Şimdi Ara

Lenovo Legion Y540 | 2019 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
10
Favori
27.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fan hızını kontrol edebilmeme izin verseydi iyi olurdu.Rakip markaların ürünleriyle kıyaslandığında fanları biraz daha yavaş dönüyor.Mesela y540 max fanda 49 db ses yaparken helios 300 gibi rakipleri 57 db e kadar ses yapabiliyor.Bu sessiz olması açısından iyi olsada daha serin çalışabilirdi.Fakat termal dizaynı iyi oldupu için herhangi sıkıntı olmayacak seviyeye kadar soğutma yapabiliyor ancak bu dizayn ile daha da serin çalışabileceğini düşünüyorum ki daha rahat overclock yapabileyim.

Ekran parlaklığı 330 nits olması lazım,biraz daha fazla olabilirdi güneş altında kullanırken daha iyi olurdu.Bina içinde kullanım için iyi bir parlaklık değeri.

Adaptörü büyük

Hoparlörlerinin ses kalitesi özellikle dolby audio ile iyi fakat 2 adet hoparlör yerine 4 adet olsa daha iyi olurdu.

Klavye ışığı 2 kademeli daha çok kademe koyulabilirdi.

3 adet usb girişi yerine 4 adet olabilirdi.

Biraz mükemmeliyetçi bir yaklaşım oldu ama aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecnako -- 20 Ekim 2019; 2:23:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mecnako M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim

İnceliyorum birkaç gündür benim de takıldığım iki nokta fan hızını manuel olarak kontrol edememe ve ekranın parlaklığı oldu. Fan hızını kontrol edebilmeyi umarım ilerleyen zamanlarda yazılımla entegre ederler, ederlerse çok güzel olur.

Yarın sipariş vereceğim bakalım gelsin test edeyim detaylıca.
    Malzeme kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• DeShawN1905 kullanıcısına yanıt
    Bence ideal.Sert plastikten bir kasası var, plastiğin üzerine kaplanan malzemenin dokunuş hissiyatı güzel. y530 ile aynı kasayı kullanıyor teknoloji mağazalarında bulup inceleyebilirsiniz.

• Bu arada hibrit modun çalışmadığından bahsetmiştim bu durumu düzelttiler ancak hibrit modu oyun oynayacağınız durumda kullanmazsanız iyi olur çünkü oyunlardaki kararlılığı düşürüyor.Mesela gta5 te oyundan atma sorunu yaşadım hibrit mod açık iken.

• bu bilgisayarı dün vatanda gördüm. oyun bilgisayarı bakıyordum istediğim donanımı sıralayınca direk y540'ın yanına götürdü.alüminyum kasa beyaz ışıklı klavye 1660TI 6 gb ekran kartı İ7 9. nesil 16 gb RAM 2tb HDD 512 gb SSD 144 hz ekran ve harman kardon hoparlör var. 11 bin tl fiyat yazmışlar. ilk bakışta oyun bilgisayarı olmadığını anladım. yüksek donanımlı bir iş bilgisayarı bu. daha çok mühendislik ve fotoğrafçılıkla uğraşanlar için tasarlanmış. çünkü şuan kullandığım Asus N56 da oyun bilgisayarı olmamasına rağmen aldığım dönemdeki oyun bilgisayarlarının donanımına sahipti. sonuçta 7 yıl sorunsuz kullandım. alüminyum kasa beyaz ışıklı klavye 16 gb RAM İ7 3. nesil işlemci ve 2 gb ekran kartı var. işlemcisi çoğu zaman yetse de ekran kartı artık müzelik. biraz araştırayım dedim ayrıldım.
    soru işaretlerim şunlar:
    öncelikle klavyenin sol altındaki kabartmalı harman yazısı ekranı bir üre sonra çiziyormuş. zamanla sıkıntı çıkaracak gibi mi?
    ssd yuvası kaç tane. ileride ek ssd yerleştirmek istersek diye soruyorum. vatan dışında 512 ssd satan görmedim hep 256 gb.
    elle kontrol edilen kamera kapatma butonu var mı?
    klavye tuşları kasaya entegre mi bağımsız tek tek mi. tek tek olan klavyelerde tuş bozulursa tüm üst kasayı değiştirmek gerekiyor. entegre klavyelerde klavye takımını değiştirmek yetiyor.
    güncelleme ve ısı ölçme programları ses görüntü ve klavye ışığı ayarlama programı mevcut mu
    ek soğutucu kullanılınca performansı ne oluyor.
    özellikle işlemciyi tüm çekirdeklerine kadar sömüren assassin's creed odyssey ve origins oyunlarında performansı nasıl. soğutma yeterli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kulga

