Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de y530 modelini aldım ama sağ menteşesinin mili sanki kısa. iki fotoğraf arasında net belli oluyor. Bir de fanından arada gıcırtı sesi geliyor sizde de var mı bu sorunlar?
    Lenovo legion y530/730
    Lenovo legion y530/730

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

https://www.youtube.com/watch?time_continue=139&v=vfIxf73RGEg bunu uygulayın yada daha basit olan wiindows üzerinden voltaj düşürün

wifi adabtörü ile ilgili problemler var mışhttps://support.lenovo.com/hk/en/downloads/ds120181 öncelikle bu sürücüyu kullanın eskisini silin düzelme olacakmı bır bakın
    Bu bilgisayarın batarya modundayken bir süre sonra performansında düşüşler yaşanıyor. Ama lenovo vantage yüklüyse orada batarya koruma modu olduğu için sürekli adaptörde takılı olarak kullanabilirsiniz. Ancak vantagenin son sürümünde bu özellik doğru çalışmıyor o yüzden bir eski sürümünü kullanmakta fayda var.

• içerisindeki HDD yi çıkarıp yerine SSD takarsam kendim garanti dışına çıkar mı ürün yoksa servisine falan götürüp mü yaptırmalıyım.
  • *RisingsoN* kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayara ram yükseltme ssd yükseltme falan yaparsak garantiden çıkma durumu oluyor mu
  • Lefrer kullanıcısına yanıt
    SSD'yi değiştirmeden önce Lenovo Destek ile görüştüm.

Lenovo legion y530/730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RisingsoN* -- 15 Haziran 2019; 2:8:36 >
  • *RisingsoN* kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim sonunda değiştirebilicem günlerdir cevap arıyorum desteğe de ulaşamamıştım sağ ol

• uummuuttss kullanıcısına yanıt
    O bilgisayar 99 derece sıcaklıkta 10 yıl çalışır kardeşim takma kafana. 8. laptopum ordan biliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

2018.12 de lenovo y530 almıştım. bugüne kadar bir sorun olmamıştı ancak geçenlerde bilgisayarı kapağından kapatıp uykuya aldım. daha sonra açtığımda ekranda görüntü yoktu. bilgisayarın donduğunu sanarak güç düğmesinden kapattım. ancak tekrar açtığımda boot ekranında ki lenovo logosu dahil hiç bir şey görünmüyordu. bu arada monitörü bağladım ve monitör de görüntü vardı ancak laptopta yok. biraz araştırınca backlight ile ilgili bir sıkıntı olduğunu öğrendim. ekrana telefon ışığı tutunca görüntünün olduğunu görebiliyorum. fn + f5 ile brightness azaltma arttırma hiçbir şey etki etmedi. sanırım kronik bir sorun var. böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

Merhaba arkadaşlar,

2018.12 de lenovo y530 almıştım. bugüne kadar bir sorun olmamıştı ancak geçenlerde bilgisayarı kapağından kapatıp uykuya aldım. daha sonra açtığımda ekranda görüntü yoktu. bilgisayarın donduğunu sanarak güç düğmesinden kapattım. ancak tekrar açtığımda boot ekranında ki lenovo logosu dahil hiç bir şey görünmüyordu. bu arada monitörü bağladım ve monitör de görüntü vardı ancak laptopta yok. biraz araştırınca backlight ile ilgili bir sıkıntı olduğunu öğrendim. ekrana telefon ışığı tutunca görüntünün olduğunu görebiliyorum. fn + f5 ile brightness azaltma arttırma hiçbir şey etki etmedi. sanırım kronik bir sorun var. böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
    Lcd arızası arkadaşım.Lcd değişecek.

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 aydır Legion Y530 İ5-8300H Gtx-1050 ürününü kullanmaktayım.Okulda olduğumdan dolayı pek fazlada oyun oynamadım.Burada almayı düşünen kişiler için hem cihaz hakkındaki görüşlerimi hemde yardım istediğim birkaç sorunu yazacağım.Öncelikle cihaz ben aldığım zaman giriş klasmanında yer alıp f/p konusunda iyiydi.

