Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (427. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasif

Kullandığım bilgisayarlara baktım, neredeyse 2-3 yıldır hiç format atmamışım ve birinde 60 diğerinde 100GB sistem/program var. Verileri başka bilgisayara atmaya karar verdim.

Toshiba OCZ TR200 240GB disk siparişi verdim, cumartesi elimde olacak görünüyor.

Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? win10 64bit kurulum USB si hazırladım(bir öncekinde bunun ile kurulum yapmıştım)

bazı kişiler kurulum esnasında USB3.0 değil USB 2.0 portlarını kullan demiş. Tamamdır.

Bios versiyonum 5FCN35M1 ve KBC versiyon 5FEC18WW olarak görünüyor. Kimisi güncele demiş, kimisi aman yapma yeni versiyon sorunlu, millet eskiye geçmeye çalışıyor demiş. Eğer sorun çıkartmayacaksa ve çok büyük hız artışı sağlamayacaksa bios update i düşünmüyorum. Ama gerekli midir?

eski diskim C D olarak bölünmüştü, ben biraz uğraşırken iyice battı ve şu an win10 USB si olmadan bilgisayar açılmıyor. Açılırsa da USB yi görmüyor. yani bios update yapmak için usb hazırlama şansım bile yok sanırım.

Bios ayarlarında özellikle değiştirmeme gereken yer var mıdır? AHCi falan?

Çok teşekkürler
    kurulum esnasında bazen usb 2.0 bağlantısını kullanmak gerekebiliyordu eski bioslarda
    hdd'yi windows 8 orjinal haline getirme şekli var. biraz zor. anlatmaya kalksam çok karışık. partitionları manuel olarak oluşturmak ve dosyaları manuel olarak bu bölümlere kopyalamak gerekiyor. anlatılacak bir şey değil

bir zamanlar lenovo servis orjinal cd de gönderiyordu talepte bulunulursa. herkesin makinesine özel dvd geliyordu. ben de istemiştim. fransa'dan 5 gün içinde gelmişti

bios ayarlarında ahci modu olması lazım. ahci olarak ayarlayabilirsin

yeni bios eski biosa dönme gibi yöntemleri ben anlatmıştım. benim bilgisayar 91ww sürüm ile gelmişti. o sorunlu sürümdü. bios'a girilememe gibi problemler yaratıyordu. o nedenle biosa erişmek için 35ww sürüme geçme yöntemini anlatmıştım ve kendim geçmiştim. sonra 95ww sürümü yani son sürüm yayınlandı. bu sürümde bios çökme problemi giderildi. bir de ram desteği arttırıldı. eskiden 8 gb üzerinde ram takıldığı zaman bilgisayar sapıtıyordu. mavi ekran veriyordu kapanıyordu falan. elinde 10-12 gb ram var ama kullanamıyordun. bu sürüm ile 32 gb'a kadar ram desteği geldi.

95ww sürümünde fan çalışmama gibi bir durum söz konusu değildi. windows 7 için olan energy management programı ile windows 8 için olan energy management programları farklı idi. windows 7 için olanda sessiz mod falan vardı. öyle program farklılıkları vardı. windows 8 ise o fan uygulamasını desteklemiyordu. windows 10'da ise windows 7 fan programını da kullanabiliyorsun. uyumluluk ayarlarından windows 7'yi seçiyorsun, ve kurulumu o şekilde yapıyorsun

• Şu an win10 kullanıyorum. eski HDD yi söküp bir kenara ayıracağım. Ne olur ne olmaz yedek bir kenarda dursun. 1 tane kutulu 500GB, 1 tane 500GB baska cihazdan, 1 tane 128GB başka cihazdan HDD var. onun için ne olur ne olmaz bir süre eski HDD ye dokunmayacağım.

win10 a geçerken HDD deki recovery bölümünü silmiş bulundum.

Bulunduğum yer itibariyle bios update yaparken sorun yaşarsam bilgisayarı kurtaracak başkasını bulmama çok zor olur.

