınız. Yazılım güncellemesi and.7 nisan ayında gelecekmiş şuanda 6.0 ile 12-14saat ekran süresi alıyor genelde üyeler yeni yazılımla süre düşerse çok kaybım olur derseniz almamalısınız. atıyorum 1-2 saat daha az gitmeye başladı lanet olsun derseniz mesela.

    * Telefonun sar değeri yüksek baş için 0,818 vücut için 1,65 bu değerler çift hatta olduğunu söyleniyor ama tek hatta da çok fark etmez diye düşünülüyor net bir yazı bulunamadı henüz. hatta sar değeri ile ilgili yapılan testlerde söylenen net birşey zaten yok. ve telefonun sar değeri hangi bant üzerinden alındığıda bilinmiyor. yani abd değeri ise orada zaten 5g de tüm telefonların neredeyse çok yüksek. iphone 7 gibi. ve artık hayatımızdaki tüm elektirik elektronik aletlerin sar değeri yüksek. buna takıyorsanız kesinlikle almamalısınız bu telefonu.

    * Telefonun kasası komple aliminyum sadece arka alt ust kısımları antenlerınden sebep plastik. telefon oldukca ince. ama tek el ile tutmak ıcın cok verımlı degıl 5.5 ınc ve alımınyum kasa olması elde kayma hakımıyet zorlugu sebebı denemeden almayın.

    * kutusundan cok dandık bır kulaklık cıkıyor kulaklık takıntınız varsa almayın.

    * şarj aletı ve kablosu ayrı ve kalıtelı ama yıne hızlı sarj bataryayı oldurur dıyorsanız kesınlıkle bu telefonu almayın. a birde şarj aleti buyuk yaa dıyeceksenız de alamamalısınız.

    *telefonun çift tıklama özelliği sorunsuz sadece yazılımdan sebep uyandırmak ıcın cıft tıklandıgında sanıyeden daha kısa surede gec acıyor. ama ekranı actıktan sonra cıft tıklama ıle ekran kapatması yapmıyor baska bır durumda cıft tıklama ıle ekran kapatıyor. ama extradan yazılım ıle dırekt acık ekrandan cıft tık ıle ekran kapatanlar var. bu olmadı dıyorsanız almamalısınız.

    * telefonu 600 saat resetsız ve hatasız kıtlenmesız stabıl yazılım kullanımına karsın , lenovo nun güncelleme ile ilgili nisan 2017 and.7 sözü vermiş sitesinde ama sonrası ne olur bilinmez ve dünya, türkiye lenovo ilgisiz diyorlar. telefonda yazılımsal eksıklerini belirtiyorum zaten bunları bılın yoksa almayın kesınlıkle daha sorunsuz veya sureklı guncelleme veren fırmalara bakmalısınız.

    *Telefonun hoparloru mono ve cok sıddetlı bır sesı var fakat baz tız ayarı full seste herkesın begendıgı bır ses tonu olmayabılıyor cok boguk dıyende var cok cırtlak dıyende var. mutlaka dınlemeden almayın. yazılım ıle bu ses ne olur bılınmez.

    * telefonun ayarlar ıcerısınde guncelleme kısmında hata yazıyor ama bu sadece yazıdan ıbaret bır sorun yok. orada ne yazmalı bılmıyorum ama yazıdan ıbaret hata yazıyor. buna takılacaksanız nıye orada hata yazıyor yaa telefonda bır hata yok ama neden hata yazıyor dıye servısı arıcak ugrasıp duracaksanız hıc almayın bu telefonu. bır hata yok yazıdan ıbaret.

    * telefonun wifi cekımı muazzam guclu tabı buna da bırsey dıyeceksenız bence almayın. gps cekımıde hatasız. henuz bunlar ıle ılgılı sıkayet okumadım ama cok ıyı cekıyor yaa dıyıp dert edıneceksenız bence almayın bu telefonu.

