bi hata yaptım lenovo laptop aldım, alette ses titreşim yapıyor, donuyor kapatıp açmak zorunda kalıyorum, ilk defa başıma böyle bir durum geliyor, bir daha lenonovo mu ? asla. |
Lenovo intel celeron 4020 -128gb - 4gb ram - 14'' inc (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Geçen Ekim den bu yana, geçen 10 ay içerisinde,
gelen zamlar sonrası bahsettiğim bu laptop en ucuz 5.900 TL den satın alınabiliyor.
a101
HP İ3-1115G4 4/256 GB Ram Freedos Laptophttps://www.a101.com.tr/elektronik/hp-i3-1115g4-4-256-gb-ram-freedos-laptop -
Hakem heyetine verdim servisin değişim raporuna rağmen lüzumsuz penta 485usd+KDV ödersem üst modeli vereceğini elinde benim değişim için cihazının olmadığını söyledi.LEnovo son cihazlarında kronik anakart hatası bios hatası var çok defa bu şikayetleri duyar oldum ki benim doa verilen cihazım 2 defa üst üste anakart ve ssd bozulması nedeniyle rapor verildi.Acer ve Dell kullanıyorum ikisi de lenovodan daha kaliteli ve stabil.Hatta acer celeron N4120 4 çekirdek almıştım 1 yıla yakın oldu 2200 TL ye gayet memnunum oyunla işim yok.i5 11.nesil Dell in yaptığı işin aynısını yapabiliyor.
-
Amazondan bir tanıdığıma 5000 TL ye almıştım.HP için amazon'u takip edin bazen güzel indirimler geliyor.
-
hocam cihazın garantisi var, garantide bir sorun çıkar mı veya malum ekonomik sebeplerle cihaz sorunsuzdur deyip geri yollama ihtimalleri var mı? ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
-
Aynı sıkıntıları yaşıyorum.2 aydır bunlarla uğraşıyorum.Her yerde de yazıyorum.Lenovodan uzak durun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
servise gönderdiniz mi cihazınızı ?
-
Bu cihazları bu fiyatlara alan çok ciddi sayıda vatandaş var. Ben almam çevremdekilere de aldırtmamak için elimden geleni yaparım. Sebebi tamamen fiyatı. Sonuçta 150 200 dolarlık ürün. Şuan dolar kaç lira olsa kaç olurdu siz biliyorsunuz zaten normalini. Bu anormal fiyattır ülkemize yakışmıyor. Şu fiyatlara var ya insanımız çok çok daha iyilerine layıktır....Acil ihtiyacı olan var ise de 2. el veya biraz daha koyup bari ryzen 3500lü bir model almaları daha akıllıca olur
-
3 defa gitti geldi.Ama donma sorunu hala devam ediyor.
hocam arıza kaynağı olarak ne dendi ? nasıl bir tamirat uygulandı? acaba kronik hatalı cihaz mı bunlar ?
-
Benim telefon bundan güçlü.
Benim Lenovoya servis değişim raporu verdi de ne oldu?Adam elimde senin cihaz yok işine gelirse 485 USD+KDV ödersen üst modelini alırsın ya da paranı iade alırsın diyor.Kibarca paranı al cihaz isteme demektir bu elinde olmadığından değil.1 Yıl 6 ay önce 2000 liraya aldığım cihazın şu anda e ucuzu yaklaşık 5000 bin civarında fiyatı var tabi para iadesi işine gelir yüksek enflasyondan dolayı.Bende sana o parayı vereceğime (Lenovo bilgisayar çocuğundu) gider güzel bir apu kasa alırım dedim ve inventusda 6300 TL ye FrekansTV Bilgisayar Sistemi - inventus 512 GB nVME ssd disk yükseltmesiyle satın aldım fark için ödememi istedikleri tutar yaklaşık 9000 TL ben sıfır kasayı 6300 TL ye aldım.Ne yaptım Penta distribütörü de hakem heyetine verdim cihaz istediğimi belirtip e devlet üzerinden.İnşaALLAH o cihazıda hayırlısıyla alırım ihtiyacımız olursa kullanırım ihtiyacımız da olmazsa açılmamış kutulu olarak piyasa fiyatının bir altına satarım.2012 yılında alıp kullandığım ve memnun olduğum G580 modelinin hatırına almıştım değişim raporu verilen Lenovoyu.Gördüm ki eski kalitesinden eser kalmamış.Acer ve Asus ucuz cihaz olarak bence daha mantıklı gibi.Çok fazla şikayet duymadım bu markalardan.A315-34 N4120 acer aldım 2200 TL'ye LEnovo'dan daha kaliteli başlangıç cihazı olmasına rağmen.Bu saatten sonra yarı fiyatına verselerde Lenovo benim yanım bitti.
Edit: Anlatım bozukluğu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet mülkün temeli -- 6 Haziran 2022; 19:28:27 >
-
İlk sefer ssd değiştirildi.2. de bios güncellemesi yapıldığı söylendi.3. de servis raporu da yoktu.Gönderdiğim gibi geri geldi.En son hatanın videosunu istediler.Gönderdim bakalım ne olacak.
ofis işleri için bilgisayar alacaksanız i3 veya i5 işlemcili 2. el ofis bilgisayarlarına bakmanızı öneririm. Genelde bankalardan, ofislerden falan çok sayıda yenilendikleri için ihale üsulü toplu satılıyorlar, ihalelere katılıp alan firmalardan tekil olarak 2000-2.500 TL aralığında 6 ay garantili temiz 2. el bulabilirsiniz. Yeni diye bunlardan düşük konfigürasyonlu tablet anakartlı bilgisayarcıklardan iyidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X