Onun için update için tedirgin oluyorum.
  • Mutlu haber,

bios güncellemesine ihtiyaç duymadan bilgisayar SSD yi tanıdı.
    Önce AHCI yi açmayı unutmuşum, okuma yazma hızları 330/350 (evet yazma daha hızlı) , sonra AHCI yi açıp tekrar windows kurdum. Şimdi hızlarım 545,9/504,9

Bulunduğum yerde internet olmadığı için güncellemeleri akşam yapabileceğim.

Demekki bios güncellemesi olmadan oluyor.

Bu arda şöyle bir not ekleyimki yarın öbür gün sorun yaşayan olursa aramada bu mesajı bulup sorununu çözsün.

windows 10 yükleyince nova tuşu ile bios a giriş yapılamıyor, ilgili boot ayarını "disable" yapmama rağmen windows kurulunca otomatik olarak "enable" oluyor sanırım. USB den veya DVD den boot yapılamıyor. Bu durumda iken bios a girmek için "Gelişmiş Başlatma Seçenekleri" açıp "Şimdi Yeniden Başlat" a tıklamanız lazım. Sistem baştan başlıyor ve onarma özellikleri vs çıkıyor.
    support.lenovo.com
    Recommended way to enter BIOS - ideapad - TR
    https://support.lenovo.com/sa/tr/solutions/ht500216
    adresinden işletim sisteminize göre ekranlara bakabilirsiniz.

ilgili bölümü bulmak için win10 arama çubuğuna "bios" yazın.

• Geçen kardeşimin kullanmadığı Z580 i aldım biraz tadilattan geçirdim. Kendisi sağolsun içine etmişti bilgisayarın artık kaplumbağa misali takılıyordu.

Öncelikle şarj kablosunu ve bataryasını 0 ladım. Sonra gittim bi ssd ve dvd room yerine hdd caddy aldım. Ssd yi de bir güzel formatladım ve win 10 kurdum. Bu sırada cihazda ilk günkü bios sürümü vardı onu da son sürüme aldım. Şimdi 2 hdd ve sistem ssd de tabiki. bios son sürüm win 10 da kurulu canavar gibi oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasif

Şu an win10 kullanıyorum. eski HDD yi söküp bir kenara ayıracağım. Ne olur ne olmaz yedek bir kenarda dursun. 1 tane kutulu 500GB, 1 tane 500GB baska cihazdan, 1 tane 128GB başka cihazdan HDD var. onun için ne olur ne olmaz bir süre eski HDD ye dokunmayacağım.

win10 a geçerken HDD deki recovery bölümünü silmiş bulundum.

Bulunduğum yer itibariyle bios update yaparken sorun yaşarsam bilgisayarı kurtaracak başkasını bulmama çok zor olur.

Onun için update için tedirgin oluyorum.
    bios update için özel bir şey yapmana gerek yok
    güncelleme karmaşık değil. iki dosya var zaten. indirip masaüstünden başlatıyorsun ve başka hiçbir işlem yapmıyorsun. o kendi kendine güncelliyor. sana şu tuşa bas şunu yap bunu yap demiyor. sadece bekleyeceksin bu kadar. diğer güncellemeler gibi usb'den flash disk ile falan yapılmıyor güncelleme

• Fandan ses gelmiyor. Artık mekanik sorun mu yoksa yazılımsal mı bilemedim. Word kullanıyorum son 1 aydır. Hiç birşey yapmıyorum performans olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • admtrn kullanıcısına yanıt
    Klavyeyi söküp kontrol edebilirsiniz fanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim lakin çalışmadığı belli.