bu bilgisayarı dün vatanda gördüm. oyun bilgisayarı bakıyordum istediğim donanımı sıralayınca direk y540'ın yanına götürdü.alüminyum kasa beyaz ışıklı klavye 1660TI 6 gb ekran kartı İ7 9. nesil 16 gb RAM 2tb HDD 512 gb SSD 144 hz ekran ve harman kardon hoparlör var. 11 bin tl fiyat yazmışlar. ilk bakışta oyun bilgisayarı olmadığını anladım. yüksek donanımlı bir iş bilgisayarı bu. daha çok mühendislik ve fotoğrafçılıkla uğraşanlar için tasarlanmış. çünkü şuan kullandığım Asus N56 da oyun bilgisayarı olmamasına rağmen aldığım dönemdeki oyun bilgisayarlarının donanımına sahipti. sonuçta 7 yıl sorunsuz kullandım. alüminyum kasa beyaz ışıklı klavye 16 gb RAM İ7 3. nesil işlemci ve 2 gb ekran kartı var. işlemcisi çoğu zaman yetse de ekran kartı artık müzelik. biraz araştırayım dedim ayrıldım.
    soru işaretlerim şunlar:
    öncelikle klavyenin sol altındaki kabartmalı harman yazısı ekranı bir üre sonra çiziyormuş. zamanla sıkıntı çıkaracak gibi mi?
    ssd yuvası kaç tane. ileride ek ssd yerleştirmek istersek diye soruyorum. vatan dışında 512 ssd satan görmedim hep 256 gb.
    elle kontrol edilen kamera kapatma butonu var mı?
    klavye tuşları kasaya entegre mi bağımsız tek tek mi. tek tek olan klavyelerde tuş bozulursa tüm üst kasayı değiştirmek gerekiyor. entegre klavyelerde klavye takımını değiştirmek yetiyor.
    güncelleme ve ısı ölçme programları ses görüntü ve klavye ışığı ayarlama programı mevcut mu
    ek soğutucu kullanılınca performansı ne oluyor.
    özellikle işlemciyi tüm çekirdeklerine kadar sömüren assassin's creed odyssey ve origins oyunlarında performansı nasıl. soğutma yeterli mi?
    Harman yazısı kabartmalı değil.
    fiziksel bir buton yok lenovo vantage uygulaması içindeki ayarlardan kamerayı sürekli kapalı olarak ayarlayabilirsiniz.
    Klavyeyi ayıran ekstra bir kısım yok ancak şimdi inceleyince fark ettiğim kadarıyla ekrana kadar olan kısım bütün bir parça(bilgisayar kasasının üzerine oturan bir kapak gibi).Bu parçanın çıkarılmasıyla klavyeye erişilebilir.
    Klavye ışığı 2 kademeli klavyede FN+Boşluk ile kontrol ediliyor.
    Lenovo vantage uygulamasıyla bilgisayar özelliklerini ayarlayabiliyorsunuz.Isı değerleri için ekstra program yüklemelisiniz.
    Ek soğutucu biraz daha serinletebiliyor.Sıcaklık değerleri için ilk mesajdaki videolara bakabilirsiniz.Sorduğunuz oyunları hiç denemedim bir yapamayacağım.
    Online gta5 oynarken yer yer anlık 90 üzerine çıktığı olabiliyor.
    En sıcak değerleride csgo da gördüm işlemciyi çok kullanmasından ötürü.110mv undervolt yapılmış halde kullanıyorken anlık 95-97 gördüğüm oldu ancak genelde 80-90 derecelerde dolanıyor.Fakat 95 i gördüğüde olsa şu nokta önemli ki bu durumda işlemci hız düşümüne uğramıyor çoğu laptop 3.2ghzlere kadar düşerken y540 4ghz altına pek düşürmüyor.Bu hızlarda bu sıcaklıkları sağlaması açısından soğutma sistemi fena değil diyebilirim.

• Merhabalar herkese,

Yakın zamanda karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum. Ayrıca benzer problemle karşılaşan başka insanlar var mıdır acaba diye merak da ediyorum.

Ben de bir adet Legion y540 sahibiyim. Yakın zamanda fark ettiğim üzere, touchpad kullanırken mesela parmağım touchpad üzerinde ve hareket etmiyorken bile fare imlecinin ufak bir alanda kendince sağa sola yukarı aşağıya hareket ettiğini keşfettim. Sürücüleri güncelledim, windows sürümümü güncelledim, lenovo destek hattıyla görüştüm vs. Hatta en son dün format bile attım bilgisayara. Formattan sonra da düzelmemişti.

Sonra çok değişik bir hata modu fark ettim. Bilgisayar adaptöre bağlıyken bu problem oluyordu ama adaptörü çıkartınca hiçbir problem kalmıyordu. Art arda birkaç kez daha denedim ve evet, problem bununla alakalıydı. Manyetik alan etkisi olabilir mi diye düşünerek bir de adaptör bağlıyken bilgisayarı adaptörden uzakta bir yerde tuttuğumda yine touchpad düzgün çalışıyordu. Adaptör normalde çalışma masamda laptop'ın 30 cm kadar arkasında duruyor gün içerisinde.

