Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Sizi de kullanıcı listesine ekledim.

  • Beberat13 B kullanıcısına yanıt

    Hayır.

  • onder.t O kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Linkte hangi ülkelerde hangi model satışı var görebilirsiniz.


    https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Lenovo_Legion_5_Pro_16ACH6H

  • Egrino E kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Bir iki simülasyon dışında laptopu daha yüke sokmadım fakat testler sırasında gayet sessizdi ve coil whine yoktu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S741

    Selamlar,


    Linkte hangi ülkelerde hangi model satışı var görebilirsiniz.


    https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Lenovo_Legion_5_Pro_16ACH6H

    Keşke o listeye hangi web sitesi satıyor onu da ekleselerdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

    Siparişimin durumu "Şimdi gönderiliyor" şeklinde güncellendi. 1 hafta içerisinde kargoya verilir diye umuyorum, en azından en sonki Amazon.com siparişimde öyle olmuştu. Sizlerin siparişlerinde herhangi bir gelişme var mı?

    "Şimdi gönderiliyor" aşaması, ürün tedariğinde sorun yaşandığı ve ürün temini sonrası siparişi ilk gönderilecek kişilerden olduğunuz anlamına geliyormuş. Stok tedariğine dair halen daha bir belirginlik yok.





  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Sizi şimdi hatırladım. Sanırım sizin sipariş ettiğiniz bir laptop 1500€ saçma yasa maddesi yüzünden gümrüğe takılmıştı. Son durum ne oldu? Nasıl hallettiniz peki?
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Ne siz sorun ne ben anlatayım derdim ama madem sordunuz...


    Amazon' un aklıevvel paki ve hint çalışanları DHL' e oluşturduğum iade talebini onaylamamak için resmen direndiler. DHL' i arayıp talebimi onaylayın dedikçe "Ürününüz gümrüğe takılmış, DHL' i arayın ve ihtiyaçları olan eksik bilgileri teslim edin" den fazlasını söyleyemediler ki bu da kopyala yapıştırdı. Ucuz iş gücü...


    Amazon Executive Customer Relationship' ten birisi ile e-posta yoluyla iletişime geçmeyi becerebildim o da uzun süren bir yazışma sonrası yardımcı oldu. Durumu takip edip bu kimseyi de her gün e-posta yollayıp dürtüklemesem kuvvetle muhtemel ilk 20 gün geçip iade talebim otomatik olarak reddedilecekti DHL/TR gümrüğü tarafından. Bunun sonucu olarak da ya kesilen akıl almaz düzeydeki haracı ödeyecektim ya da ürün TR gümrüğüne kalacaktı.


    Sonuç olarak DHL ile iletişime geçip iade talebimi haftalar sonra onayladılar 20 günlük süre limitini aşmadan ama canım muz cumhuriyetinin rüşvet meraklısı memurlarının iade onayını bekliyor gönderim 3 haftadır ki geri dönebilsin. DHL durumu onaylasa da gümrük memurlarının ürünü çekmeleri bekleniyor özetle, kesin olarak iadesi olacak ama şeref yoksunları insanı yormaktan fazlasını yapmıyor.


    Amazon' un taahhüt ettiği son teslim tarihi de 27 Nisan' dı, süre geçtiğinden doğal olarak iade hakkım doğdu ve yine aklıevvel çokça paki ve hintli ile uğraştıktan sonra ücret iadesini alabildim.


    Siz siz olun sakın bu ülkenin özellikle gümrük memuruna yolunuzu düşürmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 4 Mayıs 2021; 18:22:20 >




  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız onca şey için çok üzüldüm. Maalesef ki muz cumhuriyeti beraberinde bu sorunları da getiriyor. İlk başta detaylı araştırmasaydım ben de bu saçma sapan 1500€ ağına takılacaktım. Mevzuatı okumaya çalıştım, inanılır gibi değil içine girdiniz mi bir daha çıkamıyorsunuz. O kadar detaylı ki her noktan vergi çıkartabilirler. İşin kötü tarafı Gümrük Müşavirleri uğraşmak istemiyor. Kaç tanesiyle konuştum ve mail attım. Tabii o kadar pahalı bir ürün değil. Uğraşmak istemediler. Ama bence bu haksızlık. Herkese aynı davranmaları gerekiyor. Bence uğraşsalardı bile gereğinden fazla ücret çıkartırlardı. Çünkü ülkede ahlaki ve etik anlamda çalışan çok az insan var.
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Mevzuatı okumaya başlamakla hata etmişsiniz doğrusu, gelen gitmişin yazdığının üzerine keyfi ekleme yapıyor; çocuk oyun hamuru gibi bir öyle bir böyle keyfine göre şekillendiriyor. Uğraşıp vaktinizi ayırırsanız mevzuatte birbiri ile çelişen fazlasıyla madde bulabileceğinizden oldukça eminim.