• Arkadaşlar, ikinci el hakiki klavye arıyorum

• Z580 kasa değişimi yaptırabileceğim bildiğiniz yer varmı arkdaşlar. menteşe tamir videoları var ama pek randımanlı olmadı benim tamir. kasayı değişip kullanmak istiyorum yeni laptoplar çok pahalı Birde SSD ile 8gb ram ilave etmek istiyorum Tavsiyeleriniz varmıdır? z580 750gb hdd 2gb gt630M ekran kartı,i5-3210 2.5ghz işlemci mevcut he ramde 4*2 = 8gb toplamı.
    İşlemci değişimi olmuyor galiba oda olsa yeni pc gibi olurdu.
  • İşlemci ve diğer bileşen sıcaklık değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

İşlemci; Chrome tarayıcı açık, 2 youtube sekmesi ve birkaç forum ve internet sitesiyle 70-75 derece arasında gidip geliyor. Boş durumdayken 55 derece gibi ama genelde boşa çıkmayıp video izlerken hep 70-75 derecelerde geziniyor?

Bekleme konumunda duran harici ekran kartı gt635 kart ~55'
    Hdd ise 47-48 derece..

** Menteşe kırıktı, onu tamir ettim, ekran bozuktu ikinci el yenisini alıp taktım, sırada yılan hikayesine dönen sd var! su650 uzunca takip ettim sıkıntıları vardı, şimdi su630 öneriliyor ama benim aklımda Kingston A400 var, performansı bana her türlü yeter diye düşünüyorum. Önceliğim dayanıklılık, uzun ömür ve serin çalışması..

Crucial; performanslı ama kullananlar çok ısındığını belirtiyor.
  • Arkadaslar 2013 yilinda aldigim lenovo laptopum masaustu aldigim icin son 4 yilda toplasaniz 5 veya 6 kere acildi 6 yilda 1 kez formatlandi simdi tekrar kullanmak istiyorum. Sistem haliyle yavaslamis dun gece 3 saat kadar acik kaldi biraz kurcaladim cokta isinmadi aslinda max 57 60 arasi islemci 55 derecede ekran karti video nette gezinti vs bu degerler normalmi ? Format atmayi denedim beceremedim bu sure zarfinda cdden okurken fan calisti biraz ugrastim atamadim aksam tekrar deneyecegim, sonra laptop kendi kendine reset atmaya basladi 3 kez tekrarladi kapattim sabah actigimda normaldi hersey sorun ne olabilir sizce tesekkur ederim
    İ5 6 gb ram gt635 ekran karti olan modelin sahibiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartınoğlu -- 29 Ağustos 2019; 10:5:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar windows 10 kullanmaktayım capslock ve numlock basınca açıp kapandığına dağir gösterge çıkmıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
  • **KAAN** * kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz durum Windows 10 da desteklenmediği için göstergeler çalışmıyor ancak touchpad ın altındaki Işık’lardan en sağdaki capslock ılığıdır o size yeter mi bilmiyorum tabiki

• mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Fanı içinde ufak bir vida boyutunda plastik bir parça buldum. Onu alınca dönmeye başladı. Şu anda sıkıntı yok. Ancak diagnostik programla et o "fan yok" olarak rapor veriyordu.

• 2013 yılında aldım hala taş gibi.
    Sadece batarya performasında düşüş var. Zaten yeni bir batarya taktırınca aynı performansda devam eder diye umuyorum.
  • 2014 yılında aldım bende.. Ssd takınca canavara döndü. Ama batarya isyanlarda bu aralar. Vakit geldi demek ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: slartibartfast

2014 yılında aldım bende.. Ssd takınca canavara döndü. Ama batarya isyanlarda bu aralar. Vakit geldi demek ki..
    Bataryadan kaynaklı biraz kasmalarda yaşanıyor bende mesela gta 5 oynarken. Normalde kasmazdı.
    Orjinal batarya aldık mı iş tamamdır. Lenovo candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **KAAN**

merhaba arkadaşlar windows 10 kullanmaktayım capslock ve numlock basınca açıp kapandığına dağir gösterge çıkmıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
    windows 7'ye ait capslock numlock driverları windows 7 uyumluluk modunda kurarsanız göstergeler çalışır
  • defalarca denedim olmadı sizde oluyorsa teamviewerla bağlanıp yapabilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.