Yani bilgisayar şarja takılı ve şarj adaptörü de bilgisayara fazla yakınsa touchpad hassaslığında bir problem oluyor. Adaptör büyük olduğundan mı (230W) kaynaklanıyor bilemedim, ama bende böyle bir hata vardı ve hata kaynağını bu şekilde buldum.

Bu problemle karşılaşan, denediğinde de benim gibi sonuçlara ulaşan var mıdır acaba?

Teşekkürler!

• Kontrol ettim ve bende böyle bir problem yok.
    Bende kullananlara bir soru sorayım.İnternetten video izlerken (youtube vs.) sesin 10dk sonra senkronizasyonu bozuluyor.Muhtemelen windows kaynaklı bu sorunu yüksek performans modunda yaşamıyorum.
    Sizin bilgisayarınızda realtek hd audio yöneticisi yüklü mü? Bende öyle birşey yokta.
    Muhtemelen donanımsal bir şey. Birkaç aya ciddileşirse servise veririm ama çok etkilemiyor açıkçası.

Bahsetiğiniz ses senkronizasyonu görüntü-ses arası senkronizasyon mu? Yani seslerde kayma flan mı oluyor? Şayet öyleyse ses kartıyla ilgili yazılımları kurduğunuzdan emin olun. Eminseniz ve sorun hala devam ediyorsa donanımsal bir problem olabilir. Harici bir ses kartı varsa o şekilde de deneyebilirsiniz kıyaslamak için.

Evet realtek hd audio console bende yüklü.
    pcsupport.lenovo.com
    Home - PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr

Şu linke girip "seri numaramı algıla" diyebilirsiniz. Sonrasında gerekli tüm sürücüleri buradan manuel olarak kurabilirsiniz. Ben de realtek yazılımını buradan kurmuştum.

• Cihazı 2 ay önce aldım aldığım günden beri hoparlörlerinde eski tarz müziklerde böyle bir anda küçük bir ses çıkarıyor parazit gibi ilk başlarda driverler sandım fakat sonra güncellemelere rağmen devam etti servise 2 kere gönderdim ikisinde de sorun yok cihaz standartlar dahilinde çalışıyor donanımında sorun gözükmüyor aynı model cihazlara denedik dediler.Aynı sorunu yaşayan var mı ? Bütün modellerde mi var yoksa benim cihaza mı özgü ona göre tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum.
  • sierraechozulu S kullanıcısına yanıt
    benim bilgisayar windows 10 yüklü geldiğinden sürücüler de yüklü geldi.Lenovo vantage ve internet sitesinden sürücüyü kontrol ettirdiğimde güncel yüklü gözüküyor ancak belirgin kontrol edip ayar yapabileceğim bir kısım göremiyorum.Bir tek vantage uygulamasında dolby ayarları kısmı vs var.

• emrears99 E kullanıcısına yanıt
    Aynı parazitleri bende yaşadım sesi ayarlardan 16 bit e aldığınızda parazitler gidiyor.Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi videolarda ses görüntü uyuşmazlığı oluyordu zamanla bunuda yüksek performans modunda kullarak çözdüm sizde senkron sorunu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecnako -- 9 Kasım 2019; 14:26:31 >
  • Bende 11 kasim indirimlerin de bu laptopu almayı düşünüyorum. Kasası uzun yıllar sağlam kalacak bir yapıda mi? Kronik bir problemi varmı? Alıp ta keşke bunun yerine başka laptop alsaydın dediniz mi?

• sierraechozulu S kullanıcısına yanıt
    sendeki sorunun nedeni alimünyum kasa olması. aynı sorun şuan kullandığım asus n56 model pcde yaşadım. taktığın piriz çoklu prizse ve kalitesizse titreme yapıyor bazen. titreme zamanı parmağını kasada hafifçe gezdirince kasanın da titrediğini görürsün. bu sorun elektriksel bir sorun ama 7 yıl kullandım pcyi bir arıza çıkarmadı. bazen elektrikten çekince titreme geçinceye kadar imleç masa üstünde dans ediyordu hatta.
  • kulga kullanıcısına yanıt
    y540 ın kasası alüminyum değil sert plastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecnako -- 9 Kasım 2019; 14:24:39 >
    Ben uyuşmazlık sorunu yaşamadım sadece parazitlenme mi dersin cızırtı mi dersin onu yaşadım teknik destekte driverlari guncelledi bazı işlemler yaptı ama o ses geçmedi.
    benim vatan bilgisayarda incelediğim alüminyum kasaydı
  • kulga kullanıcısına yanıt
    y740 alüminyum kasa onu incelemiş olmalısınız

olur mu yahu Y540'tı :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.