    Size en büyük saçmalığı söyleyeyim, gümrük memurunun keyfine göre ödemeniz gereken vergi %20' ye kadar düşürülebiliyor satın alımınız kişisel kullanım amacı taşıyorsa. Örneğin tanıdığım olduğundan bana alt limitten yani %20' den vergilendirme yaparken size %30 vergi uygulayabilir.


    Özetle saçmalıklar saymakla bitmez, siparişimi gümrükten çekmek için bakanlık, DHL TR operasyon müdürü vs. dahil görüşmediğim merci/kimse kalmadı. Söylenecek çokça lafım var ama söyledikten sonra alacağım cezaya hiç değmeyecek. Bu durumda beni mutlu eden tek şey, bu kadar rezilliği bize dolaylı yoldan yaşatan halkın ekmek ve makarna gibi karbonhidrat harici besin değeri olmayan ucuz gıdaları bile alacak parayı bulamadığı bir döneme yavaş yavaş giriyor olmamız.


    Bunların dışında desteğiniz için size çok teşekkür ediyorum, biraz kin kustum kusuruma bakmayın lütfen. Bu son 1 aydır kafamda saç kalmadı sinir ve stresten genç yaşıma rağmen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 4 Mayıs 2021; 18:47:0 >




  • Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

    Siparişim için kargo etiketi oluşturulmuş, kargoya teslimi bekleniyor. Elime ulaşır ulaşmaz merakınızı gidermek adına yapmamı istediğiniz bir oyun testi vs. var ise benimle paylaşırsanız sevinirim.


    Umarım sipariş vermiş diğer arkadaşların siparişleri de en kısa sürede kargoya verilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 4 Mayıs 2021; 20:4:28 >
  • Arkadaşlar çabuk olun MediaMarkt’a gelmiş! Hemde harika bir fiyattan.https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_legion-5-pro-16-ryzen-7-5800h-32gb-1tb-ssd-rtx3070-8gb-qhd-165hz-w%C4%B1n10-82jq0063tx-gaming-laptop-gri-1215043.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morichannn -- 4 Mayıs 2021; 21:10:12 >
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Gerçekten de güzel fiyatmış, bu fiyattan satmalarına şaşırdım doğrusu. Arkadaşları uyarayım, laptopta bir sorun olur da iade etmek istediğiniz halde Mediamarkt bu talebinizi reddederse ürün THH' nin fiyat sınırını aştığı için üst mahkemeye gitmeniz gerekir. Bir sorun yaşamadığınız sürece TR için çok iyi bir fiyat.

  • Siz Almanya’dan almakta kararlı mısınız?
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle, Türkiye' den böyle yüklü miktarda bir cihazı kesinlikle almam.

  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Neden hocam? Ben de bi düşünmedim değil açıkçası 3000 farkla tr den almayı
  • Egrino E kullanıcısına yanıt
    Ben aldım bile. Şans dileyin bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morichannn -- 4 Mayıs 2021; 21:44:40 >
  • Egrino E kullanıcısına yanıt

    Bir sorun yaşadığımda paramla rezil olmak istemiyorum, arada THH olsa hiç olmazsa THH var diyerek bir ihtimal satın alabilirdim ama bu fiyat bandında Amazon haricinde bir yerden satın almam.

  • Morichannn M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Asusa 2 kere gönderdiğim laptopun çerçevesini 2 seferde de farklı yerden kırıp. Bize geldiğinde kırıktı dediklerinden beri servislere soğuğum ben açıkçası. Markalar farklı da olsa dil yandı bir kere. Cihazda kullanıma engel sorun olmadığı sürece servise gidesim gelmiyor o yüzden trden olmaması benim için de pek eksi değil. 3k param da cebimde kalıyor. Ama hani cidden de cazip fiyattan gelmiş insanın alası geliyor
  • Egrino E kullanıcısına yanıt

    Dürüst olayım 12 taksitle alıp elimdeki nakit parayı döviz olarak tutmayı düşünmedim değil. TL' nin önümüzdeki 12 ay iyice değer kaybetmesiyle günümüz kuruyla 16.000 TL' ye getirilebilirdi diye düşünüyorum Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.