    *ve gelelim kamerasına . evvela buyrun kiyas icin bakiniz

    http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=7870&idPhone2=8319&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    sonra da telefonun kamerası reel kullanan biri olarsk aydınlık ısıklarda otomatık cekımde guzel ve net temız cekıyor. ama cektıgınıze zoom yapıp mukemmel hatasız detaylar ıstıyorsanız almayın. ama manuel makro cekımlerı ıcın telefon cok stabıl ve hızlı detaylar cok net ve temız. ama makro cekıme tekrar zoom yapacaksanız almayın bu telefonu. cıft flaslı beyaz ve sarı loş ısıklarda basarılı cekımler yapılıyor yıne zoom yapmak ıstemıyorsanız. zıfırı karanlıklarda flas cok guclu patladıgı ıcın yakın cekmıyorsanız ıdare eder cok yakından cekım varsa kotu olabılıyor ve tabı kı cekımden sonra zoom yapıp detay arıyorsanız kotu. makro ve manuel ve otomatık ayarları kullanıslı ve cok anlasılır yınede begenmezsenız baska tel bakın derım.

    * video cekımınde 2 tane ozellıgı var dıyorkı yazılım focusu sen mı yaparsın ben mı yapayım. focus u telefon yapacaksa her yenı obje ıcın cok hızlı focus yapıyor ve cok stabıl. ben yapacam dıyorsanız focus yapmıyor ve sız focus ıstedıgınız seye ekranda tıklıyorsunuz. vıdeo cekımınde bı suru ayarı yok sadece cozunurluk ayarı var. bunlar benı bozar dıyorsanız almayın. 4k cekım de var ve sorunsuz.


    * kutusundan bır tane jelatin ve seffaf sert kapak cıkıyor. bu ne dandık mal dıyorsanız bence bu telı almayın.

    * kutu ıcerısınden baska bırsey cıkmıyor şeker para yada baska suprızler beklıyorsanız bu telefonu almamalısınız =)

    *youtube de ses ve goruntu kayması var dıyenler var yok dıyenlerde var bu rıskı almak ıstemıyorsanız almamalısınız yada tesırden bakın karar verın.

    *telefonun ıcerısınde bi dünya uygulama yok bos gelecekse sıze almayın derım. stock ham and. gıbı. menü yu gormeden almayın =) aaa bune almam ozaman dıyeceksenız almayın =) yuklemekle ugrasamam dıyorsanız.

    *telefon gorusmesınde ses cok cıkıyor yaa dıyeceksenız de almamalısınız. bırde karsı taraf sesımı duymuyor ya dıyenler var bunu nasıl denersınız bılmıyorum ama konser ve sessız ortam yada seslı cafe ortamlarında benı duymayan olmadı. bende cok net duyuyorum.

    * unutmadan en cok konusulan sorun ve herkeste var bu , telefonla vıdeo cekımınde şiddetli gurultulu bass lı bir vıdeo yada ses kayıt yapıyorsanız cekımden sonra dınledıgınız de bass lı gurultuler telefonun hangı mıkrofonundan sebepse o sıddetlı baskılı frekanslarda tonlarda sesı kısıyor mesela konserde bass sesı gum gum vurdugunda o gumlerde sarkı sozlerını muzıgı sekteye ugratıyor duyulmuyor. kımısı cızırtı zırıltı vs dıyor.

    ama kesınlıkle cafe yada bagırarak konusmalarda ses kayıtta vs sorun yok. lenovo global bununla ılgılı sıtesınde sozun and 7 ıle cozulecegını soyledı ama bekleyıp gorecegız. bu durumda rısk alamam dıyorsanız baska tel almalısınız =)

    * birde ön kamerası genıs acı cekmıyor dıye cıldıracaksanız kesınlıkle almayın kaç kaç kaç =)



    evet hepsi bu kadar baska sıkayetler okursam gorursem eklerım. unuttuklarım varsada eklerım.

    telefon 1500 tl cıvarında emsallerı cok var alan pişman olsun istemem =) herkese hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_acar -- 29 Mart 2017; 0:5:36 >







  • Nasıl egon tatmin oldumu :)
  • :) algi senin bisi diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence böyle bir yazı gerekliydi lenovo p2 ana konuda her 2 sayfada bir aynı soru soruluyordu uğraşıp yazılmış ben kendi adıma (lenovo p2'ye sahip değilim alırsam listenin başında bu telefon var) yazı için teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkanxf F kullanıcısına yanıt
    estafurullah hocam gercekten ben tek kelime bile telefonu ovmek icin degil sikayetleri derleyip buraya yazdim cunku cidden konusunda artik paylasim yapmak isteyen memnun insanlarida sogutuyorlar konudan.



    adam almis almamis satmis satmamis hala gelmis sayip sovuyor :)



    umarim faydasi olur. saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk_acar

    estafurullah hocam gercekten ben tek kelime bile telefonu ovmek icin degil sikayetleri derleyip buraya yazdim cunku cidden konusunda artik paylasim yapmak isteyen memnun insanlarida sogutuyorlar konudan.



    adam almis almamis satmis satmamis hala gelmis sayip sovuyor :)



    umarim faydasi olur. saygilar.