Cihaz dış görünüş açısından pek gösterişli değil,kasası plastik tarzı bir maddeden olduğu için bunun hem avantajları hemde dezavantajları bulunuyor.Avantaj olarak darbe durumunda esneme sağladığı için düşmelerde zararı azaltabilir.Olumsuzluk olarak ise bilgisar ısınınca biraz sıkıntı yaratıyor bu durum çünkü mesela kendi klavyesini kullanıyorum oyundan çıktıktan 10 dakika sonra bu yazıya başladım sağ tarafta tuşların alt kısmından başlayan bir sıcak alan var bu çok olmasada rahatsızlık veriyor.Yine kasada çok esneme oluyor özellikte birkaç nokta başta olmak üzere bunlardan biride dokunmatik yüzeyin sol altı,ufak bir esnemede gıcırtı oluşuyor bu durumun uzun vadede bir sorun teşkil edeceğini pek sanmıyorum ancak yinede rahatsızlık hissi oluşturmakta.Yine bilgisayarın köşeleri hafif pürüzlü duvar gibi bir yüzeye sürterse plastik olduğundan dolayı deformasyona uğrayabilir.

-Dokunmatik yüzey sol taraf yerine daha sağda olsaydı fare olmadığı zamanlar için daha verimli kullanım sağlardı.
    -Klavye konusunda tuşlar arası mesafe güzel sağ taraftaki numaralara alışmak biraz zaman alıyor sürekli alt tuşlara basıyorsunuz yine klavye malzemeside hoş bunu teknoloji marketlerde diğer cihazlarla karşılaştırırsanız farkedeceksinizdir.
    -Kamera konumu ise mantıksız olup bir işiniz düşünce verim alamıyorsunuz eğer çok işiniz olacaksa kesinlikle ek kamera kullanmalısınız(Sonraki serilerde(Y730) kamera üste taşınmıştı).
    -Tasarım olarak bazı detaylar bulunuyor bunlar ekran panelinin arkasına ışık vurunca tek merkezden yansıması ve menteşe kenarlarındaki logo gibi ama çok sönük kaldıkları için pek göze çarpmıyorlar ben bile bir süre kullandıktan sonra farkettim.
    -Bu arada sağ menteşenin sol tarafında boşluk olması normal arkadaşlar tasarım böyle bir sorun teşkil etmiyor.

Performans olarak ben yeterli görüyorum zaten panel 60 Hz olduğu için ultra ayarlara kaymayınca yetiyor.Zaten ben alırken oyunları daha az gözeterek aldım.Yine Lenovonun kendi Nerve Center ve Vantage yazılımlarınıda kullanmayı ihmal etmeyin yararları oluyor.

-Ekran kalitesi olarak ise ben beğenmedim.İlk başta üst düzeye yakın bir beklentim vardı ancak kullandıkça ne kadar kalitesiz olduğunu iyice anladım.Tam kapasitede olan parlaklık yinede yetmiyor sorun sadece parlaklıktada değil örneğin karanlıkta bunu daha iyi anlıyorsunuz ana sorun genel kalitede.
    -Usb girişleri sağ,sol ve arkada birer adet bulunuyor arkada 2 adet olsaydı daha iyi olurdu.

Diğer sorunlar ise;
    -Harddisk sesli çalışıyor ara sıra ampül patlamasına benzer bir ses çıkarıyor.
    -Bilgisayar yük altında değilken fanlar belli aralıklarla anlık olarak yüksek devirde çalışıyor.
    -Dokunmatik yüzeyin tuşları çok ses çıkarıyor.
    -Hoparlör kalitesi orta düzey denebilir dolby audio ayarları çok fark ettiriyor.

Ana sorun konusu ise fan sesi ve ısınma bunlardan çok rahatsızım.Daha iyi pil modunda World of Tanks gibi bir oyuna girince giriş ekranında bile ilk saniyelerde fan hızı artıyor oyuna girince ise anında fan maksimumda çalışıyor.Boşada çalışmıyor odayı ısıtıyor,kışın çok faydasını göreceğim.Yani geceleri ses yapıyor çevreye rahatsızlık vermesin diye kullanmak istemiyorum.Okula gittiğimde yurt odasında bu yüzden hiç oynayamam,yani tasarımdan kısıp iş bilgisayarına benzeyen bir ürün yapıyorsunuz en azından seside iş bilgisayarına benzesin.En son sıcaklık maks. 87 derecelere kadar çıkıyordu bununla birlikte fanlar sürekli turboda çalışıyor.Benim anlamadığım bazı arkadaşlar oyun oynarken sadece 15-20 saniye yüksek devire geçti yazmış.Bu yazılana göre o zaman benim cihazım sorunlu ama çoğu kişide bu sorun var yine.İlk zamanlar teknik servisede göndermiştim sıcaklık-fan sorunu,adaptörden gelen ses ve kasadaki gıcırtılar için ancak sadece adaptör değişti diğer herşey normal denildi.

Yazı biraz uzun oldu araştıran arkadaşlar için biraz daha detaylı yazmaya çalıştım.Genel hatlara bakınca olumsuz yazmışım ancak ürüne sıcaklık ve fan harici kötü denilemez zaten oyun bilgisayarlarında bunlar genelde kronik olan şeyler,piyasadaki diğer ürünlerde de zaten en az bunun kadar sorun bulunuyor yakın fiyatlara daha iyi bir ürün olsaydı zaten onu alırdık birde böyle düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yakp20 -- 6 Temmuz 2019; 3:25:22 >

• Beyler kasımda aldım bu laptopu blackfriday indiriminde 7-8 ay civarıdır kullanıyorum belli başlı sorunları yazıyım;
    --Touchpadin ara ara kilitlenme sorunu var touchpad açıp kapama butonuna iki kere basınca (FN+F11) düzeliyor ama tekrar olabiliyor.
    --Yukarda bi arkadaş bahsetmişte böyle sanki hoparlörün üstünde bi parça varda sürekli ses cıkartıyo tık tık diye ama bu her zaman olmuyor kulaklık takıncada oluyor bu arada harddiskten kaynaklı olabilir.
    --Klavye tuşları çok deforme oldu W tuşunun ve D tuşunun baskılarının yarısı çıktı( tırnaklardan kaynaklı sanırım)
    --Ara ara çok mavi ekran alıyorum 10 yıllık masaüstü bilgisayarımda toplasam bile bu kadar mavi ekran almamışımdır özellikle bilgisayari ilk aldığımda bayağı bi mavi ekran almıstım ondan sonra 5-6ay hiç almadım şimdi 1aydır falan 2kere alıyorum otomatik restartlıyor kendini güncelleme yapıp.
    --Arkadaşın dediği gibi touchpaddeki sağ click ve sol click butonları çok ses cıkartıyor kullanası bile gelmiyor insanın.
    --Ekran parlaklığı gündüz ışığında çok kötü bence.
    Ve yine kronik hatamı bilmiyorum ama harddisk sorunlu olabilir badsector bulunmadı gerçi tarattım HDTune programıyla ama oyun oynadıgım zaman örneğin csgo ara ara takılmalar meydana geliyor sanki fps birden 30'a düşüp yükselmiş gibi SSD'ye atınca böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.HDTunede o kırmızı yavaş çalışan kısımları kaldıracağım sanırım.
    Bu bahsedeceğim sorun değil ama yatarak kullanan kullanıcılar için ve bu laptopu almak isteyenlerler için hoparlör bilgisayarın biraz altında olduğundan ses az geliyor ama çok önemli bir negatifliği yok.
    --Kamera kullananlar kamerası kötü ve altta cidden kötü.

Edit: Diğer arkadaşlarda olan sorun bende 7-8 ay sonra oldu black screen sorunuyla karşılaştım garantiye gönderdim bi haftada lcd yi değiştirip geri yolladılar.Bilgisayar geri döndüğünde ise oyun oynarken a tuşunun çıktığını gördüm bende F12 ile yerini değiştirdim klavyesi güzel fakat tuşlar kolay çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hygiei4 -- 23 Ağustos 2019; 12:45:49 >

• Yaklaşık 1 yıl sonra resmi siteye VGA driver güncellemeleri geldi şaşkınım :)
  • Cihazın 2019 ocak sonlarında 15ICH yani i5- 8300h 1050 4gb 128ssd modelini aldım ve 8 aydır kullanıyorum. Cihazın sıklıkla yukarıda bahsedilen sorunları bende olmadı nedense. Öncelikle cihazın artılarından bahsediyim.