    Haklısınız adam arkadaşından iphone 7 görüp inceleyiyo p2 alıncada bunun kamerası berbat diyo. Önemli olan insanların beklentisi,benim şimdi kullandığım cihazdan p2'ye geçsem çok memun kalırım(şu an s3 neo kullanıyorum)

    Herneyse iyi forumlar.cihazı alan herkes için hayırlısı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanxf -- 20 Mart 2017; 11:13:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bi yazı olmuş ben almayı düşünüyorum sırf pil ömrü sebebiyle
  • Güzel bir yazı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayı düşünen veya almayı düşünüp te çekinenler bu yazıyı okusun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme?? Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaz ne zaman Türkiye'de satışa sunuldu?

    Aslında merak ettiğim konu, fiyatı ne zaman düşer? Fikir yürütebilen var mı?

    Yanımda taşımak istediğim iki hattı takıp ikinci telefon yapıcam o sebeple aceleci değilim 1550 civarı fiyatlardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobidik

    Bu cihaz ne zaman Türkiye'de satışa sunuldu?

    Aslında merak ettiğim konu, fiyatı ne zaman düşer? Fikir yürütebilen var mı?

    Yanımda taşımak istediğim iki hattı takıp ikinci telefon yapıcam o sebeple aceleci değilim 1550 civarı fiyatlardan.


    hepsiburada da 1554 tl zaten
  • Biliyorum. Bu fiyattan düşmesini bekliyorum. İkinci telefon olarak kullanacağım için, (bekleme süresi uzun ve çift hatlı olması ile birlikte) daha uygun fiyat bekliyorum.
  • Arkadaşlar acaba bu telefondaki amoled ekran Samsung'un kullandığı amoled ekrana göre kalitesi nasıldır.Örneğin J7 ekran parlaklığı seviyesi yarıdayken bile gözleri kamaştırıyor ve yüksek güneş ışığında çok rahat kullanılabiliyor.Oysa DH ekibi P2 incelemesinde parlaklık biraz daha iyi olabilirdi diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panorama_ömer16 -- 30 Mayıs 2017; 23:53:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panorama_ömer16 P kullanıcısına yanıt
    :) marka faktoru bunun sebebi olabilir.



    Cok tartisildi zaten , Lenovo dunyanin en sorunlu kotu telefonlarini yapiyor. Diger markalar sorunsuz.



    Alacaklar buna gore alsin diyoruz hep zaten:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk_acar

    :) marka faktoru bunun sebebi olabilir.



    Cok tartisildi zaten , Lenovo dunyanin en sorunlu kotu telefonlarini yapiyor. Diger markalar sorunsuz.



    Alacaklar buna gore alsin diyoruz hep zaten:)

    son durum nedir hocam telefonda? Pil ömründe azalma veya başka problemlerle karşılaştınız mı ?
    Yeni bir telefon alacağım ve p2 ihtimal dahilinde.
  • steganography kullanıcısına yanıt
    Hic bir sorun yok.



    Hoparlor cizirtisi ben duymuyorum ama samsung cift hoparlor kadar tabi kaliteli degil.



    Pil efsane.



    Kamera cok cok tatminkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkcell'den dün Lenovo P2 Aldım. Android 6 yüklü ve telefon güncel diyor. 7'ye Güncelleme yapmıyor. ne yapmalıyım?
  • böyle bir ahmak telefon yok onu tasarlayan mühendisi babasına müjdeleyeni gibeyim. Ya arkadaş leş telefon ya şuan teleservise gönderdim garantiye lanet telefonu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shaftman

    böyle bir ahmak telefon yok onu tasarlayan mühendisi babasına müjdeleyeni gibeyim. Ya arkadaş leş telefon ya şuan teleservise gönderdim garantiye lanet telefonu.

    Ne sorunu var ve önceki telefonunuz marka model?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.