+ Cihazın dock yapıda olması güzel. Harici monitör klavye ile kullanılması çok rahat ve ben öyle kullanıyorum.

+ Ekran tasarımı ve plastik yapısından dolayı hafif ve küçük taşımada kolaylık sağlıyor.

+16gb ram ve 4gb 1050 ekran kartı olan en ucuz laptop buydu ve bunun avantajı pubg oynarken hissediyorsunuz. 8gb ram'i olan ve 2gb 1050 ekranlı masaüstü bilgisayarı olan arkadaşımdan daha iyi oyun deneyimi sunuyor.

Eksilerine gelecek olursak

- Kesinlikle ekran kalitesi. Sadece yüzde 65 rgb renk gamutuna sahip ekran ve bu eksikliğini kapatmak için ekran kalibrasyonunda gama değeri normalden yukarıda ayarlanmış geldi. O şekilde kullanım gözümü yorduğu için normale aldım gama değerini ve az renk kapasitesi daha çok farkedilir şekilde kullandım dışarıda evde harici monitöre bağlı zaten.

- Isınma ve fan sorun ama çözülebiliyor. Zalman marka fan aldım ve cihazın işlemci performansını yüzde 90'a düşürdüm. Pubg ve diğer güçlü oyunları oynarken fan rahatsız etmiyor.

- Hoparlör vasat yoruma gerek yok.

- Kamera yetersiz ama çok işim düşmedi kullanmadım.

Servise işim düşmedi ve pek mavi ekran hatası almadım. Windows güncellemelerini hep yaparım ve donanım güncellemelerini vantage uygulamasından yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirulas -- 21 Eylül 2019; 14:44:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sirulas kullanıcısına yanıt
    Yüzde 65 srgb kalitesi iyi mi? Benim monitörüm %94 srgb ve 6 bit. çok fena reklam kokan bir yazı olmuş
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Cihazın en önemli eksisi olarak bahsettim zaten ekranını. Lenovo 1060 olan modelinde 144hz ve yüzde yüz srgb ekran kullanmış fakat diğer y530'larda ekran aynısı ve kalitesiz. O cihaz da 10000tl civarında ve ben bunu 5400tk' ye amazondan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirulas -- 21 Eylül 2019; 16:54:56 >
  • sirulas kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın ben yanlış anlamışım kusra bakma.
  • Herkese selam

bugün itibariyle ben de bir Lenovo Legion Y530 81FV00B9TX sahibi oldum.
    Maşallah 22 sayfa yazı var. Uygun zamanımda hepsini okuyacağım fakat özellikle şunu yapma dediğiniz trickler varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • bu laptopı 2018 temmuzda lenovo.com üzerinden USA'den aldım. Muhtemelen ilk alan 100 kişidenimdir. Hala harika çalışıyor, fiyat. Harman hoparlöre vasat diyenin kulakları bozuk veya başka modeldir veya dolby audio/atmos kapalıdır. 1 yıllık garanti sürem vardı o da dolmuş. 1 yıl vermeleri kötü. ucuz olsun diye sadece hddli model alırsanız boş slota m2 ssd takmak saniyeler sürüyor. 700 dolarlık laptopa 6600-7000₺ istemeleri de çok komik ve acı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunkaya -- 4 Ekim 2019; 20:25:53 >
  • Merhaba arkadaşlar bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. Oyun delisi değilim. Normalde dota2, diablo2 filan oynuyordum ama bir süredir oyunda oynamıyorum. Bilgisayar ihtiyacım solid autocad çalıştırsın, ihtiyaç durumunda da oyun oynatabilsin. Çok yavaş olmasın ondan 16gb ram olması iyi olur. Normal alım seviyem 6000 tl ama bu bilgisayarda 7810 tl ye düşmüş sizce alsam mı. Cevaplarınızı büyük bir umutla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Richter

Bende de legion yazıyor açılışta. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama. Teknoraks'tan aldım ben de 2 hafta oluyor yaklaşık, 6300tl idi. Güzel denk gelmiş size. Önceki sayfada bir mesajım vardı ekran renklerine dair. Kırmızı ve yeşil nasıl geldi size? Karşılaştırma yapabileceğiniz bir cihaz varsa telefon, pc vs. bakabilirseniz sevinirim.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 19 Kasım 2019; 20:28:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.